„A magyar kormány felkészült arra az esetre, ha a támogatáspolitika jelentősen átalakulna, és a kohéziós pénzeket megvonnák a régiótól. Fontos, hogy olyan ciklust zárjunk, amelyik gazdasági értelemben már függetlenít minket a támogatásoktól. (...) Célunk, hogy ha a kohéziós politika a mostani formájában megszűnik, akkor legyen olyan gazdasági teljesítmény, amely lehetővé teszi, hogy a kormány saját erőforrásokra támaszkodva is működtesse a fejlesztéseket” – mondta a Magyar Időknek Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Warlord
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Te büdös fasz te...Amit ideküldenek pénzt, hogy felzárkózzunk azt pont a fidesz maffia rakja zsembre...ezért rühellik az emberek az EU-t mert a lopásotok miatt nincs látszata a tagásunknak érdemben...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Warlord
Mi az anyád valagából te büdös gyökér??
Peller Anikó
A pénz nem veszett el, az megvan, biztonságba helyezték a rokonok. A pénz akkor sem vesz el ha meggyújtod, mert nyomtatnak belőle másikat.
Eladott Ország
Milyen gazdasági erőforrásokra lehet támaszkodni, az ellopott milliárdokra, a díszkövezésekre, a diaszpóra látogatásokra, a besült kalandparkokra, a kinőtt nádazású aszfaltutakra, az alkotmányos illetékre.
Hellcat
Te büdös fasz te...Amit ideküldenek pénzt, hogy felzárkózzunk azt pont a fidesz maffia rakja zsembre...ezért rühellik az emberek az EU-t mert a lopásotok miatt nincs látszata a tagásunknak érdemben...
namihami
Mert ezek a fiúk majd fogják magukat és visszahozzák a kinti bankokból, mi?
Hát igen, arról a nagy és jóságos szivükről híresek voltak eddig is. A Mészáros@Mangalicza pedig még devizahitelt is vesz fel a kedvünkért.
Nándi, Nándi-itt az ideje kimenni a Keletibe, hátha valamelyik vonattal megjön az eszed. Csak szólok, erre a célra a felcsúti Hokkaido állomása nem alkalmas.
Papuska1
Úgy tűnik a hozzászólók még mindig a liberális USA nagykövetség által elhintett demagógiát tudják hirdetni, hiteltelenül. Közben szerencsére felminősítik az országot, a gazdaságunk ugyan nem feltűnően gyorsan, de következetesen gyarapszik. Lassan vissza kerülnek azok a cégek a magyar érdekszférába, amiket Gyurcsányék bagóért eladtak. Jó példa erre a közszolgáltatók, vagy a vasúti szállítás. Az aminek közkézben kell maradni, az lassan köz kezébe kerül. A tőke, aminek magánkézben a helye az idegenszívű harácsolók kezéből a nemzeti érzelmű vállalkozók kezébe kerül, ott van jó helyen! Fenntartjuk a határon kívüli magyarjainkkal a kapcsolatot és lassan, de biztosan a határon kívül is ezeken a területeken a vagyon a nemzeti érzelmű magyar vállalkozók kezébe kerül.Hazánk és az Adria között olyan nemzeti vállalatok nyernek teret, amik ugyan kezdetben egy piaci szegmenst fedtek le, ma már jelentősen bővítik tevékenységi területeiket. Lassan a nemzetidegen, csalódottak számukra több babért hozó országokba teszik át székhelyüket, közben folyamatosan erősíteni tudjuk, diplomáciai kapcsolatainkat és egyre több érdek, vagy nem érdek barátokat sikerül szereznünk. Úgy tűnik a sikeres embereknek van szerencséjük, hisz a külpolitikai kockázatosnak mondott manővereink is szerencsésen bejönnek. Ma már nehezen vitathatóan meghatározó ország vagyunk közép-Európában és a Balkánon is egyre több a befolyásunk. Lassan haladunk, de a több évszázados céljaink elérése felé, úgy hogy rég voltunk ezekhez ilyen közel. Persze mindez a mai modern módon. Mi nem tetszik ebben a liberálisoknak? A siker?
Nessy
@Papuska1: Ezt komolyan gondolod? Vagy egy párhuzamos dimenzióban élsz?
Esetleg nyertes vagy ebben az unortodoxiában?
quadrocopter
@Nessy: Ne bántsd, talált egy újabb mesecsatornát és most önkielégít!
nemkati
Majd pont az 0rbán-kormány fogja megteremteni a lehetőséget, hogy a KÖVETKEZŐ "kormány saját erőforrásokra támaszkodva is működtesse a fejlesztéseket" ! (kacag)
Qqberci
@Papuska1: "Lassan haladunk,"

Így van ez, ha rükvercet kapcsolsz...
Eladott Ország
@Papuska1: Sajnos a Papuska ideológiának ellent mondanak azok a tények, hogy az EU csatlakozáskor még mögöttünk lévő országok is beelőztek. Sőt a román határ mellett lévő magyar települések munkaerői is odaát dolgoznak. Ez a siker? Erre szokták mondani, hogy úgy szs@r ahogy van.
karma1
@Warlord: meszarfos hirtelen fog talalni par milliardot a lelegeztetogepre, kulonben meg kiderulnenek a sokkal nagyobb disznosagok. Esetleg a farkasflori is adakozik egyet a masfelmilliardbol, ami vele egyutt eltunt - tenyleg, jelenleg hol bujkal? -, szoval, majd lesz nagy varazslat, csak varjak ki a veget...
not me
Csepreghy, te élére vasalt fasz, te elszoktad hinni, amiket mondasz, vagy magad sem hiszed?
Papuska1
@Qqberci: Nem hátra, csak előre haladunk lassan. A különbség abban van, hogy nem az alagútba be, hanem az alagútból ki haladunk!
Papuska1
@Eladott Ország: Ez a bizonyos beelőzés nem az utóbbi időben történt. Nem illik emlegetni az "elmúlt nyolc évet" de ez akkor sikeredett. Azt a gazdasági fejlődést nem tudtuk volna elérni, amit elértünk, és nem tudtuk volna "lehorgonyozni" a nyugati cégeket, ha nem áldozunk be valamit. Ez a valami a becsalogatásnál a bér volt, amíg szükség volt rá. Talán már nincs. Közben annyit lehetett enyhíteni a dolgokon, hogy nem hagyták elszabadulni az árakat. Nem volt teljes kompenzáció, de valamit jelentett. A Gyurcsány kormány idején 14 szer emelték a gáz árát, azóta kétszer csökkentették, 12 szer emelték az áram árát, azóta háromszor csökkentették és lehet sorolni. Nincs a januári és júniusi újságokban két oldalnyi hatósági áremelés, ami előtte volt. Azért ez némi különbség, vagy nem? Ha nem csaljuk be az ipart, nincs kitől várni most a bérek emelését. (Tény, kelet-Magyarország egy részére így sem sikerült, de nyugaton nagyon.) A nyugati kézben lévő szolgáltatók mivel állami, ezáltal politikusi kezekben is vannak nyugaton, az árakkal zsarolhattak. Ezt most korlátozottan tehetik. Az is igaz, hogy a határon túli, de magyar érdekeltségű területeken úgy tudtunk célt érni, ha a különbözeteket itthon átmenetileg megfizettük, de most már jelentős gazdasági erőink vannak ott, tehát megérte a befektetést. (Dühösek is a románok, még dühösebbek a horvátok, de már késő a dühük, a szerbek meg kimondottan örülnek, mert nekik tetszik, hogy ott ruházunk be, igaz a szlovákok erősen ellenállnak, de már nem sokáig!) Ma így lehet "visszafoglalni" területeket. Ilyen a világ. Közben persze van nyugati újgyarmatosítás, de ebben jobban állunk, mint nem egy szomszédunk. Épült nálunk egy és más!
Papuska1
@nemkati: Milyen következő kormány? Itt minden azt igazolja, hogy minimum 2022-ig nem lesz másik kormány!
nemfideszes
@Papuska1: Gyurcsányék azért emelték a gáz árát, mert annak világpiaci ára is nőtt!
2009-ben 130 forintot fizettem 1 köbméter gázért. Kormányváltást követően 2012 végéig ez felment 155 forintra, miközben a gáz világpiaci ára 25%-al csökkent. 2013-ban, a rezsiharcot követően, a gáz köbméteréért megint 130 forintot fizettem, csakhogy már a 25%-al olcsóbb gázért! 2015-ban újabb 25%-al esett a gáz ára. Most fizetek 116 forintot, azaz 10%-al kevesebbet a 25%-al olcsóbb gázért. Azaz miközben 2010-től a gáz ára több mint 50%-al csökkent én csak 10%-al fizetek kevesebbet mint Gyurcsányék alatt! Pont az ilyen gondolkodni képtelen idiótáknak köszönheti a grazi menekült a hatalmát, mert még tapsoltok is hozzá, hogy átvernek!
www.tozsdearnyek.hu/foldgaz-5-eves-arfolyamdiagram

Arról nem is beszélve, hogy azok akik anno a szocik alatt, növekvő piaci árak mellett, habzó pofával követelték az üzemanyagok jövedéki adójának, és áfájának csökkentését, most hogy a gázzal egyetemben annak az ára is folyamatosan csökken, már 2x emelték a jövedéki adóját, és 25-ről 27-re az áfáját!
nemfideszes
@Papuska1: "A különbség abban van, hogy nem az alagútba be, hanem az alagútból ki haladunk!"

Légy oly kedves az ezt alátámasztó adatokat is felsorolni!
Aztán mindjárt, a bölcsész végzettségű Nándika állítását bizonyítandó, azt is vázold fel, hogy miből is lesz 2020 után pénz beruházásokra? Az üresen kongó stadionokból, vagy a soha meg nem térülő kisvasútból?!
Szókrakész
Nem véletlen 2020-tól a sztornózás.
Addigra szétszakítják Európát.
Nem mi, hanem a nyugatiak.
Mini EU(Benelux, Német, Francia, Skandináv, Ausztria, Olasz) és mellé lesz egy Új Kelet-EU.
Lengyelország, Csehszlovákia, Mo., volt Szovjet köztársaságok
Romániát széttépik.
Szerbia, Moldávia, a Balkán odaadva a macinak.
Qqberci
@Papuska1: Persze... Megyünk seggel előre, az alagút végén meg szakadék...
Qqberci
@Papuska1: "Itt minden azt igazolja, hogy minimum 2022-ig nem lesz másik kormány! "

Minden közvéleménykutatás Clinton győzelmét jósolta...
nemfideszes
@Papuska1: Egy kis olvasni való az alagútból "kifelé"

– adójóváírás megszüntetése
– béren kívüli juttatás drasztikus csökkentése (az adható 18.000 Ft-ról 11.250, ill. 5000 Ft-ra)
– cafeteria megadóztatása
– munkavállalói járulékok emelése
– 32 ezer fő elbocsátása a közszférából
– a foglalkoztatottak számának növelése utáni adókedvezmények megszüntetése
– reprezentációs és üzleti ajándékok utáni adókötelezettség
– cégautóadó emelése
– egyszerűsített vállalkozói adó 30%-ról 37%-ra emelése
– kötelező kamarai tagság (regisztráció fedőnévvel) 5000 Ft éves tagdíjjal
– ÁFA-emelés 25%-ról 27%-ra
– illetékemelések
– a termőföldből átminősített ingatlanok értékesítéséből származó 20% feletti többlet 48%-kal adózik
– az ingatlanadó de facto bevezetése (kommunális adó)
– az ebek és lovak kötelező chipezése
– a „chipsadó” bevezetése
– a „chipsadó” emelése, majd kiterjesztése (pl. a gyümölcsízekre 500 Ft/kg)
– szeszesital jövedékiadó-emelése
– dohányáruk jövedékiadó-emelése
– környezetvédelmi termékdíj bevezetése, majd emelése
– üzemanyagok jövedéki adójának emelése („ha kormányra kerülünk, csökkenteni fogjuk az üzemanyagok jövedéki adóját”)
– bioetanol jövedéki adójának 75%-os emelése
– autógáz jövedéki adójának 100%-os emelése
– az autópálya-használat minimumának négy napról tíz napra történő emelése – áremeléssel
– baleseti adó bevezetése (természetesen ez az állami autókra nem vonatkozik!)
– a táppénz lecsökkentése (kórház 60-ról 50%, táppénz 70-ről 60%)
– 30 napi táppénz után időarányos szabadság csökkentése
– a rokkantak ellátásának csökkentése, ill. megvonása
– a szociális temetés
– szociális hozzájárulási adó bevezetése
– elektronikus útdíj bevezetése (sok fuvarozó számára az eddig fizetett útdíj a többszörösére emelkedett)
– közművezeték-adó
– a magánszemélyek kommunális adója adótárgyanként 12.000 Ft-ról 17.000 Ft-ra emelhető
– kaszinóbezárás, majd újranyitás bennfentes feltételekkel
– bírósági eljárásokkal kapcsolatos illetékek...
nemfideszes
@Papuska1: – banki tranzakciós díj emelése, „csekkadó” – tranzakciós adó megduplázása 3 ezrelékről 6 ezrelékre
– betéti kamatok után 6%-os „egészségügyi” hozzájárulás bevezetése
– telekommunikációs adó
– „cégadatok kötelező frissítése”-adó. Cégenként 20–50 ezer forint között + ált. forg. adó
– pénztárgépek cseréje 100+150.000 Ft/pénztárgép, plusz havi 2-3 ezer Ft NAV-val való állandó kapcsolat
– nyugdíjaskedvezmény részleges megvonása a távolsági buszokon és gyorsvonatokon
– közmunkások nettó 61.000 forintos fizetésének 49.000-re csökkentése
– munkanélküli-segély időtartamának 270-ről 90 napra csökkentése, szociális segély összegének 28.000-ről 22.000-re csökkentése
– egyetemi és főiskolai támogatások drasztikus csökkentése
– a Munka Törvénykönyvének átírása a munkavállalók számára hátrányos feltételekkel
– pedagógusok munkaidejének de facto meghosszabbítása
– tandíj de facto bevezetése
– asztmás gyerekek emelt összegű családi pótlékának megvonása
– mozgássérültek közlekedési támogatásának visszavágása
– egészségügyi járulék emelése
- nyugdíj járulék 0.5%-os emelése
silber13
@Papuska1: Szeded te afelírt gyógyszereidet? Mert a tirádád nem azt mutatja!
not me
@nemfideszes: Én értem, miközben silber13 kicsit le lehet terhelve jelenleg, hogy nem érti.

Összefoglalva a felsorolásod,, orbán egy geci, aki arcul ütötte a magyar embereket, és ráfingott a fejükre.
not me
3,3 millió lefingott fejű ember meg azt skandálja: "még, még még, még, még, ennyi nem elég"

www.youtube.com/watch?v=ROrprn6R7HE
silber13
áruld mán el, miféle pénzekbül akartok úgymond fejeszteni? Vagy szemet fogtok vetni a lakossági betétekre, mint egykoron Rákosi pajtás és a sleppje?
nemfideszes
@not me: Bocs, de szerintem a kommentedben nem silber13-ra akartál utalni. Amúgy a többi stimmel. :)
Eladott Ország
@Papuska1: Pedig a legnagyobb várakozás 2004. május 1-jére virradóra Magyarországon is az volt, hogy a megnyíló új gazdasági lehetőségeket kihasználva, lassan, de biztosan közeledik az ország a nyugati szinthez. Ideális esetben a régi uniós tagállamok szintjéhez, ma már az is nagy eredmény lenne, ha a keleti régióval lerontott átlagot hoznánk. Ehhez például az kellene, hogy az egyik legalapvetőbb mutatóban, az egy főre jutó hazai össztermék (GDP) alakulásában ne álljunk ilyen siralmasan.
De sajnos úgy állunk, hogy az uniós átlagnak csupán a 67 százaléka a magyar mutató. Pedig nem kezdtük gyengén az uniós éveinket, 2003-ban még nem számított rossznak az a tény, hogy az akkori uniós átlag 63 százalékán állt a gazdasági teljesítményünk. Mostanra viszont ott tartunk, hogy már csak Lettország van mögöttünk a velünk együtt csatlakozó tízes táborból. Vagyis, amíg mi alig kecmeregtünk előre, mások sokkal nagyobbat ugrottak, és lehagytak minket.

De sajnos úgy állunk, hogy az uniós átlagnak csupán a 67 százaléka a magyar mutató. Pedig nem kezdtük gyengén az uniós éveinket, 2003-ban még nem számított rossznak az a tény, hogy az akkori uniós átlag 63 százalékán állt a gazdasági teljesítményünk. Mostanra viszont ott tartunk, hogy már csak Lettország van mögöttünk a velünk együtt csatlakozó tízes táborból. Vagyis, amíg mi alig kecmeregtünk előre, mások sokkal nagyobbat ugrottak, és lehagytak minket.

Ugyanez látszik a talán leginkább húsbavágó adatsoron, amely a fizetéseket mutatja. Miközben a fogyasztási cikkek ára közelíti a nyugati szintet, a magyarok nettó fizetése ma ugyanolyan lemaradásban van a fejlett 15 ország átlagától, mint 2003-ban, az uniós csatlakozás előtti évben volt. Semmit sem léptünk előre, még mindig csak a nyugati jövedelmek negyedéből gazdálkodhatunk. Térségbeli sorstársaink eközben nálunk jobb eredményt tudnak felmutatni, jó páran meg is előztek minket az uniós év alatt, vagy önmagukhoz képest sokkal többet léptek előre.
Erre a magyar teljesítményre...
Papuska1
@Eladott Ország: És miért? Az első FIDESZ kormány után az élen voltunk, a baloldali katyvasz után már a nyugdíjak és a közbérek kifizetése is veszélyben volt. Annyira nagyra vagyunk az Unió támogatásaival. Ma már mi is érezzük a hatását, bár a beérkező pénz kétharmada az itt működő nyugati cégek tőkeerejét erősíti. A Szoci katyvaszban a nyugati karvalytőke nyelte le, úgy, hogy még a magyar alvállalkozókat sem fizette ki.Nem volt pályázatképes, tőkeerős magyar vállalkozás és az Unió az előfinanszírozás kötelezettsége miatt, úgy szabályzott, hogy ne nyerhessen magyar cég! Előbb, kicsit mesterségesen meg kellett "termelni" a magyar tőkéseket, hogy mi, saját erőből is pályázhassunk időnként. Ezzel nem mondom, hogy az Unió nem jó üzlet, de a piacunk átadásával és a stratégiai ágazataink leépítésével "bőven" megfizettünk a kapott pénzekért. Nem rossz üzlet az Unió, de a politikai beleszólásaival egy csomó igazi jó üzlettől el is esünk. Okosan megakadályozzák, hogy saját lábunkra álljunk. Nem csak kapunk, de adunk is! Amíg a mérleg felénk billen érdemes maradni, de nyitva kell tartani a "menekülési utat".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.