Pócs János, Jászapáti fideszes képviselője facebookos oldalán osztotta meg az alábbi bejegyzést:

Azt nem részletezi, hogy pontosan milyen aláírásgyűjtésbe kezdtek, a 444.hu szerint jelenleg egy hasonló akció fut, az AnyaApaGyerekek nevű polgári kezdeményezés, amivel el akarják érni, hogy az Európai Unióban legalább olyan szűkre szabják a család fogalmát, mint ahogy azt példásul a magyar Alaptörvényben is meghatározták.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Letorkolhattok... de lehet, hogy azonos nemüek házasságában, együttélésében jobb helyen van egy gyerek, mint 1-2 családban. Talán mivel nekik nem lehet "igazi", saját gyermekük, igy sokkal jobban vágynak rá és jobban gondjukat viselik, ha már egy tortura után hozzájuk kerül. Ez is egy olyan kérdés, amit egyházi előirásokkal, vagy egy törvénnyel nem sikerül megoldani, ill. megelőzni: ne szeressék egymást az azonos nemüek. Hány hivő lélek nem tartja be a 10 parancsolatot?! Ja, hogy ők meggyónják és bocsánatot nyernek... és azt gondolják: akkor már meg sem történt. Igen álságos!:(
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
eszegfu
Letorkolhattok... de lehet, hogy azonos nemüek házasságában, együttélésében jobb helyen van egy gyerek, mint 1-2 családban. Talán mivel nekik nem lehet "igazi", saját gyermekük, igy sokkal jobban vágynak rá és jobban gondjukat viselik, ha már egy tortura után hozzájuk kerül. Ez is egy olyan kérdés, amit egyházi előirásokkal, vagy egy törvénnyel nem sikerül megoldani, ill. megelőzni: ne szeressék egymást az azonos nemüek. Hány hivő lélek nem tartja be a 10 parancsolatot?! Ja, hogy ők meggyónják és bocsánatot nyernek... és azt gondolják: akkor már meg sem történt. Igen álságos!:(
quadrocopter
Pócsot elhagyta barátnője, a Józsi és bosszút esküdött?
eszegfu
@quadrocopter: Gondolatmenetedet folytatva... és mi van a pedofil egyházi személyekkel?!
Talán először a saját házuk táján tartsanak "rendet", aztán "gyüjtögethetnek" aláirást is!
aremy
@eszegfu: azok az egyházi személyek NEM nevelni csak használni akarják a gyerekeket .és ezek az istentelenek a templomba söprögessenek .
nyanya001
@eszegfu: Köztük van a legtöbb meleg meg a pedofil !
sokanvagyunk
@nyanya001: Megértem, hogy házasságellenesek - kiderülne.
nyanya001
@sokanvagyunk: Szerintem elavult a cölibátus.
Persze, ha házasodhatnának, akkor a papi vagyonok örökölhetők lennének és
nem az egyház gazdagodna.
Clavigo
Ezt a köcsögöt kérdezte valaki,,,valamiről ?? Még egy vak komondor is lecc@rja az elképzeléseit egy ""családről "..
Zeta
@eszegfu: Jogos! Hány kispap van aki a " papi nőtlenség" miatt ugrott ki,mert belőle nem hiányzott?10- parancsolat? Azt ők nem ismerik!- majd akkor,mikor a 40- év disznóságát beismerik a híveknek! Addig kuss!
eugen4402
Én aztán végképp nem kedvelem a homoszexuális korszellemet, mert lassan minden film az azonos neműek ölelkezésébe torkollik, de a jogaik korlátozását csak akkor támogatnám, ha ŐK POFÁZNÁNAK bele, hogy mi - heterók - mikor vállalhatunk gyereket, kivel akarjuk leélni napjainkat, és egyáltalán: mikor, mit tehetünk. Történt ilyen? Mert ha igen, akkor csak rajta...!
Zeta
@nyanya001: Emiatt vezették be a cölibátust! Anno
lampa laz
Ezek a meleg papok miért ne írnák alá, hiszen rájuk a hivatásuknál fogva ez nem is vonatkozik. Így aztán felhevült testüket ezután is egymással hűtik le. Inkább azt iratná velük alá, h vállalják a kasztrálást, ha kiskorú gyerekekhez nyúlnak hozzá.
kukac50
A Papokat hagyják ki a napi politikából! Utálatos az amikor egy pap a Fidesz érdekében kampányol a templomban!
soljanka
Nem is tudtam, hogy Magyarországon engedélyezett a melegek házassága.
Ha meg mégsem, akkor mi ellen gyűjt ez az isten barma???
paskayk
@eszegfu: Így van,de annyit még ehhez, hogy a protestáns vallásokhoz tartozók nem gyónnak. Nem ez a mód.
Nessy
tessék mondani, mi a gond ha pl. két nő örökbe fogad egy gyermeket?
Egy elvált anyuka és a nagyi, vagy nagynéni nem is nevelhet együtt gyermeket?
quadrocopter
Majd a pápa ismét szájbarúgja a hazai érdekcsuhásokat, mint menekültügyben, aztán lehet Ferencezni a Fészbukon megint!
desiro
Mocsok fideSS bagázs. Hány papot belehetne perelni gyerektartásért, de nem lehet, mert a plébánost nem merik perbe fogni a hölgyet padig a falu cédájának hívják. A kis településeken sok eset megtörtént.
Mi különbség van a katolikus pap és egy református pap között?
A katolikus a parókia háta mögé teregeti a pelenkát, areformátus a parókia elé.
csak eszembe jutott.
eszegfu
@paskayk: 19:53 Sajnos nem vagyok járatos a vallási szokásokban... kösz. a pontositást!
eszegfu
@Nessy: 20:08 Az Alaptörvény meghatározása szerint az elvált anyuka + nagyi és az azonos nemüek sem a "klasszikus" család. Ezzel indit: "Védi a házasság intézményét, mint férfi és nő között...életközösséget, valamint a családot, mint a nemzet fennmaradásának alapját." Érdekes az ellentmondás pl. az SZJA-nál, ahol is "családi kedvezmény" a háztartásban lévő gyermekek után jár és amit pl. elvált anyuka, vagy apuka is igénybe vehet... vagyis nem gyermekek utáni kedvezményről beszél.
glorianna
@paskayk: Elvileg a protestánsoknál - a reformátusoknál és az unitáriusoknál biztosan - a bűnöket a gyülekezet előtt, hangosan kell megvallani, sokkal szigorúbb "eljárás", mint a katolikusoknál a fülbegyónás. Az egy másik kérdés, hogy az úrvacsorához járulásnak nem feltétele a gyülekezet előtti gyónás, míg a katolikusoknál csak akkor szabad áldozáshoz járulni, ha a hívő minden bűnét meggyónta, a kirótt penitenciát elvégezte és feloldozást kapott a gyóntató paptól.
glorianna
A témához: már miért ne fogadhatna örökbe gyereket azonos neműekből álló pár?
A polgári házasságkötésük is teljesen rendben volna, kellene is, pl. közös tulajdon, öröklés, stb. miatt. Az egyes egyházak meg eldöntik maguk, hogy akarnak-e ilyen házasságkötéseket celebrálni vagy sem.
Szókrakész
@glorianna: Azért nem, mert a gyereket védik.

Csak képzelj el egy ilyet.
Az igazi libsi párhoz, ahol mindkét félnem 2 apja, vagy 2 anyja volt, most odaengednek egy totál egészséges gyereket.

Továbbmegyek.
A gyerek egy éjjel felriadva álmából, benyit a "szülőkhöz" és látja, ahogy a két apuka éppen egymást tolja, csattognak a tasakok, terjed a fekáliaszag, ...

Mit szólnál te egy ilyen kép láttán.

Durván írtam le, hogy te is megértsd.
glorianna
@Szókrakész: Bocsáss meg, de amit írsz, az egyszerűen szamárság. Buta, érzelmileg fejletlen ösztönlények a hetero kapcsolatokban is vannak. Tudod, elég egy-két év a gyermekvédelemben, és rögtön rájössz: a homo kapcsolatok jelentik a legkisebb veszélyt az olyan gyerekre, aki egyébként szülő nélkül, állami gondoskodásban nőne fel. A nyolcvanas évek végéről származó tényadat: vidéki nevelőotthonban gondozott 64 lányból 62 azért került nevelőotthonba 6-13 éves kora között, mert valamely férfi családtagja (vér szerinti apja, nevelőapja, nagybátyja, testvérbátyja,...) megerőszakolta (sok esetben többször is, esetleg napi rendszerességgel, mire a gyermekvédelem felfigyelt a történésekre), és nagyon sok esetben a drága jó édesanyja fogta le, kötözte ki, itatta le, tette képtelenné mindenféle védekezésre. Ezeket nekem nem elképzelni kellett, hanem a vallomásokból kiolvasni. és az ilyen lányokkal valahogy zöldágra vergődni atekintetben, hogy a normális élet nem ilyen. Ezekhez képest egy homo pár szexuális tevékenységének a látványa nudli. Ja, és manapság is közel 80 ezer lány van állami gondoskodásban, vélhetően közöttük is sokan azért vannak éppen ott, mert vér szerinti hetero felmenőik olyan gondosan bántak velük. :S
Szókrakész
@glorianna: És szerinted a csöbörből vödörbe verzió a megoldás?

Nem kéne inkább az egész társadalmat egészségesebbé tenni.

Bár ahogy elnézem, itt már semmi nem segít.
Az emberiség olyan mély szellemi, erkölcsi szintre süllyedt, hogy már menthetetlen.

Lassan, de biztosan haladunk Isaac Asimov víziói felé, ami anno még igencsak a sci-fi kategóriába tartozott.
De manapság már véres valóság lesz.
namihami
@Szókrakész: Vagy ugyanezen gyerek éjjel felriad, és a hitvesi ágynál azt látja, amikor a papa zacskója csapkod a mama faránál, a hátsó bejáratot döngetve. Így már erkölcsösebb az ügy?
Ugye, mekkora különbség? Persze ez már egyházi szempontból is rendezett, hiszen egy ""normális"" pár csinálja. Nem érzed a különbséget? mert a gyerek szempontjából nem nagyon van.
glorianna
@Szókrakész: Az örökbefogadási eljárás legeleje, hogy az örökbe fogadni szándékozókat igen alaposan megvizsgálják. Míg szülni bárkinek lehet, aki fizikailag képes rá (sőt, ha emlékszel az esetre, akár 11 éves kislánynak is), addig örökbe fogadni csak nagyon alapos alkalmassági vizsgálatok után lehet. Pszichikai, érzelmi, fizikai egészségi és anyagi "megfelelőséget" ellenőriznek szakemberek tucatjai, tehát valószínűleg nem olyanok tudnak örökbe fogadni gyereket, akinek az érzelmi - értelmi fejlődése megrekedt a magzati szinten.
Szókrakész
@namihami: Igazad van.

Tiltsuk be a szexet!!!

Egyáltalán NE legyen!!!
Hogy a gyerek(a még meg se született is) egészségesen tudjon fejlődni!!!

Na ez lenne az igazi megoldás.
Akkor elégedett lenne az egyház, a szülők, a gyámhivatal, a szivárványmozgalom, az ellentábor, a...
Mindenki.
Törölt felhasználó
@Szókrakész: 09:03 Képzeld én ismerek ilyet és olyat is, ahol kényszerből együtt maradt a család, mert a gyerekek... utóbbi évekig járt pszichológushoz. Ez aztán már tényleg nem az a téma, amit a te vélhető érzelmi intelligenciáddal át lehet beszélni, de a szexuális beállítottság veleszületett hajlam, nem pedig nevelés vagy körülmények hatása..
Szókrakész
@glorianna: Ez már csak tűzoltás.
Az okokat attól még nem küszöböltük ki.
Pont az általad is említett 11 éves lány esete.

Itt az egész társadalom hibás.
A patás a feje tetejére állított mindent.
A deviáns, az agresszív a "cool".
A tv, filmek, könyvek(már ha olvas manapság az ifjúság), a mindennapi élet, a szórakozóhelyek progijai, társasága, mind ezt erősíti, támogatja.
A szülők megszakadnak a munkában, idejük, erejük nem marad családi életre, gyereknevelésre. Ők az óvónőktől, tanároktól várják el saját gyerekük megnevelését.
Viszont minden túlterhelt, alulfizetett.
Olyan kevés pénzért, megbecsülésért, gyerekek egyre romló viselkedési nívója mellett nem fogják magukat tébolyda pozitívra hajszolni.
A saját óvodás lányom megkérdezte anno:

Apa.
Az a jó gyerek, aki kiabál, verekszik, nem fogad szót?

Mert ezt látta, tapasztalta minden nap.
Nem akart oviba járni.
Félrehúzódott, mert nem akart részese lenni semmi durvának, ...
Az óvónők meg már megbélyegezték volna, hogy antiszociális, zárkózott, ...
Pedig csak ember akart lenni, ember módjára viselkedni.

Szóval órákon át írogathatnánk, hogy mi lenne a helyes, pro és kontra mi a megoldás.
Az emberiség átesett a ménes túloldalára.
Minden szempontból.
Manapság annyira le lett butítva, hogy csak a konzumidiotizmus nyújt némi kielégülést a számukra.
Aszerint mérnek, ítélnek.
És a multik, nagybankok ki is használják ezt, hiszen pont ők tettek minket ilyenné.

És sorolhatnám.
Soha nem érnénk a végére.
glorianna
@Szókrakész: Attól tartok, rossz helyen keresgélsz - mármint értékeket. Ugyanis vannak. Úgy tűnik, Mo-n párhuzamos világok léteznek, egymással gyakorlatilag nem érintkező, egymásról szinte tudomást sem vevő világocskák. Nálam a legbulvárabb olvasmány a Propeller, a hvg.hu, és hasonlók. Sem a gyermekeim, sem az unokáim, sem a barátaik nem lettek sem konzumidióták, sem nyúzott, örökké fáradtan rohanó pénzhajhászok. Tudunk arról, hogy vannak pl. Vajnák és Rogánok, továbbá vannak, akiknek némi segítséget jelent a rendszeres adományunk - de nem keresztezzük egymás útjait.
Szókrakész
@glorianna: Én már letettem arról, hogy másokban értékeket keressek.
Egy mikrovilágban élünk.
Jó pár család.
Ha a többiek értéket akarnak felmutatni, vevő vagyok rá. Szívesen veszem.
De a durvaságokat már nem akceptálom.
Mondhatják, hogy burokban neveljük a gyerekeket.
De tudom, hogy nekik a tanulásra van igényük. A játék is olyan jellegű.
És a gyerekeink majd kialakítják a maguk kis közösségét.

Mindenki hozott anyagból dolgozik.
eszegfu
@Szókrakész: 9:03 Csak néhány -- a teljesség igénye nélkül -- példa a "családi" modellről, ami ugye férfi+nő+gyerek, tehát semmiképpen nem lehetnek "libsik"... solymári apa a fiával erőszakolták meg a fiu 2 hugát, azaz az apa 2 gyermekét, 2 éven át saját apja erőszakolta meg a lányát, az apa fia kiskoru barátnőjét erőszakolta meg, apja barátja erőszakolta meg a 6 éves kislányát... na meg a gyámügy... pedofil nagypapára bizták 2 kislány felügyeletés a gyámügyi hivatal. Nem gondolom, hogy ezek a "kivételek" erősitenék a szabályt!! Vagyis szerinted ezekben a családokban képes "egészségesen fejlődni a gyerek"?! Sőt... bizonyos esetekben 2 család élete is tönkremegy, amikor egy "barát" tesz ilyent a gyerekeddel! Lehet, hogy rossz példa... de, ha egy bármilyen fogyatékkal élőnek az a vágya, hogy minél teljesebb életet élhessen és u.olyan jogokkal, mint bárki más, akkor talán engedtessék meg u.ez az a saját nemüekhez vonzódó embereknek is! Nem kivánom senkinek sem: de igazán akkor tudná meg az ember mit is jelent a homoszexualitás, ha a családban lenne ilyen... mit tennék én?!
soljanka
@kukac50: Csakhogy a papok nem akar távol maradni. :)
hetöndöe
Kedves csuhás köcsögök,nincs nagyobb probléma ennél Magyarországon?
Én már azzal is elégedett lennék ha tízparancsolatot betartanátok és asszerint élnétek büdös tetvek.
namihami
@Szókrakész: Nem a szex betiltása a cél, hanem a szöveg helyes értelmezésének elsajátíttatása. Olvasd el mégegyszer amit és ahogyan írtam és rájössz, hogy a két tevékenység (a gyerek szempontjából) pontosan ugyanaz.
Ha figyelmesebben olvastál volna, akkor rájöhettél volna, hogy az a változat sem fog soha gyermekszaporulatot eredményezni, mindegy milyen nemű a két résztvevő. A családtervezés szempontjából nézve egál a dolog.
Egyébiránt meggyőződésem, hogy a fenti tevékenységben való részvétel a legtöbb ember számára kizárólag a kettőjük szórakozását, élvezetét helyezi előtérbe és lesz@rja mindehhez a klérus jóváhagyását. Nekik maradjon az évszázadok óta általuk bejáratott ifjúsági változat. Amihez úgyszintén nem kérik ki a család, állam és erkölcs jóváhagyását.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.