A béremelést nevezte a következő évek egyik legfontosabb kérdésének a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Lázár János értékelése szerint bérnyomás van a gazdaságban, a vállalkozók pedig járulékcsökkentést kérnek. A kormány érdeke, hogy az ezzel kapcsolatos döntések kiszámíthatók és stabilak legyenek. A béremelést és a beruházásokat is támogatni kell – hangoztatta.

Kifejtette, hogy 2010-hez képest sokat erősödött a magyar gazdaság, tartósan 5 százalék alatt van a munkanélküliség, mélyponton van az államháztartási hiány.

A tárcavezető célként jelölte meg azt is, hogy csökkenjen a vállalkozások adóbevallással összefüggő tennivalója.

Mint ismert: először Rogán Antalnak lett fontos a béremelés, majd a Századvég gyorsan rákontrázott.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szép új világ
Azt hiszem félre értettetek valamit. Lézer Jani a saját bérük emeléséről beszélt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Ilyenkor mindig megdöbbenek picit, hogy hogy a picsába lehet ennyit hazudni ilyen rövid időn belül.
quadrocopter
Közeleg a választás, Vona cumira tette a hibbantat, Pharaon "professzort" is üldözik az ebek, szóval "itt az idő" hogy mindenki katakarítsa ki ülepét és tartsa oda - nyalás lesz! Nyert választás után pedig "Folytatjuk!"...a lopást és a szopatást! Nem kell ide 10 pöntos hordaprogram, még a végén lesz olyan idióta, aki komolyan is veszi!
szép új világ
Azt hiszem félre értettetek valamit. Lézer Jani a saját bérük emeléséről beszélt.
eszegfu
Nem tudom mit ért az alatt, hogy "bérnyomás" van?! Ez most felfele, vagy lefele és honnan, vagy kitől van?! A vállalkozóktól nem nagyon lehet, mert ők ezzel szemben járulékcsökkentést kérnek, amiről máris tudható, hogy a 2017. évi adócsomagból kimaradt. Az a sanda gyanum, hogy a vállalkozások terhére komoly minimálbér emelés lesz, igy persze a járulék és adó tömegét tekintve lényegesen több lesz a költségvetés bevétele.
Kutyuska
@Hellcat: Ha olimpiai szám lenne a kit tud többet hazudni a legrövidebb idő alatt, az összes fideszes a dobogó felső fokára állhatna
Here Potter
@Kutyuska: Ez jó!
Nem ötkarikás, hanem frászkarikás játékok.
Hellcat
@Here Potter: @Kutyuska: Mennyi aranyunk lenne...hajajjj
Új Polimpiai számok: Köpönyegforgatás. Rövidtávú önmeghazudtolás. Célba(ön)arconköpés.
Here Potter
@Hellcat: igen, ezek a Ő versenyszámaik. A miénk pedig: Füstölő 3-as metróból való menekülés, 47 ezerből megélés, orvosi várólistán várakozás.
Nessy
Lehet itt béremelést igérni, csak ki fizeti a révészt? Amíg 100 Ft/hó emelés 151 Ft/hó költséget jelent a munkáltatóknak, addig vagy bért emel, vagy létszámot csökkent, vagy lehúzza a rolót. Az állami cégeknél meg majd a vezetők bérét emelik, a többi marad a bányabrekk alatt! Átlagban meg lesz az emelés!
human
Már nem emlékszem ki mondta, de igaza volt: Ha a munkád bére csak az életben maradásra elég, akkor rabszolga vagy.
justhpeter
@Veleda: Jó lenne Kádárt titkolni, mert Orbán ismét a szocializmust építgeti, csak még a többi majom nem tudja. Németh Szilárdnak, Kósának, Holliknak, Rétvérinak meglepetés lesz. Bár lehet, hogy a "kereszténydemokraták már tudnak valamit, mert felvetették a keresztényüldözést témáját. Úgy látszik félnek Orbántól.
Veleda
@justhpeter: Orbán a sajátját már felépítette, neki már mindene meg van:))
human
@justhpeter: Viccelsz? Kinek lesz meglepetés? Akik a 2 milliós pofátlan fizetést már nem tartják pofátlan fizetésnek azok politikai irányzatot is nagyon gyorsan tudnak váltani.
Cefi
Ha nem Matolcsy, akkor Rogán, ha nem Rogán, akkor Matolcsy, vagy Mészáros, vagy a ki tudja melyik ügyeletes szarházi, aki hülyének néz. Juhász Péter tényfeltáró újságíró, a rohadt rezsim majdhogynem egyetlen valamirevaló ellenzéke (tisztelet a ritka kivételeknek) a következőket állította ma Facebook-oldalán:

kolozsvaros.com/2016/11/03/rogan-akkorat-fogsz-taknyolni-hogy-lazar-sunyi-vigyora-adja-a-masikat/
kamazuka
Hiába!
Azt tudni vélik hogy most már az embereknek is kell adni csak a hogyant nem tudják.
Adni már pedig úgy kell,hogy egy járulékemelés,vagy életvitelhez szorosan fűződő fogalom árának növelésével el is vegyenek.
Ez a trükk már elment sokszor.
Most New történet kellene,de mi?
Eladott Ország
Lázárnak fontos lett a béremelés . Bizony , erre már Mária Terézia is rájött amikor kihirdette az úrbéri rendeletet.
„Etetni kell a juhot, ha nyírni, fejni akarjuk!” A végén nem lesz dolgozó és jónép kettős lábbal fog szavazni az utolsó meg lekapcsolja a villanyt.
A fidesz elfelejtette élni és élni hagyni, nemcsak a haverokat.
Nessy
Ezt az igéretet hallva, és feledve a többi be nem tartottat, az "Új egység"majd lelkesen tapsikol Orbánnak! A többiek meg csak néznek ki a fejükből, és hallgatnak.
Zeta
Semmi több, csak jön egy választás! Az aktív rész kell megnyerni,vagy hülyíteni?
aremy
@Kutyuska: állhatna?? tolonganának menne a lökdösődés ezerrel.
Nessy
Miután minden ígéretük " több év alatt" valósulna meg,ergo a kóbor apácák megtévesztése az egész.
Apropó! Hol a 14. havi nyugdíj?
eszegfu
@Nessy: Óóóóóóóó... hát "elszámolták" magukat! Az évenkénti nyugdijemelés több volt, mint a "becsült" infláció, igy már rég tulfizetésben vannak, sőt ezekkel megkapták a nyugdijasok a 13. és 14. havi nyugdijat is...ez "irta az ujság"!
Nessy
@eszegfu: Mikor gyermekem ezzel szekál, neki szoktam valamit ígérni, amit nem illik leírni. :-)
kukac50
Saját fizetésük a fontos, a minimálbért a megélhetési létmimum fölé kellene emelni,ez a legkevesebb amit azonnal meg kell tenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.