Terjedelmes interjút adott a Nyugati Fénynek az SZDSZ és a Fodor Gábor-féle Liberálisok alapító tagja. Puza László bizniszpártnak nevezi ez utóbbi formációt, amelynek vezetését "bolsevista tempó" és "sötét anyagi érdekek" mozgatják.

Puza kitereget sok komoly kulisszatitkot a Liberális Párt működéséről. A videórészletekkel is dúsított interjú megtekinthető itt.

71 hozzászólásarrow_drop_down_circle

grincss
@Béla333: Nemá'!
Egy kormánnyi embert nem tud(ná)tok összetoborozni! :-)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Tiszta káosz az egész! Az MSZP meg újra szeretné kezdeni az egész összefogás cirkuszt, a Gyurcsány mint egy vezető megvétózza azokat akik számára nem szimpatikusak a többiek megkérdezése nélkül, egyébként meg aki Gyurcsányozik, aki Gyurcsány alkalmasságát veti fel, a Fidesszel való korábbi mutyikat az meg az Orbán szekerét tolja?!
Béla333
@Horizont: 16.59
Mondtam már, hogy az LMP lehet a megoldás és a szakmai kormányzás!
quadrocopter
Nem csodálkoznék, ha fidesznyik pénz lenne Forodék zsebében!
verőce21
"Ha... Fidesz kesztyűbábjaként működik a pártvezetés, akkor nem fogják feladni. A Fidesz szinte korlátlan anyagi és médialehetőséget tud biztosítani bárkinek, amíg érdeke fűződik hozzá."
Csizmás Kond
Minden párt a pénzről szól. A párt mint a falka az erőről szól. Ahol van erő ott nagyobb az esély a pénzszerzésre.
dr. prédikátor
Én mindíg mondtam!!! a pumukli egy szarzsák!!!Egy politikai szélkakas!!! A rosszabbik fajtából!!!
grincss
@Béla333: Nemá'!
Egy kormánnyi embert nem tud(ná)tok összetoborozni! :-)
Béla333
@grincss: 17.47
Attól ne félj!
Egyébként tudod, hogy mit jelent az hogy egy szakmai kormány, az LMP vezetésével?!
Nem kötelező (sőt!!) hogy minden kormánytag mondjuk az LMP tagja is legyen!
Külső, szakértőkből álló, az ország érdekéért dolgozó, eddig nem leszerepelt tagokból álló kormányt.
MI ezzel a gondod?
Béla333
@Horizont: 18.06
Schiffer, aki átütő lehetett volna, az nem tetszett a választóknak!
Ha másvalaki csendesebb, de azért sokat dolgozik (Hadházy vagy Széll Bernadett)) az sem jó!
Ha valamelyik alakulat becsületes, az sem jó! Ha olyan terveik vannak, amivel meg lehetne tisztítani a politikai közéletet, az sem megfelelő!
Szerinted milyen alakulat lenne megfelelő? Van ilyen?
grincss
@Béla333: Nincs nekem velük semmi gondom, de ki csatlakozna egy eleve vesztes párthoz?
Akinek "neve" van, az biztos nem!
Lúzerből így is több van a kelleténél! Hiába vagy LMP szimpatizáns, lásd be végre, h Orbán hozott létre benneteket!
justhpeter
@Béla333: Hol van olyan külső szakértőkből álló kormány, ami mögött parlamenti többség van. A mesében. Mivel sajnos pártokra lehet csak szavazni meg egyéni (ön)jelöltekre, a meccs el is dőlt. A szavazatot megszerző pártkatonák nem fogják a hatalmat átadni a "szakértőknek".
Béla333
@grincss: 18.19
Ahogy a Jobbikot meg az MSZP találta fel? Ez is ugyanolyan hülyeség, mint hogy az LMP-t meg a Fidesz. Konkrétumod persze nincs, csak amolyan megérzés, igaz?
Vesztesnek meg nem nevezhetsz olyan pártot, amelyik eddig minden választást a saját erejéből ugrott meg.
Nem mások farvizén, mint pl. a DK vagy az Együtt.
Úgyhogy amíg nincs vállalhatóbb, tisztességesebb alakulat, akik a mi jobb életünkért dolgoznak, addig nálam megmarad az LMP támogatása!
Béla333
@justhpeter: 18.27
Hacsak nem eleve úgy állnak fel, hogy ők szakértői kormányzást szeretnének! Nem olyan Istentől elrugaszkodott valami ez!
Pláne, hogy az elmúlt 26 évben a politikusoknak sikerült magukat és az egész politikai rendszert erkölcsileg leamortizálni. Az emberek undorral fordulnak el a politikától.
Nos ilyenkor szoktak szakértői kormányzáshoz fordulni, szerintem!
grincss
@Béla333: Lelked rajta, h a végén kezdjem!
Schiffernek ismered a múltját, ugye?
Nos, ő már nincs, ti is be lesztek darálva!
Schiffer, meg jót röhög majd rajtatok a Fideszben!
Meglásd! :-)
Béla333
@grincss: 18.34
Ezekre a zsigeri, rosszindulatú, bármiféle alapot nélkülöző véleményedre nem tudok mit mondani.
Egyébként még arra is sokkal nagyobb esély van szerintem, hogy 2018-ban a mi érdekünkben összeáll a Fidesz/MSZP/DK nagykoalíció, azért hogy ne kerüljön a Jobbik a hatalom közelébe.
Aztán nehogy Gyurcsány röhögjön majd 2018 tavaszán mindenkin...
justhpeter
@Béla333: Ez igaz, de a szakértői kormány nem indul választáson. Csak a pártok. Azokra meg már szarik a nép.
grincss
@Béla333: Nna, ez a legidiótább verzió, amit hallottam eddig!
És miért is "zsigeri rosszindulat" a felvetésem?
Cicamama55
Lassan ezekből a pártokból kimaradt sértett emberekből megalakulhat a "BBP" Bili Borogatók Pártja! Én a legszánalmasabb embereknek ezeket tartom!
Béla333
@grincss: 19.18
Mert nem támasztod alá semmivel a leírt véleményed.
Például Schifferrel kapcsolatban!
Azért ne vesd el a nagykoalíciót, nézd meg a véletlen eltévesztett gombnyomogatást, a rendkívül gyenge Fideszes bírálatot, stb.
Most nem azért, de mondjuk az MSZP vagy a DK miért nem használja ki az országos szimpatizánsai, politikusai hálózatát és miért nem tár fel hetente legalább 1-1 olyan nagyságrendű korrupciót, mint amit hétről-hétre Hadházy elénk tár?
Hogy-hogy nem jeleznek a vidéki önkormányzatokban levő politikusok, hogy például egy Uniós pályázat pénzéből nem épült meg semmi? Ugye nem azért, hogy nehogy összevesszenek a Fidesszel?!
grincss
@Béla333: Schiffer-rel kapcsolatban - dondolom, h tudod, kinek volt a jogi tanácsadója, ügyvédje?
Miért gondolod, h nem az történt eddig, (és ezután is) amit Orbán egyeztet Scifferrel?
Egyetlen nyomós okot mondj!
Béla333
@grincss: 19.33
Igen tudom: Schiffer a TASZ jogvédő civil szervezet nevében védte Orbánt is, de védte Thürmer Gyulát is vagy éppen Bácsfi Dianát is.
Ha te állítasz valamit, akkor annak az alapját te tárd elénk, ne mástól várd, hogy a te véleményed igazolja.
Tehát: mire alapozod, amit írtál?
Mert én legalább leírtam, hogy ha egy MSZP-s vagy DK-s egy vidéki önkormányzatnál "dolgozik", akkor hogy-hogy nem tud arról, hogy a településen Uniós pénzből nem épül meg az elvállalt beruházás?
Hogy lehet az, hogy ezt az LMP-s Hadházy tárja fel hétről-hétre?
Az MSZP és a DK miért nem?
grincss
@Béla333: Nézd, mit találtam! :-)
"„Ügyvédként többek között Orbán Viktort is védte
Schiffer Andrásról, Bajnai és Gyurcsány ifjúkori barátjáról

Schiffer András a KISZ végnapjaiban asszisztált a vezetőségben a vagyon átmentésénél (eltüntetésénél?) a DEMISZ-be.
Néhány idézet róla és tőle:
"Schiffer András, aki a KISZ megszűnését követően az ökopaxok, pacifisták, anarchisták felé nyitó Ifjú Szocialisták Mozgalmának (ISZM) egyik alapembere lett."
"1990-ben mi, ifjúszocik ragasztottuk az MSZP-plakátokat, nem a BIT-esek" - elevenítette fel az első kampány eseményeit Schiffer.
"Számos nyári tábort szerveztek, ahol nem sok szó esett a politikáról, viszont jókat buliztak, majd a résztvevőket beléptették a BIT-be. A kilencvenes években a rivális szervezet, az ISZM éppen ezért "vattatagsággal" vádolta Kiss Péteréket. A két ifjúsági szervezet közötti nagy port felvert ütközetre pont lapunk hasábjain került sor (1994. október 20.), amikor Bassa Zoltán és Schiffer egy olvasói levélben azt állította, hogy Kiss lenyúlja a vidéki szervezeteiket (a legismertebb eset a mostani pártszóvivő, Nyakó István 1993-as átlépése volt). Bár a következő években - a 2000-es egyesülésig - még hosszan elhúzódott a "háború", a szocialista politikusok 1993-ra felismerték, hogy Kiss és az emberei jelentik a jövőt. "A BIT-nél az infrastruktúra, nálatok az erkölcsi tisztaság" - szögezte le az MSZP egyik prominense 1992 elején Schiffernek.
"Gyurcsányt akkor egyfajta bázisdemokrataság jellemezte, ami nekem nagyon rokonszenves volt. Fellépése egy ´68-as párizsi diákvezérre vagy az akkori alternatív szervezetek vezetőire emlékeztetett, s már megjelenésével is elütött a többi brezsnyevista KISZ-vezetőtől" - idézi fel a történteket az ifjúkommunisták utolsó, egyben a Demisz első kongresszusán középiskolásként részt vevő Schiffer András ügyvéd, a Lehet Más a Politika párt egyik alapítója.
A szövetség nagy értékű üdülőkkel, kempingekkel is rendelkezett, s portfóliójába tartozott az Express utazási iroda,...
grincss
@Béla333: folytatás:
"A szövetség nagy értékű üdülőkkel, kempingekkel is rendelkezett, s portfóliójába tartozott az Express utazási iroda, egy lapkiadó cég, valamint az Ezermester Úttörő és Ifjúsági Kereskedelmi Vállalat. Bármennyire furcsának tűnik ma már, a nem sokkal később állami vagyontárgyak között mazsolázó Gyurcsány - Bajnaival és Schifferrel egyetemben - az utolsó kongresszuson a KISZ-vagyon felosztását szorgalmazta az új társadalmi szervezetek között. "Csak hárman szólaltunk fel a társadalmasítás mellett, s akkor nem értettem, miért nem keletkezett a dologból óriási vita" - emlékszik Schiffer.
Schiffer András az ifjú szocialistáktól akkor lépett ki, amikor a magához térő MSZ(M)P elkezdett rátelepedni.”
grincss
@Béla333: Még egy Bélus, aztán hagylak megemészteni a dolgokat!
"A LMP, saját szervezetéből kirúgott egykori vezetője újabb lépést tett arra, hogy pártját az egyszázalékos tartományba szállítsa le. Aki fel tud háborodni Budaházy Terrorista György ítéletén az nagyobb gazemberségekre is képes. A Schiffer család régi kommunista múltja nem indokolna ekkora pálfordulást.
Azt bírta írni Schiffer, hogy ha Budaházy 13 évet kapott, mit kéne kapnia a szemkilövetőknek... Nyilván Gyurcsány Ferenc lenne ez a bizonyos szemkilövető. Csak hát, senkinek nem lőtték ki a szemét, és főleg nem lövették. A Jobbikkal - tehát a Fidesszel - korábban szoros kapcsolatot ápoló Budaházy ítélete azért mérföldkő, mert éppen a 2006-os kormánynak szolgáltat igazságot: ami azon az őszön történt az terrorizmus, a demokratikusan megválasztott törvényes kormány elleni erőszakos puccskísérlet volt. Budaházyék ugyanis nem tejfölt dobtak a rendőrökre, mint Rogán Antalra tette ezt az azonnal elítélt ember, hanem Molotov-koktélt. Ezek az emberek kirakatokat zúztak be, autókat gyújtottak fel. Nyilván, szegény Schiffernek ez nem tűnt fel. És az sem, hogy az egész egy megszervezett akció volt, amely mögött a Fidesz állt. Az a Fidesz, amelynek vezetője épp akkor bukta el egymás után a második választást. " folyt. köv.
grincss
folyt.:
"Nem indok a rombolásra az őszödi beszéd. Ha igaz, hogy azt hazugságbeszédként kellene értékelni - mi nem úgy értékeljük - és akkor Molotov-koktélt kell dobálni és rendőr sípcsontját eltörni, akkor az elmúlt hat évért már minden középület lángolhatna...

Tehát hiába visít a tárgyalóteremben Morvai Krisztina, hiába óbégat a szélsőjobb felé tartó Schiffer, az ítélettel az a baj, hogy csak Budaházy kapta. A többiek lapulnak valahol, megbízóik pedig ma kormányzati pozíciókban teszik azt az országgal, amit 2006 őszén ezek a terroristák.

Talán Vona Gábornak is beszélnie kellene pártja európai parlamenti képviselőjével, a korábban liberális, most náci Morvai Krisztinával, hogy amit művelt a tárgyalóteremben, az nem illeszkedik a Jobbik középre tartó cukiság szövegeibe. Előző este Vona ájtatos képpel hablatyolt a szeretetről, a megértésről, hogy korábban félrenéztek, ha nyilasok, fasiszták, nácik tomboltak körülöttük, de ez most már sosem lesz így. Másnap Morvai sikítozott Budaházyért, hogy méltatlan és igazságtalan az ítélet. Mert aki nyilas, az nyilas. A Jobbiknak pedig ez az igazi arca." folyt. köv.
grincss
folyt.:
"Schiffer sztorijára pedig a szánalmas kifejezés illik leginkább. Egy megcsúszott, bizonytalan politikai identitású ember, Orbán egykori ügyvédje, a Fidesz által többször kisegített LMP alapítója végleg letért a szalonképes útról. A megkeseredettség, meghasonlottság sem igazolja azonban a hazudozást, a terrorizmus védelmét. Schiffer a politika szemétdombjára lavírozta magát.

Oda is való.

Amúgy ez az ítélet a mai demokratikus ellenzéknek szólt. Ha bármi ilyen előfordul Orbán ellen, nem kell majd nyolc évet várni az elrettentő ítéletre..."

Emészd, Béla, h lehet-e más?! :-)
Béla333
@grincss: 20.11
Teljesen áttekinthetetlen az, hogy mit honnan idézel. Tedd oda légyszíves a cikkek elérhetőségét is!
Annyit érzek a beírásodból és ismerem már a Gyurcsány rajongásodat, hogy nyilván nem dícsérni akarod Schiffert.
Nem tudom azt észrevetted-e, hogy ő már nem az LMP vezetője?! Egyébként nincs valami frissebb, mint ez a 26 évvel ezelőtti történet?
De sebaj, elolvasom, ha beidézed a forrás elérhetőségét!
grincss
@Béla333: Az egészet ide idéztem, h olvasd!
Már nem keresem meg a linket!
Itt az egész írás, h más is tudja olvasni!
Béla333
@grincss: 20.51
Ha az elérhetőségeket nem adod meg, akkor honnan lehet tudni, hogy ez az ide ömlesztett valami melyik része honnan van ide téve, mi az amit esetleg idézőjelbe teszed, de tulajdonképpen a te hamisítványod?
Már bocs, de egy DK-stól ezt lehet tapasztalni!
Így tedd be az elérhetőséget, vagy különben csak saját agyszüleményednek lehet tekinteni a dolgot.
Egyébként nem tudom, mit akarsz ezzel az anyaggal igazolni?
Hogy az LMP is lopott az elmúlt években az adóforintokból, úgy, ahogy azt az MSZP/Gyurcsányék tették és azt elosztották a hátunk mögött a Fidesszel?
Vagy csak amolyan mocsok kis DK-s lejárató próbálkozás?
Olyanok vagytok mint a Fidesz!
idppp
@Béla333: Na, a hatökör megint megszólalt! Nálánál hülyébb kommentelő nincs messze környéken! Magának fizetnek azért, hogy ekkora hülye, vagy teljesen spontán, önerőből sikerült erre a szintre jutnia, baromarcú?
Béla333
@idppp: 21.18
A mocskolódásban jeleskedsz, ez kétségtelen.
Érdemi hozzászólásod ugyan nincs, de legalább személyeskedni, káromkodni tudsz!
Most már lehetsz DK-s szimpatizáns! Még kicsit fejlődsz és tag is lehetsz.
Csak így tovább!
Baromagyú!
papa.49
Na akkor igazam volt mikor ,,trójai falónak,, neveztem a fodoros gabikát, kis betű, mert nagyon kicsi zsebpiszoknyi, pártfeladat volt a számára a szdsz teljes szétverése, és kiadta a feladatot, hát a koleszos szobatárs!!!
Béla333
Fodor is 26 éve bent van a politikában!
Miért most derült ki sokaknak, hogy ő egy áruló? Mert Gyurcsány így döntött? És mi van az elmúlt 26 évvel? Még koalícióban is voltak az SZDSZ-esek az MSZP-vel!
Akkor nem volt vele gond?
csetere
@Szeparepa2: Vajon mennyit kapott ezért a süket dumáért?
grincss
@Béla333: tegnap 21:01
Azért azt kikérem magamnak Béluskák, h hamisítással vádolsz, elvégre nem vagyok LMP-s!
Sem másik sem!
Ide teszem az egyiket, de a másikat is megkeresem a kedvedért!
Adj egy kis időt, mert ezeknek az LMP-seknek nagyon zűrös dolgaik vannak, ki kell keresnem az idézett írást a sok közül!
Ha CSAK egy betű eltérést is találsz, elfogadom gyanudat, de, ha nem, nyilvánosan kérj bocsánatot tőlem!
Gondolom, megteszed! :-)
europakavezo.blog.hu/2016/08/31/schiffer_utja_a_jobbikba
Béla333
@grincss: 20.53
Nézd! Elhiszem, hogy nagyon utálod az LMP-t, bár az okát nem tudom!
Amit tegnap ide ömlesztettél forrás megjelölés nélkül, azt nem lehet értékelni.
Ha ugyanis te lennél Scmitt Pál, már régen plagizálással vádolnának téged is.
Ugyanis ha valamit valahonnan idézel, akkor tedd idézőjelbe és tedd utána a forrás elérhetőségét! Ugye nem gondolod, hogy most ilyen blogok meg önéletrajzok alapján majd én összefésülöm a te idézőjelbe tett irományod a most idelökött 1-2 forrással. Ha azt akarod, hogy komolyan lehessen venni bármilyen beírásod, akkor ahhoz úgy tedd ide hogy az áttekinthető legyen. Na jó munkát!
u.i.: korábban amikor beidéztem a vezetőd disznóságait az autópályák felülszámlázásánál, még csak választ sem kaptam tőled. Mondjuk nem is vártam. Amikor a DK-sokat szembesítik ugyanis a valósággal, akkor pánikszerűen elmenekülnek.
De adok még egy esélyt:

nol.hu/belfold/20110905-gyurcsany_leintette_kokat
"Gyurcsány Ferenc: az akkori miniszterelnök arra utasította az akkori gazdasági és közlekedésügyi minisztert, hogy ne erőltesse tovább az autópálya-építések alkufolyamatai kapcsán az átláthatóságot – derül ki a budapesti amerikai nagykövetség 2006. novemberi táviratából.

A Wikileaksáltal nyilvánosságra hozott, titkos jelzettel ellátott nagyköveti levél szerint ezt Kóka mondta el bizalmas jelleggel April Foleynak, az akkori budapesti amerikai nagykövetnek. Kóka szerint Gyurcsánynak, illetve közvetve neki az MSZP tagságából érkező intenzív nyomás miatt kellett visszavonulót fújni az autópályaügyekben. Dacára annak, hogy Kóka szerint az autópálya-szerződések átláthatóságának az erősítésével addigra sikerült negyven százalékkal lejjebb tornásznia a kivitelezési árakat."
Béla333
@grincss: 20.53
Tehát!
-Miért állította le Gyurcsány Kókát az árak lefaragásában?
-Mennyi a valós ár, amikor 40% lefaragásánál állította le Gyurcsány a túlbuzgó Kókát?
-Mennyi pénzt , adóforintot fizettünk ki akkor, amikor még nem állították le Kókát?
-Hol van ez a pénz, tett-e valamit is Gyurcsány a feleslegesen kifizetett adóforintjaink visszaszerzése érdekében?
-Ha bűncselekményt észlelt, tett-e feljelentést, ha nem miért nem?

És még egy! Ha akkor asszisztált az adóforintjaink ellopásához, akkor mi a fenét keres még a közéletben, hogy várja el, hogy újra higgyenek benne az emberek?
Mert most mást mond?

Van hasonló téma a miniszterelnöksége idejéből jó néhány! Ha akarod, folytathatjuk pl. a Gripen kenőpénzekkel, az Alstom kenőpénzzel, a K@H Princz üggyel vahy éppen a Margit-híd aranyárban történt felújításával, a Simicska féle Közgép fővállalkozásában!
idppp
@Béla333: Na, megint villog a falu bolondja! Szél Bernadett, mint becsületes? Röhej! Mit keresett ez az ostoba, "becsületes" liba Tusványoson Orbán csapatában? Pénzt, természetesen, éppen felvette az árulásért járó jutalékot, meg ha már éppen arra járt ki is nyalta a Kedves Vezető seggét, természetesen az LMP szimpatizánsok nevében is, nehogy szó érje a házuk táját! Maga marha, a Gripenek megvásárlásáról, a szakmai stábbal ellentétben, egyszemélyben az elmeháborodott csuti, pókhasú törpe döntött! Akkor miért Gyurcsánynak adták volna kenőpénzt, nekik is elment az eszük, mint magának?
Szókrakész
@grincss: "Schiffer, meg jót röhög majd rajtatok a Fideszben!"

Miért?
Fodrocska nem ezt fogja tenni?!?!?!
Béla333
@idppp: 23.02
Az LMP rendszeresen részt vesz azon kevés helyen, ahol a véleményét ütköztetni tudja mások véleményével.
Nekik nincs olyan média hátszele, mint pl. Gyurcsányéknak az ATV-n!
Szél Bernadett becsületességéhez nem férhet kétség, az ilyen erkölcsi sötétségek sem tudják besározni, mint amilyen te vagy.
Úgy teszel, mintha nem is ebben az országban éltél volna az elmúlt évtizedekben. Ami nem gond, csak akkor mit játszod itt a jól értesültet? Inkább először nézz utána annak, amiről írogatsz!
Pl. a Gripen témában a gép kiválasztása volt a Fidesz/Orbán üzlete, de volt egy második rendelés is, ami az MSZP üzlete volt: a fegyverzetről és a légi utántöltő rendszerről!
Pl. ha jól emlékszem még parlamenti vizsgálóbizottság is vizsgálta a repülőgép beszerzéseket Vadai vezetésével, de ő nem akarta vizsgálni a beszerzés körüli kenőpénzeket.
Így aztán nem az LMP-t kellene a semmiért mocskolni, hanem először elszámolni a közelmúlt lopkodásával az MSZP/Gyurcsány időszakából.

Így tisztesség
grincss
@Béla333: ma 07:52
Nno, akkor kezdjük a Gripen fegyverzettel!
Bocsi, de megkérdezném, h abban az időben ki volt a ME.?
Medgyessiy Péter!
Ő köztudottan NEM volt az MSZP tagja!
Vadai ammiatt nem tudott semmit nyilvánosságra hozni, mert Polt Péter 30 egynéhány évre titkosította, mivel ő volt az egyik "hunyó" az ügyben!
Nézz utána, h kik kötötték a szerződést!
A másik, h te vádolsz link nélküli idézetekkel, h esetleg hamisítom a szöveget?
A te linked (nagyon jól tudod), h nem műxik!
Bélusok!
Megint te maradtál a xarban! :-)
grincss
@grincss: @Béla333
Bocsi, de a válaszod időpontja nem stimmel!
keresd meg, melyikhez tartozik! :-)
bencemacska
@Béla333: november 13, 18:29
Minden tisztelet a kitartásodért, de hidd el az LMP-t nem favorizálóknak is lehet igaza.
Szvsz: tényleg a Fidesz támogatja az "őfensége ellenzékeként" szereplő pártokat.
Gyűjtött ajánló cédulákat valamikor a MIÉP-nek, Jobbiknak, LMP-nek, és Munkáspártnak is.
Szili pártját is támogatták, nem jut eszembe a neve, olyan népszerű volt.
Fodor Gáborról inkább ne beszéljünk, mert az SZDSZ tönkretevésében is jelentős szerepe volt!!! És nagyon csúful kifarolt belőle az elbukott EU parlamenti választások után!!!
Nagyon csodálom, hogy a 2014-es főpolgármester jelölje - egyébként egy nagyon értékes ember - még ott van!
Miért is kellett ellenjelöltet állítania, mikor benne volt az együttműködésben?!
Béla333
@grincss: 16.28
A végeredmény szempontjából teljesen mindegy, hogy Medgyessy MSZP tag volt-e vagy sem. A második Gripen rendelés az MSZP üzlete volt, azért nem hörögtek a Fidesz kenőpénzért, mert ők is leszakították a magukét!
Gyurcsány utasítását a Wikileaks iratok szerint a NOL közölte, annak az elérhetőségét közöltem. Valóban már nem érhető el, mint ahogy a NOL sem.
De ha tényleg kíváncsi vagy, akkor olvasd el itt:
bendeguz.info/print.php?news.157
Én nem szoktam hazudni, nem vagyok DK-s!
grincss
@Béla333: Bélák!
Vettem a fáradságot és elolvastam!
Csak azt nem értem, h ezzel mit is szerettél volna mondani, igazolni?
Mert, amiről eddig itt szó volt, ezzel sem nyert bizonyítást!
Egyébként én sem hazudok, mert nem vagyok LMP-s, sem DK-s!
Béla333
@grincss: 20.07
Tegnap 21.36-kor feltettem egy pár kérdést ami ebből a Wikileaks anyagból következik.
Józan paraszti ésszel bárki rájön arra, hogy az MSZP Gyurcsány vezetésével felülszámláztatta az autópályák km. díjait a fővállalkozóval.
Hogy ebből ki és milyen következtetést von le, az az ő IQ-jától függ!
Én azt következettem ebből, hogy bizony Gyurcsány is nyakig sáros a közpénz lenyúlásban. Hogy személyesen is kapott-e a lopott pénzből, azt nem tudni, hiszen a Fidesznek is juttatott pénzzel megvásárolták a mentességüket: Polt nem vizsgálta az ügyet!
Hasonló ügy pl. a Gripen kenőpénzek ügye is, meg a korábban felsorolt számos más, a Fidesszel közös lopkodás is.
Hazug, tolvaj, korrupt politikusok ezek, akik ráadásul a másik oldalon levő Fidesszel is szót értettek az adóforintjaink közös lenyúlásában.
grincss
@Béla333: Hagyjuk ezt abba, mert elbeszélünk egymás mellett!
Te fújod a magadét, én az igazamat hangoztatom!
Így sosem lesz vége!
Én nem leszek LMP-s, te nem leszel valamilyen más sem!
Részemről vége ennek a témának, mert Gyurcsány-fóbiád van!
Pá!
Béla333
@grincss: 20.38
Te jöttél vissza ehhez a témához. A politikusi lopás bizonyítéka ne zavarjon, biztos az is fóbia!
Gyurcsány fóbiám nincs. Csak nem bírom, ha hülyének néznek. Sem a politikusok, se senki más!
korell
Elég fura ez a "leleplezés", szegény ember valamiért nagyon megsértődhetett. Pont most. Pedig ő már akkor, a párt megalapításakor, cirka épp csak 6 éve, látta, hogy itt valami nem stimmel.
prime777
@Béla333: Olvasgatom itt a hozzászólásokat és látom a csatádat Grinccsel.
Sajnos be kell ismerned,hogy az LMP-sek sem szentéletűek.
Elhiszem,hogy szar ezt látni és olvasni róluk,de ha saját magadat is átvered akkor az már nagyon gáz.
Nekem is szimpi az LMP de csak a közpénzt viszik - ez az igazság.
Senkivel nem akarnak összeállni mert hát ők senkivel nem "közösködnek".
Ez mind szép és jó,meg becsülendő is,de ezzel sajnos csak a fidesz szekerét tolják.
Én elhiszem,hogy csodás dolgok amiket bemutat a Hadházy is,de értelme semmi.
Volt olyan országos felháborodás a tényfeltáró nyomozásaiból adódóan,hogy a nép tüntetett volna vagy bárhogyan a nem tetszésének adott volna hangot?
Nem.
Ez arról szól,hogy az LMP-sek szépen eléldegélnek a parlamentben - busásan megfizetve,közben leszarva mindenki mást.Senkivel nem próbálnak fuzionálni vagy konzultálni.
Nem tűnt fel ez még senkinek,hogy az ellenzékiek mind erre játszanak?
Emberek,ébresztő!
Az összes politikust ,és az álellenzéki pártokat is elzavarnám a szélrózsa minden irányába.
Basznak ők a magyarokra.
Persze kifelé megy a szép,a jó ,meg a becsületesség mutatása.
De valójában ez semmi nem ér,és ezt ők tökéletesen tudják.
evacica
Az SZDSZ megszűnéséhez Fodor rendesen hozzájárult, Persze Kóka is és Horn Gábor is tett rá néhány lapátot! Fodor Gáborral biztos nem szeretnék egy pártba lenni, nem tartom gerinces embernek.Sokat árt most is az ellenzéknek, azt hiszem, hogy ő csak a saját személyével törődik!
Béla333
@prime777: 21.25
Semmiféle bizonyítékot nem olvastam arról, hogy az LMP mint párt bármiféle disznóságot követett volna el. Te olvastál ilyet? Hol?
Hadházy és az LMP a legkövetkezetesebben küzd a Fidesz korrupció ellen. Máshogy állnánk, ha a többi párt is elénk tárna hetenként egy-két korrupciós ügyet.
Téma a jelek szerint van, nem értem, hogy például a vidéki önkormányzatokban ücsörgő MSZP- vagy DK-s tagok miért nem hozzák nyilvánosságra, hogy a falujukban/településükben az Uniós pénzből nem épült meg semmi vagy nem az épült meg, amit vállaltak.
Miért nem teszik? Tán csak nem meg vannak véve kilóra a Fidesz által? Vagy miért nem hangos a többi ellenzéki alakulat a korrupciós ügyektől:
Miért csak az LMP dolgozik?
Ezzel válaszoltam is arra a csoda tudja honnan vett jó esetben mellébeszédedre, rosszabb esetben hazugságodra, miszerint az LMP-sek csak melegedni járnak a Parlamentbe.
Talán ez éppen a láblógató többi ellenzéki alakulatra igaz! Nem?
Valóban az összes Fidesszel a hátunk mögött összejátszó pártot el kellene küldeni oda, ahová valók: a történelem szemétdombjára! A Fidesszel együtt az MSZP-t is és a Gyurcsány vezette DK-t is!
Béla333
@prime777: 21.25
Érdekes egyébként, hogy a rendre előkerülő MSZP/Gyurcsány korrupció, disznóságok, korrupciók, mutyi a Fidesszel téged nem izgat?
Csak az LMP lenne az, aki ellen küzdened kell? A demokrácia jegyében?
Hogy visszajöjjenek a maffia csapat másik feléhez tartozók? Valóban ez lenne az ország érdeke?
Szerintem nem. Bűnözőket nem lehet újra és újra hatalomba segíteni!
Vagy szerinted a maffiaállamhoz ez kell?
bencemacska
@Béla333: november 13, 21:34
Nem, csak Horn Gyula azért paterolta ki a kormányából, mert lusta, dologtalan fráternek minősítette!
bencemacska
@Szeparepa2: Kuncze nem vesz részt semmilyen Fodor pártban!
Az SZDSZ elnökségéről is Fodor miatt mondott le, de nem hozta nyilvánosságra az igazi okot!!!. Fodor folyton fúrta.
Lepényleső
Azt hittem csak az Osztrák lottó szlogenje a"Minden lehetséges!".
bencemacska
@Szeparepa2: Hidd el nekem, amikor Kuncze volt az elnök, állandóan fúrta.
De nem nagyon jött ki, mert Kunczénak volt gyerekszobája!!!
idppp
@Béla333: Ha valakinek kétsége lett volna, hogy az LMP hova tartozik, itt az újabb bizonyíték. A Lehet Más (??) a Fidesszel és a KDNP-vel megegyezve biztosítja a kétharmadot alkotmánybírók választásához. Mindig is össze volt nőve, ami összetartozott.
Miközben az igazi ellenzék nem csupán kormányváltásról, hanem rendszerváltásról beszél, miközben a hiteles ellenzék megpróbál a lehető legkisebb felületen érintkezni ezzel a rendszerrel és hatalommal, Szél Bernadett és Hadházy Ákos összebútorozott a Fidesszel. Az a fontos, hogy az LMP a Fidesz alaptörvényét legitimálja azzal, hogy Orbánékkal szavaz. Aki pedig ezt a rendszert bármilyen módon legitimálja, az kollaboráns. Hadházy heti korrupciós feltáró történetei mennek a kukába. Nem lehet ugyanis ezt a tolvaj bandát leleplezgetni, utána pedig szavazatokkal megerősíteni a tolvaj banda hatalmát.
Az LMP már a gyűlöletkeltő népszavazás kapcsán is Orbánt támogatta. Most pedig ismét. Szél Bernadettről mindenki tudja, hogy a Fidesz embere, nem véletlenül barátkozgatott Tusványoson Kósával. Azonban a Fideszből dezertált Hadházy kapcsán még voltak egyesekben illúziók, hogy rendes, tisztességes ellenzéki lesz.
Nem lett az. Hadházy fideszes volt, az is maradt. Az LMP pedig kollaboráns.
Tény, hogy az LMP nem ellenzéki párt, hanem a Fidesz/Orbán csatlósa minden tagjával szimpatizánsával együtt!!!
bencemacska
@idppp: Ezt a megegyezést még Schiffer hozta össze, Hadházy meg nem opponálta!
Igaz, hogy ő nem is járatos bírói berkekben!
Béla333
@idppp: 15.15
Nekem az MSZP és a DK nem "igazi ellenzék", hiszen együtt loptak a Fidesszel, a lopott pénzt közösen osztották el!
Ez neked a legkisebb felületen való érintkezés? Bűnszervezet! Tolvajok közötti szövetség!
Nem tudsz arról, hogy a Fideszes alaptörvényt az összes ellenzéki politikus legitimálta, amikor arra tette le a képviselői esküt?! Nem kellene itt uszítani.
Söprögessetek a saját házatok táján! Utána kritizáljatok másokat!
Az alkotmánybírók kiválasztott tagjai nem a Fidesz hatalmát erősíti, éppen ellenkezőleg!
Az LMP soha nem támogatta a Fidesz október 2-i népszavazását, a társelnökök be is jelentették, hogy nem mennek szavazni.
Tudom, hogy jó indok ez, lehet mocskolni az LMP-t, de előbb talán el kellene számolni a Fidesszel közösen ellopott száz/ezer milliárd adóforintunkkal, aztán ekézni a másikat!
idppp
@Béla333: Okostojás érvek nincsenek csak fröcsögés? Az LMP mindig is a Fidesz leányvállalata volt, de ezt már egyre nyilvánvalóbbá teszik a nyilvánosság előtt is. Talán nem velem kellene vitatkozni, engem ekézni, hanem a félkegyelmű, zakkant Orbán fiókpártjának bábjaival/vezetőivel, nyugodtan mondhatom bérenceivel, seggnyalóival! Ha nem képes értelmezni a szeme előtt zajló folyamatokat, annak az lehet az oka, hogy annyi esze van, mint a cipőm talpának! Érti, agyhalott nyalonc?
Béla333
@idppp: 19.21
Semmi gond, nyugodtan ekézd az LMP-t, én mindannyiszor felhívom a figyelmet az MSZP és Gyurcsány erkölcstelen, tolvaj, korrupt múltjára. Arra, hogy a hátunk mögött a Fidesszel összejátszva lopták el az adóforintjainkat.
Amit még Gyurcsány is elismert egy korábbi Figyelőnek adott nyilatkozatában. Ismered, vagy nem is érdekel?
Te az LMP ellen max. annyit tudsz felhozni, hogy 4 alkotmánybíró kiválasztásában vett részt. Olyanokat választottak a jelek szerint, akik nem a kormány emberei, ezekkel a bírákkal inkább jól járt az ellenzék, mint ha nem jelöltek volna senkit!
Béla333
Itt is megkérdezem!:
Valaki szitkozódás nélkül meg tudja mondani, hogy mi a probléma ezzel a 4 bírával?
Mi a gond velük, ha nem a Fidesz emberei?
Öntik rá a moslékot az LMP-re, de mondja már meg valaki, miért gond az, ha 4 nem kormánypárti alkotmánybíró kerül be?!
idppp
@Béla333: Ki mondta, hogy nem Fidesz közeliek az alkotmánybíró-jelöltek? Ők! Akkor rendben van!
Megegyezett a Fidesz, a KDNP és az LMP az Alkotmánybíróság (Ab) hiányzó bírói helyeire a jelöltekről: a frakciók Marosi Ildikót, Horváth Attilát, Schanda Balázst és Szabó Marcelt jelölik – jelentette be Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. A testület új elnökének személyéről is egyetértés jött létre a három képviselőcsoport között, de az ő nevét a házelnöki felkérés előtt nem árulják el. Az viszont nincs rendben, hogy egy - állítólag - a Fidesz leváltására készülő párt biztosítja a 2/3-ot Orbánék számára, hogy a nekik kedvezőket válasszák meg! Hova lett a sokat hangoztatott függetlenség, ellenzékiség? Sajnos, maga országos barom, nem képes felfogni mekkora kárt okoznak a kormányváltó ellenzéki összefogásnak, avval, hogy az LMP nyíltan kollaboráns párt lett! Szerencse, hogy ezzel megszűnésre ítélték magukat, és hamarosan eltűnik a politika palettáról ez a szemét, mocsok társaság!!
Béla333
@idppp: 21.33
Én nem ismerem a jelöltek múltját, politikai beállítottságát, de én ugyanúgy megkérdezem: Ki mondta, hogy a jelöltek Fidesz közeliek? Te! Ez még nem jelent semmit!
"Schiffer András azt mondta az Indexnek, hogy tavaly decemberben már tárgyaltak a parlamenti frakciók az új alkotmánybírákról, és
februárban majdnem meg is született az egyezség – ugyanerről a négyesről.
Ám a Fidesz végül nem bólintott rá, feltehetően azt gondolták, hogy a jobbikosokkal jobb kompromisszumot köthetnek.
Májusban szintén volt egy tárgyalási kör, ám akkor sem sikerült megegyezni, míg végül most ősszel a Fidesz rábólintott az LMP feltételeire. Schiffer szerint számukra az volt a lényeg, hogy az összes alkotmánybíró elfogadható legyen. Tehát az LMP nem akart belemenni egy olyan felállásba, hogy mindenki külön jelöl, aztán megszavazzák egymás jelöltjeit. "
index.hu/belfold/2016/11/17/megallapodott_a_fidesz_es_az_lmp_az_alkotmanybirokrol/

Ha képtelen vagy úgy írni bármit is, hogy ne tegyél mellé sértő jelzőket, akkor én is rászokok erre: ha neked írok, akkor téged "ostoba bunkó paraszt"-nak foglak szólítani.

Tehát "ostoba bunkó paraszt" komment társ a szemét mocskos társaság (idézet tőled) nem az, amelyik akár részt vesz az alkotmánybíróság létszámának a feltöltésében, ha azok a jelöltek nem a Fidesz emberei, hanem azok a pártok, akik részt vettek a korábbi években a Fidesszel szövetkezve az ország szétlopásában.
Akik a lopott adóforintjainkat - mint egy bűnszervezetben - elosztották egymás között. Akik demokráciáról pofáznak, miközben ők akarják eldönteni, hogy ki a demokrata, akik bejelentik, hogy őket a demokrácia nevében még kritizálni sem lehet.
Aki képes olyat bejelenteni, megüzenni a Fidesznek, hogy ne aggódjanak, nem kell senkinek börtönbe menni, ha ez rajtuk múlna! Ez a két párt az MSZP és a Gyurcsány vezette DK!

Na ezek a szemét mocsok társaságok, akiknek el kell tűnni a süllyesztőben, tudod te "ostoba bunkó paraszt"!!
idppp
@Béla333: Tudja, hogy kell a hülyét fokozni, Hülye, hülyébb, Béla333!
Béla333
@idppp: 19.08
Mi van "ostoba bunkó paraszt"? Előkerültél?
Leamortizálódtál, már egy értelmes hozzászólásra sem futja, csak a személyeskedés megy?
Te is mész a süllyesztőbe az MSZP/DK-s haverjaiddal együtt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.