A Magyar Nemzet szerint nem igaz, hogy a letelepedési kötvény csak öt éves tartózkodást tesz lehetővé a vásárlók számára.

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter nyilatkozott úgy, hogy a letelepedési engedélyt szerző külföldiek csak öt évig maradhatnak Magyarországon; majd Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter utalt arra, hogy a kötvényes bevándorlóknak öt év után haza kell menniük.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy a letelepedési engedélyt igazoló okmány öt évig érvényes, ami azonban meghosszabbítható, tehát ez lényegében csak egy technikai aktus. És itt jön a slusszpoén:

A letelepedési engedély korlátlan tartózkodásra jogosít. Ha egy külföldi egyszer megkapta, élete végéig legálisan tartózkodhat Magyarországon. Annyi igaz az egészből, hogy a letelepedési engedélyt igazoló okmány öt évig érvényes, ezt azonban a magyar hatóságoknak meg kell hosszabbítaniuk, ebben nincs mérlegelési joguk. A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) nem mérlegeli, nem vizsgálja felül érdemben a letelepedési engedély feltételeit minden öt év elteltével, hanem automatikusan meghosszabbítja az okmányt.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CHEWBACCA
Ha megtartja, maradhat! Ha beváltja, mehet!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CHEWBACCA
Ha megtartja, maradhat! Ha beváltja, mehet!!!
bakegya
Ez egy korrupt szemét bűnözők lehúzó akciózása-mekkora nemzetközi csalás-de kéregetésnek is nevezhetnénk...
Cefi
Azon már meg sem lepődik egyetlen keményen és hosszú ideje átvert kisember sem, hogy Magyarországon nem ügy, ha egy politikus belehazudik a választók arcába. Sőt, talán még sokan csettintenek is: micsoda agyafúrt fickó ez. Ha ráadásul nem közvetlenül a jómagyar adófizetőnek hazudik a politikus, az egyenesen hazafias dolog, valóságos Rózsa Sándort idéző cselekedet.

Mióta tudjuk, hogy Magyarországon a korrupció nem bűncselekmény, hanem a Fidesz legfőbb politikája – és nem telt meg a Kossuth tér – és mióta azt is megtudhattuk az Orbán nevű embertől, hogy a korrupciógyanú megerősíti a posztján az ő bizalmas embereit, azóta nincs ok a csodálkozásra.

Rogán Antal, aki mellett a miniszterek elnöke hitet tett és bejelentette ország-világ előtt, hogy azt csinálhat, amit csak akar mindaddig, ameddig hűséges hozzá, bármikor és bármekkorát hazudhat. Következmények nélkül. Egyetlen egy emberen múlik az ő felelősségrevonásának valószínűsége, az egyszemélyi vezető pedig ívesen lesajnálja a komplett országot és egyáltalán nem érdekli, hány embert dühít az ő ölbéli kedvence.
Clavigo
Ügyes ez a " Kopter Tóni " nevű parazita.. A Gazdaállat nem véletlenül bízik benne.
quadrocopter
@Clavigo: Ááááá...ha ügyes lenne, nem bukna le azonnal!
justhpeter
Mindig lebukik, mert észben és IQ-ban csak 0,5-t ért el.
kisrigó
Már megint a képünkbe hazudnak, csúsztatnak keményen! Nem elég, hogy lopnak a kötvényekből, előre elköltenek egy csapat pénzt, sikeresnek hazudják a gazdaságot. Ja, hogy hitelt nem veszünk fel, csak másnak hívjuk!
F_Viktor
Nos, hazugsagban elo, bamba fityesz szavazok, ti ilyenkor, mikor szemetekbe hazudnak az orszag kirabloi, mit ereztek? Ilyenkor jon nalatok az orgaznus?
solidedge
Szegény Rogán. Már többször nekirugaszkodott, hogy miután kiáll a nagyközönség elé igazat fog mondani. Eddig nem sikerült neki, pedig dolgozik rajta. Mellette legyen mondva, hogy egyetlen igaz mondatnál is a Fidesz nemkívánatos személynek fogja kikiáltani mint a párthoz méltatlan megnyílvánulás.
hetöndöe
@CHEWBACCA: Ez azért bátor kijelentés annak a függvényében,hogy szinte minden igérgetést eddig megszegtek
.
papa.49
A tonyot egyenlőre nem fogja ,,beáldozni,, a hazugovics, véleményem szerint abból a jó nagy zsetonból bőven jut a száztagú, százezerlábú pereputtynak is bőven!!!
Yoda69
A kotveny 100 ezer Euroba kerul. Ebbol 80 ezer megy az allamkasszaba, 20 ezer roganek zsebebe. Azonban 5 ev mulva a magyar adofizetoknek 100 ezer + 12% kamat amit vissza kell fizetnie. Magyarul az adofizetok minden egyes kotvenyt vasarlo utan 32 ezer Eurot utaltak a rogan/orban maffiaparos zsebebe.
Ma mar tul vagyunk 20 ezredik kotvenyesen, ez igy 640 millio! Euro azaz 192 milliard forint az orban klan zsebebe. Persze ezen osztozkodik a slepp, de ketseg ne ferjen hozza hogy orban rogan es a tobbi mocskos bunozo nyulja le a javat.'

A slusszpoen pedig, kit udja mennyi potencialis terrorista van a letelepedok kozott, ami nemzetbiztonsagi kockazat. Azt ugy tudjuk hogy orban jo penzert meg arab terroristakkal is uzletel (pharaon)
bosszants
Rogán Tóni drága kincs.
Jó ha van de jobb ha nincs :)
Desischado
Ezeknek semmi sem számít, bárkit beengednek a zsíros haszonért, amit nekünk kell majd visszafizetni. Törvényesített bűnszövetkezet, orbánnal és rogánnal az élen. Nem véletlenül ömlenek a milliárdok hozzájuk. Na fidesz fanok, trllok, birkák, lehet tapsolni!
karma1
Azert a jo hir ebben az, hogy ezek a kotvenyesek meg tevedesbol sem elnek Magyarorszagon, mar regen szetspricceltek a szelrozsa minden iranyaba, merthogy Magyarorszag csak a hazmester a kapukulccsal ebben a gazdasagi muveletben...
herczeg0210
Arogáns Tóni egyre nehezebben viseli a megpróbáltatásokat, nagyon gyűrődik e feje.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.