Kucsák László fideszes országgyűlési képviselő parlamenti írásbeli kérdésben kéri Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy tájékoztassa a közvéleményt a 4-es metró korrupciógyanús beruházásának részleteiről és következményeiről.

A legfőbb ügyészhez fordul a Fidesz az OLAF-jelentés miatt

Kucsák László (Fotó: Kovács Attil/MTI)

A kormánypárti politikus szombaton, Budapesten sajtótájékoztatón elmondta, arra vár választ, hogy pontosan mit tartalmaz az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentése, kik szerepelnek benne, a dokumentum alapján kik ellen folyik nyomozás, vagyis kik voltak azok, „akik széthordták a metrópénzt, és hol landolhattak ezek az összegek”.

Kucsák László aláhúzta, a jelentés egyértelműen utal arra, hogy tiltott pártfinanszírozás is megvalósulhatott, és „ezen metrópénzek egy része az MSZP pártkasszájában landolhatott”. Így az MSZP korábbi pártpénztárnokához, Puch Lászlóhoz is vezetnek szálak – jegyezte meg.

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott, minél többet lehet tudni az OLAF-jelentésről, annál egyértelműbb, hogy a 4-es metróhoz köthető minden idők legnagyobb korrupciós botránya – derül ki az MTI tudósításából.

Kiemelte, a beruházás több mint harmadát, 166 milliárd forintot loptak, csaltak el, ami miatt Magyarországnak 59 milliárd forintot kell visszafizetnie.

Kucsák László szerint mindezek miatt a felelősség egyértelműen a Demszky Gábor által irányított MSZP-SZDSZ-es budapesti városvezetést, valamint az ugyanilyen összetételű Medgyessy-, Gyurcsány és Bajnai-kormányokat terheli.

A Fidesz képviselője az egyik legmegdöbbentőbb részletnek nevezte, hogy sajtóhírek szerint Demszky Gábor főpolgármestersége idején a városvezetésben nyílt titok volt, hogy a városháza egy magas beosztású szereplője a 2008-2009-es időszakban 40 százalékos kenőpénzt követelt a beruházásban részt vevő egyik konzorciumtól. Ekkora mértékű korrupció mellett nem lehet azon csodálkozni, hogy a metróberuházás teljes költsége mintegy négyszeresével haladta meg az eredetileg tervezettet – tette hozzá.

Kucsák László emlékeztetett, a Fidesz korábban vizsgálóbizottság felállítására kérte a fővárost, a parlamentben pedig a gazdasági bizottság foglalkozik majd az ügy felgöngyölítésével.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Kíváncsian várom a kucsák elvtárs irásbeli kérdését
Mészáros Lörinc hirtelen meggazdagodásának az ügyében !!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cefi
Tisztelt propeller ""szerkesztők" (?)!
Csak gratulálni tudok. Sikerült alúlmúlni önmagukat!
Ugyanazt háromszor, pár órán belül felrakni.Nem kellene ennyire barnanyelvűnek lenni, tudva hogy nem a bérkommentelők fognak hozzászólni egy ilyen témához. Előre a kommentelők szétszórásán. Csak qrva unalmas, már két hónapja többen is figyelik ezt az aljas húzásukat. Egyuttal megkérdezném, miért van a lap alján az "írjon a szerkesztőnek" fül, ha úgy sem válaszolnak?
volvós
...a " saját " föügyész elvtársukhoz fordultak !!!
Eladott Ország
"Eljutottunk odáig, hogy nincs legfőbb ügyész, hanem Matolcsy munkatársnőjének van egy férje, akivel Matolcsy vígan kacarászva beszéli meg az ellene tett feljelentéseket. Nincsen rendőrség, mert magánhadsereg van. Nincsen magánügy, csak államtitok és senkit nem véd a jog, csak a bűnözőket. Csak abból van ügy amiből ők akarnak, a többit egyszerűen visszalapátolják a trágyát a lóba."
volvós
Kíváncsian várom a kucsák elvtárs irásbeli kérdését
Mészáros Lörinc hirtelen meggazdagodásának az ügyében !!
Eladott Ország
Én még olyat nem halottam, hogy saját farkába harapott volna a kígyó, még vedlés esetén sem.
justhpeter
@Eladott Ország: 14.35: 14.40: Pedig van ilyen. Nálunk különféle változatokban minden, amit a kedves ügyfél csak parancsol. Jó, nem mondom, normális dolgok nincsenek, de lássuk be, az senkinek nem hiányzik. A többség csak az egzotikus állatokra kíváncsi.
quadrocopter
Jaj de piti, ócska kis trükk! Már az utolsó hordatag is koijegyzetelte magának az OLAF-jelentést, erre feláll ez a f@sz és felesleges, színházi kérdést intéz ahhoz a gengsztervezérhez, aki a saját koszos testével védi - mint legfőbb ügyéd! - Rogán-Trógert a sitt áporodott levegőjétől!
Már csak azt kéne megkéreznike ennek az idiótának, hogy " ugye mennyire f@sza csávó a miniszterelnökúr?" Hátha ebből felmosórongyból is miniszter lesz a Légköbméter Mérési Hivatalban!
namihami
És szintén ez a képviselő fog kérdéseket feltenni a vő-féle világítással, a moszkvai vízumokkal, a földvásárlásokkal, a Mészáros-féle tendernyerésekkel kapcsolatban.
Ja, hogy ezekkel kapcsolatban mégsem? Bocs, azt hittem...
kisrigó
@volvós: Kedves főügyészuram, mellékelem a választ is kérlek alássan! (Csak miheztartás végett!)
moareka
Mennyi időt tetszett átaludni abban a kényelmes bársonyszékben képviselő úr?...vagy egy reggel úgy ébredt, hogy "tényleg, ma nem kellene valami feljelentést tennem...?"
lusta
Ugye azt a főügyészséget kérdi, amely már vizsgálódott és a vizsgálati eredményeit az OLAF a jelentésében felhasználta.
Béla333
@lusta: 17.50
Mit használt fel az OLAF Polték munkájából?
Equus
@Béla333: Bejla! Hát ide is elvetődtél. Mára mit írt elő a habonyművek?

Gyere, ülj közénk. Ne aggódj, szeretünk téged, mint zsebben a szart.
Béla333
@Equus: 18.06
Te írtad a cikket, hogy ilyen barátian invitálsz közétek? Egyébként kik is vagytok, aki közé invitálsz?
Egyébként te is olyan vagy a jelek szerint, hogy egy cikk témája nem szokott zavarni abban, hogy ahhoz egy szóval is hozzászólj, inkább rögtön elkezdesz személyeskedni!
Amúgy DK módra! (Csak tudnám, hogy mit keres a párt nevében a "demokratikus", hiszen a fanatikusai a jelek szerint azt sem tudják, mit is jelent ez a szó?!)
lusta
@Béla333: Drága sztrovacsek, korábban mindenkinek ajánlottam az angol nyelvű jelentést, mert más nem volt, de most már nyugodtan elolvashattja a magyar nyelvűt is. Érdekes dolgokat fog találni és ilyen hülyeségeket nem fog írni.
Béla333
@lusta: 18.18
Már bocs, de én kérdeztem tőled valamit.
Ha nem akarsz válaszolni, ne válaszolj, de felesleges kioktatnod csak azért mert nem vagy hajlandó még válaszolni sem?!
lusta
@Béla333: Az 1.3 pontokban megtalálja a választ. PDF formátumban van és ott a válasz.
Equus
@Béla333: habony NERtárs nem ismeri ezt a szót "demokrácia", a kutyája, te
mitől ismerhetné, Bejla?
Desischado
rogán és mészáros, tiborcz meg a többi meggazdagodásról mikor fognak kérdezni? Érdeklődve várom a választ!
Clavigo
Kucsák elvtárs jobban teljesít...Apropó,,,,kijafaccom ez a kucsák ???
evacica
Én csak azt nem értem, hogy a Rogán ingatlan buliban miért nem ilyen aktív a fidesz? Na meg a Tiborcz, Mészáros és sorolhatnám a többi igen gyanús ügyeket hol vannak ezek a lelkes urak? Persze a grippen ügy is megérne egy misét, de itt mélységes nagy hallgatás van.
Pálinkafőző Rézüst
Na végre, feljelentik magukat? Ideje volt már...
kukac50
Kucsák úr azt is kérdezze meg miért soroltak fel MSZP-s neveket már az elején?
Arról Én szeretnék érdeklődni,hogy 2014-ig tartott ez a támogatási ciklus akkor,hogy lehet az Lázár János bejelentése alapján,hogy még 30 milliárdot még nem fizettek ki a vállalkozásoknak.
Lehet,hogy a Fidesz átcsoportosította a pénzt Rogán Tóni helikopterezésére, csak lejárató kampány folyik az ellenség ellen,jelenleg a más nézeteket való pártok az ellenségek.
Olyan pártra szeretnék szavazni amelyik nem ellenségnek tekinti a másik pártokat,hanem együtt működésre is képes. Ha egy pártnak van jó ötlete azt nem lesöpörni akarja,hanem a parlamentben megbeszélni a többi párttal, közösen hozni döntéseket,nem csak Viktor torzszülött elképzeléseit szavazni meg. Azok is gyanúsíthatók korrupcióval akik a korrupció megkönnyítésére hozott törvényeket megszavazzák.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.