Soha nem szerepelt még olyan rosszul Magyarország a Freedom House éves jelentésében, mint most. A 2016-os évet összegző Nations in Transit című kiadványban a régió utolsó helyére csúsztunk vissza, Románia és Bulgária is megelőzött minket. A nonprofit nemzetközi szervezet hét mutató, többek között a kormányzás demokratikus minősége, a korrupció, a média függetlensége és a civil társadalom állapota alapján becsüli fel egyes országok demokrácia pontszámát. A jelentés 22 éve jelenik meg, 29 olyan országot vizsgálnak benne, melyek a kilencvenes években mind diktatúrákból kilábaló, demokratikus átmenet útjára lépő országok voltak, Kelet-Közép Európától kezdve a Balkánon át Eurázsiáig – írja a 444.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Ördögvadász: Ergo, amikor a 27 államfő egyezik meg, és ír alá valamit, az mind Soros terrorista? Hiszen a mi miniszterelnökünk is lelkesen aláír mindent ( van az a brüsszeli pénz), aztán itthon az ellenkezőjét üvöltözi a híveivel egyetemben, és milliárdokért "konzultál".
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
solidedge
Én ezt nem tapasztalom. Ma reggel például igen csúnyát gondoltam a kormányról és semmi bajom nem lett belőle.
Ördögvadász
Brüsszelben hol születnek a fontos döntések? Hol?
Zárt ajtók mögött születnek a fontos döntések! Transparenz NULLA. Demokrácia NULLA!
Hol a demokrácia? Ki akar egyáltalán demokráciát?

Freedom House. Oh! Soros terror bandáinak egyike a sok közül!
Nessy
@Ördögvadász: Ergo, amikor a 27 államfő egyezik meg, és ír alá valamit, az mind Soros terrorista? Hiszen a mi miniszterelnökünk is lelkesen aláír mindent ( van az a brüsszeli pénz), aztán itthon az ellenkezőjét üvöltözi a híveivel egyetemben, és milliárdokért "konzultál".
nyanya001
Szégyen a kormányra nézve. Még a románoknál is nagyobb a demokrácia !
Fradigege
Ne rinyáljunk. Zárjatok össze a zsírmoréval.
Ördögvadász
Varoufakis mikor az okos telefonjával felvette az Euró külügyminiszterek találkozásán a szöveget, mekkora port vertek. Azonnal kirugták maguk közül.

Hol a demokrácia? A nyugaton? Nem zsidó uralom alatt élünk? Oh, TE NAGYKAMASZ!
teuton
@Ördögvadász: Mekkora analfabeta barom vagy! Az Eu-s döntesek az EP-ben születnek, ahol a a fideszes kepviselök es Orbanc rendre megszavaz mindent, mint legutobb a konferencian Maltan!
Ördögvadász
Az EU parlamentben születnek döntések TE zseni?
Az EU parlament csak javasol (van még valahol a világon hasonló tejhatalmú parlament???), a döntések meg Brüsszelben születnek ZÁRT AJTÓK MÖGÖTT!!!

Ez az EURÓPAI DEMOKRÁCIA! Zsidó uralom alatti DEMOKRÁCIA!
Eladott Ország
Húsz év alatt Magyarország még a visegrádi országoktól (V4-ek) is leszakadt és egyes nemzetközi szakértők egyre inkább a balkáni államok közé sorolják – mondta Bokros Lajos, az MDF európai parlamenti képviselője, a CEU professzora pénteken a Hungarian Business Leaders Forum pénzügyi csúcstalálkozón. Bokros szerint az ország jelentős eladósodása már 2001-ben elkezdődött és a következő években csak erősödött. A professzor szerint az államadósság mostani GDP-hez mért mintegy 80 százalékos rátájával éllovasok vagyunk a térségben. Bod Péter Ákos volt jegybankelnök, a Budapesti Corvinus Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára szerint kizárt az, hogy a következő években 4-6 százalékos növekedést érjen el az ország, és ezzel a gazdasági növekedési rátával Magyarország kievickéljen gazdasági bajaiból. De a propaganda sikerekről dübörög. Erre rakódik rá még a demokrácia helyzete, ami halmozódik mint a guanó és lassacskán megfúlunk, beledöglünk.
Eladott Ország
Orbánnak, akárcsak Erdogannak és Putyinnak a demokrácia zsarolást jelent, szarkeverést, saját hasznot, közéleti cinizmust. Orbánék zsebre rakják az európaiak pénzét és Putyin kottájából játszva bomlasztják Európát. Sem ti, sem ők nem gondolják, hogy ennek egyszer vége szakadhat. De remélem, az illiberális faszkalapot a népharag egyszer elsöpri.
CsipkeRózsa
A Magyar Rektori Konferencia Elnöksége még ezekkel akar tárgyalni?
nevemnick
Amíg ez a banda van hatalmon, sz@rt sem ér.
3dwhite
Mire mennek a többiek a nagy "demokráciával"? Mindenki azt csinál, amit akar, szét lehet nézni.
namihami
Vajon miért? Nem is értem, hogy jöhettek erre a következtetésre.Hiszen a Gazda mindig azt mondja, hogy ""Hasítunk"".
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/04/04/ha-nem-lehet-megzabalni-kit-erdekel/
És igen, közben egy páratlan, precedens nélküli rendszer épült itt fel a népnemzeti demokratikus igénytelenség szolid alapjaira az Európai Unió peremén, ahol az újratervezett kádári kisember – (még) van mit enni, jut okostelefonra, van internet, be lehet baszni minden hétvégén, nekünk a Balaton a Riviéra, stb. – ingerküszöbét és silány intellektusát el sem érik az olyan haszontalanságok, mint a hatalmi ágak összemosása és kormányzati zsebrerakása, a sajtó kivéreztetése, néhány maroknyi civil hatósági vegzálása, az államosított korrupció és bűnözés, az állam maffiaszervezetté silányítása, a banánköztársaságok színvonalán működő
oktatás/egészségügy és hadd ne soroljam.
idppp
@Ördögvadász: Maga ritka nagy marha! Hogy lehet valaki ennyire ostoba, rasszista állat? A zsigeri gyűlölete miatt nem lát tovább az orránál, hülye ökör! Neonáci barom, dögöljön meg az ilyen mocsok!
Yoda69
@Ördögvadász: Ezt most tollba mondtak neked, vagy magadtol vagy ennyire okor(vadasz)
Desischado
Nem csoda. orbán hét év alatt lezüllesztette az országot, lassan tiszta Észak Korea leszünk, mert hagyjuk! Szégyen, gyalázat! De meddig még?!
teuton
@Ördögvadász: Idiota! Az EP javaslatait alairjak a 27 orszag kepviselöi! Vagyis a parlament dönt, esetleg a bitottsagokhoz utal ügyeket, nem minden marad meg vagy valtoztatas nelkül, de mire ala kell irni, addigra minden eldöntödött! Mondj csak egyetlen 1 döntest, amit zart ajtok mögött hozott Brüsszel (szerinted a varos dönt EUs ügyekben), es Orban nem irt ala!!!
teuton
@Ördögvadász: Analfabeta!!! Talan olvasni tanulj meg! A FH 1941-ben lett alapitva (hol volt akkor Soros?) es az USA kormanya finanszirozza 80-85%-ban. Tamogatni pedig penzzel barkinek szabad, ugyanugy, mint a partokat vagy a WWF-et..."Freedom House is a U.S.-based[4] 501(c)(3) U.S. Government funded non-governmental organization (NGO) that conducts research and advocacy on democracy, political freedom, and human rights.[5] Freedom House was founded in October 1941. Wendell Willkie and Eleanor Roosevelt served as its first honorary chairpersons. It describes itself as a "clear voice for democracy and freedom around the world". The organization was 66–85% funded by grants from the US government from 2006–15." Wikipedia
kukac50
Diktatúra van Magyarországon! Nem adhatnak jó osztályzatot mert a demokrácia a szólásszabadság az igazi tájékoztatáshoz való jog megszűnt. Helyette van hazug kormány hazug sajtó hazug TV .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.