A garázda pesti nép, be se fogunk férni a bíróságra!

- kezdte beszédét Varga Gergő a Szabadság téren zajló tüntetésen – írja tudósításában az Index.

Megköszönte a közönségnek, hogy ott voltak a bíróságnál, "különben most előzetesben lennénk". Szerinte ez bizonyítja, hogy van szolidaritás.

Aztán az elmúlt hétről beszél, amikor szerinte nem csak a CEU és a civiltörvény miatt mentek ki az emberek az utcára, hanem:

„valami történt, más a levegő.”

Szerinte ebben az országban ma csak azok szabadok, akik a Fideszt és a NER-t hiszik.

„Ebben a szabadságban élni nem akarok. Ez a kormány vagy lemond, vagy a dicsőséges pesti nép kirángatja őket a Parlamentből!”

A emberek közben végre használhatják a magukkal hozott sípokat, kerepelőket, amire a nap során nem sok lehetőségük volt, mert többnyire andalító zene szólt. A délután folyamán Szabó Simonnak sikerült még leginkább feltüzelni a hallgatóságot, amikor például arról beszélt, hogy:

600 millió forintot adott Brüsszel a felcsúti kisvasútra.

Majd azt mondta:

ma nem az lesz a mostani tüntetések forgatókönyve, hogy "hazamegyünk és csókolom", mert: nem lehet elhallgattatni a magyar embereket a saját hazájukban”.

A tüntetés többnyire békés, bár a kordonoknál volt némi dulakodás. Már az elején felpaprikázta a tüntetőket, hogy leadták Orbán Viktor 2007-es beszédét, amelyben még a nyugat mellett tört lándzsát. 

Ezután a tömeg „Orbán Viktor orosz csicska, hej, hej" skandálásba kezdett.

A sok zenei betét nem túl jó húzás a szervezők részéről, sokan megunják, érezhető, hogy nem zenét hallgatni és bulizni jöttek az emberek, hanem a kormány ellen demonstrálni – írja az Index.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Rockxy
Kirángatja a parlamentből.
A tek meg csak néz majd bambán maga elé. :)
F_Viktor
@Rockxy: + Pestre kell vinni a déli határról a feltupírozott határvadászokat
+ be kell vetni Közép-Európa legerősebb hadseregét is!
F_Viktor
@Mirabilis: Írod:
"Milyen nép? Az aki kussol és az sem tudja mi az a ceu? Az a nép, aki azt sem tudja, hogy a fidesz kormányt az EU tartja el?"

Miért fanyalogsz? A "pesti nép" hangoztatása nekem is irritálja a fülem, de...

A lényeg, már nem csak CEU melletti tüntetés zajlik!
Szókrakész
"Szerinte ebben az országban ma csak azok szabadok, akik a Fideszt és a NER-t hiszik."

Nagy, sőt hatalmas baromság.
Populista, lázító, ...duma.

Mennyivel szabadabb az agymosott fidesz drukker, mint egy ellenzéki?!?!?!
Ez diktatúra ennek is és anmnak az oldalnak is!!!
Tehát a nagy semmi szövegek puffogtatása megy.
A birka nép meg eszi!!!
Sőt markolóval majszolja!!!
quadrocopter
@Rockxy: Nehogy már 100-120 kordurába majomkodó homokozóőrséggel ne bírjon el egy rendes létszámú tömeg, mert a selyemgyerekek aktív magja nincs ennél több, a többi - a több mint 1000 fő! - a csicska kiszolgáló sereg! Évi 13 milliárdért!
F_Viktor
@Mirabilis: Kezdetnek ez sem rossz, már az is nagy eredmény, hogy nem csak a CEU-ért folyik a demonstráció, egyre több orbán kritika hangzik el, hangosan mondja ki a tömeg a rezsim bűneit.
Ördögvadász
És ki a nép?, azt nem árulta el az úri embör...és még az index sem írta:)
F_Viktor
@Mirabilis: Igazad van, de ott a lehetőség, hogy bárki, aki egyetért velük és el akarják zavarni a diktátort, az csatlakozhat hozzájuk.
F_Viktor
@Ördögvadász: Írod:
"És ki a nép?"

Az az 5,5 millió választásra jogosult magyar ember, aki megelégelte, hogy országát kifossza a hazaáruló horda!
Ördögvadász
@F_Viktor: és mégse mennek az utcára az emberek, ejnye, ejnye:)
Nem Te vagy talán az elégedetlen?
F_Viktor
@Ördögvadász: Ha te úgy "látod", akkor vak és süket vagy! Azaz csak egy birka a nyájból.
Ördögvadász
@F_Viktor: talán nem kellemesebb bent a fotelben?, mint kint a hidegben nagy kamasz módjára ücsörögni? Na, ne komolytalankodj..
Szókrakész
"„valami történt, más a levegő.”"

Elfingotta magát valaki?
Vagy a nagy erőlködésnek más szaga is van?!?!?!
F_Viktor
@Ördögvadász: Az én napom majd hétfőn jön el.

Különbség köztünk, míg én nem tudtam ma részt venni Pesten a demonstráción, addig te nem mertél elmenni rá!
karma1
@F_Viktor: 23.40-re: Persze, a macsos nickname- je mellett azert nem ment a tuntetesre, mert velem gimnasztikazott. Ha nem tudnad, en egy frusztralt, ket szek kozott a pad ala esett szemely vagyok, es meg ez volt a legenyhebb megjegyzese.
Mikozben o nem lat ki a trollkodasbol, es ha eszreveszed, kizarolag ilyenkor kerul elo...
Engem kulonosebben nem erdekel, de az "A lex CEU marad - igy Semjen , aki lefejezessel fenyegeti Soros hiveit" c. cikknel megtalalod rendkivul magvas riposztunkat...:o))))
O az a valaki - embernek nem mondanam - akit meg az anyja is inkabb letagadna...:o))))
Desischado
@karma1: Nehogy már egy percig is foglalkozz egy ilyen fidesznyikkel! Szeretne ő olyan remek ember leni, mint amilyen te vagy!
Én is reménykedem, hogy végre elindult valami, és az nagyon fontos, hogy már nem csak a CEU miatt tüntetnek, igaza van F Viktornak!
karma1
@Desischado: VALAHOGY el kell kezdeni! orbanrol lepattognak a neki irt levelek, a feljelentesek - amelyek a korrupciot lepleznek le - polt iroasztal fiokjanak a melyen fejezik be a palyafutasukat, a sajtonak nem hajlandok valaszolni, cseak a sajat mediajukba roffennek be ugy, hogy elott millio szuron atmennek a kerdesek, es egy egesz rabszolgahad muxik azon, hogy orban neveben megirja a valasznyilatkozatot, a kulfoldi dolgokra ugy reagalnak, hogyha ott vannak , akkor csontig benyalnak, de hazafele mar a repulouton kiadjak a teljesen ellenkezo allasfoglalast - maskepp nem megy a figyelemfelhivas.
Ha sippal, ha kereplovel, vagy eppen tanccal, tacepaokkal, akkor azzal!
Annak ellenere, hogy megprobal meg bagyadtan valaszolgatni, megsem fog a hatalomban maradni. Egyszeruen elfogyott korulotte a levego, tul sok fronton tamadott egyszerre a sok hulyeseggel, csak azert, hogy nagyon gyorsan biztositsa putyint a seggnyalos husegerol. Hat ez mar nem megy...
Béla333
Hogy bejött eddig Orbán jóslata: 2017 a lázadás éve lesz!
Csak ő biztos nem úgy gondolta, hogy az emberek ellene és a kleptokrata rendszere ellen lázadnak!
1magyar
DE Brüsszel miért adott 600 millát a felcsúti kisvasútra?
Béla333
@1magyar: 07.54
Mert megpályáztuk és azt hazudták a pályázatban, hogy komoly forgalma lesz! Nem ilyen tingli-tangli, ami végülis átlagosan van rajta.
Tehát a kérdésedre a válasz: azért mert hazudtak Orbánék, hogy meglegyen a gyerekkori álma: egy saját kisvasút!
Mert egy beteg ember!
1magyar
@Béla333: De szerinted Brüsszelben normális emberek döntöttek arról, hogy kisvasútra adjanak pénzt nem egy komolyabb ügyre pld. kórházfejlesztésre?
Béla333
@1magyar: 08.04
Azt értsd már meg, hogy ezt nem Brüsszel dönti el!
Ő azt mondja, hogy csak van annyi eszük a magyaroknak, hogy arra nyújtanak be pályázatot, ami leginkább az érdekükben van, ami leginkább segíti őket, amivel a legjobban tud fejlődni az ország!
Ha mi hülyék vagyunk, azzal ők nem tudnak mit kezdeni!
quadrocopter
A Parlamentből kirángatás sokkal szimpatikusabb, némelyiket úgyis úgy kell agyonverni a bársonyszékben, a többit meg elhintáztatja a szél!
karma1
@1magyar: Tudod, Brusszel nem konkret ugyekre adja a penzt, (kisvasut, nemzeti muzeum, szinhaz, uj metrokocsik), hanem ad X milliard dollart pl. a turizmus fejlesztesere, amit aztan orban ugy ertelmez, hogy abbol a penzbol kisvasutat epit, 10 perces utazassal, 5 megalloval, es NAPI 7000 utast igerve, mert turisztikai latvanyossag. (Ismerem a kornyeket, a vilagon semmi latvanyossag nincs benne, hacsak a stadion a falu kozepen az abnormalis meretevel nem az). Meg a tiborcz gyerek megkapja palyaztatas nelkul a kalap penzt, amibol megveszi a tihanyi hajokikotot, vagy meszaros nevere irjak az osszes Balatontours kempinget...
Brusszel pedig csak arra kepes, hogy neha szuroprobaszeruen megkerdezze, hogy akkor mire is koltottetek az X milliard forint vissza nem teritendo tamogatast? Es akkor szepen egymas utan kihullanak a csontvazak a szekrenybol, mert kiderulnek a disznosagok. Ebben a pillanatban Brusszel be van pipulva, az eros korrupcio gyanu miatt felulvizsgalatot inditott el mindenfele nekunk juttatott tamogatas ugyeben, es nincsen egyetlen egy olyan tranzakcio sem, amiben ne talaltak volna hibat. Van, ahol csak egy enyje-ejnyet fogunk kapni, vannak ugyek, ahol vissza kell fizetni a penzt reszben, vagy teljes egeszeben, es lesznek olyan kirivo ugyek, - szerintem a kisvasut is ebbe a kategoriaba fog esni -, ahol nemcsak vissza kell fizetni a tamogatast, de komoly buntetesre is szamithatunk. De ez nem Brusszeltol jon, hanem abbol, hogy orban leszarja azt a - magyarokra is -kotelezo szerzodest, ami a kotelessegeinket es jogainkat szabalyozza. Ez MINDENKIRE vonatkozik, Franciaorszagra ugyanugy, mint Romaniara, vagy az egyik legnagyobb befizetore,. Nemetorszagra.
papa.49
Ezeket csak KIRÁNGATNI LEHET, másból nem értenek, csak az erőből!!!
coni
@1magyar: "De szerinted Brüsszelben normális emberek döntöttek arról, hogy kisvasútra adjanak pénzt nem egy komolyabb ügyre pld. kórházfejlesztésre?"

Elnézve a brüsszeli ellenőrzést egyre inkább az az érésem, hogy ők is visszakapnak bizonyos százalékot így Brüsszel szemet huny hogy pl. üres gödrökre, lopott tanulmányokra kifizetnek milliárdokat.
coni
Ha kiharcolnák az arányos választást amire az ellenzék képtelen, hatalmas dolog lenne.
F_Viktor
@karma1: Írod:
"O az a valaki - embernek nem mondanam - akit meg az anyja is inkabb letagadna...:o))))"

Fizetett trollokkal ne foglalkozz, nekik ez a feladatuk.
Tegnap este nézegettem különböző fórumokat, bizony a trollokat riadóztatta kubatov, sokkal többen oltak jelen a fórumokon, mint általában, s mindegyik ugyanazokkal a mondatokkal fikázta a tüntetésen résztvevőket.
karma1
@F_Viktor: Latszik, mert ha onallo gondolata lett volna, akkor talan eszreveszi, hogy EMBERI HANGON BESZELEK hozza,... De nem vette eszre, mert az egybites agy mindent felulir...:o)))
Szerintem lehet, hogy ugy vannak beallitva a trollok, hogy egy automatika van beallitva, ami idonkent kinyom magabol egy olyan szoveget, amit mindenre ra lehet huzni. Tudod, itt van egy nagyon jo internetes adok-veszek oldal, es oda feltehetsz dolgokat eladni, vagy venni lehet barmit. Na, ott van az, hogyha kinezel valamit, ami csak aukcion van, akkor raallithatod a gepedet egy automatikus bid-re es ott se kell lenned, a gep mindent elintez.
Vavyan Fable-nek van egy csudajo konyve (mondjuk mindegyik az), amiben a fohozno mellekallasban szextelefonos szolgalattal keresi a penzet, mikozben hajmereszto dolgokat tud csinalni, vasal, foz, takarit, es a kihangositott telefon mellett minden egyszeruen megy. Ezek a trollok is ugyanigy mukodnek, ugyanis meg egyiket se lattam volna ugy hozzaszolni, hogy megjegyezzek, hogy X vagy Y eppen szimpi vagy nem, mindenki lipsi-bolsi, li-bajnai, meg par szo meg a szokeszletuk, amit kapnak, oszt jonapot.
A szomoru csak az, hogy maradnak arctalanok, agyatlanok, es pontosan olyan elvtelenul fogjak azoknak a segget is kinyalni, akiket most le-libsi-bolsiznak, ha ok kerulnek majd uralomra... Ez az emberiseg visszafejlodesenek a legszomorubb jele... Sajnalatos...
Borsodi
Nem csak a parlamentből kéne meneszteni őket,ha nem az Országból.Szégyen,hogy még mindig tűrünk és várjuk a nagy semmit.Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket kívánok,hölgyeknek sok vizet és kölnit ne hogy el hervadjanak.A fidesz Kdnp-sekre ez nem vonatkozik,had száradjanak.www.youtube.com/watch?v=Fa0IjJJ-kng
Eladott Ország
nepszava.us/orosz-jozsef-nem-zugtak-el-hullamai/
Polgári engedetlenség és a választási szabályok újraírása, a demokratikus alapjog visszaszerzése (más szóval, kirángatni az azt bitorlókat a Parlamentből) szól most is az Oktogonon. Mindketten Jürgen Habermas demokráciafelfogását dübörgik a techno basszusai között, „a demokrácia a köz megfontolásán és párbeszédén nyugszik, amelyben egyenlő esélyeket kell adni a különböző nézeteknek, mely sem nem korlátozható, sem nem zárhatja ki a szociális egyenlőtlenségek miatt elnémultak hangját.”
vonotok
@nyanya001: Hát, ez igen ! Nó, akkor lesz itt demokrácia, szabad sajtó ha a Kossuth rádió reggel ezzel kezdi majd az adását.
advocat
Hát, Ha az X és Y generációra már nem számíthatnak, maradnak az egyre fogyó "vének"? Előbb, utóbb elfogynak. Nem lesz aki kezet csókol...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.