A Békemenetet is szervező Civil Összefogás Fórum az elmúlt években 20 és 40 millió forint támogatást kapott a Fidesz pártalapítványától – árulta el a Magyar Nemzetnek a szervezet vezetője, Csizmadia László.

Csizmadia az ellenzéki pártok által nemegyszer több százmilliósra becsült óriásplakát-kampányaik kapcsán csak annyit mondott, hogy

cégektől, magánemberektől kapják a támogatásaikat, külföldről egy fillért sem, és minden összeggel el tudnak számolni az ellenőrzésre jogosult szervezeteknek.

A lap azért kereste a CÖF vezetőjét, hogy véleményezze az Adatvédelmi Hatóság azon javaslatát, hogy a civil szervezetekkel kapcsolatban ne csak a külföldi támogatások összege, hanem az is nyilvános legyen, hogy a szervezetet a kormányzat, esetleg pártalapítvány támogat-e. Csizmadia László Péterfalvi Attila javaslatát nem kívánta véleményezni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

desiro
Kb., ha százzal megszorozzuk akkor meg kapjuk a valós adatokat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Meg amennyivel többet ha az most az enyém lenne...
desiro
Kb., ha százzal megszorozzuk akkor meg kapjuk a valós adatokat.
desiro
Szilágyi Imre a f@szbukon az, hogy nem mondanak igazat, mint ahogy TE sem.
Itsuka Nakimaga
Ha ők több tízmilliót ismernek be, akkor az több milliárd volt!
nezelodo
Na fijjuk, kicsit vakarjátok még a tökötöket, ha még nem dörzsölte le a munkásőr pufajka sarka, lesz az még egy két nullával több is.
CsipkeRózsa
Szilágyi Imre a Facebook-on

minden parlamenti pártnak van alapítványa, hivatalosan kapnak rá pénzt. A Fidesz kb. kétszer annyit kap, mint a MSZP.

Itt van egy előző évre szóló elosztás a pártok között:

http://24.hu/belfold/2015/05/13/kiderult-menn...

A CÖF nem parlamenti, és nem párt, hanem állami pénzből élő "civil" alapítvány.
bencemacska
Ha a Fidesz alapítványától kapják a pénzt, akkor az is Fidesz-civil-alapítvány!
Most akkor írják ki nyugodtan a plakátokra a Felelős kiadót!
justhpeter
Ez a CÖF nyilatkozat viccnek jó, de valósnak kicsit durva. Van még valaki, aki nem áll gyámság és kezelés alatt Magyarországon és hisz a CÖF-nek ?
quadrocopter
20 millió forint pártpénz, 290 millió forint magánadomány a kormány civiljeinek.

Úgy tűnik, ebben a kormányzópárt is élen akar járni, hiszen az elmúlt két évben a párt alapítványán keresztül 60 millió forinttal közvetlenül is támogatta a Civil Összefogás Fórum nevű civil szervezetet. Erről már csak azért is lehet tudni, hogy civil szervezet, mert a vezetője egyben a magyarországi állami főcivil, a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) elnöke, Csizmadia László. (A NER és a NEA főciviljét a 2011-ben elfogadott ún. civil törvény alapján az igazságügy-miniszter választja ki egy, a mindenkori parlamenti többség akaratát tükröző listából.)

A CÖKA- és NEA-elnök által vezetett, nehezen definiálható civil izé – miközben a NEA bőkezűen támogatja a kormányközeli civileket – jól láthatóan leginkább a Békemenetek, illetve a kormánypárt politikai ellenfeleiről szóló százmilliós költségű lejárató kampányok szervezésével foglalatoskodik.

Csakhogy, mivel a CÖF nem jogi személyiség, sem támogatásokat nem fogadhat, sem vevőként nem léphet fel például közterületi médiafelület vásárlásakor. Erre, a mocskos anyagiak intézésére van a CÖKA, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány: a pénzek hozzá érkeznek, és ha fizetni kell, például a közterületi médiumok urának a BKV járművein, a cytilightokon, óriásplakátokon és hirdetőoszlopokon elhelyezett sok ezer négyzetméternyi „civil tájékoztató kampány”-ért, akkor a CÖF nevében a CÖKA állja a számlát. ( a többi itt folytatódik: https://atlatszo.hu/2014/06/06/20-millio-fori...
bencemacska
És III/ hányas volt ez a fő CÖF vezér???
bakcsubakka
Most akkor munkásőrök voltak ? Hát akkor az összes büdös kommunista a fidessesben van ?
Jól van na ! Csak kérdeztem.
F_Viktor
Ahhoz kepest, hogy a mult heten meg azt nyilatkozta Csizmadia, hogy sem parttol, sem a kormanytol nem kaptak penzt, ez a par millio forint bevallasa erre a hetre nem is olyan rossz, ha a jovo heten o is "folytatja".
Nessy
Ha a bevallott összeg és a tényleges közötti differenciát megkapnám, nem lenne gondom pár évig!
quadrocopter
@bencemacska: III/II mint Tasnádi nyugdíjas vezérőrnagy elvtárs.
papa.49
,,Daloljál,, még kicsit főcöffögő, kíváncsian hallgatjuk, az összeg meg közben nő mint a tonyo lakása!!!
Hű de mocskosok vagytok!!!
papa.49
Gondolom ez EGY HAVI támogatás volt!!!
telegdilaci
@F_Viktor: Hazudnak mint a KUTYA azt sem lehet el hinni amit,kérdeznek!
magyarbakancs
A 3 ügyosztály munkatársai gyülekező helye.
Az itt szereplő vezetők mindig megtalálják a maguk mozgalmát ahol átvészelhetnek változásokat.
Mert igazi Magyar kaméleonok.
eugen4402
@papa.49: Megelőztél Papa. Pont ezt akartam írni, hogy nem kell szerénykedni Csizma úr, csak pontosítsuk: ez heti, vagy havi apanázs..?
solidedge
A CÖF-öt egy Európában idegennek számító hatalom pénzeli a magyarok többségének megfélemlítésére.
SystemError
Ha ezt azonnal bevallották, akkor ez még semmi...:) A másik vagyis a többi ikezet kell figyelni! Ebben amúgy Simicska is tudna bőven nyilatkozni. Valószínűleg ezért is kussolnak és a viszkető tenyerüket feldugva tartják.. Valakinek kiállított számlát Simicska, az ő szempontjából most mindegy kinek... Mármint ez nem az a kategória, ami őt negatívan érintené, ha bemondaná, hogy a fidesz vagy ki fizette ki... A CÖF-ös álmagyar vezetőktől nem ezt szoktuk meg, hogy nem fröcsög még a szar...:) Miért is kussolhatnak!?:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél