A Medián legfrissebb közvélemény-kutatása arról tanúskodik, hogy megtépázta a kormánypárt és az államfő népszerűségét az elmúlt három hónap – írja a HVG.

A teljes szavazókorú népességet vizsgálva a Fidesz-KDNP népszerűsége 6 százalékpontot csökkent, azaz 37-ről 31 százalékra olvadt a párt támogatóinak aránya. Ez számszerűleg azt jelenti, hogy

közel félmillió szavazó hagyta ott a Fideszt.

A felmérés április 21. és 26. között készült, a pártszimpátiát januártól mérték fel.

Az utóbbi időszakban legtöbb szavazó a Jobbik táborához érkezett, Vona Gábor középre tolódó pártja a teljes népességen belül 4 százaléknyi szavazót szerzett.

A Jobbik a biztos szavazók között 14, az MSZP 9 százalékon áll, a DK és az LMP 4-4 százalékon, a Momentum 2 százalékon, az Együtt, a Kétfarkú Kutya Párt, a Moma és a Párbeszéd 1-1 százalékon,

a Liberálisok jelenleg nem mérhetők.

Ami a politikusok támogatottságát illeti, Áder János népszerűsége 11 százalékot zuhant (47 százalék), Orbáné 9 százalékot (40 százalék). 

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Tollascsőr
Na, csizmáskandúr, EHHEZ mit röfögsz?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Pedig sikerült!
Megállítottuk Brüsszelt!
Megnéztem, és ugyanott van a térképen, mint tegnap! :)
Béla333
Majd amikor már csak a 150.000 savas bácsi és néni marad!
Az lesz az igazi!
Nessy
Á, nem úgy van az úgy van! Majd a Századvég kiszámolja, hogy a FIDESZ támogatottsága 99,9 %!
Tollascsőr
Na, csizmáskandúr, EHHEZ mit röfögsz?
Macskaszem
Orbán népszerűsége 40%. Ez számomra érthetetlen és megdöbbentő.
simmering73
@Macskaszem: Mert rosszul közelíted meg a kérdést. A birkák 40 százalékánál népszerű.
Béla333
A másik oldalról ugyanez a hír:

"A közvéleménykutatók többsége szerint a Fidesz nem vesztett szavazókat
A Medián elmozdulása valójában ugyanazt jelenti, mint az összes többi közvélemény-kutató adata, amelyek nem tükröztek semmilyen változást – mondta az elemző. Mráz"
Egy kivételével minden kutatóintézet szerint a Fidesz nem veszített támogatókat, sőt, van aki szerint még erősödött is. "
www.origo.hu/itthon/20170503-magabiztosan-vezet-a-fidesz.html

Azért ez bicskanyitogató, nem?
quadrocopter
A büdös sunyiságokat nem tapsolják a választók! A kék reklámok meg hülyévé tesznek!
Cicamama55
@Béla333: Igen, április végén itt a Propelleren is ehhez hasonló tartalmú hírt közöltek.Beszélnek össze-vissza, látszik milyen hiteles hírekkel kápráztatnak el minket!
Eladott Ország
De mert hiszem és vallom, hogy a magyar ember nem hülye, legfeljebb birkából van az
ő türelme, úgy tűnik, van egy szaturációs pontja annak a serény kormányzati igyekezetnek,
amivel majdnem sikerült vele elhitetni, hogy totálisan szükségtelen gondolkodnia. A rombolás, a mindent átszövő korrupció, a luxus árnyékában elfekvő nyomor most vált kézzelfoghatóvá, egy kritikus tömeg tudata most fogta át, hogy mi történik. Ezt már egyre nehezebb, szinte lehetetlen láthatatlan migránsokkal, 200 forintos gázár­csökkentéssel elhomályosítani. Ezért akadozik, recseg­-ropog és verejtékezik a korábban mindig erős kormányzati kommunikáció.
gulyasgyula
Maradt még 2--2.5 millió szavazó ..Melyik pártnak van hasonló szavazó tábora ?? Nme is fog csökkenni amíg az ellenzéki pártok bevándorló pártiak ..Nem akarják megérteni hogy Magyar emberek egy nagyobb része nem akar MIGRÁS TELEPET NYITNI AZ ORSZÁGBÓL ...FIZETÜNK DE MARADJANAK OTTHON ..
namihami
Ezért nyílik a nyugdíjaskassza és a bónuszpénz. Lesz itt még választási ajándék és cégesgolyóstoll-akció is.
Nyugi. A sok ""hűséges"" és ""igaz magyarérzelmű"" még vissza fog a Vezérürűjéhez találni. Ha kell, lesz a mi általunk fizetett adóból annyi, amennyi csak kell. És ha mégis neccesnek tűnne a választás, akkor néhány héttel előtte még mindig be lehet adni egy képviselői módosítót (juj, majdnem síkosítót írtam). Találékpny fiúk ezek. Főleg, hogy egy választási vereség esetén jönne, jöhetne az ANYAGI elszámoltatás. És attól az Isten kímélje meg őket, az a teljes Fidesz- és beosztotti garnitúra teljes anyagi és erkölcsi bukásával járna. Egy ilyen ellenőrzés még a pártot (Pártot) is szétrobbantaná. Ahogy mennének sorra, úgy dobná fel a kishal a következő, a következőt és így tovább. Hiszen tudjuk, ""Fejétől büdösödik a Párt.""

@gulyasgyula: Bocs, de Te még nem olvastad, hallottad, hogy ezeknek a ""migráncsok"-nak eszük ágában sincs ittmaradni? Hiszen ahonnan eljöttek, még ott nagyobb volt a szabadság és egy kisebb kényúr kezei közül szabadulnának. Ott háború van, nem Orbán. Nem egy Cigányvajdát keresnek, hanem az élhetőbb életet. Egyébiránt cirka 1.400 emberről szól a történet. Egy kisebb faluban többen élnek. És főleg, szórjátok a szavazóitok pénzét, ne a mindenki által besarcolt adóforintokat egy bomlott elme szüleményeire. Ha már ennyire szeretitek.
Húúú, ez egy kicsit hosszú lett.
gulyasgyula
@namihami: ..Igazad van de ez szerintem csak elmélet , mennének tovább csak nem tudnak tahát kényszerből itt rekednek aztán ismerik a jogaikat és követelőznek .Ebből nem kér 3.3 millió ember ...Brüsszeli politikusok most úgy állítják be hogy Magyarok bezárják e bevándorlókat ez se igaz emerről jöttek arra mehetnek amikor akarnak ..Magyarország nem átjáró ház ..Amíg ezt az ellenzéki politikusok nem fogadják el addig nehéz lesz Orbánt leváltani ..Mert nem szeretem a sport őrületét , a várba költözést ,a korrupciót stb de a bevándorlókat még úgy se ..Sokan vagyunk így két rosz közül Orbánt talákjuk a kissebb rosznak ..
Béla333
@gulyasgyula: 14.17
Te szavazz csak a hazaáruló főnöködre, szerintem meg még a szomszéd Pista bácsi is jobb miniszterelnök lenne, mint ez a maffia vezér!
A rendszerváltás (gengszterváltás) óta a legkártékonyabb vezetője az országnak, pedig igyekeztek itt többen is dobogóra állni!
Tolvaj, korrupt, hazaáruló szemét banda! Maffiaországot építettetek ki!
Pusztuljatok!
namihami
@gulyasgyula: Mennének ezek a migráncsok tovább, de miért is nem tudnak?
Mert a Mi Bölcs Vezetőnk és az ő csicskásai naponta 4-5 átvizsgálást és regisztrálást hajlandóak elvégezni illetve végeztetni. Plusz szabad szombat és templom vasárnap. Naná, hogy feltorlódnak a határainkon. Gondolj bele, hogy a Niagarát hirtelen egy 50-es PVC-csövön kéne továbbvezetni. Na, itt pont ez a helyzet.
Ráadásul az erre szánt pénz már rég megjött, csak a megfelelő zsebek már be is nyelték. Ergo: se szándék, se hozzá szükséges pénz. (Se pénz, se posztó-csak prosztó.)
gulyasgyula
@namihami: ...Mert ha nézed az Osztrák híreket tudnád hogy Ausztria nem engedi be őket ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.