Több ezer diákot érinthet a letartóztatott Czeglédy Csabához köthető iskolaszövetkezet, az I Love Diákmunka fizetésképtelenné válása: sokan utoljára az áprilisi munkáért kaptak rendben fizetést, az e havi utalás csak részben, vagy egyáltalán nem érkezett meg.

A károsultak – akiket a cég nem tájékoztat a részletekről – már azt fontolgatják, nem is veszik fel a soron következő műszakjaikat, mivel félnek, hogy sosem látnak pénzt belőle. Az I Love Diákmunka szerződött partnerei közt több nagy üzletlánc is van, akiket kényelmetlenül érinthet a hirtelen kieső munkaerő. – írja az Index.

Már Facebook-csoportja is van az MSZP ügyvédjéhez, Czeglédy Csabához köthető diákszövetkezetek károsultjainak. A különböző neveken újra- és újraalakuló munkaközvetítő cégeket az I Love Diákmunka online felület fésüli össze, amely leírása szerint több tízezer regisztrált diákkal rendelkezik, ám most nagy bajban van: a jelek szerint rengeteg tag nem kapta meg májusi fizetését a szokásos határidőig, és nem tudni, meddig húzódhat az ügy.

A Human Operator Zrt. (mely az I Love Diákmunka mögött álló egyik legjelentősebb szereplő, mintegy 6 ezer embert foglalkoztat) onnan lehet ismerős, hogy már tavaly is botrányba kveredett, amikor a McDonald's-ban dolgozó több száz diáknak nem tudott időben fizetni. Ekkor az igazgatóság elnöki posztját betöltő Czeglédy az Indexnek azt mondta, elszámolási vita alakult ki. Az érintett diákok ekkor még némi huzavona után hozzájutottak a bérükhöz, ami a mostani esetben koránt sem tűnik ilyen egyértelműnek. A közlés szerint a cég számláit zárolták a munkaközvetítő hálózat elleni nyomozás miatt, így hiába lenne fedezet, nem tudnak fizetni, a bérgarancia alapon keresztüli utalás átfutási idejéről azonban nem írnak konkrétumot.

Czeglédy Csabát és társait több mint 3 milliárd forintos adócsalással gyanúsítják, amelyet a többszintű iskolaszövetkezetes céghálón keresztül valósítottak meg a hatóságok szerint 2013 és 2016 között. Az MSZP ügyvédjeként is ismert Czeglédy előzetes letartóztatásának elrendelésekor a pártelnök Molnár Gyula azt sugallta nyilatkozatában, hogy koncepciós eljárásról van szó.

Az MSZP ügyvédjének botránya miatt nem kapják a fizetésüket a diákmunkások

(Fotó: Bugány János/MTI)

A fizetés elmaradása miatt elkeseredett diákok nem tudják, hova fordulhatnának segítségért, így egyelőre a Facebookon aktivizálódtak. A károsultak csoportjában található bejegyzésekből kiderül, hogy sokan már azt fontolgatják: a júniusra előre egyeztetett műszakokat fel sem veszik, hiszen nincs rá garancia, megkapják-e ezekért a fizetést. Ez nem csak számukra lehet probléma, hanem az I Love Diákmunkán keresztül őket alkalmazó nagy cégeknek is, amelyek közt ott találjuk többek közt a Tescót, a DM-et, a Müllert és a Rossmannt is. – írja a lap.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
így kell tönkretenni egy jól szervezett működő vállalatot... majd méhszaros besegít és átvesz mindent fillérekért
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Majd a Simon Gábor kifizeti a rejtelmes százmillióiból!
Equus
így kell tönkretenni egy jól szervezett működő vállalatot... majd méhszaros besegít és átvesz mindent fillérekért
Béla333
@Equus: 13.44
Az a gond ezzel a történettel (is), hogy manapság minden hit kérdése ebben az országban!
Nem tudhatod, hogy ha valakit lekapnak, hogy az illető tényleg elkövette azt amivel vádolják, vagy csak politika van az egész mögött! Eltelik sok-sok év és nem lesz megnyugtató ítélet. Mint ahogy 4 évvel ezelőtt pl. Simon Gábor féle ügyben sem lehet tisztán látni a mai napig sem!
Így az igazságszolgáltatás helyett ki-ki úgy viszonyul az egyes politikusi esetekhez, amelyik oldalnak szurkol!
Hívők gondolkodás nélküli vitája minden!
cikicakk55
A diákokat mindig is kihasználták.A fiam nyári munkára az érettségiig minden évben egy hozzánk közel eső céghez szerződött le,mezőgazdasági munkára.Természetesen a legminimálisabb bér kapták,de a munka biztosítása is a körülmények is katasztrofálisak voltak.Hatalmas nagy kukorica föld táblákhoz vitték ki őket.Se egy fedett sátor,se valami olyan hely,ahol a nap elől elmenekülhettek volna,semmi nem volt.Előfordult,hogy akkora jégesőt kaptak a nyakukba,hogy bokáig álltak a sárban,de nem volt hová elhúzódniuk,mert kilométerekre voltak a várostól, a busz meg csak a munkaidő végén ment értük.Így aztán reggel 6-tól,csak drukkolhattak,hogy ne kapjanak jégesőt,vagy napszúrást. A vizük,amit magukkal tudtak vinni,reggel 9-re már úgy felmelegedett,hogy lehetetlenség volt inni,de se fa sem árnyék nem volt a közelben. Kegyetlen idők voltak,de becsületükre legyen mondva,állták a sarat.
karma1
Azert en egy kicsit ketkednek ebben a cikkben. En nem hiszem, hogy a diakok ettol a szervezettol kaptak volna a penzuket, szerintem a diakokat a ceg fizeti kozvetlenul, mert a TESCO-nak kell bevallania igy is, ugyis, hogy hany emberrel dolgozott, es mennyit fizetett ki nekik mubnkaberkent.
Szerintem ez az I love Diakmunka csak egy fiatalok szamara letesitett munkakozvetito ceg lehet, es mint ilyen, o csak kozvetit.
Ha csak nem ebben is valami mutyi van, mert az meg lehetseges, hogy a TESCO esetleg nem munkaberkent jeloli meg az I Love Diakmunkanak utalt penzt, hanem valami mas cimen utalja a penzt? @eszegfu, merre vagy? Ebben Te vagy a szakerto...:o)))
Legalabbis nalunk minden kikozvetitett munkaeronek maga a munkaltato fizet kozvetlenul, es akkor semmi koze a munkakozvetitonek az idobeni munkaber kifizetesnek...
elnyomott
@cikicakk55: Remekül tanítottad te is a gyerekedet rabszolgának.
Ugyan miért csinálna bárki bármit, ha így is mennek a dolgok?
F_Viktor
@Béla333: Nálad a pont!
Magyarországon semmi sem az, mint aminek látszik.
Lehetséges, hogy ez a Czeglédy sáros, de az is lehet, hogy ez a diákmunkabér csak egy koncepciós per mellékterméke, de az is elképzelhető, hogy csak valakinek megtetszett egy jól menő vállalkozás, s egy haver lenyúlja.
lampa laz
@karma1: Itthon másképpen működik, az a cég aki alkalmazza a diákokat, havonta munkaidőnyilvántartást küld a közvetítő cégnek, aki ez alapján számlát állít ki és ezt az öszeget utalja el a diákot kiközvetítő cégnek. Ebből az öszegből fizetik ki a diákokat. A munkáltatóknak ez így egyszerű, mert a közvetítő cég felel a diákok pénzéért. Ha a cégek nem fizetnek időben akkor viszont a kifizetések csúszhatnak a diákok fele. Ezek a dolgok szerződés alapján történnek, még az elszámoláshoz szükséges nyomtatványokat is a közvetítő cég biztosítja. Két nyáron voltak az én munkahelyemen is ilyen diákok.
gulyasgyula
Az ilyen mutyihoz értenek a pártok akár ellenzéki akár kormányon vannak ...A TOCSIK ŰGY is hasonló volt ..Megy a pénz a párt kasszába ..Már Gyurcsány megmondta hogy a titkos páncélba ""honnan jön a pénz azt jobb ha nem tudjuk ""
Béla333
@gulyasgyula: 17.41
Teljesen igazad van! Az egész rendszer az elmúlt 27 évben csak a kölcsönös, büntetés nélküli lopásra épült föl.
Egyik is lop, a másik is lop, (Sőt el is osztják egymás között a lopott holmit!) egymást meg nem számoltatják el.
Minden nap van olyan bűncselekmény, ami folyamatosan elévül, mert annak idején és azóta sem vizsgálták ki, de már kellően hosszú idő telt el!
Azért nem szabad újakat a hatalom közelébe engedni, mert nem tudják őket zsarolni és esetleg megszakadna ez az elévülési folyamat!
100%-ig biztos vagyok abban, hogy Vágó Gábor aláírás gyűjtését az elévülési idő 12 évre növeléséről egyik olyan párt sem fogja támogatni, amelyik hatalmon volt az elmúlt évtizedekben!
nezelodo
Basszus, ha ez igaz, egy az egyben átvették az egykori KLIKK módszereit! Ők sem tartoztak, csak tanítóknak tanároknak, akik mára a dagadtszilárd szerint a rendszer, meg a nép ellenségei, és összejött tíz-tizenöt milliárd "nem tartozás", és a nem pénztáros Lőlő sem akarta kifizetni! Ráadásul a félnótás pap is a helyén maradhatott.
karma1
@lampa laz: 17.11-re: Koszi az informaciot, ezzel nem voltam tisztaban. Nalunk csak kozvetit a manpower ceg, ezert a fejvadaszatert kapnak egy megallapitott fix osszeget, a diak kivalasztja maganak a megfelelo ceget, akinek dolgozni akar, es onnantol kezdve a megrendelo ceg fizet MINDENT a diakoknak, rendes munkaszerzodessel alkalmazva oket, 18 eves kor alatt kb. 2 dollar orankenti berrel olcsobbert alkalmazza oket, mint az elfogadott orszagos minimalber, 18 eves koruk felett pedig a minimalbert kapjak ugyanazert a munkaert, mint a felnottek. (Ez szerintem kurvara nem igazsagos, de itt ez bevett szokas).
emerencia
@cikicakk55: Velünk ugyanezt megcsinálták a hetvenes évek első felében az újbögi mezőgazdasági építőtáborban. Nincs új a nap alatt. :-(
emerencia
@nezelodo: tegnap 18:58 Arról nem is beszélve, hogy milyen erkölcsi rombolást okoz a fiatalok lelkében, hogy így meg lehet vezetni őket. Aggódom az idősekért is mert a hasonló elvek szerint tervezett nyugdíjas szövetkezetek félő, hogy idővel az idősek pénzének lenyúlására szakosodnak. Azokéra, akik már aligha fogják tudni újra összegyűjteni a pénzüket mert a nyugdíj sokszor még egy normálélethez sem elegendő.
nezelodo
@emerencia: Lehet, hogy a nyugdíjas szövetkezetek alapítása azt az űrt tölti be, amit esetükben a MANYUP lenyúlás nem ért el, mivel nekik nem volt ilyen megtakarításuk!? Amilyen gátlástalanok és éhesek a kiagyalói, náluk ez simán belefér. Az maga gyanús már, hogy ezt a Mr. 20% hirdeti meg.
emerencia
@nezelodo: Egy olyan országban, ahol előfordulhat, hogy a pénzintézetbe betett pénzedet nem kapod vissza mert az arra hivatott állami felügyelet nem végezte a munkáját, bármi előfordulhat. Az idősebbek életének megrövidítése, javaik kifosztása sajnos bőven belefér. :-((((((((((((((((((
eszegfu
"Érdekes" módon a Farkas Flórián által létrehozott (roma foglalkoztatási program keretében) "Hid a munka világába" SZÖVETKEZET ügyében is nyomoztak... Farkast még csak előzetesbe sem helyezték...sőt miniszteri (vagy miniszterelnöki) biztosnak nevezték ki... nem találtak büncselekményre utaló dolgot, sőt ujabb programokra kapott pénzt!:( Ebben az esetben a romáknak igért tanfolyamok, munkalehetőségek maradtak el, nem pedig a ledolgozott bérükhöz nem jutottak hozzá.
Ha van, ha nincs fedezete az iskolaszövetkezetnek, a bérgarancia alapból ugyis kifizetik...tehát ezt kellene szorgalmazni... minél előbb fizessék ki a bizonylatok alapján... aztán majd a nyomozás után a felszabaditott bankszámláról visszakapja a bérgarancia alap. Valahogy nekem ugy tünik: jobb, ha a diákok "megharagszanak" a szövetkezetre, becsapva érzik magukat, (hiszen a vezető MSZP-s), pedig a diákoknak semmi köze sincs az esetleges költségvetési csaláshoz, mégis őket is "büntetik" most, hogy nem juthatnak a megdolgozott bérükhez.
nezelodo
@eszegfu: Na látod ezek a finom urak mindig a politikai hozadékra hajtanak, nem számít kinek mekkora kárt okoznak. Az istenfélő választóik pedig így szeretik őket, meg a keresztény szövetségeseik tömegpártját.
cikicakk55
@elnyomott: Először is: Honnan tudhattam volna,hogy ez lesz? Másodszorra.Egy ilyen kis városban,mijnt Hódmezővásárhely,örüljünk ha kap valami munkát a gyerek.Én 15 éves korától arra szoktatom,hogy próbáljon dolgozni,ne lustálkodja végig a nyári szünetet. Sajnos mind a ketten a párommal rokkant nyugdíjasok vagyunk.Ő parkinsonos,most volt februárban az agyműtétje, én epilepsziás,pánik beteg,és II-es típusú vastagbél rákkal vagyok itthon.Hidd el nagyon nehéz nevelni egy nappali tagozatos gyereket 2 nyugdíjból.mikor a kettőnk nyugdíja 125.000 ft körül van A gyerek egyébként magától is elment volna dolgozni.Most is menne,mert most végezte el az ápolóit,de még egy évet tanul,mert a szakosítót is elszeretné végezni.Sürgősségi ápoló szeretne lenni.A kórházaknak még sem kell a nyári 3 hónapra,pedig Ő már végzett ápoló. Ez a gond itthon,hogy örülhetnének,hogy csak átmenetileg is,de könnyebb lenne a munkájuk,de így nem kell,mert csak 3 hónap.Pedig nyáron még nagyobb bajban lesznek,hisz sok nővér nyáron veszi ki a szabiját,már csak az iskolai nyári szünetek miatt is.Igen,rabszolga lett,de itt ma Magyarországon,szinte mindenki akinek nincs szakmája még,vagy fiatal diák,azokat bizony kihasználják.
elnyomott
@cikicakk55: Mindenki rászorul a pénzre, aki dolgozik. És kihasználni azt használják ki, aki hagyja. Panaszt bármikor lehet tenni - és mivel jogos, szerintem többen is megtennék, ha lenne aki kezdeményez.
De ha senki, akkor marad minden a régiben. Panaszkodni lehet, mert baj az van valóságosan - de tenni is lehetne azért valamit. Vagy nyugodjon bele mindenki abba ami van.
cikicakk55
@emerencia: Igen,sajnos semmit nem változott a helyzet.Talán annyit,hogy bár a munkakörülmények akkor is ilyenek voltak,de a pénz amit a diákok kaptak akkor még többet ért.Én legalább is a 60-as évek vége felé voltam paprikát szedni és ott is embertelen volt a körülmény,de a fizetés aránylag tűrhető volt.Persze ez felfogás kérdése is,mert én mint szülő felháborítónak tartom,hogy az alapvető emberi kötelezettségeket sem teljesítik a diákok felé,de a gyerekek meg jól elidétlenkedtek a jégeső alatt és dagonyázták a sarat.Egyedül a napszúrás az ami kellemetlen volt nekik is.
cikicakk55
@elnyomott: Hidd le,hogy panaszkodtunk.Több szülő is bement az önkormányzathoz,mivel azt a céget amelyik szervezte az egész diák munkát sehol nem lehetett elérni.Azt mondták,hogy utána néznek,de azóta is csak nézelődnek nyilván,mert kb egy évig még nyaggattuk az Önkormányzatot,aztán úgy voltunk vele,hogy ez is egy a sok mutyi közül.Az iskolákban az igazgatóknak szóltunk,hogy figyelmeztessék a diákokat,hová ne menjenek.Az a gond,hogy más munkahely meg itt nem nagyon van.
elnyomott
@cikicakk55: Panaszkodni mentek be a szülők, az meg senkit nem zavar.
Feljelenteni, írásban, médiát ráuszítani, stb. Mindig lehet tenni valamit. És ha senki nem engedné ilyen gyalázatos körülmények között dolgozni a gyerekét, biztos lenne következmény.
De a panaszkodásnak sosincs!
emerencia
@cikicakk55: Mi nem kaptunk pénzt mert ellátás is volt a táborban, de kaptunk zsíros kenyeret, ha éhesek maradtunk és panaszkodtunk. A büfében leginkább csak mogyorós csokit lehetett venni, ezzel egészítettük ki az ellátást az otthonról kapott zsebpénzből amíg tartott. (A sok potyamunka is hozzájárult a magyar mezőgazdaság akkori sikereihez.)

Mégsem voltunk boldogtalanok, rengeteget röhögtünk és sírtunk mikor a tűző napon felejtettek bennünket. Szép emlék maradt így is. Iskolás koromban csak egyetlen alkalomra emlékszem amikor kaptunk pénzt a mezőgazdasági munkáért. Akkor 10 napi melóból vettem egy harisnyanadrágot. A szüleim munkahelyein viszont szerettem dolgozni nyáron mert ha nem is túl jól de legalább fizettek a munkáért. Büszke voltam, hogy ebből besegíthettem a következő tanévkezdésbe. A nyugdíj kimutatásom szerint csak az érettségi utáni felnőtt munka számított be a szolgálati időmbe. A gimi utáni iskolai ingyen nyári gyakorlat már nem.

Így utólag visszagondolva arra neveltek bennünket, hogy a munkánk nem ér semmit vagy nagyon keveset és nincs hová menni. (Nem volt nyitott munkapiaci külföldre menekülés.) A rendszer ma sem változott hazánkban ebben a tekintetben, ( a rossz bérekre és a munkaerőpazarlásra gondolok) csak a mai fiatalok el tudnak menni innen külföldre ha tele a hócipőjük ezzel az egésszel.

A családotok története felkavart mert megint csak úgy érzem, hogy igencsak igaza van Bródynak, ezek ugyanazok. Sőt sok tekintetben még rosszabbodtak is...
human
Ahogy írtátok rendkívül furcsa, hogy Flórit viszont nem vitték el bilincsben. Sőt, Orbán tanácsadóként alkalmazza. Sőt, még kapott 1,3 milliárd támogatást.
Ha tényleg koncepciós perről van szó akkor talán a fizetések kifizetésének blokkolása is a lejáratás, hergelés része. Ez már csak a 2018-as választások után derül ki. Addig megint lehet vágóképet mutatni vezetőszáras mszp-sről.
Equus
@gulyasgyula: nem volt "Tocsik ügy". Rá kellene ébredni, h nem coclista gazdasági berendezkedés van érvényben: létezik szerződéses szabadság!
gulyasgyula
@Equus: ...Igen az érintettek akkor is erre hivatkoztak ,"" minden törvényes csak nem etikus ""ha jól emlékszem ..
kukac50
3 milliárd az már baj, kell nagy hír letartóztatás, 1,6 milliárd megbocsájtható bán Farkas Flórinál,Orbán még a kezét is fogja. A kurva anyjukat!
eszegfu
@gulyasgyula: tegnap 20:40 Bocs., hogy beleszólok... Véleményem szerint a Tocsik ügy nem volt "mutyi", mivel az önkormányzat szabályos szerződést kötött Tocsikkal, hogy -- ha jól emlékszem -- 10 %-os sikerdijért behajtja a tartozásokat (a "szokásos" 3-4 % helyett). Érthetetlen számomra, hogy ez miért "nem etikus"?! A cikkben szereplő ügyben pedig költségvetési csalásról van szó, ami kb. azt jelenti, hogy kevesebb járulékot, adót vallhatott be, mint amennyi a tényleges, tehát szerintem, ha a diákszövetkezet "mutyizott", ill. lopott volna az MSZP-nek, akkor azt nem a költségvetésbe be nem fizetettből tenné. Egyetértek @human: tegnap 16:51 hsz-vel!!!
gulyasgyula
@eszegfu: Abban az időben ezeknek az intézése az ÁPV-rt dolga lett volna akinek éppen volt 15-20 ráérő fiatal jogásza akik az akkori kormányzó elit gyerekei voltak ..Most ugyan ezt csinálják Rogánék a bevándorlási kötvénnyel ..Akkor SZDSZ kaszába ment a pénz egy része most feltételezem az MSZP -ét pénzelik ..Semmi új nincs a nap alatt ..A mutyi marad csak a szereplők változnak ..
eszegfu
@gulyasgyula: Lehet, hogy nem érthetően irtam... a Tocsik ügy 1 "szereplős" volt, mig a Rogán által jelzett bevándorlási kötvény egy jólmenő "hálózat" a költségvetés, az ország kárára. Abban meg szintén nem értek Veled egyet, hogy a Tocsik pénze az "SZDSZ kasszába ment..."! Ugyan már kinek mi köze ahhoz, hogy Tocsik a leadózott pénzét egy koldusnak, vagy nekem, esetleg egy pártnak adja?! Aztán meg áruld már el, hogy ez az iskolaszövetkezet milyen módon "pénzelné" az MSZP-t, hiszen nem lopás a gyanusitás, hanem költségvetési csalás... a kettő között van különbség.
Béla333
@gulyasgyula: 09.01
A Tocsik ügyre sem emlékszenek már sokan, holott nem is volt az olyan régen.
A lényeg az volt, hogy az ÁPV a saját munkájának az elvégzése helyett külön pénzért megbízta Tocsikot különböző föld ügyletek lebonyolításával, akit az önkormányzatokhoz az olajozott ügyintézés indokával az MSZP és az SZDSZ kormánytól erőszakolták be a folyamatba.
Amit az állam (az ÁPV) ingyen, a saját dolgozóival is elvégezhetett volna, azért kért és kapott egy rakás pénzt, amit az MSZP és az SZDSZ által kijelölt pártközeli emberkéknek kellett visszaosztani!
Az állami pénz ellopása volt, ugyanolyan bűncselekmény, amiért most a Fideszt (jogosan) szidjuk, csak a lépték volt más!
Sámannus
A cím botrányos.A hatósági eljárás botrányos. Az intézkedések a legszélsőségesebb teroristák szintjén nyúl az ügyhöz. Cikkírója ez alá tesz még egy lapáttal, elfogadva a vádat, és az eljárás vandalizmusát, mintegy folytatója a kormánypropagandának.
Ilyen cím után a cikket csak sajnálom, hogy elém került. nem vagyok hajlandó a tárggyal foglalkozni ebben a szellemben.
A kormánypropagandából épp elég van.
A kommentek nagy része is csatlakozik ma cím előzetes megállapításához, és hasonló csúsztatások tengerévé dagad.
Sajnálom a történteket, de a tisztánlátás nem érdeke valakiknek attól még az igazság létezik valahol, és ez a fontos.
A magyar demokrácia a maffiaállam hatalmával, csődöt mondott, tényszerűen vizsgálni a dolgokat mára már lehetetlen. A lakájmédia minden hol nyomul, és a megmarad ellenzék szétverését barbár eszközökkel teszi.
Nem mondom, hogy lelkük rajta ezek nem magyar érdeket szolgálnak. A magyar állam minden formájában az ellenségük, akár csak polgárai.
cikicakk55
@elnyomott: Nem tudom,hogy te hol és merre élsz,de itt ebben a kisvárosban egy ilyen feljelentés elég sokba kerül,még akkor is ha esetleg évek múlva pert nyernénk. Ügyvédet fogadni a szülőknek nincs pénzük,hisz nem csak mi a nyugdíjasok vagyunk kiszolgáltatott helyzetben,hanem azok a fiatalabb szülők is akiknek van munkájuk,de minimál bérből élnek.Ráadásul az igazán nagy milliós,milliárdos csalások is évekig tartó pereket képeznek.Egy ilyen kis dologért,hogy 30 gyereket átvágtak a palánkon,mert szinte alig fizettek nekik és még a munka körülményeik is lehetetlen helyzet volt,ez a bíróságnak nem téma.Mi is tanultunk belőle és szerencsére annyit azért sikerült elérnünk,hogy ez a cég már nem hirdet diák munkát Igaz,hogy most már aztán tényleg csak azoknak a diákoknak van munkájuk,akiknek van kapcsolatuk,illetve a szülőknek van kapcsolata a vezetéssel.Az a legnagyobb gond,hogy 3 hónapra egy cég sem akar felvenni senkit.A kórházak főleg nem,de valahogy majd kibírjuk ezt a kis időt ami szeptemberig még van.
gulyasgyula
@eszegfu: ..Azt Te se gondolod komolyan hogy az ilyen ügyek teljes valóságba kerülnek nyilvánosságra ..Mi csak jég hegy csúcsát láthatjuk ...Ez mindig így volt és így lesz ..
gulyasgyula
@Béla333: ..Nagyon jól tudod ..Pontosan ez volt a lényeg ..A módszer marad a szereplők változnak ..Én már ilyenen meg se lepődök ..
eszegfu
@gulyasgyula: 15:14 Lehet, hogy "mi csak a jéghegy csucsát láthatjuk...", de én igyekszem nem feltételezésekből kiindulni amennyire ez lehetséges. Egyébként csupán hangsulyozni szerettem volna, hogy nem igazán egyforma a Tocsik és a jelenlegi iskolaszövetkezeti dolog. Ez az én véleményem, a Tiéd meg más.
elnyomott
".Egy ilyen kis dologért,hogy 30 gyereket átvágtak a palánkon,mert szinte alig fizettek nekik és még a munka körülményeik is lehetetlen helyzet volt,ez a bíróságnak nem téma."
Akkor meg ugye nem remélsz semmi változást és belenyugodtok ebbe? Mert senki másnak nem fontos, csak nektek és a 30 gyereknek családostól.
Szót sem érdemel. :-(
gulyasgyula
@eszegfu: ..Semmi gond én tiszteletben tartom a Te véleményed mert lényegében nincs sok különbség ..Csupán annyi hogy én már nem hiszek a politikai pártoknak ,a ,politikusoknak egyik oldalon se ..Elfogadom hogy ilyen a világ mert ez nem csak Magyar probléma ..A korrupció a mutyi s világon mindenüt jelen van ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.