Azért jöttem el Afganisztánból egy éve és két hónapja, mert már elviselhetetlen volt az élet. De ennél itt már a halál is jobb lenne. Emberek vagyunk, nem szamarak – mondja a sírás határán egy 14 éves fiú Jaime Alekos dokumentumfilmjében, amelyet az IRIN News számára készített. A film címe: Menekültpurgatórium a magyar határon. Alekos két hónapot töltött az év elején a menedékkérők között egy szerbiai táborban, a magyar határ közelében. Közel nyolcezren rekedtek Szerbiában a balkáni útvonal lezárása után, és akik nem bírják tovább a várakozást és a rossz körülményeket, azok megpróbálnak átjutni a magyar határkerítésen. Ám akiket megfognak és visszaküldenek, azok verésekről és kínzásról számolnak be. „Terroristák vagytok, rossz vér” idézi fel egyikük, mit hallott a magyar rendőröktől, amikor elfogták őket. Volt, aki elájult, amikor körbevették őket a magyar egyenruhások, akik ezután ráküldtek egy kutyát, hogy megbizonyosodjanak róla, nem csak szimulál-e. A film sötét...

Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Borzalom! Embertelen körülmények között, egy embert sem szabadna hagyni! Ez tudatos gyilkosság! Nem keresztény az, aki pártolja ezt! Szégyen!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Manhattan
Borzalom! Embertelen körülmények között, egy embert sem szabadna hagyni! Ez tudatos gyilkosság! Nem keresztény az, aki pártolja ezt! Szégyen!
Nessy
Majd megmagyarázzák,hogy nem úgy van az úgy van!
Nemzeti szinú féltéglával veri a mellét a sok státusz keresztény a parlamentbe, és hivatkozik kultúrára, keresztény gyökerekre. ( ebből a gyökér stimmel).
Mit lehet várni egy olyan kormánytól, amely a saját beteg, rokkant, szegény állampolgáraitól is elveszi, ami még elvehető.
Van pénzed kölcsön? Akkor jöhetsz kötvénnyel, kamatostól kapod vissza a szegényektől. Farizeus társulat!
F_Viktor
@Manhattan: Ez nem keresztenyseg kerdese, magarol, az emberi mivoltrol lehet beszelni.

Es igen, a vilag e film alapjan is megiteli , pardon eliteli a magyar embereket. Mert ez mar nem csak orban felelossegerol szol, a hirekben mar nem csak president emlitenek.
Pálinkás Pál
Remek jó propaganda filmecske...aztán,valaki árulja el nekem,Afganisztánból a Szerb-Magyar határig hogy jut el úgy valaki hogy végig háborús zónában van???mert ha nem tudja,akkor az bizony már nem menekült hanem sáska!!! meg persze 14 éves..haha...látta valaki a születési bizonyítványát??? nem ,azt elvesztette a többi papírjával együtt,csak az ájfos,meg a pénz maradt meg valahogy!!
justhpeter
Már nincs is jelentősége, hogy hisszük, vagy nem hisszük mit mesél a migráns. Olvassátok el amit Nessy leír feljebb. Az az igaz.

... és aki saját országában a rokkantakkal így bánik, az ne akarjon keresztényként, emberbarátként feltűnni, mert nem az, azt még mi, pogányok is megvetjük.
Pálinkás Pál
@F_Viktor: Felbukkantál??? Valahogy nem láttalak a muszlim robbantó alatti cikkeknél...de természetesen itt megjelensz ,és belerúgsz egyet a magyarba!!Majd akkor dumálj,meg sajnálkozz itt,ha a migráns sáskák végig golyózáporban érkeznek a szerb-magyar határra!!!
Pálinkás Pál
@Nessy: Te miért kevered bele ide a vallást??? Ez nem vallási kérdés...A tény ez hogy ez a here,ingyenélő veszélyes társaság tökéletesen jó helyen van a homokbuckák között,nem valók civilizált társadalomba!!! A rokkantakat érintő észrevételeddel egyetértek!
F_Viktor
@Szeparepa2: Irod:
"...a kisujjunkat nyújtottunk, a kezünk kellett.. a kezünket nyújtottuk, a karunkat akarták..."

Ezt az allitasodat mire alapozod?
Nessy
@Pálinkás Pál: Elnézést, de Orbán 1300 muszlimtól félti a hitünket, a kultúránkat.
Mindenesetre nagyon elkorcsosulhattunk az elmúlt századokban, ha ennyi ember képes 8 millió ember hitét és kultúráját megrengetni. Azért a spanyolok is, meg a keresztes vitézek is többen voltak anno. Igaz, a spanyoloknak sikerült kultúrákat, vallásokat eltüntetni a Föld szinéről.
Ha igazuk lesz a klíma kutatóknak, még nagyobb katasztrófáknak, éhezésnek, és még több menekülőnek nézünk elibe, csak akkor nem lesz kit - mit bombázni, mert a természet nagyobb úr.
sokanvagyunk
@Pálinkás Pál: (05:08) "...azt elvesztette a többi papírjával együtt" - való igaz. - Hozzáfűzném: azok a "demokraták" sem útlevéllel vagy meghívóval mentek hozzájuk bombázgatni és fegyverekkel üzletelni, akik elől és akikhez szándékoztak menni.
F_Viktor
@Pálinkás Pál: Irod:
"aztán,valaki árulja el nekem,Afganisztánból a Szerb-Magyar határig hogy jut el úgy valaki hogy végig háborús zónában van???"

Palikam, nem is regen elmagyaraztam neked (teljesen feleslegesen, mert csak fujod a mantrat), hogy ide, Europaba a gazdagok jonnek, vagy azok, akik eladtak mindenuket, s abbol a penzbol csak a fiu gyerekuk jon, aki majd a jovoben tamogatjak az otthon maradtakat.
Azokban a csaladokban, ahol tobb generacio el egyutt, ez igy mukodik. Nem kell messze menni, a horvatoknal is ez tortent a szerb haboru alatt, illetve kozvetlen utana.
A nincstelenek, az a 12 millio menekult szir pedig menekulttaborokban van Szaud-Arabiaban, Iranban, Jordaniaban, Palesztinaban es Torokorszagban, akikkel vakondi, az ijesztgetos megbizott fenyeget benneteket.

Irod:
"Valahogy nem láttalak a muszlim robbantó alatti cikkeknél..."

Melyik cikknel? Utolso terrortamadasos hirem alapjan muszlimokat tamadtak meg.
De nem kommentalhatok minden olyan hirt, ahol kereszteny ember oli meg anyjat, apjat, szomszedjat, ivo cimborajat, vagy eppen egy ismeretlen kereszteny embert. Ugyanis tul sok van beloluk!

Irod:
"...belerúgsz egyet a magyarba!!"

Csak a ge@i magyarba. Akik hatalmas karokat okoznak az orszagnak, amit az orszag image-re forditott 10 milliardok (kozpenz, amit toled (is) elvon az allam!) nem kompenzalhatnak.

Irod:
"Ez nem vallási kérdés."

Amikor muszlimnak nevezed a keletrol erkezoket (akik kozott van kereszteny vallasu is), amikor orban az osszes keresztenyt vedelmezi mondataiban, akkor bizony vallasi kerdes I
F_Viktor
@Pálinkás Pál: Irod:
"A tény ez hogy ez a here,ingyenélő veszélyes társaság tökéletesen jó helyen van a homokbuckák között,nem valók civilizált társadalomba!!"

Nem allithatod velemenyedet TENYkent, mert meg te nem lattal arabot, nem lattad oket dolgozni, ezeket tudatosan nem mutatta meg neked az orbani kozmedia.
Ott, ahol mar lattak neked csodanak szamito dolgokat, ahol a mediak bemutatjak, s nem felre tajekoztatjak a lakossagot, ott tisztaban vannak vele, hogy ugyanolyan EMBEREK, mint mi, vannak koztuk dolgosak, lustak, becsuletesek, ingyen elok, stb.
Sot, elarulom neked, ezekben az europai civilizalt emberekben veled, a magyar emberekkel szemben merul fel a jogos kerdes, hogy biztosan emberek vagytok? Avagy milyen emberek vagytok, akik igy bannak, igy nyilvanulnak meg embertarsaikkal szemben?
Mert nagyon is gyokeret vert bennetek a lazari gondolat, az annyit is er eszme! Ma meg migrancsoztok, de holnap ugyanigy fogtok megnyilvanulni minden raszorulora, elesettre. S innen csak egy lepes a nepirtas!
Ezert nacizok, ezert vagytok veszelyesek az egesz vilagra.
1magyar
Bezzeg milyen szép és jó volt míg nem volt kerítés és csőstül mentek az autópályákon, megszállták a pályaudvarokat...!
Ördögvadász
'Menekültpurgatórium' Ez igen. Errõl van szó. Halotti kultusz, Lucifer!

'purgatórium', hát ezt egyszer meg kellett élni. Hogy elkárhozzunk.

Ennyire nyíltan, ennyire pofátlanul, ennyire tisztán...ez nem más barátaim, mint halotti kultusz!
Mostanig még burkoltan, de tessék, hol bújik ki a szög a zsákból.

Halálra vagyunk ítélve, barátaim!, mentse a bõrét, aki még tudja! Amíg még nem késõ!
F_Viktor
@1magyar: Irod:
"Bezzeg milyen szép és jó volt míg nem volt kerítés..."

Ket dologrol megfeledkezel:
1) Elozo evben 800 ezer zomeben muszlim macedon menekult ment Magyarorszagon keresztul Nyugat-Europaba, hogy eszre sem vetted!
Mert akkor meg orban es habony nem latott a migrancsozasban politikai hasznot.
2) Azok a menekultek nem onszantukbol voltak a pesti palyaudvaron, hanem orbanek vitettek oda oket!
Az autopalyan, az M1-esen azert indultak el gyalog Becs iranyaba, mert a magyar hatosagok embertelen korulmenyeket biztositottak nekik a palyaudvarokon (a segely- es civilszervezetek munkajat is akadalyoztak!).
Ekkor kezdodott az orbani politikai jatszma, ekkor kezdodott a gyuloletkampany, aminek elszenvedoi a menekultek lettek, ekkor kezdodott a magyarok tudatanak manipulalasa (legyenek a magyar emberek is olyan gecik, mint mi, a magyar ember is legyen Europa ciganyai, mint mi, dontotte el orban).
Pálinkás Pál
@F_Viktor:"Utolso terrortamadasos hirem alapjan muszlimokat tamadtak meg. " Aha...és utána a húsvéti nyuszit lőtték agyon a belga katonák,igaz???
F_Viktor
@Pálinkás Pál: Arrol lemaradtam. Engem nem kubatov fizet, dolgoznom is kell, nem segelybol es kozpenzbol tartom el a csaladom.
Pálinkás Pál
@F_Viktor: Nos..ha te embertársaidnak érzed a randalírozó,nőket semmibe vevő söpredéket,az a te magánügyed...csak ne akard azt hogy mi,a többség,ezt elfogadja...és most fújhatod a mantrát hogy mi vagyunk a kissebbség,mégis mindegyik libsi elzárkózik egy konkrét összeurópai népszavazástól..ami egy egyszerű kérdés lenne...akarsz-e Európába Afrikai -Ázsiai migránst,pont...Szerinted kinek lenne többsége ebben a kérdésben??
Pálinkás Pál
@F_Viktor: Képzeld én sem,csak nektek eléggé szelektív a hozzáállásotok...könnyedén átsiklotok a nektek kellemetlen dolgok felett!!
F_Viktor
@Pálinkás Pál: Irod:
"...mindegyik libsi elzárkózik egy konkrét összeurópai népszavazástól."

Reszletek? Mert ilyen kezdemenyezesrol nem tudok.

Irod:
"Szerinted kinek lenne többsége ebben a kérdésben??"

495 millio ember vs. 48 millio (magyar, lengyel)? :-))

Irod:
"könnyedén átsiklotok a nektek kellemetlen dolgok felett!!"

Peldaul?
F_Viktor
@Pálinkás Pál: Ez lemaradt...
Irod:
'Nos..ha te embertársaidnak érzed a randalírozó,nőket semmibe vevő söpredéket,az a te magánügyed.."

Annyira veszem oket embertarsaimnak ezeket a muszlimokat, mint azokat a magyar embereket, akik noket vernek (o'szt rafogjak a vak kommondorra), eroszakolnak utcan, csaladon belul, gyerekeket molesztalnak, embertarsaikat, barataikat, csaladtagjaikat olnek! Szep szammal vannak!
Viszont amiert nem altalanositom ezeket a buncselekmenyeket az osszes magyar emberre, ezert nem teszem az osszes arab/muszlim emberre sem.
Pálinkás Pál
@F_Viktor: Nos azért az általad felsorolt cselekmények egy bizonyos magyarországon élő népcsoportra jellemzőek,akiket azért én nem neveznék magyarnak!
F_Viktor
@Pálinkás Pál: Csak szeretned ha mindezek csak a ciganyok kivaltsaga lenne, a feher boru melymagyarok koreben is elofordulnak gyilkos, eroszak tevo emberek.
De a lenyeg az altalanositas.
Pálinkás Pál
@F_Viktor: igen valóban,csak mivel a lakósság kb 10 %-a cigó,viszont az erőszakos bűncselekmények 80%-át ők követik el...egyszerű matek...érted ,nem??
F_Viktor
@Pálinkás Pál: Ertem en a matekot, de akkor ket kerdes:
- Honnan a 80 szazalekos adatod?
- Kimatekoztad, hogy Europaban a menekultek hany szazaleka terrorista?

S akkor megint a lenyeg, reszetekrol az a bizonyos altalanositas...
cikicakk55
@F_Viktor: Ma 10:56

Ezt próbáld meg megértetni Ásotthalom, és a többi déli határmentén élő emberrel,akiknek tavaly a földjeiket,, tanyáikat,állataikat tönkre tették,megölték, elpusztították.Próbáld megértetni azokkal a 10 év körüli falusi gyerekekkel,akiknek bősszen mutogatták,hogy elvágják a nyakukat.Ők sajnos nem találkoztak azokkal a civilizált fiú gyermekekkel,akit gazdag szüleik előre küldtek,hogy kiépítsék Európában a jövőjüket.Ráadásul,gondolom a papírjaik nem foglalnak nagyobb helyet,mint az okos telefonjuk,vagy a laptopjuk,és az még sincs meg.Még is,honnan tudják a határőrök,hogy Ők most háborús menekültek,vagy gazdasági bevándorlók.Én is nagyon sajnálom a háború elől menekülő családokat. Számomra egy család,apa,anya,gyerekek. Ehhez képest a gyerekek és a nők száma igen csekély volt.Mint írod a fiaikat küldik előre,hogy itt kialakítsák az otthon maradottaknak az életét.Talán legelőször fogamzásgátlót kéne küldeni nekik,hogy olyan körülmények közt ne szüljenek,ahol a gyermekük élete nincs biztonságban.Lásd,Magyarországon a fiatalok egyre kevesebben vállalnak gyereket.Lerövidítve amit írtam.Ha be jön egy család,kicsi gyerekkel akkor szégyen,hogy ott rohasszák őket a határnál. Ám ha egészséges férfiak jönnek,akkor adjanak ujjlenyomatot,vallják be a korukat, és ne legyenek agresszívek.Európában már nem lőnek rájuk,itt már le lehetne nyugodni.Ha meg itt még annál is rosszabb ami otthon volt náluk,akkor vissza lehet fordulni.Nem vagyok érzéketlen,mert tényleg sajnálom a nőket és a gyerekeket.
Pálinkás Pál
@F_Viktor: Azt hiszem elég ügyes gyerek vagy te...utána tudsz nézni az adatoknak..egy tipp,ha van smasszer ismerősöd,beszélgess vel,kik vannak zömében a kóterben!!
qwertt
Vajon forditva mi lenne a helyzet?

Ha az Obol-menti allamoknak nem kellenek, akkor miert a kereszteny Europaba kell beengedni ezeket, foleg ugy, hogy visszaelnek az EU menekultrendszerevel?
Csizmás Kond
...azért jött el mert ott elviselhetetlen az élet...és akik ott maradtak azok hogy viselik ?
..amúgy eljött és most mit akar ?...miért kéne valaki neki kötelezően egy olyan életet teremtsen amit ő el tud viselni ?
Pálinkás Pál
@qwertt: Mert liberális csürhe vezeti Európát...az öböl országok közelről ismerik ezeket,nem véletlenül nem engednek be egyet sem...de ha engednék is őket,gondolod mennének??? Próbálnának meg mondjuk Szaud-Arábiában így balhézni...Pillanatok alatt megtérnének allahhoz...
Pálinkás Pál
@F_Viktor:" 495 millio ember vs. 48 millio (magyar, lengyel)? :-))"...te ezt viccből mondtad igaz??? vagy elmentek otthonról??? nem kormányzatokat szavaztatnék,hanem az embereket,érted...??? szerinted van olyan épeszű európai,aki szomszédjának akar egy eritreai gibbonmajmot??/elnézést a majmoktól/...Vagy talán sok olyan Svéd ismerősöd van ,aki szerint kell nekik a nöket erőszakoló ,randalírozó csürhe???
F_Viktor
@cikicakk55: Elarulok egy nem nagy titkot, baratom reven a macedon menekulthullam idejetol eppen Asotthalom es Roszke szakaszon eltoltottem 8 honapot, mint onkentes segito.
Eleinte a magyar hatosagok tenylegesen menekulttaborokba szallitottak a menekulteket, a dolog ugy nezett ki, hogy csoportosan atnottek a hataron, a falukban pedig bevartak a rendorseget, akik buszokkal elszallitottak oket.
Tehat fizikailag is erintkeztek a helybeliekkel. Akik bizony szeretettel, sajnalkozassal fogadtak oket, itallal es vizzel kinaltak meg a menekulteket.
Nagyon sok helyi lakossal beszelgettem. Nem sokan panaszkodtak. Pedig volt akinek letapostak villanypasztorat, s lovait kereste eppen mikor osszefutottam vele. Meg o is megerto volt.
Bevallom, a roszkei veresszaju Ivica neneivel tudtommal nem beszelgettem, de ot mutogatta a kozmedia.
Aztan jott az orbani politikai hiszti. Ekkor mar a lakossag elol izolaltak a menekulteket, nem volt regisztracio, csak visszatoloncolas, agresszio a rendorok reszerol. Ekkor jelentek meg a hataron a rasszista rendorok is, mi sem mehettunk a menekultek koze, kis csetepate utan csak a szegedi palyaudvaron nyujthattunk yegitseget, ott lattuk az allapotukat, ott hallhattuk a banasmodrol amiben reszesultek...

Irod:
"Próbáld megértetni azokkal a 10 év körüli falusi gyerekekkel,akiknek bősszen mutogatták,hogy elvágják a nyakukat."

Ez hazugsag!
Ezeknek az elcsigazott embereknek jartanyi erejuk nem volt, orultek hogy leulhettek a gyepre. Lattam, nem a kozteveben hallottam.

Irod:
"Ráadásul,gondolom a papírjaik nem foglalnak nagyobb helyet,mint az okos telefonjuk..."

Cinikus vagy.
A magyar 56-os menekultek miert nem vittek magukkal irataikat?
Mert feltettek otthon maradt csaladjukat a megtorlastol!
A telefon pedig letkerdes szamukra, az az egyetlen kommunikacios eszkoz szamukra.
Ez alapjan ismertek meg pl. a magyar hatosagok hetente valtozo hozzajuk valo allasat.

Folyt...
F_Viktor
@cikicakk55: folyt...

Irod:
"Még is,honnan tudják a határőrök,hogy Ők most háborús menekültek,vagy gazdasági bevándorlók."

Erre talaltak ki a regisztraciot, amit a magyar hatosagok nem hajlandok elvegezni.
Magyarorszagon par ora alatt biraltak, Nemetorszagban 6-8 honapig!

Irod:
"Európában már nem lőnek rájuk,itt már le lehetne nyugodni."

Itt jon a cikk lenyege, a banasmod!
Amikor ugy bannak veluk - rossz hasonlat -, mint ember a kutyajaval (sem), akkor biz'a elfogy a turelem.
Emlekszel arra a felvetelre, mikor rendorok, mint allatoknak dobaltak be nekik a szendvicseket?
Motoros rendor meselte nekem, hogy mar nem tudja otthon hova tenni a kajat, annyit visznek haza, eleg ha azt mondjak, hogy serteshusbol keszult a szendvics.
Vagy tudod milyen telen, hoban, esoben a sarban raklapokra teritett rongyokon aludni, elni?
Vagy a 35 fokos melegben keritessel korbevett atforrosodott kontenerben tolteni a napot?
Azt hiszem te is, s a nagypofaju naci melymagyarjainknak is gyorsan elfogyna a turelmuk...
F_Viktor
@Pálinkás Pál: Irod:
"Azt hiszem elég ügyes gyerek vagy te...utána tudsz nézni az adatoknak..."

Tisztaban vagyok kepessegeimmel, mivel te elojottel egy szerintem teves adattal, 80 szazalekkal, ezert nalad a pottyos, hogy igazold hivatalos adattal.
Pálinkás Pál
@F_Viktor: Nyilvános hivatalos adat nincs,mert ugye tudjuk mennyire kell védeni bizonyos népcsoportot,de belsős bv.-s adatok közt nézelődj!!
Pálinkás Pál
@F_Viktor: Közben eszembe jutott még valami,szép idő van,kisétálsz a Venyige utcába...és megnézed milyen emberkék lógnak a rácsokon,milyen családok integetnek nekik,és ebből azért bizonyos következtetéseket levonhatsz!!
F_Viktor
@Pálinkás Pál: Irod:
"szerinted van olyan épeszű európai,aki szomszédjának akar ..."

Te, aki meg nem latott muszlim embert, az el sem tudja kepzelni, hogy mennyi europai csalad mellett elnek bekessegben, baratsagban muszlim csaladok.
Ezert nem kellene olyan dolgokat allitanod ami tavol all toled.
De ha picit is kepes lennel gondolkodni, akkor elbizonytalanithatna az a teny, hogy Europaban, a befogado oryzagokban mely partok vezetik az orszagot. Hogy a bevandorlasellenes szelsojobbos, naci ideologiaju partok hazugsagaira nem vevok az ott elok.
De tudod, az egy civilizalt vilag, Magyarorszag mar nem tartozik oda, koszonhetoen a hozzad hasonlo (veg)lenyeknek!

Irod:
"Mert liberális csürhe vezeti Európát."

Talan nem veletlenul...
Nekik nem kell valasztasi torvenyeket sajat maguk erdekeire atirniuk. Nem tudnak hazudni a valasztoiknak, mert nem kozpenzbol fizetik mindent atszovo part-mediaikat.

De varom mar a jovot. Amikor nektek kell menekulnotok a nepharag elol. Remelem sajat borodon erzed majd mind azt, amit most erzel a menekultek iranyaba. Hidd el, nem fognak befogadni. De en sem egyetlen magyar nacit sem ;-)
F_Viktor
@Pálinkás Pál: Irod:
"Nyilvános hivatalos adat nincs,mert ugye ..."

Aha, de te megis ponto s adatokkal jossz :-)))
Tudod, ezt a naci haveroknak el lehet adni, de en mar kinottem a mesekbol.
De meg mindig varom, hogy szamolgass Europara migrans vs. terroristara, ha mar szo'rod az ideologiadat.
Csizmás Kond
@F_Viktor: ...te csak azért pártolod a migráncsot mert te is az vagy...a többi meg hülyeség.
F_Viktor
@Csizmás Kond: Figyu, bocskoros!
Magyar allampolgar vagyok, s ennyi eleg is, mig az orszag EU tag.
Demokraciaban az allampolgarsagot nem szavazatokert osztogatjak, sot meg tudni kell az anyank nevet is.
Pálinkás Pál
@F_Viktor: "Te, aki meg nem latott muszlim embert " Hát barátocskám,láttam eleget,akár a Keletinél,...meg azt is hogy összeszarták hugyozták az egészet!!Meg ugye van netem is ,tudok videókat nézni a jutubon..azt áruld el már nekem,hogyhogy zömével majd mindegyik a randalírozó csürhét mutatja?? vagy ha valami libsi hülye posztol,akkor bociszemű gyereket...aki lehet két hét múlva egy másik videón épp Kalasnyikovot lóbál!De nem kell ezen vitatkozni..többször írtam már aki kívánja őket,hazavisz egy családot,és minden felelősséget vállal érte...Nácizás...ha lennének igazi nácik...akkor te már rég nem írogatnál itt baromságokat!
F_Viktor
@Pálinkás Pál: Te azt latod, amit a magyar politika lattatni akar veled!
En azt lattam tobb, mint ket evig, hogyan elnek hazajukban, most pedig azt, hogyan elnek a muszlimok Nyugat-Europaban, hogyan jatszik iskola utan a dan, a magyar, a kinai, a muszlim gyerek egymassal.
S bizony az a 490 millio ember nagyon nagy resze is ezt latja, szemben a 8,5 millio magyarral, amit orban lattat veletek.
Apropo szavazas, errol szolo kerdesem, hasonloan a tobbihez, szinten valaszolatlan maradt reszedrol!
Pálinkás Pál
@F_Viktor: Mi volt a kérdés??? Leírtam nem, népszavazás...nem kormányok elgondolása a kérdésről...egyszerű kérdés,kell afrikai vagy nem...ennél egyszerűbben nem tudom neked megfogalmazni!!Azt hol is éltél két évig...? Biztos nem Szomáliában...hanem valamelyik nyugati berendezkedésű államban...A ti rózsaszín jehovás elképzelésetek,ahol a gazella ipiapacsozik az oroszlánnal egy nagy marhaság!!
eszegfu
@F_Viktor: tegnap 14:39 Az utolsó felmérés 2007-ben volt, ahol a börtönben lévők 54 %-a volt cigány.
Az általuk elkövetett büncselekmények általában a kisebb sulyuak (gagyizás, besurranásos lopás, zseblopás). A kiemelkedően sulyos büncselekmények száma pedig nem magasabb, mint más népességnél. (Francia, cseh és magyar kutatások alapján.) A mai helyzetet becsülni lehet, de ezek inkább érzelmi alapon történnek, mert semmi sem támasztja alá! Pl. a Nézőpont reprezentativ (1000 fő!) felmérése szerint 91 %-a cigány.
A cikk témájához meg csak annyit: ha egy elitélt megnyerheti a pert, kártéritést kaphat a börtön rossz körülményei miatt -- közben pontosan tudjuk bünt követett el -- akkor a határon lévő menekülteknek is jár az alapvető, emberi "gondoskodás", őket is megilleti, menekült státuszuk elbirálásáig az "ártatlanság vélelme" vallási, nemzetiségi, bőrük szinétől függetlenül.
Pálinkás Pál
@eszegfu: hogyne...ugye ezt te sem hiszed...lincselés,az elkövetők cigányok...súlyosabb rablások zöme...ua, öregezés,nemzeti sport az ómigránsoknál...és úgy hiszem nem emeltem szót az ellen,ha már ideeszi a migránst a fene,akkor minimum zárt táborban tartani,amíg haza nem takarodik!!!
eszegfu
@Pálinkás Pál: Miért ezt irtam le, ha nem ezt gondolnám és nem hinnék benne?!
Pálinkás Pál
@eszegfu: szóval,szerinted az hihető hogy 2007-ben a fogvatartottak 54%-a volt csak cigó??ez nevetséges...nézzél csak bármilyen dokumentumfilmet egy magyar böriről...nem is kell utána hozzátenni semmit.
eszegfu
@Pálinkás Pál: Ezt a felmérést "hivatalból" készitették, ráadásul nem egyedül magyarok csinálták, tehát én elhiszem. Az is tény, hogy a dokumentumfilmekben rendre csak cigányokat jelenitenek meg, de ettől még nem látom bizonyitottnak, hogy csak is ők a "börtönlakók". Én igy látom, Te meg másként...
Pálinkás Pál
@eszegfu: nem azt írtam hogy csak cigányok..de azért furcsa hogy kb 10 %-ék a cigány lakosság...a börtönök meg vagy 80%-ban velük vannak megtöltve!
eszegfu
@Pálinkás Pál: ma 11:20 irtad "...lincselés,az elkövetők cigányok.." én ebből csak azt érthettem, hogy "csak cigányok". A másik: a 10 %-ot elfogadom, mert ezt kb. 987 ezer főt jelent, mivel 2011-ben 600 ezer, majd 2016-ban 750 ezerre becsülték (a népszámlálás adatai alapján), tehát ez mondjuk igaz lehet.
A 80 %-ban továbbra sem értünk egyet! A Börtönstatisztikai Szemle több számában is igen érdekes statisztikák vannak. Többek között, hogy 2016.nov. 18.200 fogvatartott volt, melyből kb. 1000 külföldi állampolgár. Meg hogy összesen 139 analfabéta, 2.101 főnek a 8 általánosnál kevesebb a végzettsége, vagyis általában sajnos a cigányokra vonatkozik ez, igy azt gondolom, hogy a fogvatartottak összesen 12,3 %-a lehet cigány. Csak kiváncsiságból: Te mire alapozod ezt a 80 %-ot?
És most ne gyere a dokumentum filmekkel, mert ott "számolatlanul" mutatják!
Veleda
Mondjuk a szerbeket sem az emberség jellemzi, ha muszlimokról van szó. Ha netalán végig utazol Bosznián, mást sem látsz, mint sírokat, temetőket, fehérre meszelt sírkövekkel, égő mécsesekkel. Akkor nézd meg a Szarajevói téli olimpiai stadiont, ami egy végeláthatatlan temető .
cikicakk55
@F_Viktor: Nézd Viktor! Én nem vitatkozom veled: Nekem rokonom lakik ott,akik elvittek oda hozzájuk,miután megszűnt a félelem náluk,de a romok, a gané, a fekália még ott volt a faluban.Nem véresszájú nénikék mondták amit saját szememmel láttam. Te úgy fogod fel,hogy a Magyar emberek hibája,hogy nem öleljük őket a keblünkre. Én úgy látom,hogy ilyen embereket nem is szívesen ölelnék a keblemre. Tudod jó pár ott élő ember halad a korral és elég sok videót készítettek telefonnal,vagy akinek volt komolyabb felvevője,azzal. Nem az uszító Orbán médiából láttam mit csinálnak.Nem megvágott felvételek.Nem a DK és nem a vele szemben álló Fidess megvariált videóit láttam. A rokonom egy idősebb néni,aki frissen sült pogácsát vitt ki nekik,közben az unokája(21 éves) filmezte az ablakukból.Tartotta a szerencsétlen szerinted elgyötört emberek elé a pogácsás tálat és kiverték a kezéből.Egy másik még hozzá is vágott a nénihez valami papírba csomagolt cuccot.Mondhatsz nekem akármit,én ezt szűrtem le amit eddig mint véleményt,írtam.A regisztrációval kapcsolatban:eleinte regisztrálni akarták őket,de megtagadták az ujjlenyomat adását.Tudod,meg értem az ott lévő rendőröket,mert segíteni akartak,de nekik nem a mi segítségünk kellett,hanem menni akartak,de azonnal Germanyi.
Az 1956-ban kki disszidált emberek bizony papírokkal mentek ki. Nekem a nagybátyám él kinn Németországban,de másfél évig Ausztriában élt egy nagyon lepusztult,fűtetlen táborban.Várta a többi ott lévő Magyar emberrel,hogy hová küldik tovább őket. Sokan kicsi gyerekkel voltak ott,de azt a kicsit amit kaptak,elfogadták,megköszönték és meg sem próbáltak hőbörögni. Így szórták szét a Magyarokat Kanadába,,Németországba,Amerikába, Franciaországba,stb. Mindenki oda ment ahová mondták.Volt papírjuk,már mint igazolványuk,nem útlevelük,de az érvényes és hivatalos. Volt akit egy két hónap után tovább engedtek,volt aki 2 évig is az Osztrák táborban dekkolt.Tűz és víz a mostani migráns áradat és az 1956-os pár tízezer ember közti...
Pálinkás Pál
@eszegfu: én helyedben gyorsan levenném ezt a választ...mert mindenki rajtad fog röhögni!!! hogy 12% a cigány fogvatartott...hahaha...nem tudom hol laksz,és mivel foglalkozol,de hogy a való élethez közöd nincs,az biztos..
Csizmás Kond
@F_Viktor: Pákó is az vazze...na húzz a sunyiba...
eszegfu
@Pálinkás Pál: tegnap 15:36 Ugy tünik, megint nem lehet Veled vélemény cserélni, "beszélgetni"... ha nem egyezik a véleményünk, vagy megkérdezem mire alapozod a gondolataidat, megint jön, hogy ".nem tudom hol laksz,és mivel foglalkozol,de hogy a való élethez közöd nincs,az biztos.. " vagyis ujra személyeskedsz... Ezek alapján még mindig fenntartom: Te érzelemből állitasz mindent, de érveid, esetleg elgondolkodtató magyarázataid sajnos nincsnek. Részemről valóban "felejthető" vagy!
Pálinkás Pál
@eszegfu: Már hogyne személyeskednék,ha személyesen állítod eme blődségeket!!
F_Viktor
@eszegfu: Írod:
"Az utolsó felmérés 2007-ben volt, ahol a börtönben lévők 54 %-a volt cigány."

Köszi az adatot, megnyugtattál, hogy nem tévedtem :-)

Írod:
"...menekülteknek is jár az alapvető, emberi "gondoskodás", őket is megilleti, menekült státuszuk elbirálásáig az "ártatlanság vélelme" vallási, nemzetiségi, bőrük szinétől függetlenül."

Igen, ennek így kellene lennie akkor is, ha az ország nem csatlakozott volna több nemzetközi egyezményhez, határozathoz, az EU-hoz, amikben többek között mindezeket is vállalta.
F_Viktor
@cikicakk55: Írod:
"...de a romok, a gané, a fekália még ott volt a faluban."

Ne haragudj, de ilyen soha nem volt.
Mikor még a menekültek be tudtak menni a faluba, akkor a település déli részén, a volt bölcsődénél, ahol van ivókút, vagy a gondozási központtal szembeni buszmegállónál a fűben ülve várták meg a rendőrségi buszokat.
Most felhívtam a barátomat és az akkori jegyző csajt, ők sem tudnak semmi rombolásról, károkozásról (egyetlen "incidens" történt, a Lajcsi kocsmából egy ember fizetés nélkül akart távozni 1 ásványvizes palackkal).
Szemetelés volt, műanyag palackokat, papír hulladékot hagytak maguk után, ezek összeszedésére Toroczkai létrehozott egy 4 tagú takarító brigádot. Tehát még ezeket sem láthattad.
Külterületen történtek fa "lopások" (melyek meggyújtva melegedtek), kerítések, veteményesek letaposása.

Írod:
"...elég sok videót készítettek..."

Sem a fent említettek, sem én nem láttam, nem mutattak nekünk.
De azt a pogácsást nagyon szívesen megnézném, nyugodtan felteheted a YT-ra, nagy sikere lenne.

Írod:
"A regisztrációval kapcsolatban:eleinte regisztrálni akarták őket,de megtagadták az ujjlenyomat adását."

Nos, ez nem egészen így történt.
Addig együttműködőek voltak a regisztrációban, míg a magyarok azt nem kezdték kommunikálni, hogy oda lesznek visszatoloncolva, ahol megtörtént a regisztrációjuk, illetve orbán megmondói az EU-s állásponttal ellentétesen nem nyilvánították Szerbiát biztonságos országnak.

(folyt)
F_Viktor
@cikicakk55: Írod:
(Az 56-os menekültek) "Sokan kicsi gyerekkel voltak ott,de azt a kicsit amit kaptak,elfogadták,megköszönték és meg sem próbáltak hőbörögni."

Ez sem pontosan így történt. Pl. melyik táborban volt éhségsztrájk a túlzsúfoltság miatt?

"Az osztrák pszichológusok hamarosan beszámoltak a "tábor-pszichózis" kialakulásáról a magyar menekültek körében: az idő értelmes eltöltésének, a szabad mozgásnak a hiánya, a túlzsúfoltság miatt pattanásig feszültek az idegek, gyakoriak voltak a konfliktusok."

"1956 decemberében Burgenland közbiztonságért felelős állami hivatalnoka jelentésében rámutatott, hogy a korábban hálás magyarok egyre elégedetlenebbnek és egyre hálátlanabbnak mutatkoznak. Panaszolják az ellátásuk körülményeit, tiltakoztak a rossz minőségű egészségügyi ellátás miatt és drága gyógyszereket követeltek maguknak.
(...)
A belügyminiszter, az egyébként korábban a menekültek befogadását szorgalmazó Oskar Helmer, 1957 januárjában már arról szónokolt, hogy a magyaroknak nem csak jogai, de kötelességei is vannak, és nem kellene bajt keverniük! "
mult-kor.hu/cikk.php?id=14380&pIdx=1&print=1
pendulum.blog.hu/2015/07/03/1956-ban_magyarok_is_bekattantak_a_menekulttaborokban
eszegfu
@F_Viktor: 21:14 Nagyon érdekes "olvasmány" a linkben lévő mindkét irás + fotó! Én is csak a "hősies" 1956-os forradalomról olvastam, a másik oldalát nem is tudtam. De mintha az 50. évfordulón megrendezett kiállitáson a nehézségekről, a bajokról egyetlen szó sem hangzott el itthon, legalábbis a médiában.
F_Viktor
@eszegfu: Tavaly olvastam egy 56-os menekült naplóját, tegnap nem találtam meg.
Ő írt a mindennapi táboron belüli verekedésekről, lopásokról.

"Az osztrák Belügyminisztérium megpróbálta kezelni a helyzetet - mégpedig nem is elsősorban rendészeti eszközökkel. Karitatív szervezeteket kért fel arra, hogy szállítsanak magyar nyelvű olvasnivalót, filmeket a táborokba, szervezzenek sporteseményeket, istentiszteleteket, színházi előadásokat."

Mindez 1956-ban...
Mit tett, tesz a magyar kormány 2014-2017-ben?

De nézzünk a jövőbe. Európában az óceán vízszintjének emelkedése miatt mi lesz azzal a 28 millió hollanddal és belgával akik elvesztik otthonukat, földjükkel?
Vagy a 9 millió magyarral akik a sivatagosodás miatt lesznek kénytelenek új hazát keresni?
Mert sem a Föld felszíne, sem az időjárás nem állandó, folyamatosan átalakulásokon megy keresztül.
Ezeket csak azért említem, mert az ember evolúciós fejlődésében nem állhat meg a humanitárius érzelem. Még a magyar emberek esetében sem. Ha nem akarjuk, hogy kihaljon (a magyar).
eszegfu
@F_Viktor: Meglepődtem azon is, hogy a "menekült" magyarok gyerekei a táborokban iskolába járnak, tanulják a német nyelvet, a felnőttek szakképzésen vettek részt... és valóban akkor a 2. vh után éppen hogy talpra állt Ausztria is.
A jövőről pedig... soha sem tudjuk milyen "meglepetéseket" tartogat... Abszurd feltételezés: de ha a klimaváltozás során felcserélődnek a Föld égövei, akkor lehet, hogy Afrika lesz egy mérsékelt éghajlatu és élhető kontinens, Európa meg elsivatagosodik... Egy biztos: egyetlen ember, vagy egyetlen ország sem képes minden dolgot egyedül megoldani, szükségünk van egymásra...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.