Levelet küldött ismerőseinek és munkatársainak Soros György, amelyben a magyar kormány új plakátkampányával foglalkozik.

A "Darkness Falls", azaz "Leszáll a sötétség" című levél "George Soros" feladótól érkezett, de Michael Vachon írta alá, aki a Soros Fund Management tanácsadója, és sokan a milliárdos jobbkezének tartják.

Soros György megszólalt a plakátokkal kapcsolatban: "Leszáll a sötétség"

Vachon és Soros szerint a kormánykampány „Európa legsötétebb korszakait” idézi. A levél szerint a kampánynak egyértelműen antiszemita felhangja van, amin sok zsidó és nem zsidó magyar is felháborodott. Kitér arra is, hogy a kihelyezett plakátokon „büdös zsidó” és hasonló feliratok jelentek meg.

Soros a holokauszt túlélőjeként a nácik elől bujkált Budapesten, később pedig maga is menekült volt, első kézből tudja, milyen halálos veszélyben lenni. Máig emlékszik arra, hogy a nemzetközi közösség elutasította a nácik elől menekülő zsidókat. Ezért érez együtt a Szíriából és más háború sújtotta országokból menekülőkkel – áll a levélben, aminek teljes szövege itt található.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Edmond Dantes
Hát ha Orbánt és Mészárost végig zavarnák Felcsút főutcáján meztelen seggel,talán ő is megértené,hogy milyen érzés üldözöttnek lenni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Leszáll? Leszállt az mér rég a fideszesknél.
nyanya001
Csúnya öngólt rúgott a Fidesz – Soros György valójában Budapest díszpolgára

A kormányzati propaganda és a minden házfalat elárasztó plakátok fényében különös, hogy Soros György a főváros díszpolgára.
Soros díszpolgári címére a 444.hu bukkant rá a vonatkozó fővárosi rendelet mellékletében.

Soros 2002-ben kapta a díszpolgári címet, amely mellé egy Budapest címerével ékesített 3 centiméter átmérőjű 18 karátos aranyérme is járt „Civis Honoris Causa Budapestini” véséssel.

A címet a jogszabály szerint csak olyan személy kaphatja meg, aki „Budapest főváros és polgárai számára, a város fejlődése, gyarapodása és hírnevének öregbítése érdekében kiemelkedő tevékenységet végzett”.
168ora.hu/csunya-ongolt-rugott-a-fidesz-soros-gyorgy-valojaban-budapest-diszpolgara/
Edmond Dantes
Hát ha Orbánt és Mészárost végig zavarnák Felcsút főutcáján meztelen seggel,talán ő is megértené,hogy milyen érzés üldözöttnek lenni.
quadrocopter
A tetves Genyó uralmával ismét eljött a magyar középkor! Lassan többen élnek külföldön, mint itthon! Ez a magyar exodus!
Perwool
Nem tudom van-e olyan párt tőlünk Nyugatra, aki választási kampányban, kiplakátolja az országot valakinek a fejével, és megpróbálja elhitetni, hogy ő az ellenség, és az a kormányprogram, hogy megvéd tőle.
Undorító az állam részéről, hogy kipécéz egy embert, közellenséggé kikiáltja, gyűlöletet kelt ellene.
Nessy
@Edmond Dantes: De közben vesszővel kell ütlegelni. Ez volt régen a "vesszőfutás".
levarosbukta
Amíg lehetett elmúlt nyolcévezni addig Gyurcsány volt a fő gonosz. Kíváncsi vagyok ha mondjuk holnap feldobja a pacskert ez a vén szaros kit fog a fidesz és holdudvara kikiáltani a fő közellenségnek?
karma1
@Horizont: Sas nem vadasz legyekre, plane doglegyekre... A fidesz mar olyan melyen van minden te'ren, hogy annal lejjebb mar nem nagyon van...
Soros egy izig-verig uriember, filantrop, aki megbecsuli es szereti az eletet es a szabadsagot.
simmering73
Leszállt a sötétség immáron 7 éve az országra.
karma1
@levarosbukta: Tudod, az a "ven szaros" annyi intezmenyt tamogatott, iskolakat, korhazakat berendezesekkel, peldaul a Peto Intezetet is, amit 3 eve a kormanyunk be akart zarni, mert szerintuk nincs az intezmenyre tovabb szukseg, es kulonben is gazdasagtalan a fenntartasa. Ezt volt kepes osszehozni ez a buzi tarsasag, akik csak rombolni tudnak.
Orulj, hogy te nem vagy raszorulva a "ven szaros" jotekonkodasara... Te csak vard a sok jotetemenyt orban basitol... Majd csak odadob valamit a nepnek is,...
bakegya
HÁT,leszállhatott és nem a közeljövőben tör át a fény ezen a sötétségen!
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/07/felcs-1024x648.jpg
A butaságra, sötétségre építő istenkirály, aki a büdös életben nem fogja kiheverni a gyerekkorát. Hat éve azt épít, amit akar, ahova akar, amennyiből akar. Ha bármi megtetszik neki, másnap törvényt írnak rá és megszerzik, ha a Várba akar költözni, kivágatja a Városliget fáit, ha erkély is kell meg kilátó, akkor addig nem nyughat, amíg nem lesz az a fránya erkély. Egyáltalán nem érdekli, hogy százezres települések is megroggyannak az üresen álló, veszteséges, fenntarthatatlan monstrumok súlya alatt. A butaságra, sötétségre építő istenkirály, aki a büdös életben nem fogja kiheverni a gyerekkorát és azt, hogy nyolc évig marginális senki volt a magyar politikában, hogy a pályafutása nem egymásra tevődő sikerek láncolata, most beteljesíti a küldetését, most elégtételt vesz minden sérelemért. Ha az az ára, hogy feléget mindent maga körül, hogy a befizetett adókból akkor is két konferenciatermet épít a parkettaborításra. Felcsúton. A putriba.
Yoda69
Eddig is tiszteltem Soros-t, de ez a level utan a tisztelet megsokszorozodott.
Remelem a demokracia es a hazaszeretet vegul gyozni fog az orbani naci populizmus felett.
levarosbukta
@karma1: Lökött vagy te komám! Nem vagyok én orbán-fan, utálom őket mint a szart. Meg azokat is akik bármilyen formában támogatták, pénzelték azt hogy ezek a senkiháziak egyáltalán politika közelébe kerülhettek, és ebbe a te Sorosod is vastagon benne van. Leszarom hogy kiket támogat, azt a bűnt hogy ezeknek ösztöndíjat adott valamikor, és pénzelte a pártjukat az semmilyen jótékonykodás nem mossa le.
Aztán ha akkora hatalma van hogy egy egész országnak rettegnie kell tőle és ha egyáltalán érdekli Magyarország sorsa már régen lesöpörhette volna ezt a bagázst a pályáról, de pontosan hogy nem teszi, mert nem érdeke mint hogy annak a másik főlököttnek sem érdeke hogy a fideszt eltakarítsa az útból.
Visszafelé forgó propeller
@Edmond Dantes: Lemaradtam valamiről? Sorost mikor üldözték??
Jozefina
Úriember módjára szólalt meg, ill írt levelet. A sok fidesz-kdnp-s csak tanulhatna tőle!!!
quadrocopter
@Visszafelé forgó propeller: Lemaradtál - "nem kicsit, nagyon!"

"1944-ben 14 éves fiát, az ifjú Györgyöt egy minisztériumi tisztviselő rejtegette Budapesten, így sikerült túlélnie a holokausztot. Fiatalemberként megtapasztalta, hogy Magyarország német megszállásával bekövetkezett az, ami addig a legtöbb magyar-zsidó identitású ember számára elképzelhetetlen volt Magyarországon: a zsidók tömeges üldözése és deportálása."
Vajon miért kellett rejtegetni - nem tudod?

Jól el van dugva az infó - a wikin megtalálod.
egyember
@Nessy: Vesszővel, na ne! Lehet találni célszerűbb eszközt is.
egyember
@Jozefina: Tanulni? Az komenyista dogma (Lenin et. írta/mondta: Tanulni, tanulni, tanulni!)
nyanya001
A KDNP rendkívüli fővárosi közgyűlés összehívását akarja, hogy visszavonhassák Soros György díszpolgári címét
Közleményt adott ki a törpepárt az MTI-ben, miután a 444 kedd délelőtt megírta, hogy Soros György 2002 óta Budapest díszpolgára. - közölte a 444.hu.
civilhetes.net/a-kdnp-rendkivuli-fovarosi-kozgyules-osszehivasat-akarja-hogy-visszavonhassak-soros-gyorgy-diszpolgari-cimet

Koszos mocskos pedofil csürhe !
kokopelli
@levarosbukta: ..miért neki kellene lesöpörni ezt a hordát? Nem elég érett az ország lakossága
ahhoz,hogy ő intézze a saját sorsát! Én sem venném át a magas labdát,mert mi-
után (?) a következő kormány is elqrja a helyzetet,MINDKÉT félnek én leszek a
bűnbakja! Nem elég "felnőtt" a büszke, erős, önbizalomtól feszengő ország,hogy
a maga kezébe vegye a botot! Az EU sem,az AI sem,az ENSz sem, egyszóval
senki nem fogja megoldani a "házifeladatot"!
Anyám mondotta volt mindig... "magad uram,ha még szolgád sincs"! :=)
terlasz
@quadrocopter: Kinek a 14 éves fiát rejtegették? Elírás is lehet, de a számok sem stimmelnek.
quadrocopter
@terlasz: Az apja fiát(!) "az ifjú Györgyöt..."
quadrocopter
@terlasz: Milyen számok nem stimmelnek?

"Soros György (született: Schvartz György; Budapest, 1930. augusztus 12. –) magyar származású amerikai üzletember, közismert filantróp,[1][2] közgazdász, író, a globális pénzpiac működését leíró nézetrendszernek, a reflexivitás elméletének kidolgozója, a világ egyik legsikeresebb üzletembere.

Nevét 1936-ban változtatta meg Sorosra.(az apa!) 1944-ben 14 éves fiát, az ifjú Györgyöt egy minisztériumi tisztviselő rejtegette Budapesten, így sikerült túlélnie a holokausztot. Fiatalemberként megtapasztalta, hogy Magyarország német megszállásával ..."
wiki!
Sanyi2015
@quadrocopter: néhány "apróságot" kifelejtettél a történetből...
Mikor látták hogy gond lesz , apja új személyiséget vásárolt a fiának aki beált a nácik közé és részt vett az elhurcolt zsidó honfitársai kifosztásában. Ennek köszönhette menekülését, amiben semmi rettegés nem volt, sőt emiatt azóta sincs semmi lelkiismeret furdalása. Úgy fogalmazott, ha nem ő rabolta ki volna ki őket, akkor megtette volna más, így ezzel semmi probéma sincs...
quadrocopter
@Sanyi2015: " néhány "apróságot" kifelejtettél a történetből..."

-hiteles forrás?
- erről csak te tudsz?
- hogy lehet az, hogy sehol nem említik, amint a 14-15 éves Soros beáll a nácik közé?
quadrocopter
@Sanyi2015: - hol a magyar nyelvű változat és ki a hiteles fordító?
- mi az a "vigyázó"? Kiknek az oldala?
- hogy lehet az, hogy még a wiki sem említi, de még a hordaoldalak sem?
- mitől lenne hiteles a hivatkozásod - nincs alátámasztva!
justhpeter
Valóban úriember volt Soros és ennél jobban nem lehet leégetni ezt a bunkót.
Sanyi2015
@quadrocopter: Egy amerikai tévétársaság nem magyar nyelven készít riportot.
Az, hogy ki a hiteles fordító, teljesen mindegy, vegyél magad mellé egy angolul tudót és igazolja.
Kb 1 hónapja foglakozott vele több nagyobb portál, amikor az ECHO TV meg szerette volna vásárolni a felvétel vetítési jogát, amit Soros letiltatott, így csak interneten található meg.
Hiradó.hu : www.hirado.hu/2017/05/31/meglepo-felvetel-kerult-elo-soros-gyorgyrol/
24.hu : 24.hu/belfold/2016/11/22/megint-soros-gyorgyozik-a-tenyek/
origo.hu : www.origo.hu/itthon/20170531-az-echo-tv-35-ezer-dollart-fizetett-volna-a-cbs-nem-ment-bele-hogy-levetitsek-a-soros-interjut.html
hogy csak néhányat említsek
quadrocopter
@Sanyi2015: Minden szart benyalsz?

Mi hangzik el? "Soros György, ál-keresztapjával ( a kormánytisztviselő, aki magához vette Sorost!) együtt razziákon vett részt, melyek során zsidó vagyonokat foglaltak le"
Ez volt az ál-keresztapja hivatali kötelessége, Soros meg még akkor gyerek! 14 éves! " A vagyont tőlem függetlenül elvették"...ezért nem volt semmi shzerepem abban, hogy azt a vagyont elvették. Ezért aztán nincs emmi bántudatom"

Tehát akkor milyen rablásokat követett el?

Másnál próbálkozz, kis sunyi!
Nessy
tessenek már megszokni, hogy Orbánt és híveit csak hódolat illeti, s nem bírálat! Aki erről lefeledkezik, az hazaáruló, libsibolsi, tolvaj, hazudik!
Azért Sorosra nem mondhatják, hogy "Soros bérenc"! Viszont Brüsszel az igen! Apropó! A Néppártban jó pénzért üldögéló Fidesz képviselők, minek minősülnek ebben az esetben? Soros, vagy Orbánon keresztűl Putyin ?
Sanyi2015
@quadrocopter: csak mosolyogni tudok rajtad..
Eldöntötted, hogy most Soros fan vagy és vakon követed.
A hozzászólások elején még azt írtad, hogy rettegve bujkált, mostanra már eljutottál odáig, hogy ál-keresztapjával járta a várost és elhurcolt zsidók vagyonait gyüjtötték be. A kettő azért nem ugyanaz.
Soros soha az életében nem csinált semmit önzetlenül, mindennek megvolt az oka, ebből lett milliárdos
quadrocopter
@Sanyi2015: Legalább a linkjeidet nézd át, mielőtt ideteszed hivatkozásként:

-Hiradó.hu : www.hirado.hu/2017/05/31/meglepo-felve... "Nyíltan beszélt - saját bevallása szerint is - erkölcstelen tevékenységéről Soros György egy interjúban.egyebek mellett arról is vall, hogy zsidóként nem esett nehezére végignézni, ahogy társait elhurcolják, vagyonukat pedig elkobozzák. "
- hazudik, ugyanis a fordításban erről szó sincs!

-- 24.hu : 24.hu/belfold/2016/11/22/megint-soros-...- ez a hivatkozás egyáltalán nem támaszt alá téged!

- origo: "Elmondta például, hogy nincs bűntudata amiatt, mert tőzsdei machinációival súlyos károkat okoz a társadalmaknak és nem élte meg traumaként, hogy 1944-ben hamis keresztlevéllel egy zsidók vagyonát elkobzó cégnél tevékenykedett."
Hazudik, ugyanis erről nincs szó, hisz a csávó 14 éves!

Van még valami, amivel etetnek téged?
quadrocopter
@Sanyi2015: Az értéseddel nem kicsik a gondok, ha csak a wikit olvasnád, nem lennél ennyire sötét! Amíg az apja rá nem bízta az ál-keresztapjára, addig bújkált, faszikám, de az olvasás téged nagyon megviselhet, hogy nem műveled!

Pontosan a hivatkozott riportban tisztázza, hogy 14 évesként semmi bűn nem terheli, nem volt állami alkalmazott, gyerek volt, de a számok is bonyolultak neked. 14 éves hivatalnokok még a Horthy rendszerben sem voltak! Az ál-keresztapja ígéretet tett az apjának, hogy vigyáz a gyerekre, ezért mindehova magával vitte,

Hát ezért nincs a hamis állításaidról más helyeken szó, az origó átvette a hamis, csúsztatott hiradós (qrmány nyalogány) állítását és ezt te külön bizonytéknak dobod be, amikor ugyanarról szól. Origo: qrmány-nyalogány. Tuttad'?

További hazugság, hogy Soros letiltatta a kérdéses riportanyag elaádát az Echonak, ugyanis a tartalma szerint semmi oka nem lett volna rá, hisz tisztázza magát!

Hány éves vagy kiskalács?
quadrocopter
@Sanyi2015: Ja és a nekem ajánlott angol tolmácsot vedd nyugodtan magad mellé, hogy tudd, mire hivatkozol!
Na, most lehet mosolyogni - magadon!
karma1
@quadrocopter: Sanyika idonkent felbukkan a meleg szarbol, azt felkavarva, es ontja a baromsagait, - senkit sem kimel meg... a durbincs alnevo robotprogram meg szep, erthetetlenul egymas melle allitott szavakat bofog ide, es o mondja meg a tutit...
Eszervekkel semmire se mesz, a durbincsot majd leallitjak, mint az ordogvadaszt (az is egy szar program volt, amikor mar tul sok egyeterto hsz jelent meg az oldalon, akkor bedobtak, boffentett ram egyet - (mindig ugyanazt) -, aztan neha meg a programozasa is pocsekra sikerult, ugyhogy helyette raktak be a durbincsot. EZ is csak arra jo, mint a masik: belekavarni masok mondandojaba, de leginkabb lipsi-bolsizni tud, na meg Sorosozni,...
Ez a ket filleres program, meg az egybites sanyika2015 most az entero-szandokan-izo-spu00-peregro-bringas-freewolf- combo...
Mindegyikuk pont annyit er, mint ahonnan jottek...
karma1
@levarosbukta: Eloszor is te vagy lokott, nem en - maradjunk ennyiben, mert en nem minositettelek, csak megjegyeztem, hogy sokkal tobb jot tett Soros Gyorgy Magyarorszagnak, mint orban, a hazug maffiozo.
Soros NEM biztat senkit sem, mert Sziriaban a haboru teljesen valos, ami elol bizony elmenekulhet az ember - v.o. Magyarorszagrol menekulok, II. VH, nacizmus, zsidouldozes, stb.
Remelem, neked sohasem kell megerned azt az idot, hogy a gyerekedre sarga csillagot varrjanak es bevagonirozva gazkamraba kuldjek. Mindenki az eletosztonenek megfeleloen dontott, es foleg a csaladja erdekeben. Te is mentened a tieidet - ami teljesen normalis.
Azt pedig Soros nem tudhatta, hogy "mibol lesz a cserebogar", a fiatal orban meg "normalis" diaknak tunt, amikor a Soros tamogatast megkapta.
Magyarorszag ugyeit kizarolag az otthon elo magyarok tehetik csak rendbe: ha most valaki odamenne Soroshoz, es tanacsot kerne, O biztosan adna neki tanacsot is es talan penzt is.
De senki nem teszi meg, mert a civilszervezetek meg vannak felemlitve, a tobbieket meg nem erdekli igazan, mi tortenik otthon.
Nem baj, de majd jossz te, es megoldod a problemat a "ven szaros" nelkul...
Hat legyel sikeres!...
soljanka
Drága Gyuri bácsi!
Ezt a sötétséget te pátyolgattad.
1magyar
Le bizony! Leszáll a sötétség itt Európában ha idetelepíted Afrikát.
Eladott Ország
@Perwool: tegnap, 14:31 Ha már gazdasági eredményt nem tud felmutatni, valamivel kábítani kell, hogy miért nem mennek a dolgok, és elterelni a figyelmet a közpénzlopásról.
karma1
@soljanka: Valljuk be: se Gyuri bacsi, se senki mas nem tudta, hogy a szepremenyu forradalmarbol egy skizofren szorny fogja kinoni magat...
Ertelemszeruen: ha Gyuri bacsi akkor ezt tudja, tutira egy fillert sem ad neki...
quadrocopter
@karma1: Idetette nagy mellénnyel azt a videót, ami már forgott a hordában és időnként hivatkoznak a tartalmára, óvatosan elhallgatva, hogy valójában miről szól, mit válaszolt Soros.
Úgy tolta ide a felvételt, hogy nem is ismerte annak tartalmát, csak híradós baromságra támaszkodott, amit átvett az origo is, beleszőve azt, amiről szó sincs a felvételen!

Annyi eszük nem volt, hogy aki 14 éves, az nem lehet vagyonlefoglaló hivatalnok, az ál-keresztapjának, kormánytisztviserlőként meg ez volt a dolga és magával vitte!
Hol van itt vagyonrablás Soros közreműködésével?
Arról poedig egy árva só sincs ( origo torzítás!) hogy közönnyel szuemlélte volna a deportálásokat, hisz értette, miről van szó, ezért bújkált!

Ismét elbukott egy kis primitív, érdek szerint átalakított bizonyíték, mert tudják, hogy csak nagyon kevesen néznek utána, valójában miről van szó!
Ugyanúgy elbukott a mutatvány, mint korábban a Cion bölcseinek jegyzőkönyve tárgyában, amit a cári Ohrana szentpétervári vezetője agyalt ki és dobott be a zsidógyűlölet szítására!
Ma már nem hivatkoznak rá, miután beszopták a baromságot és kiderült!
Edmond Dantes
@Visszafelé forgó propeller: Hallotta azt a szót,hogy holokauszt,meg zsidó törvények?Ő ezt gyerekként élte át.Nem kívánom magának,bár a kérdése alapján pár órát kipróbálhatnának magán is.
kokopelli
@1magyar: (7:23)
..ki a farok akar M.o-ra telepedni? Továbbhúznának mint a vadlibák,
csak É-Ny felé! Nem hülyék hanem, "egyszerű" migránsok! :=))
1magyar
@kokopelli: De így az eu-ban az sem lenne jó nekünk. Akkor is tízszeresét kapják a miénkből mint mi.
levarosbukta
@soljanka: Így van, és most alamizsnát osztogat egyeseknek ezért most többen kikiáltják f@szagyereknek.
kokopelli
@1magyar: Mi az,hogy a "miénkből"...?
Desischado
@Nessy: Én a kancsukára szavazok, (korbácsolás, miközben szalad az áldozat) Az is príma lenne nekik!
Ezeknek semmi sem szégyen. orbán Sorosnak köszönheti, hogy kivakaródzott, mégis gyalázza, és mindezt csak a hatalom megtartásáért. Pfujj!@

Eladott Ország:

Nálad a pont, erről van itt igazából szó. Soros csak arra kell orbánnak, hogy valami ellenség képet kreálva elterelje a gondot a belső bajokról. Jellemtelen, gerinctelen féreg, abba kézbe harap, amelyik etette, és kavakarta a sz@rból! De ez orbánnál úgyszólván természetes.
CsipkeRózsa
@Sanyi2015: Nem állt be a nácikhoz, az apja keresett neki egy "keresztapát", akivel együtt járta a lakásokat. Nem ő rabolt, de ő is ott volt.
Nem egészen úgy van, ahogy elferdítetted.
kokopelli
@egyember: (19:13)
..akkor monta Lenin,amikor meglátta a kis Sztálin bizonyítványát! :=) :=)
micfild
@nyanya001: 2002?? Akkor azt nagy valószínűsséggel még a fideSS adományozta... vagy javasolta.
Akkor még hálásak voltak neki..
ma ellene fordultak.
orbánmaffia mindenkit kihasznál és aztán ellene fordul vagy eltapossa , tönkreteszi
lsd.. mdf, kisgazdapárt... és kdnp ..
micfild
@levarosbukta: folyton folyvást én is ezt kérdezem
de eddig még senki sem tudta
viszont bizonyos, hogy már most megvan a jelöltjük
micfild
@levarosbukta: Maximálisan egyetértek Veled... - végső soron Soros juttatta hatalomra az orbánmaffiát.
Az hogy orbán az összes támogatóját ellenségnek tekinti, és megpróbálja eltaposni ha már nincs rájuk szüksége... azt nem meglepő. Mindig is így müködtek. Most már nincs szükségük sorosra... annyi pénzt loptak el, hogy nem kell soros támogatása.
kamazuka
Tragédiát megélni az nem kóser.De nem emlékezni az első netán a második olaj válságra...hogy is volt.A közel kelet hogy szopatta be eu-val az olajáremelkedést?
Lojalitás?
Villám tudja.
Nehéz dolgok ezek.
1magyar
soros miért nem Dubajba segíti a migránsokat, ha igazán segíteni akar rajtuk, akkor azt íratja be nekik az okos telefonba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.