Több mint fél évvel a letelepedési kötvényprogram felfüggesztését követően közölte a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal (BMH) a végleges adatokat.

Ezek szerint 6538 külföldi személy kapott letelepedési engedélyt befektetőként és további 47 fő tartózkodási engedélyt, vagyis ennyien nem éltek a lehetőséggel, és nem váltották át a tartózkodási engedélyt letelepedési engedélyre – válaszolta a BMH a Lánchíd Rádió közérdekűadat-igénylésére.

Húszezer bevándorló érkezett Magyarországra

Összesen tehát 6585 külföldi vett részt a programban. Családegyesítés címszó alatt további 13 300 bevándorló kapott magyar letelepedési engedélyt, számuk azonban magasabb lehet, mert a csak tartózkodási papírokat kapó külföldiekről a bevándorlási hivatal nem vezet elektronikus nyilvántartást, így „ezen adatokról a hivatalnak nem áll módjában tájékoztatást nyújtani”. (A letelepedési kötvényprogram 2013 júniusában indult, az ügyfelek tartózkodási engedélyt kaptak, majd fél év után kérvényezhették a letelepedési engedélyt. 2016. július 1-től módosultak a szabályok, és a külföldi egyből letelepedési engedélyt kapott, ebből fakad a létszámadatok közötti eltérés.)

Az Orbán-kormány bevándorlást elősegítő programjában tehát legalább 19 885 külföldi vett részt. Ez azt jelenti, hogy 15-ször annyi bevándorlót engedett be a kabinet, mint amennyi menekült (1294 fő) befogadását kérte az Európai Unió hazánktól.

Úgy is mondhatjuk, bőven túlteljesítettük a „Soros-tervet”

írja az (mno.hu).

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
...és arról van statisztika,hogy a fidesz ezekkel a sokmilliós letelepedési kötvénnyekkel hány bűnözőt engedett be az országba?Erről miért nem kérdezték meg a jónépet,hogy akarjuk-e,hogy ők idegeneket telepítenek a nyakunkba?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csipetke
...és arról van statisztika,hogy a fidesz ezekkel a sokmilliós letelepedési kötvénnyekkel hány bűnözőt engedett be az országba?Erről miért nem kérdezték meg a jónépet,hogy akarjuk-e,hogy ők idegeneket telepítenek a nyakunkba?
szaboria1
@csipetke: Jaj de édes vagy. "Ilyet feltételezni erről a kormányról." Mikor csak tiszta becsületes zsebre tevőkből áll.
Jozefina
orbán a magyarok nyakára telepíti a bűnözőket!!! Ezek szintiszta migránsok, csak fizetnek az orbán maffiának??!!! Az Eu ennek töredékét kérte csak Magyarországtól!!!
peterkelemen
Jönnek Orbán migránsai, akik között terroristák és bűnözők is szép számmal vannak.
quadrocopter
Ha levegőt vesznek, már akkor is hazudnak!
kereső
@peterkelemen: és még ezt is velünk fizetteti ki.Mert a "haszon" az övék, csak a kár! a mienk, az anyagi,meg az erkölcsi is.
Aki Én
Szerintem ez a szó szerinti HAZAÁRULÁS.
Kár, hogy arról nem szól a cikk, hogy mennyit kerestek ezen az illetékesek, illetve, hogy mennyibe került ez az adófizetőknek.
magyarbakancs
Egy kicsi kérdést engedjenek meg .
Ezek között nincs terrorista gyanús,csak aki a zöld határon jön az terrorista gyanús?
quadrocopter
@Aki Én: A Rogán-Tróger kötvényeken nem sokat kereshettek, mert szegény córó' Rogánka - bevallása szerint ugye, amely erősen "alternatív tény" - összesen 700.000 HUF megtakarítása van!!!
Keményen kocsmázik, vagy kábszerezik ez a szépség? Mari néninek Kabátfalván is van ennyi félretéve a temetésére!
Amúgy masszív milliárdokról van szó, csak az a szar, hogy 5 év múlva a kötvények lejáratakor vissza is kell fizetni, melyet nem ezek a szutykok fognak, hanem mi, akiket erről ismét nem nemzethy konzultáltak meg!
Ezek csak bezsebelték a milliárdos hasznot!
Hellcat
Aztán erről meg se kérdeztek senkit...
F_Viktor
Beeee... beeee...
Tehat nincs migrancs-valsag Magyarorszagon.
Foleg miota a torokok egy kis EU-s penzert elhelyezi oket.
Lehet szamolni mennyibe faj a magyar adofizetoknek az ertelmetlenne valt kerites megepitese, a folyamatos ellenorzese, a migrancs- , a Brusszel- es Soros elleni kampany, a nepszavazas, a konzultacio. S ez meg csak az anyagiak, az az erkolcsi amortizacio amit orban hatalma megtartasaert elkovet az orszaggal szemben, azt majd az elkovetkezo evekben latjuk meg.
papa.49
Ezek nekik tejeltek, visszafizetni meg az országnak kell majd !!!
Kivan ez találva kérem !!!
KisGenyo2
Akkor brüsszel is kussolhat, mert nem 1000, hanem 20000 migránst befogatunk. Teljesen "önkéntes" alapon.
Most akkor mi a baj?
quadrocopter
@KisGenyo2: Ezért érthetetlen a Genyó rugózása a mindössze 1294 menekültön!
kissé felnőttem
Aki bezsebelte majd a visszafizetéskor is jelezze hogy Ő fizeti nem mi?!!! A törlesztésre értve
Desischado
Ezeknek a templomban sem hinnék. Egyébként mi van a letelepedési kötvényekkel, amit súlyos pénzekért adtak el?!
kereső
@Desischado: habony -és rogán közös ügyvédje nyert rajta eddig 10 milliárd Ft-ot,az offshore cégek/amikhez biztosan nincs köze a két emlegetettnek!?/,eddig 155 milliárd ft-ot kaszáltak.A magyar állam eddig bukott 20 milliárdot a kamatkülönbözeten./a kötvények fix kamata-és a szabadpiaci hitel közötti küllönbözet./A többi még nem ismert.
kukac50
Ezek után a Fidesz ne pofázzon a migránsokról! Pofátlanság ezt egy Fideszes sem éri fel ésszel? Akinek annyi pénze van, az megélhetett volna szépen ott ahonnan eljött.
azért jött el mert vagy adócsaló vagy bűnöző! A Fidesz ezeket támogatja!
szaboria1
Nagyon trükkös a fidesz ne velük foglalkozzon a nép igy bedobatják Havas, Vágót, Vonát.
Eladott Ország
Arról megkérdezték a választópolgárt, hogy akarja e, hogy menekülteket fogadjon be Magyarország, de arról, hogy a választópolgár akarja e,hogy pénzért beengedheti e az országba a külföldieket arról nem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.