A Semmelweis Egyetem célja, hogy legalább annyi bevételhez jusson a magánklinika szolgáltatásaiból, mint amennyit az állami ellátásért kap.

Lang György, az egyetem Mellkassebészeti Klinikájának megbízott igazgatója egy szakmai konferencián arról beszélt, hogy stratégiai fejlesztési projekteket dolgoztak ki, egyebek mellett arra reagálva, hogy az utóbbi években mind több befektető jelenik meg a fizetős egészségügyben. Ebben a versenyben pedig nem szabad lemaradnia a Semmelweis Egyetemnek sem. Megjegyezte, hogy az intézményben gyógyítók 60 százaléka már most is dolgozik magánellátásban.

A Semmelweis Egyetem leendő magánklinikájáról készült szakértői anyagot már bemutatták Balog Zoltán miniszternek is. A céljuk, hogy legalább annyi bevételhez jussanak a magánklinika szolgáltatásaiból, mint amennyit az állami ellátásért kapnak – mondta a professzor. Ezt az összeget részben vissza lehet forgatni az állami szolgáltatásokra, illetve az orvosi jövedelmek javítására, és hozzásegíthet a hálapénz megszüntetéséhez is – tette hozzá.

(MTI)

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
csak egy apró kérdésem lenne: MIBÚL???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
csak egy apró kérdésem lenne: MIBÚL???
human
Ezen is majd úgy felháborodnak egyesek, mint a 300 forinton? Nem. Sőt örülni fognak, hogy a TB-n túl fizethetnek az orvosi ellátásért.
maci0427
Magyarországon nem az emberek magánklinikák elé - felé terelése a megoldás , a társadalmi réteg legnagyobb részének, így nekem is ez megfizethetetlen ! És az is lesz még több évtizedig ! Tudomásul kell venni szigorúan minden regnáló kormánynak, hogy az állami egészségügyre áldozni és fenntartatni kell - muszáj, ha tettszik ha nem ! Ez nem tetszés kérdése, hanem KELL !!! Azért mert vannak gazdagok,akik ilyen - olyan úton módon meggazdagodtak és nekik megfelelő a magán egészségügy, Magyarországon az emberek nagy részének meg nem megfizethető és nem is lesz...,, mert ők "csak" becsületesen és tisztességesen dolgoztak, bérért és átlátható fizetésért és fizettek - fizettünk minden előírt járadékokat , a fizetésből mivel nem nyugatiak a bérek, csak az árak..., nem lehetett és most sem lehet spórolni - félretenni a magánorvosokra ! Ezt vegyék tudomásul az orvosok is ! Tegye a mindenkori kormány kötelezővé azt, hogy azok a fiatalok akik orvosnak készülnek, bizonyos évekig ne mehessenek külföldre és ne reménykedjenek havi több milliós fizetésekben, hiszen az orvosi eskü a gyógyításról szól és nem arról, hogy ebben a szakmában milliomos lehet lenni ! A Magyar Állami Egészségügyet ha tettszik, ha nem , minden áron fent kell tartani ebben a kis balkáni - közép kelet vagy nevezzük akárhogyan is országban !!! Ezt mindenki vegye tudomásul, aki megszületik...
RonaGyuri
@maci0427: te erősen félreértettél! Nem azt kérdeztem, hogy ki fogja tudni megfizetni! Hanem csak azt, hogy - lévén könnyen belátható tény: egy ilyennek a létesítése egy nagy kalap pénzt igényel - ki fogja "összeadni" rá a pénzt! =))
Tartok tőle, hogy zömmel azok pénzéből rittyentik, akik sohasem fogják tudni megfizetni a szolgáltatásokat! =))
Nessy
Nem volna ördögtől való, ha a diagnosztikai eszközöket a második műszakban bérelhetné a privát szféra, de akkor már pénzért, viszont ebből a bérbeadó intézmény is bevételhez jutna. Rövidülne a várólista.
Ugyanis a jelenlegi tvk (teljesítmény volumen korlát) csak meghatározott számú vizsgálatot fedez anyagilag. Arról nem is beszélve, jobban ki lehetne használni a készülékeket, hamarabb megtérülne a befektetés, és hamarabb lehetne lecserélni modernebbre. Igaz, most is vannak magáncégek, akik szerződtek a valamikori OEP-pel, és végeznek tb alapon bizonyos számú vizsgálatot.
cikicakk55
@RonaGyuri: benne van a cikkben,hogy a befektetők fedezik a kiadásokat.A gond csak az,hogy amennyiben a Klinika főleg magánklinikává alakul,de az orvosi létszám ugyan annyi marad,akkor azok akik nem tudják megfizetni a magánorvosi szárnyat( gondolom így akarják átalakítani a kórházat,hogy leválasztanak egy részt és azt minden luxussal felszerelik,még marad egy lepusztult szárny,ahol az állami ,Az OEP betegek lesznek ellátva) azok még többet várnak mire egy orvos oda téved,akinek épp nincs magánbeteg. 33 évet töltöttem az egészségügyben így tudom,hogy az orvosok 90%-a bár mennyi fizetést is kap,a hálapénzt elvárja. menyem mikor az első unokát szülte,11 éve,kerek perec megmondta a szülész,hogy 60.000ft+ a 9 hónap alatt minden ellenőrzés 10.000ft.ha ultrahangot is kérnek az még + kiadás. A kislánynál,aki 6.éves már 80.000 ft volta a szülés.Természetesen itt is minden vizsgálat + 10.000ft,ráadásul nem a magánrendelőjében,hanem az állami klinikán.Látom a különbségeket az elbánásban,a hozzáállásban,ki az ingyen beteg és ki a fizetős.
cikicakk55
@RonaGyuri: Még azt elfelejtettem leírni,hogy természetesen számlát semmilyen befizetésről nem kaptak. A kislány születésekor,pedig napra pontosan született,tehát a naptárjában benne kellett volna lenni,hogy az nap fogadott betege fog szülni,nem is volt a klinikán.Floridában szörfözött.Így egy teljesen idegen orvos vezette le a szülést,de a tágulási szakban megkérdezte a menyem,hogy mennyibe egyezett ki az orvosával.Mikor a menyem megmondta az összeget,kegyesen azt mondta,hogy annyi neki is megfelel.A 9 hónap alatt kifizetett 90.000 ft ajándék lett az eredetileg fogadott orvosnak.Szerencsére mi a férjem agyműtétjénél a 10%-hoz tartozó agysebészt fogtuk ki.nem is tudtunk volna fizetni,így én ismerve az orvosok hozzá állását,végig rettegtem a műtétet.
RonaGyuri
@cikicakk55: milyen cikkben??? itt befektetőkről egy kukk sincs! =))
Equus
át kell adni endi vajnának a SOTE épületeit. Akkor lesz berendezés is és a helyi fogadóirodában lehet majd fogadni egy-egy műtét sikerére.Minden ÁFA-mentes lesz és nem lesznek pénztárgépek. A magánbetegeket helikopter szállítja egyik épületből a másikba, amíg van pénzük. A klinikának saját pénze lesz: zsetonokkal lehet fizetni. Akinek elfogy, azt kiteszik az utcára vagy talicskával áttolják a Lenhossek utcába. Holttesteket nem őriznek meg, de jó pénzért a hozzátartozó elviheti. A betegek csak a kórház által szerződött gyógyszergyár termékeit fogyaszthatják.
nusika
...a kormány próbálja a fizetős egészségügy felé terelni az embereket. A háziorvosokat díjazná, hogy minél kevesebb laborvizsgálatokat írjanak ki!! Amikor bevezették a 300 ft-os vizitdíjat, rögtön "fellázadtak" !!! Most már úgy látom, mert egészségügyben dolgozom, hogy elég gyakran válasszák a fizetőst és fel sem háborodnak!!
maci0427
@RonaGyuri: --- Kedves... Én semmit nem értettem félre, mindenre gondoltam amit írtam ! A lényeg, hogy hullunk mit a legyek és nem lesz majd akiknek a vérét kiszívják ezek és a mindenkori kormányok ! Mert egyik sem jobb a deákné vásznánál ! És még csodálkoznak , hogy mi nők nem szülünk...? Pusszantás !
tudode
Be kell írni a keresőbe, hogy "MAGÁNKÓRHÁZAK MAGYARORSZÁGON", ÉS 50 mp alatt közel 3000 találat az eredmény.
.
Személyes tapasztalatom volt, amelynek a folytatását nem engedhettem meg magamnak!
.
Elmentem az egyik Budapesten lévő "magánrendelőbe" olyan eü problémám miatt, amelyet TB-re kérésemre sem VOLT ELVÉGEZHETŐ!
-
A magánrendelőben 20 ezer Ft-omba került 20'-es jelenlét mindenféle vizsgálat nélkül, amelynek az volt a lényege, hogy ÁLLAMI KÓRHÁZBAN mégis elvégezhető lett volna a magánorvos "jóvoltából" KÉT ÉJSZAKA, HÁROM NAP ALATT az a laboratóriumi kivizsgálás, amelyre TB-re nincs lehetőség ambulánsan.
.
Sőt volt olyan tapasztalatom, hogy a családtagomnak egy bizonyos IGAZOLÁSHOZ szüksége volt NEUROLÓGIAI vizsgálatra, amely KÓRHÁZI BEFEKVÉSSEL "ingyenes", ambulánsan 15 ezer Ft "volt"!!!
.
Sőt olyan személyes tapasztalatom is volt, hogy AGYI TROMBÓZISSAL a mentő elszállított az egyik, éppen akkor ügyelő SÜRGŐSSÉGI OSZTÁLYRA, amelynek a vizsgálói XXI. századnak megfelelő felszereltségű, CSUPÁN ORVOSHIÁNY MIATT de 10,30-tól másnap 1 órakor kerültem SZAKORVOS KEZÉBE, ahonnan a diagnózis megállapítása után ÁTSZÁLLÍTOTTAK a TERÜLETILEG ILLETÉKES KÓRHÁZBA 4 óra körül!
.
Soha NEM ADOK un. HÁLAPÉNZT, mert nincs miből, mégis ua. ellátásban részesülök minden alkalommal, ahányszor ellátásra van szükségem.
sokanvagyunk
Talán be kellene vezetni, minden gyári munkás naponta egy órát saját zsebre dolgozhat, vagy a Tesco-pénztáros minden huszadik kuncsaftnál...
human
@sokanvagyunk: Annyit pontosítanék, hogy szerintem az egész nyolc órát zsebre kellene dolgoznia a melósnak ha megnézzük a hálapénzes dokik napi keresetét és a befolyt hálapénz összegét.
idppp
Lang György professzor egy végtelenül nagy geci! Persze, hogy a magánklinikákon nem lenne hálapénz, mert annyit kellene fizetni, hogy arra csak fideszes politikusok, kollégiumi szobatársak, rokonok, haverok, oligarchák, strómanok lennének képesek! És velünk mi lesz, a a többséggel, a kisemberekkel, mi csak eltartjuk őket, minket meg nem gyógyít senki? Hogy rohadtál volna meg az anyádban, meg az a rendszer is, amelyik hajlandó foglalkozni az egészségügyben már a magánosítás gondolattal is! A vezetőknek nincs egy épkézláb ötlete sem az egészségügy helyretételére, csak a nép rovására, meg az orvosi társadalom gazdagodására! Nekem lenne javaslatom, adják vissza amit elloptak, mindjárt jut mindenre!!!
sokanvagyunk
atlatszo.hu/2016/10/17/betegforgatas-az-oep-nek-elszamolt-maganrendeles-unios-projektek-igy-lehet-extraprofithoz-jutni-az-egeszsegugyben/

„A nekünk nyilatkozó orvosok néhány megtörtént eseten keresztül mutatták be, hogyan lehet sok pénzt keresni OEP-finanszírozással: egy anya hozza a gyermekét az egészségházba a bőrgyógyászati szakrendelésre. A gyereknek nincs súlyosabb baja, de a szükséges beavatkozásra kilenc hónapra (!) adnak előjegyzést. Az orvos azonban közli, hogy előbb is megoldható a banális kis műtét, de akkor vissza kell jönniük másnap a magánrendelésre. Az anya és a gyerek is túl akarnak lenni a dolgon, inkább vállalják a 10 ezer forint körüli költséget. Másnap ugyanaz az orvos, ugyanott, ugyanazokkal az eszközökkel el is végzi a beavatkozást, a szülő fizet, mindenki jól járt.“
karma1
@RonaGyuri: Aranyom, nem figyelsz: aszongyak, hogy egyre nagyobb az erdeklodes a befektetok reszerol... (Amit csak azert nem tudok elkepzelni, mert ki az a vadbarom befekteto, aki azt mondja, hogy veszek neked egy MRI,-t 20 millio forintert, te meg majd letejelsz nekem minden paciens utan, aki azt hasznalja. Igy menne? )
karma1
@RonaGyuri: De can szo a befektetokrol, Dragam,...:o)))
RonaGyuri
@karma1: bocs de ti nem figyeltetek, mert csak arról van szó, hogy egyre több magán klinika nyílik (azoknak van befektetője). Hogy ez mennyire kifizetődő nem tudom, de azt hiszem hogy igen. Ebbe próbál/akar az állam háztájiban beszállni! Nos arra céloztam, hogy ez nagyon másik tészta, mert egyértelmű, hogy a mi járulékainkból akarnak maszekolni! =))
Ami ráadásul inkorrekt verseny, mert míg a magánintézményeknek ki kell termelni a beruházást, addig az államit mi fizetjük! =))
RonaGyuri
@karma1: de nem az állami egészségügyben
kissé felnőttem
Hát ez sem a mi pénztálcánkhoz lesz szabva. igy lesz a néppel kiszabva mondaná Hofi. ,Akinem milliói vannak bár nem viszi el a sirba mert zsebes koporsó meg batyus halott nincsen de esélye
maximális a nép nullájához. A hálapénzes hivatkozás meg alibinek tuti. Mindenre van megoldás . na emberek értve ? kell a luxus ? nem baj ha klinika, ?
RonaGyuri
@kissé felnőttem: nem ahhoz, de abból! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.