Választási együttműködési megállapodást kötött a Demokratikus Koalíció (DK) és a Magyar Szolidaritás Mozgalom szombaton Budapesten. Az erről szóló megállapodást Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke és Székely Sándor, a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke írta alá az ellenzéki párt összevont választókerületi elnöki és országos tanácsi ülésén.

Gyurcsány azt mondta, hogy a demokratikus ellenzéki pártok programjában nincs olyan érdemi különbség, amely kizárná az összefogást, azonban kompromisszumok sokaságát kell megkötni. Ehhez pedig egy olyan vezetőt kell találni, aki a vitákat a végső, tisztességes egyezség képességével tudja majd rendezni – jelentette ki.

Bajnai egykori szövetségesével működnek együtt Gyurcsányék

Forrás: ATV

Egyébként arról a Szolidaritásról van szó, amely a 2014-es választások idején még Bajnai Gordon oldalán az Együttben politizált. A mozgalom 2015 év elején „szakított” az Együtt-tel. Februárban távozott az Együttből Kónya Péter és Székely Sándor, de a listán szerzett parlamenti, illetve fővárosi mandátumukat nem adták vissza, emiatt nagy feszültség alakult ki. Kónya Péter azonban alig egy évvel később a mozgalomból is kivált.

(MTI)

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kulabombaafityiszre
@cikicakk55: Gyurcsány csak egy tisztességes 21.századi Magyarországot szeretne.
Világosan megmondta,tisztában vele,hogy nem valószínü,mégtegyszer az ország miniszterelnöke lesz.Van véleménye,összegründolt egy paramentbe bejutó pártot,miért ne csinálná tovább?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
cikicakk55
Jaj Feri! Ne erőlködj már! Miért nem lehet büszkén vállalva ,hogy a te politikádra nem vevő az ország,vissza mennél üzletembernek.Annyira lenn vagytok és annyira esélytelenek.ha csak egy kis esélyetek lenne, Orbán már ellened is talált volna valami olyasmit,mint a jobbik ellen.Tényleg tisztelem,mint üzletembert és az összes politikus közül,még őt tartom a leggerincesebbnek,de nem jó politikus.Azzal a felfogással ami neki van,azzal nem lehet nyerni.Kell a Liberalista felfogás,de amit Ő képvisel az túlzás.
kulabombaafityiszre
@cikicakk55: Gyurcsány csak egy tisztességes 21.századi Magyarországot szeretne.
Világosan megmondta,tisztában vele,hogy nem valószínü,mégtegyszer az ország miniszterelnöke lesz.Van véleménye,összegründolt egy paramentbe bejutó pártot,miért ne csinálná tovább?
Béla333
Ha Gyurcsány tiszta közéletet szeretne, akkor először elszámolhatna a miniszterelnöksége idején ellopott közpénzekkel, mit tett ez ellen, mennyit nyúltak le, tett-e hivatalból feljelentést, amikor tudomására jutott, hogy a pártpénztárnokok osztozkodnak a lopott cuccon?
Ha ezt megnyugtatóan tisztázta, lezárta a múlt disznóságait, utána lehet kérni újra a választók bizalmát.
De addig amíg nem történt egy tabula rasa, addig felesleges erőlködni!
cikicakk55
@kulabombaafityiszre: Tőlem csinálhatja,csak semmi foganatja. Egyre többen fordulnak el tőle. Én nem a statistikáknak hiszek,hanem olvasom a hozzászólásokat.Nem csak a propin,sok más online felületen,csak itt írni is szoktam,mashol nem annyira. Tudod az a baj,hogy nem hiszik el az emberek,hogy nem arra hajt,hogy újra ME legyen. Én hiszek neki,de inkább maradna a háttérben. Pénze meglenne hozzá,hogy oda buszoztasson jo pár 10.000 embert. Arra kéne költenie ,nem egy bizonytalan hírforrásra sok milliót.
vörösbombázó
Gyurcsány most mindent megtesz, hogy úgy látszódjon mintha tényleg le akarná váltani a fideszt. Most éppen egy 10 fős jótékonysággal foglalkozó egyesülettel köt megállapodást.
A jelenlegi Szolidaritás egyesületet még árnyékának sem lehet nevezni annak amikor még Kónya vezette. Székely Sándor mindent megtesz, hogy a következő 4 évben is legyen jövedelme, ezért az egyesületét is hajlandó elárulni.
Jozefina
Gyurcsánynak az MSZP-vel kell összefognia és megegyezni a közös listában. Ha nem teszi elárulja a választókat!!!
bencemacska
@vörösbombázó: ma, 14:23
Én nem ismerem Székelyt sem, meg a Szolidaritást sem!
Csak annyit tudok, hogy az előző választáson minden ellenzéki megmozduláson Ott voltak, ők adták a létszám zömét. Nagyon sok szimpatizánst és pénzt gyűjtöttek az Együttnek.
Hogy mi történt köztük, miért léptek ki, nem tudom. De gyanúsan sokan hagyták el az utóbbi évben őket!
Szerintem a legnagyobb kiválás Göncz unokája volt!
bencemacska
@Jozefina: ma, 14:23
De ha egyszer onnan léptek ki, akkor minek mennének vissza.
Még el tudnám képzelni, ha az MSZP nem lepkehálóval kergetne ME jelöltet!
Az MSZP-t leamortizálta Botka, meg a Pogátsa! Meg a töketlenség!
Béla333
@bencemacska: 19.16
"Az MSZP-t leamortizálta Botka, meg a Pogátsa! Meg a töketlenség! "
Meg Gyurcsány, meg a Nyugatifény blog, meg a DK vakondjai az MSZP-ben!
Azért ne felejtsük már el az elmúlt 1 év történését!
Clavigo
@Béla333: "..vakondok"" ??Beéjlám,,itt nem a lömöpö-ről szól a cikk.
Béla333
@Clavigo: 19.41
Komolyan, néha úgy tűnik, mint aki néhány hétre/hónapra (pláne nem néhány évre!) sem tud visszaemlékezni!

"Kifakadt az MSZP-s politikus: Én Gyurcsányt választom
Horváth Csaba szerint aki nem Gyurcsányt választja Orbán helyett, az lépjen be a Fideszbe, mert nem akar kormányváltást."
www.atv.hu/belfold/20170928-kifakadt-az-mszp-s-politikus-en-gyurcsanyt-valasztom

"Felzúdult az MSZP Kunhalmi Ágnes miatt
Komoly felháborodást keltett MSZP-s körökben, hogy Kunhalmi Ágnes egy televíziós interjúban felvetette, „lehet, hogy egyszer egyek lesznek” a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióval."
mno.hu/belfold/felzudult-az-mszp-kunhalmi-agnes-miatt-1357267

Persze jöhetsz most azzal, hogy ezeknek ember kinézete van, így nem is lehetnek vakondok...
bencemacska
@Béla333: Te ennyire benne élsz a DK-ban is, hogy ilyeneket tudsz?
Én csak azt tudom, ami a sajtóban megjelenik!
Béla333
@bencemacska: 20.24
Nem kell a DK-ban élni, elég annyi, hogy itthon él valaki és próbál tájékozott lenni.
Én is a sajtóból tájékozódok!
Desischado
Mindenki az összefogásról beszél, de érdemben is kéne már látni egy valódi összefogást!
justhpeter
Fletó is csak be szeretné vinni a parlamentbe az embereit. Ennyi.
adrenalink
@Desischado: Az összefogás olyan mint a szex: nem beszélni kell róla, hanem csinálni! Ezek úgy látom politikai impotensek...
Madácsi Pali
@Béla333: és a sajtója arról nemtudósított, hogy Schiffer sikertelenül perelte Gyurcsányt?
A sikertelen felperesi pozició számomra egyenlő a bizonyíték nélküli vádaskodással.
Azt hiszem szándékos a szelektiv feledékenysége.
Béla333
@Madácsi Pali: 07.17
Először is a cikk Gyurcsányról szól, egy sz nincs benne az LMP-ről, pláne nem Schifferről.
Másodszor meg az, hogy Gyurcsányt bizonyíték hiányában mentették fel, az a Polt ide is, oda is hárító igazságszolgáltatásában nem jelent semmit, pláne hogy a beosztottjait meg jogerősen elítélték. Mindenki tette a dolgát - ugye?!
Schiffer jól tette hogy amikor hivatali visszaélést látott akkor meglépte amit megtett.
Ha több ilyen politikus lenne a közéletben, akkor nem lenne ekkora fertő, korrupció a politikusaink körében.
Madácsi Pali
@Béla333: szencsére nincs több Schiffer. Bár ez az egy sem lett volna a politimában! Sukoró miatt két semmit el nem követő embetr sikerült letöltendőre itélni, úgy, hogy Polt biztos megtett mindent az "ügy" érdekében. A bizonyiték nélküli vád az csak rágalom.A boldali összefogás bármej lehetőségének zsigeri kritizálasa Önnél alap. Kunhalmi Ágnes a rendszerváltáskor álltalános alsó tagozatos iskolás volt, kiskoruként semmi köze nem volt az előző századhoz. A Horvát idézetével teljesen egyet értek. Híven toloja a fideSS szekerél!
kereső
@Madácsi Pali: beszélgető partnered tökéletesen tolja a fideszes kommunkációt.Teljesen hidegen hagyják a tények,nem az a lényeg, hanem az, hogy fele sem igaz dolgokat el kell adni igazságként, és ezt kell sulykolni,mig mindenki el nem hiszi.Ami meg a hűtlen kezelést illeti, az orbáninál már egy egész ménes lóg ki, mégsem tett -tettek feljelentést az igazság bajnokai,a tiszta kezűek.(?).
bencemacska
@Madácsi Pali: ma, 08:14
Szerencsére van/volt több Schiffer!
Néhai Schiffer Pál a dokumentum filmes és Schiffer János a nagybátyja.
Schiffer Anna a nagynénje:
www.atv.hu/.../20160904-felejtheto-es-puhagerincu-durvan-beszolt-schiffernek-a-na...
"2016. szept. 4. - Schiffer András nagynénje szerint politikus unokaöccse szégyent hoz a Schiffer névre, amikor jobbikosokkal haverkodik, a baloldaliakat szidja és „szemkilövetőkről” hadovál. „Felejthető és puhagerincű” - durván beszólt Schiffernek a nagynénje."
kulabombaafityiszre
@bencemacska: Ilyeneket légyszíves ne írjál,mert hű lmp-s Bélámat megüti a guta.:))
kissé felnőttem
AZ ördöggel is ha eredményt hoz, éhes ember nem válogat, vagy ha igen ? max éhen döglik.
akkor ? meg is érdemli.
bencemacska
@kulabombaafityiszre: Jó ötlet!-:))))))
koszpeko
@kulabombaafityiszre: Most dobtam be a hírt a solymári összefogásról.
Madácsi Pali
@bencemacska: igaza van. A hozzászólásomban Andrásrol az ügyvédrő, LMP egykori társelnökéről írtam. A nagynénjével egyet értek.
Béla333
Nehezen viselitek, ha valaki következetesen képvisel valamit, igaz?
Nektek olyanok kellenek, mint pl. Karácsony Gergely, aki a jelek szerint még békaugrásban is végigmenne az Andrássy úton, ha ez kellene, hogy a Parlamentbe bejusson?!
Vagy mint Gyurcsány, aki először közös listáról beszélt, aztán miután kellően meggyengült az MSZP (most hagyjuk, hogy ebben éppen Gyurcsánynak mekkora szerepe volt?!) most már a jelek szerint ki akarja véreztetni az MSZP-t, de legalábbis semmiféle közös listáról nem hajlandó az MSZP-vel tárgyalni.
Vagy éppen az MSZP, akik meg olyan intenzível fúrták, árulták el a saját miniszterelnöküket, hogy miután sikerült a tervük, most már kapkodnak fűhöz-fához hogy nehogy kipottyanjanak már '18 tavaszán a jól megszokott Parlamenti kényelemből!

Nos az ilyeneknek és a jelek szerint az ilyen pártok híveinek furcsa és mocskolják is rendesen, ha olyannal találkoznak, aki következetesen ugyanazt mondja és teszi is, nem korrupt, ellenkezőleg, a korrupt politikus társai ellen küzd és semmiféle szövetséget nem akar az ilyenekkel!
Az ilyen híveknek az eddig irány, az eddigi mocsok, a dagonya felel meg, mindaz, ami ide juttatta az országot!
Lelkük rajta!
Béla333
Az MSZP-nél úgy pontos, hogy a saját miniszterelnök jelöltjüket fúrták meg, de ha éppen Gyurcsányt nézem, akkor még a miniszterelnökük ellen is képesek mindenféle mocskosságra!
Így mindkét esetre igaz, amit írtam.
Béla333
@durbincs: 12.15
Nem tudom és nem is foglalkozom vele, hogy ki honnan írogat!
Még az sem érdekel különösebben, hogy pl. karma (saját bevallása szerint) Új-Zélandról osztja itt az észt és az erkölcsöt úgy, hogy még csak szavazni sem fog.
Mert az pénzbe kerülne! (Mármint a kettős állampolgárság - neki!, így inkább lemondott a magyarról!) De mindez nem gátolja meg abban, hogy az egyik pártot és annak a miniszterelnök jelöltjét (LMP) mocskolja, ahol éri, a másik párt (az ország lezüllesztésében nem kis szerepet vállaló Gyurcsányt) vezetőjét meg isteníti!
Ilyen is van, de még az sem biztos, hogy karma valóban Új-Zélandról írogat.
Őszintén: nem is érdekel, ő sem, de Claviago lakhelye sem!
Madácsi Pali
@Béla333: csak ha kollektív itéletével, vagy mocskolódásaival igazságtalanul vádol! Közben ezerrel tolja a fideSS szekerét.
Béla333
@Madácsi Pali: 12.56
Ez nektek fóbiátok, hogy mindenki a Fidesz szekerét tolja, aki nem ért veled/veletek egyet?
Aki nem fogadja el Gyurcsány hazug, hamis politizálását, akkor arra rásütitek, hogy a Fidesz szekerét tolja?
A mocskolódást te/Ti követitek el azzal, hogy pl. az LMP-t mocskoljátok, a helyett hogy támogatnátok őket a zsákutcából való kilábalással kapcsolatos politikájukban!
Ugyanis amit ők szeretnének,az húzhatja ki az ország megrekedt szekerét a kátyúból, abból a gödörből, ahová az elmúlt évtizedek kormányai, politikusai juttattak minket!
Szerintem meg amit Gyurcsány tett az ellenzéki oldallal, hogy gyakorlatilag az LMP kivételével letarolt mindent és mindenkit, az ami a Fidesznek a legmegfelelőbb! (Most a Jobbikot nem számoltam ide, de természetesen Gyurcsány, ha rajta múlna, őket is kinyomná)
Gyurcsány nem nyugszik! Aki vele és a pártjával szóba áll, azokat legyalulja, lehetetlenné teszi, elég csak megnézni az eddigi pályafutását!
Madácsi Pali
@Béla333: ne követeld, hogy olyat irjak amit nem tűr a maderátor! Tóbbször kijelentettem, hogy minden bűnt elkövetőt egyenként kell bíróságnak, a törvények szerit elitélni , legyen az bármelyik párt politikusa, szimpatizánsa. Kollektiven világnézete, párt állása alapjján senkit. Ezt a lahetőséget meghagyom önnek és az LMP-nek!
Béla333
@Madácsi Pali: 13.17
Nem elég kijelenteni, hanem az ellenérdekű politikusoktól/pártoktól ki kell kényszeríteni a törvény előtti egyenlőséget.
30 év után még mindig itt tartunk a fene nagy demokráciában, amit itt kialakított a politikai "elit"?
Az LMP egyébként messze nem olyan kritikus pl. Gyurcsánnyal kapcsolatban, mint amilyen én vagyok.
Ők inkább csak elkerülik, mint egy fertőző beteget, én szoktam legtöbbször leírni, hogy miért teszik ezt jól!
Béla333
@koszpeko: 13.11
Nem tudok erre okosat írni, majd meglátjuk az eredményt ma este!
koszpeko
Eddig nagyon gyaláztad Gyurcsányt.
Most miért nem?
Madácsi Pali
@Béla333: a jelenlegi választási törvényt nem a DK, nem az MSZP, nem a Jobbik és nem az LMP írta. Akik megértik hogyan működik és leakarják váltani a mostani fasisztoid, antidemokratikus , kártékony, rabló rendszert azok nem kiabálnak egymásra kígyót, békát. Esetleg tudnának paktumot vagy megállapodást kötni a cél érdekében. Aki ezt nem teszi Orbán szekerét tolja, ez egyszerű logika, nem Gyurcsány rajongás. Az LMP még fejlődhet. Az ön és az önhöz hasonlóak mármár fanatikus hithez hasonló Gyurcsány gyűlölők tarthatják Orbánt hatalmon.
Béla333
@Madácsi Pali: 17.55
Nem én kezdtem el hazaárulózni az LMP-re, amikor pl. az alkotmánybíró választásnál másképpen döntöttek, mint ahogy Gyurcsány akarta.
Nem az LMP szerkeszti a Nyugatifény blogot, amelyik (egyebek mellett) az LMP, vagy korábban Schiffert mocskolta ahol érte, hanem a Gréczi és a Vágó a DK médiásai.
Lehetne folytatni, de minek.
Azt írod, hogy nem kellene kígyót-békát kiabálni a másikra. Gondolom az LMP-re gondolsz, holott szerintem meg ez éppen a DK-sokra igaz.
Addig meg nem is lesz "béke", amíg csak a másiktól várod, hogy csináljon bármit is másképpen, de a saját csapatod ugyanilyen dolgait meg szó nélkül hagyod!
Az LMP valóban feljődhet - ahogy írod, de a DK-ra és a teljes ellenzékre igaz ugyanez!
Madácsi Pali
@Béla333:ezt olvassa el, értse meg, számoljon a választási törvénnyel! 24.hu/belfold/2017/12/08/szilvasy-gyorgy-orban-paks-2-ert-tomott-borondoket-kapott-az-oroszoktol-hazaarulo/
Vállalom hogy baloldali, meggyőződéses demekrata, elkötelezett EU párti, MSZP-ből kiábrándult volt tagja vagyok. A DK programjával tejesen egyet értek, elutasítok minden RÁGALMAT bárki ellen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.