Már így is veszélyesen nagy az atomenergia túlsúlya az országban, állítja Medgyesy Balázs, a Fidesz környezetvédelmi szakértője. Ráadásul az atomlobbi sokmilliárdot követelne a bővítésre, és hiába próbálják olcsónak beállítani, valójában ha mindent számba veszünk, az atomenergia a legdrágább energiaforrás, mondja Medgyesy, aki egyben a Fidesz alelnöke is.

Forrás: index.hu
Feltöltő: vladimir putin
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@verőce21: Nem állnak le! A tervezett leállás helyett további 20 évvel hosszabbították meg a működésüket a héten a parlament hozzáértő szavazói.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Erdekes meghasonulas a parton belul: orban valahol olyan tanacsokat kap a sajat embereitol (ha egyaltalan meg hallgat rajuk), hogy NE epitse meg Paks2-t, ezert azta nem is csinalt ezugyben meg semmit sem, viszont az elso 100 milliot mar lehivta.
putyinka meg surgeti, hogy kezdje mar el csinalni azt a szart, hat hogy fogtok akkor orosz igaba torni maskepp?
Hat a fele utat mar megjarta orban: az epitkezest eddig erosen szabotalta, de a raadott penzt mar ellopta...
Hat nem tudja, hogy jaj annak, aki a maffiafonok penzet ellopja es nem arra forditja, amire adtak?
Lehet, hogy tomjenzsoti hiaba avatott fol 1 millio roman atszavazot, de a valasztasokat megis Moszkvaban fogjak eldonteni?
F_Viktor
@karma1: Ezt 1994-ben mondta a fityesz alelnöke.
Akkor tudták a fityesz berkein belül, hogy energiapolitikában mi helyes az országnak és környezetünknek. Azóta csak annyit változott a helyzet, hogy az alternatív- zöld energiatermelés tért hódított, s 8 forint/kWh termelési árszintre csökkent a villamosenergia ára.

Persze akkoriban (1994-ben) még nem kereste meg putyler orbánt egy táska pénzzel...
Sőt, talán akkoriban még nem gyűlölte a kárára szavazó magyarországi magyarokat, akkoriban még fontos lehetett neki Magyarország érdeke, az ország jövője.
Desischado
@F_Viktor: Kedves barátom, annyiban tévedsz, hogy ennek a vérszívó parazitának sohasem volt fontos az ország érdeke. Amióta színre lépett, álarcot viselt, mindig éppen annak mutatta magát, aminek az adott helyzetben hasznát látta. Már akkor is csak a gazdagság és a hatalom lebegett a szeme előtt. Ha akkor kereste meg volna putyin egy halom pénzzel, szemrebbenés nélkül eladott volna már akkor is bennünket, az országgal együtt. A többi stimmel.
verőce21
Nincs itt semmiféle meghasonulás!
Mint írtam már korábban, a Paks II. megépülése után leállnak a mostani erőmű blokkjai. Csak technológiai megújulásról van szó.
Az atomerőművi kapacitás marad a 2000 MW stabil erőforrás. Jönnek a napelemes megújulók. Igazodunk az európai standardhoz.
F_Viktor
@Desischado: Talán 1994 januárjában még más ember volt, talán akkor még nem gyűlölte a Zembereket. Ő és pártja vezette a közvéleménykutatási eredményeket.
De tavaszra, a választásokon a nyugdíjas társadalom belepiszkított az elképzeléseibe, s a Horn koalíció legyőzte. Ekkor viszont még nem kellett Grazban kezeltetnie magát... És putyler sem kereste meg egy táska pénzzel...
SystemError
@verőce21: "Jönnek a napelemes megújulók. Igazodunk az európai standardhoz." Én eddig ezt sem kommunikációban, sem tettekben nem vettem észre... Persze a költsünk el Pakson annyi EU-s pénzt, amennyit csak lehet keretében tudom, hogy épül napelem létesítmény, de abban nem keresném a környezettudatosságot. Mondjuk halkan jegyzem meg, mint aki a félvezető iparban dolgozik, hogy az atommal szemben környezetszennyezőbb a napelem..:) Ha nem az volt a kérdés, hogy melyik kockázatosabb...
Nessy
@verőce21: Nem állnak le! A tervezett leállás helyett további 20 évvel hosszabbították meg a működésüket a héten a parlament hozzáértő szavazói.
eszegfu
@Nessy: Nekem is ez jutott az eszembe!! De az könnyen lehet, hogy csak 20 év mulva készül el a Paks2, igy kénytelenek voltak az "engedélyt" ennyivel meghosszabbitani.
papa.49
Még egy igen prózai kérdés, ha nem épül fel mi lesz a másra elbaszott 100 milliárddal ???
Nessy
@eszegfu: Állítólag a két erőmű évekig üzemelne együtt, és csak akkor állítanák le Paks1 -t, ezt hosszabbították meg.
Ez az egész olyan sötét, hogy a legnagyobb sivatagi napelem telep sem tudná megvilágítani!
eszegfu
@Nessy: Nagyon szeretném legalább 20 év mulva megtudni: mi is lett végül?! Van esélyem rá...meg nagyon "kitartó" vagyok, talán még ebben is..:)) De könnyen lehet, hogy addigra már csak az érdekel: mikor hozzák az Erzsébet utalványt?:))
lampa laz
@durbincs: te meg használj szöveggyüjteményt, vagy kérjél a jézuskától..
@durbincs: reméltem, h valaki karácsonyi halászlevét fogod ízesíteni és soha többet nem hallunk felőled..de még jobb lenne, h a zatomerőmű mellett főné meg a Dunában.
kissé felnőttem
hát már úgy látom tudhatnak valamiről, avagy megvilágosodtak?
Nagyurat is tájékoztatták vajon? böröndök vissza ? orosz nyelvtanfolyam azért maradhat rájuk fér.
Nessy
@eszegfu: Én már nem valószínű. De őszintén, ebben a rendszerben nem is vágyom rá.
Nessy
@durbincs: Kérsz töltött káposztát? Készen van! Tudod, azért a neten kívűl is van élet! Részemről téged nem fenyeget veszély, senki nem szereti a halat a családban. Boldog karácsonyt! :-))
eszegfu
@Nessy: 13:08 Legyél már egy kicsit bizakodó... az nem kerül semmibe... hátha még 20 év mulva is beszélgetünk itt...
eszegfu
@durbincs: Jó lenne, ha legalább erre a pár napra Te is aláirnád a "tüzszünetet" és mondjuk irnál 1-2 "tisztességes", értelmezhető mondatot... Kellemes Ünnepeket!
Desischado
@papa.49: Na, ez engem is nagyon érdekelne! És az még jobban, hogy orbánék mikor állnak hazaárulás vádjával bíróság elé?!

Mindenkinek Békés, Áldott Karácsonyt kívánok!
eszegfu
@durbincs: tegnap 14:00 Nézd ha Wittner Mária 80 évesen, mint az 1956 forradalom "hőse" ért az atomerőmü technológiájához, akkor nekem is lehet hozzá pár szavam!:)
eszegfu
@silber13: tegnap 19:39 Nagyon igaz és egyben megható és szomoru...Köszönöm!
Sámannus
Teljesen össze vagyok zavarodva.
A Muhi erőmű után itt a mutyi erőmű.
hetöndöe
A felcsúti büdös patkány akár hetente is megváltoztatja a véleményét,az idióta hívei meg meg is magyarázzák,mint ahogy fentebb látható.:-)
desiro
@lampa laz: Rosszul látjátok, durbincs mini gázerőműveket építene, bélgázzal működne.
quadrocopter
@desiro: Hőerőműbe vele. Úgyis ég mindennap a bocskoros durbincseau!
kokopelli
@eszegfu: ...és a Mariska néni a lift előtt anno megállapította a nemzeti golyóstoll
doktoriáról (pár mondatban),hogy az nem plágium! Azt mondtuk gyerekkorunkban az
ilyenekre:"Jó az öreg a háznál,akkor is,ha nincsen esze!" ;-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.