Január 15-ig lehet benyújtani a pályázatokat a roma kulturális események megvalósítását támogató, 50 millió forintos keretösszegű pályázatra.

Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár pénteki budapesti sajtótájékoztatóján felidézte, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma december 14-én hirdetett pályázatot olyan roma kulturális események megvalósítására, amelyek többek közt a cigány nyelvek ápolását és fejlesztését, a roma hagyományok megőrzését, valamint a roma nemzetiség kulturális örökségének megismerését és a társadalmi párbeszédet segítik elő.

Még egy hétig lehet pályázni roma kulturális események támogatására

Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár sajtótájékoztatót tart az ingyenes szünidei gyermekétkeztetésről Budapesten a Harmat Általános Iskola menzáján 2017. december 19-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Tudomásul kell venni, hogy nem tudunk összetartó társadalmat építeni anélkül, hogy a romák és nem romák között ne legyen bizalom, párbeszéd és együttműködés, ezért minden olyan kezdeményezést támogatni kell, amely a bizalom és az együttműködés infrastruktúráját fejleszti, építi

- mondta Czibere Károly.

(MTI)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Mi a f*szt keresnek a politikusok az oktatási intézményekben? Különösen ez a kettős tokájú,
Down kóros fideszes seggfej, Czibere Károly.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Mi van Florika még nem ébredt fel a szilveszteri buli után.
Macskaszem
Flórié lesz az, csak futnak még egy kört, nehogy azt higgyük, hogy...
Eladott Ország
Mi a f*szt keresnek a politikusok az oktatási intézményekben? Különösen ez a kettős tokájú,
Down kóros fideszes seggfej, Czibere Károly.
namihami
@Eladott Ország: Odament az ingyenes kaját felzabálni a tényleg rászoruló gyerekek elől.
Eladott Ország
@namihami: Látszik rajta már kihízta a zakóját, össze sem tudja gombolni, pedig jár nekik ruhapénz ,rekreációs pénz is a havi 997 ezer Ft-os fizetéshez, meg a Jóisten tudja még mi. Például milliós fizetés mellé lakás is jár az állami vezetőknek! Éppen egy tucat államtitkárnak biztosítanak a tárcák szolgálati lakást. Egy-egy otthon havi átlagos bérleti díja 216 ezer, így évi közel 21 millióba kerül az államtitkárok elhelyezése. Az állami tulajdonú szolgálati lakások jó része Budán található. Ezekért bérleti díjat nyilván nem kell fizetni, de ismerve a környék 350-500 ezer forintos négyzetméterárait, a négy lakban 120-200 millió forintnyi közpénz nyugszik.
namihami
@Eladott Ország: Biztos a jól elvégzett, szorgalmas és főleg a nép érdekében végzett munkájuk gyümölcseként kapják a hálás alattvalóiktól.
Tudsz valami más, jobb indokot?
Equus
a Kodály szobrot is azért lopták el, h ezzel is bizonyítsák: igenis van roma kultúra. Még kinéznek egy kis alcsiért a Franz List repülőtérre... fontos a muzikalitás.
Csizmás Kond
...Győzikéék hol a picsába bujkálnak ilyenkor ?
Csizmás Kond
@Eladott Ország: ...de miért ?...sem nem tartozok(nak) sem nem akarok adakozni...
Eladott Ország
@Csizmás Kond: Ha nem akarsz adakozni, annyit is érsz, mint János.
nezelodo
Hol a francba bujkál a vezér nagyra becsült dr flórija, hogy még nem nyalta fel ezt a kis baksist?
Veleda
Röhög a vakbelem, amikor ezt olvasom. Tegyük fel, meg akarom tanulni a lovári nyelvet, és le akarok vizsgázni belőle. Nem kapnék támogatást, mert nem vagyok cigány.
Leszűkítve a lehetőségeket, itt a cigány buliról van szó, eszem-iszom dínom -dánomról. De szkeptikus vagyok, valamelyik beásnak új autó kell, vagy valami kis segíjj. Mivel lapát nem kell nekik, adjunk mindegyiknek okos telót, mert ma már a hegedű sem kell nekik.
Eladott Ország
@Csizmás Kond: Ezeknek nem adakozok. A fidesz nevű bűnszervezettől el kell venni az ellopott közpénzmilliárdokat, nem még adakozni. Felháborító a cinizmusuk, pofátlanságuk. Még ilyen szarházi banda, Szent István óta nem kapaszkodott az ország trónjába!
Csizmás Kond
@Eladott Ország: ...csak tőlük kéne elvenni ?
Eladott Ország
@Csizmás Kond: Nem csak tőlük. A gengszerváltás után, valamennyi pártot felül kell(ene) vizsgálni!
kisrigó
Menjetek az anyátok p...ba, enni adjatok a cigánygyerekeknek (is!), ez fontosabb, mert alapvető dolog, hogy fejlődhessenek. Aztán majd jöhet a cini-cini muzsika is. Ja, hogy ebből a nesze fogd meg jól célból egyszerűbb lopni? Alávaló népség!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.