Uniós jogot sért a kaszinók magyar szabályozása. Pert nyertek a magyar állammal szemben az online kaszinók.

Az Unibet után a Sporting Odds is nyert a NAV ellen az Európai Bíróságon – olvasható a testület szerdai közleményében. A bíróság ismét kimondta, hogy a kaszinókra és online játékszervezésre vonatkozó magyar szabályozás nem egyeztethető össze a szolgáltatások szabad áramlásával

- írta meg szerdán a portfolio.hu

Döntött az uniós bíróság: az online kaszinók betiltása miatt ismét elkaszálták Magyarországot

Fotó: Pixabay cco

Az MTI azt írja: a hagyományos játékkaszinók üzemeltetéséhez adott koncessziók és az online kaszinójátékok szervezésére vonatkozó magyar szabályozás nem egyeztethető össze az uniós joggal – jelentette ki az Európai Unió Bírósága szerdán.

A luxembourgi székhelyű uniós törvényszék ítéletében azt mondta ki, hogy

a magyar szabályozás hátrányosan és megkülönböztető módon akadályozza a más tagállamban bejegyzett szerencsejáték-szervezők hozzáférését a magyar szerencsejáték-piachoz.

Ugyanakkor az állami monopólium alá tartozó sportfogadást és a lóversenyfogadást, valamint más szerencsejáték típusokat, különösen a hagyományos és az online kaszinójátékokat magában foglaló koncessziós szerencsejáték-piac szervezésének magyarországi kettős rendszere összeegyeztethető az uniós joggal – állapította meg az uniós bíróság.

A bíróság megállapította, hogy hátrányosan megkülönböztető jellegű korlátozásnak minősül, hogy a magyar jog az online kaszinójáték szervezését lehetővé tevő engedély megszerzését kizárólag az ország területén belül lévő játékkaszinót koncesszió alapján üzemeltetők számára tartja fenn.

Az uniós bírák véleménye szerint "a szolgáltatásnyújtás szabadsága elvének ilyen radikális korlátozása" nem igazolható a magyar kormány által hivatkozott közrendi és közegészségügyi célokkal, mivel ezen célok kevésbé korlátozó intézkedésekkel is elérhetők lennének.

A bíróság emlékeztetett: a magyar jog ugyan engedi a koncessziós szerződések megkötésére a pályázatok kiírását, de még nem írtak ki ilyen pályázatokat Magyarországon. Azon feltétel pedig, amely szerint az úgynevezett "megbízható" szerencsejáték-szervezőnek – akivel az állam a magyar jog értelmében koncessziós pályázat hiányában is köthet koncessziós szerződéseket – legalább tíz éven keresztül kell előzetesen szerencsejáték-szervező tevékenységet folytatnia Magyarországon, eltérő bánásmódnak minősül.

A bíróság véleménye szerint e követelmény hátrányosabb helyzetbe hozza a más tagállamokban letelepedett szerencsejáték-szervezőket a belföldi gazdasági szereplőkhöz képest, akik könnyebben teljesíthetik a feltételt.

Ennek ismeretében a hagyományos játékkaszinók üzemeltetésére és az online kaszinójátékok szervezésére vonatkozó magyar szabályozás sem egyeztethető össze a szolgáltatásnyújtás szabadsága elvével – húzta alá az uniós bíróság.

Az ügy előzménye, hogy Sporting Odds brit társaságot a magyar adóhatóság azért bírságolta meg, mert azt állapította meg, hogy a cég online szerencsejáték-szolgáltatásokat nyújtott, azonban nem rendelkezett a magyar jogszabályokban megkövetelt koncesszióval és engedéllyel.

A Sporting Odds, miután úgy ítélte meg, hogy az online szerencsejáték szervezésére vonatkozó magyar szabályozás, és különösen az online kaszinójátékokra vonatkozó szabályok ellentétesek az uniós joggal, keresetet indított az adóhatóság határozatának felülvizsgálatára.

Forrás: MTI, portfolio.hu, Index

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Pedig milyen szépen megvoltak! A kávé automatákat a NAV ellenőrzi, nehogy valaki meggazdagodjon a 120 forintos kávén.
A kaszinó forgalmát meg csak a Jó Isten ellenőrzi, ha ráér!
Igaz, valahol ki kell mosni a pénzeket.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
peterkelemen
Az Orbán faszszopó Vajna-papának is annyi.
Csizmás Kond
..vagyis minden pénz csak a zunióba folyhat be.
...íme az újabb átbaszás...a saját házadban sem te vagy a gazda hanem a pénzvilági elit...csak ők húzhatnak hasznot bárki bőrén...ugye tudjuk kiről van szó ???
balos
@Csizmás Kond: remélem,hogy a hozzád hasonlókra gondoltál!
Nessy
Pedig milyen szépen megvoltak! A kávé automatákat a NAV ellenőrzi, nehogy valaki meggazdagodjon a 120 forintos kávén.
A kaszinó forgalmát meg csak a Jó Isten ellenőrzi, ha ráér!
Igaz, valahol ki kell mosni a pénzeket.
Nessy
@Csizmás Kond: Persze, hogy tudjuk! Andy Vajna, aki biztos tudja, mit hova kell utalni a nyereségből.
Csizmás Kond
@balos: ...miért, te egy külön faj vagy ?
Csizmás Kond
@Nessy: ez a ti dumátok...pontosabban a mindennapi tápotok. Az az akármi ami itt van bejegyezve az itt fizet adót...tehát az országnak a jövedelem, a többi ami külföldi az azoknak a jövedelme...és az egyre világosabb kezdett lenni, hogy minden olyan ami a magyarnak kár az pl neked és sokatoknak haszon.
Rockxy
Nem elég a multik-féle pénzszivattyú a brüsszeli rezsimnek.
Nessy
@Csizmás Kond: Nem tudod, pl a TV2 hol van bejegyezve, és hol adózik? Nem kevés cégnek van ma már off shor háttere kis hazánkban.
Persze, hogy "itt adózik" a kaszinó, csak nem mindegy mennyit.
Én nem minősítelek, kérlek, tekints el ettől Te is.
Csizmás Kond
@Nessy: ...ezzel most azt a látszatot akarod kelteni, hogy Vajna tette oda ahol van ???
...vazzzee..ez csak ront az imázsodon baszki...ő csak megvette vagy faszomtudja mi a helyzet ott de nem ő vitte oda ahol van hanem az aki eladta külföldnek a jogot...és most menj és baszogasd azt aki ezt tette...tudod kit kell vagy elmondjam ?
quadrocopter
@Rockxy: Mert mennyivel szebb, ha a hörcsög gyevi bíró Vajna gyűjti be a potyalét?
nezelodo
"más tagállamban bejegyzett szerencsejáték-szervezők hozzáférését a magyar szerencsejáték-piachoz". Ne sopánkodjatok, itthon is csak a szunyókapapa férhet hozzá meg a párt a kaszinókhoz, és főleg a bevételhez. Pikk-pakk elrendezték mint a játékgépeket, hogy megóvják a nemzet öcsikéjét, aki játékgép szenvedély beteg volt.
Rumcájsz 2
@Rockxy: Amennyiben bekötik a télapó termeibe is az on-line rendszert, nem is lenne baj, hogy ki üzemelteti! Érted Rockxy!

Direkt szépen írtam, nem nehéz szavakat használva, hogy a birkamenet résztvevői is értsék!
teuton
@Csizmás Kond: Analfabeta! Elolvastad egyaltalan miröl van szo? Ujbol büntetik az orszagot, mert idiota vezetöi, akiknek papiron jogi diplomajuk van, nem ismerik az EUs jogot! TE pedig fizetsz, es tapsolsz! Es meg begetsz is hozza, de csak baromsagot! Ugyanis ugyanigy joga es lehetösege lenne egy magyar cegnek is külföldön tevekenykedni es "kitalicskazni az extraprofitot", de miert nincs ilyen? Miert csak magyar palyazatokon nyernek a Mehszaros cegei tularazott arakon, sehol semmit az Unioban??? Miert a nyugati elelmiszerlancok vannak MO-on es fizetnek sokkal magasabb bereket, nem a CBA??? Persze mit kerdezek en egy analfabetat...
Csizmás Kond
@teuton: ...a fajtád miatt büntetnek mert azok élnek itt a más nyakán...és se beszélni se írni nem tudnak magyarul.
papa.49
Az nem lehet hiszen a kaszinók haszna nem a szörcsögő vénszaré, hanem a csutigörényé , a télapó is csak stróman nem egyéb !!!
kukac50
Ez már egy éve benne volt az Olaf jelentésbe,várták,hogy mit tesz a Magyar kormány a jelentés után,beláthatták,hogy semmit! Lapultak mint szar a fűben.

Mi is van a metró üggyel? Azzal a 160 milliárddal amit a Fidesznek kellett volna kifizetni a kormányváltás után? Ellopták? Ebből kezdte megszedni magát Mészáros Lőrinc?
Desischado
Torkig vagyok már vele, hogy állandóan elmarasztalnak és büntetnek bennünket, mert orbán nem bír a telhetetlen pénzéhségével. vayna is vajon hova "adózik" a hatalmas nyereségből, vajon kinek? Egyértelmű, hogy neki miért nem kell adóznia, talicskázza ki a sok pénzt, miután leadta a lét a csuti parazitának. Bezzeg másnak még egy gombaszedésből is adóznia kell! Meddig tűrünk még?!
nezelodo
@teuton: Hiába magyarázod neki, hogy lámpással sem találod a hazai zseni vállalkozónak egyetlen pályázatát sem az EU-ban, Nyugat-Európában. a minimum feltételeket sem tudják teljesíteni. Ott nem működik ám, hogy a cég kereskedelmi vezetője azzal van indítva, hogy ha egyetlen számlát is kiállít az eladott árúról, akkor repül! Na persze hogy a pályázat benyújtásáig sem jutnak el, ott már nem megy az Orbáni-Lézeres kézi vezérlés.
teuton
@Csizmás Kond: Te mifele migrans vagy? Integralodni idaig meg nem tudtal a böffeneseid alapjan itelve. Mert a magyar helyesiras alapvetö szabalyait sem ismered, pl. minden mondatot nagybetüvel kell kezdeni! Ja, birka trolloknak a mocskolodasert fizetnek, nem nyelvtanert... Te olyan MAGYAR vagy, aki vasarolta az allampolgarsagot? Vagy ajandekba kaptad a szavazatodert es mocskolodassal kell meghalalni???
teuton
@Csizmás Kond: Ha majd megtanultal olvasni, akkor megtudod, hogy egy birosagi büntetes a jogsertesert(törvenysertesert van! Mert allitolag vannak a fideszben tucatjaval jogaszok, de csak papiron! Tovabba 900 (!) külsös jogaszt foglalkoztatnak evi több milliardert! Az eredmeny??? Aztan annak is olvass utana, NEKED mennyi penzedbe került idaig a több tucatnyi milliardos büntetes + eljarasi es ügyvedi költseg! Ja, te nem fizetsz MO-on adot, csak a trollkodasert kapod a judaspenzt? Az mas...
dr. prédikátor
@Csizmás Kond: Ippenséggel pont a "te fajtád" miatt van a baj!!! mert te is csak egy bevándorló gazdasági migráncs vagy akit kibasztak romániábol! és itt nyalod a cigus cvalagát ezerrel és osztod a NEMLÉTEZŐ ESZEDET!!!
nyanya001
Bőven jattolt ebből a csuti tolvajnak is.
Csizmás Kond
@dr. prédikátor: .. az a szaralak aki ma kommunista holnap meg csuhás...na az nem én vagyok...és ezt te is tudod..
Csizmás Kond
@teuton: sehonnai...tőled nincs mit tanulni.
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: mert most jobb hogy a nemzet hörcsögéhez folyik "adómentesen"..mert tudod,a nagyrésze offshore számlán landol,mivel nincs ellenőrzés!!
dr. prédikátor
@Csizmás Kond: Macsek! gondolom ezt NEM RÁM érted???Én sose voltam kaméleon, nekem csak egy hitem van!!!
Csizmás Kond
@dr. prédikátor: ...nem rád értem...de szerény meglátásom szerint neked nem hited van hanem érdeked...javíts aki ha nincs igazam...
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: ...az hogy kihez folyik a zizé csak abban érdekel hogy ki hol fizet utána adót...szóval mészáros itt fizet de a többi külföldön...ezért különböznek az érdekeink.
dr. prédikátor
@Csizmás Kond: NINCS IGAZAD! Nekem egyik párthoz sem fűz semilyen érdek!NEM KAPTAM tőlük semmit.Ezért maradok a magam hiténél!A fityfaszhoz meg főleg nem fűz semmi!!!
Csizmás Kond
@dr. prédikátor: ...ha a régi prédikátor vagy akkor már nagyonrég ismerlek...
Sámannus
Most akkor a maca akár jégeralsóban is villoghat a veres szőnyegen.
dr. prédikátor
@Csizmás Kond: Igen én a NAGYON RÉGI prédikátor vagyok!!!És balos!!!
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: A Lölő..na ne röhögtess...tavalyelőtt csak röpke 1 milliárdot "felejtett" el bevallani,minden következmény nélkül!!!És nem nagyon látom a hörcsög adópapírjait sem...
teuton
@Csizmás Kond: Analfabeta! Legalabb helyesen irni tanulj meg magyarul, mielött beböfögsz ide valamit! Nem vetted meg eszre, hogy nagyon egyedül vagy a baromsagaiddal, de megis mindenkivel összeakaszkodsz? Napi 20 oraban kommentelsz! Fizetik a tulorat is???
Csizmás Kond
@teuton: ...ne pofáz hanem mosogass...majd szólók mikor jártathatod a szád.
teuton
@Csizmás Kond: Primitiv analfabeta, akkor nyitsd elöször ki a pofad mocskolodasra, amikor a tükör elött allsz! Ha pedig itt a neten akarsz mocskolodni, akkor tanulj meg elötte MAGYARUL! TE semmit nem mondasz itt meg senkinek...
teuton
@Csizmás Kond: Analfabetacskam! En kapok penzt akkor is, ha semmit nem csinallok, nem kell nekem apropenzert itt trollkodnom mint te. De a cikkhez van valami kommented, vagy el sem tudtad olvasni es ertelmezni, hogy közpenzböl kell büntetest fizetni, mert a hülye korrupt kormany hülye törvenyeket hoz, amiket az EU sorra elkaszal?
Csizmás Kond
@teuton: ...te kis tót...nem te kéne megtanulj magyarul ?
teuton
@Csizmás Kond: A te vakarmanyaid utan itelve beletelne nehany evbe, mire megtanulnal HELYESEN MAGYARUL irni... De a temahoz nem tudnal vaölamit böffenni? Azert nem fizetnek? Szoltal mar 1 szot is hozza, nem csak masokkal kötözködni, mocskolodni jarsz ide? Egyebkent ujabb bizonyitekat adtad az analfabetizmusnak, mert a nicknevemben elöfordul ugyan a T 2x, az O is 1x, de van ott meg több betü is, de azokat mar nem tudtad összerakni
Csizmás Kond
@teuton: ..hogy egyem azt a kis butuska tökfejedet...hát te milyen témát boncolgatsz ily szaporán kistót ?
teuton
@Csizmás Kond: Gumicsizmas! A MAF`GYAR nyelv helyirasi szabalyait nem ismeri a forditoprogrammod??? Nagybetüröl nem tudsz? MINDEN nyelvben igy kezdik a mondatot! Vegyel korrepatalast a durbincsnal, neki szuper programmja van! De az irasjelekböl csak a kerdöjelet ismeri...
teuton
@Csizmás Kond: Egyebkent meg mindig nem olvastam 1 szot sem töled arrol, mit szolsz hozza, hogy közpenzböl kell fizetni a többmilliardos büntetesteket a kormany hülyesege törvenyei miatt! Persze teged ez nem erint, mert nem MO-on elsz, 1 filler adot sem fizetsz, csak a trollkodasert kapsz apropenzt...
Csizmás Kond
@teuton: mégegyszer és utoljára...csak akkor címezz nekem valamit ha magyar betűkkel írsz...különben el sem olvasom.
teuton
@Csizmás Kond: Meg egyszer es utoljara... Csak akkor irj ide valamit, ha megtanultal elötte MAGYARul, a MAGYAR helyesiras szabalyai szerint irni! Arrol nem szoltam, hogy ertelme is kell legyen, ennyit nem lehet elvarni töled... De azert emlekeztetnelek, itt arrol van szo, hogy egy hülye korman hülye törvenye miatt büntetest kell fizetni a MAGYARoknak! Teged persze ez nem erint...
kokopelli
@teuton: "...nem te kéned megtanulj magyarul"
... szól a csiszta magyar félmondata! A mezitelenscheggű bérirogató veti szemére
másnak,hogy tót! Már egyszer elköpte magát a "-fele" igevégződéssel,amit a sereg-
ben a határmenti szabolcsi (őrkutyák=őrszolgálatosok) használtak,a határontúliakkal
együtt!..."piálnifele" és "kajólnifele" (kajálni,és piálni menni a kantinba)... ;-))))
KisGenyo2
@teuton:
Mr. ékezet! Azért egy magyar billentyűzet neked sem ártana! 6-7 EURO-ért kiszállítják az EU-ban bárhová. ;-)
Csak ha már akkora nyelvtannácinak teccik lenni! :D (a 2 c direkt van, puszi!)
kokopelli
@KisGenyo2: Tévedésben vagy egy kissé! A K220-as billentyűzet egérrel pl.
Németországban (magyar írásjelekkel ill. vesszővel stb. 31,61€, már nem em-
lékszem,hogy a "Média M"-ban (Westend) mennyibe került!Igaz,hogy nem csak
magyar,mert ß,ä stb. is van rajta
..csak szótam! ;-))
teuton
@KisGenyo2: Nem TE fogod megmondani, milyen klaviaturat hasznaljak! Mivel több nyelven irok, olyat hasznalok, ami nekem a legelönyösebb. De annyit azert elarulok neked, hogy az ekezet nelküli szövegnek semmi köze nincs a MAGYAR nyelvtanhoz es fogalmazashoz! A nagy MAGYAR gumicsizmas kollegad meg azt sem tudta, mi a klaviatura, szerinte olyan csak a zongoran van... Ajanlottam neki belenezni az ertelmezö szotarba, mert a forditoprogrammja nem lehet tul jo. Ugyanis a mondatokat is kisbetüvel kezdi es az irasjelek hasznalatat sem ismeri. A szövegei magyartalansagarol nem is beszelek... . Ahhoz mennyibe kerülne egy MAGYAR klaviatura?
teuton
@KisGenyo2: Egyebkent a temahoz lenne valami hozzafüzni valod, vagy csak annyi, mint durbincstol, shikaritol es a gumicsizmastol, vagyis SEMMI! Csak kötözködes a masikkal? Az nem erdekel teged, hogy miert valaszt meg nehany millio birka egy olyan kormanyt, amelynek több (papiron) jogasz tagja is van, de tucatjaval törli el a felsöbb birosag a hozott törvenyeit es szab ki birasgokat, itel meg karteritest? Ezeket viszont minden magyarnak fizetnie kell, mert szemelyi felelösseg nincs, a perköltseg es büntetes milliardjai a küzpenzböl mennek!
Csizmás Kond
@KisGenyo2: ..igen de neki az egy havi mosogatás...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.