Nyolc és fél hónapos előzetes letartóztatása alatt mindössze kétszer hallgatták ki a nyomozók, akkor is csak a saját kérésére. Azt akarták, hogy Botka Lászlóra és Gyurcsány Ferencre valljon, ehelyett országgyűlésiképviselő-jelölt lett. A Magyar Nemzet készített interjút Czeglédy Csabával, ebből idézünk részleteket: “…jogállami keretek között nem vagyok még egyszer előzetes letartóztatásba helyezhető. Kérdés, hogy a keretek léteznek-e még. Az NVB ülésén a testület elnöke, Patyi András … azt állította, hogy nincs helye jogorvoslatnak a döntéssel szemben, ebben komoly jogi vita van. Az alaptörvény értelmében mindenkit megillet a jogorvoslati jog, a választási eljárási törvény értelmében pedig az NVB döntésével szemben a Kúriához lehet fordulni. A hétvégén így is fogok tenni. Ha kell, az Alkotmánybíróságig is elmegyek az ügyben. … Viszont tudom, hogy ha van bőr az ügyészség képén, akkor indítványozza a letartóztatásomat.” “– Nem gondolja, hogy indulásával megoszthatja a baloldali...

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: magyarbakancs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
@Csizmás Kond: 10:11
A Tiborc, és más hasonló ügyek miatt szarházi kapálódzás inkább a Fideszre jellemző manőverezés.
A világ tisztességes politikusai előtt, a demokratikus rendszer lebontása és az állami szintű korrupció miatt, " Ég a Fidesz mint a rongy, bűzlik mint a trágyadomb. "
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
...az ilyen szarházi kapálózás ahol nem a saját baját, hanem a másokét helyezi előtérben, magyarán félremagyaráz az biztos bűnös.
Yoda69
Kivancsian varjuk.
Naprol napra szorul a hurok a fideSS torkan.

Meg 36 NAP
Madácsi Pali
@Csizmás Kond: te már csak tudod, hisz nem a fideSS embere. De mivan ha igazat mond? Mostmár előállitás közben nem hunyhat el a rendőrautóban.
RonaGyuri
@Csizmás Kond: bocs de ugye te most a Farkas Flóritokról beszélsz! =))
Sziszifusz
@Csizmás Kond: 10:11
A Tiborc, és más hasonló ügyek miatt szarházi kapálódzás inkább a Fideszre jellemző manőverezés.
A világ tisztességes politikusai előtt, a demokratikus rendszer lebontása és az állami szintű korrupció miatt, " Ég a Fidesz mint a rongy, bűzlik mint a trágyadomb. "
kereső
@Csizmás Kond: az"ilyen szarházi",meg mit bele vau abba,amihez nem ért.Söprögetnél inkább a saját házatok előtt.
Sámannus
A vővel miért nem sietnek ennyire? Ott a pénz is láthatóbb?
desiro
Már valahol kértem mindenkit , ne reagáljatok a fideSSszopók írásaira úgysem tudjátok kivezetni őket a narancs ködből. A féreg is kibocsátást kér a koponyájukból, mert éhen hal.
Csizmás Kond
@Madácsi Pali: már azért sincs igaza mert csak akkor kezdett ugrabugrálni amikor a csalásaiért szorulni kezdett a hurok a nyakán...a pofájáról lerí a nyápicság...
Csizmás Kond
@Sziszifusz: ...neharagudj de unom a propagandát...
Aki meg a csalóknak fogja pártját az önmagát is közéjük sorolja.
Csizmás Kond
@kereső: ..te lennél az értő ???...vazzzee...mongyuk azért a témát kerülve kötözködni nagyon tudsz de itt nem a kocsmában vagyunk.
nemkati
@Csizmás Kond: Igazad lenne. Ha nem amiatt vitték volna vissza, amit állított, mivel ügyvédről van szó, aki már egy csomó fideszes disznóságot vitt a bíróság elé. És biztos vagyok benne, hogy amikor újságírók fideszes kádéenpés barmokat kérdeznek a mocskaikról, és azok erre gyurcsányozással, bajnaizással, sorosozással válaszolnak, akkor is ezt gondolod. Csak valamiért nyíltan nem mered vállalni. Inkább hazug vagy, vagy inkább gyáva?
desiro
Az erős utcai harcos utasította a bérenceit, hogy kötözzék meg a vetélytársát.
dr. prédikátor
Fokozott ügyészi felügyelet mellett nyomoz a NAV a Czeglédy-ügyben
2018. March. 03. 10:23
Indítványozni fogja az ügyészség a pénteken este őrizetbe vett Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője szombaton.

Szanka Ferenc közölte, a főügyészség elrendelte a büntető eljárás folytatását a több mint 6 milliárdos, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsított politikus ügyében, miután a Nemzeti Választási Bizottság jogerősen felfüggesztette az országgyűlési képviselőjelölt Czeglédy Csaba mentelmi jogát pénteken.

Czeglédy Csaba folytatólagos gyanúsítottkénti kihallgatása szombaton megtörténik a büntető eljárási törvény rendelkezései alapján. Az őrizetbe vételt követő 72 órán belül fogja indítványozni a főügyészség gyanúsított előzetes letartóztatásnak elrendelését a nyomozási bíró előtt - tudatta a csoportvezető ügyész.

A továbbfolytatott eljárásban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói péntek este vették őrizetbe Czeglédy Csabát.

Ezt a tájékoztatás szerint az indokolta, hogy a jogerősen korábban adócsalásért elítélt gyanúsítottnál az előzetes letartóztatás törvényi feltételei, így a megalapozott gyanú, az eljárás meghiúsítása, a szökés és a bűnismétlés veszélye továbbra is fennállnak. Az őrizetbevételt indokolta az is, hogy a terhelttel szemben az eddig a gyanúsításban nem szereplő újabb bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja is felmerült. Az újabb bűncselekmény ügyében a nyomozást egy magánszemély feljelentésére a Készenléti Rendőrség rendelte el tavaly novemberben.

A két nyomozás egyesítése után a főügyészség az eljárásra a NAV-ot jelölte ki.

A nyomozást a NAV a Csongrád Megyei Főügyészség fokozott ügyészi felügyelete mellett folytatja, mivel Czeglédy Csaba mentelmi joga nem közjogi tisztség betöltésén alapul, az eljárás nem tartozik a Központi Nyomozó Főügyészség kizárólagos hatáskörébe.

Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi...
Sziszifusz
@Csizmás Kond: 10:40
Nem fogom a pártját egy csalónak sem, de roppantul irritál amikor az egyik gyanúsítható személy ellen a törvény vasszigorával, azonnal intézkednek, és eközben a másikkal szemben semmit sem tesznek.
Ceglédy ellen kétes bizonyítékok ellenére, drákói szigor, míg Tiborcot még csak ki sem hallgatják, nem hogy elzárnák. Annak ellenére, hogy az utóbbi ellen számos közvetlen és közvetett bizonyíték szól. Ja, ... hogy ő O. Viktor veje. Az más.
Madácsi Pali
@Csizmás Kond: a tények egy cseppet sem zavarjanak, hisz attól a a főg^ci és propagandája "jótékonyan" megvéd! Ja, bocs te a propaganda része vagy, igy uccahosszal vagy lemaradva ama bizonyos sánta kutya mögött.
Csizmás Kond
@nemkati: Őt csalásért vizsgálják... és az eliosszal próbál fenyegetőzni vagy zsarolni...ebből is látszik hogy hibás.
dr. prédikátor
@dr. prédikátor: Igen ! pontosan a fokozott ügyészi felügyelet miatt félek!!! nehogy halálos áramütés érje a fogkeféjétől Ceglédit!!!
kereső
"Unom a propagandát"!!! Vajh miért kellene nekem,elhinnem amit Budai bukott katonai ügyész,és csaló ügyvéd mond,amikor nemrég bebizonyosodott,hogy a "hamis vád" bűnét is elkövette-Fapál József.Mindehhez ügyészi segitséget is kapott.
Miért kellene nekem hinnem,és biznom az ügyészségben,és a biróságban,akik asszisztálnak ,és tevékenyen segédkeznek a jogállami normák be nem tartásában a fidesznek=orbánnak,aminek eredményeként több embert tönkretettek,meghurcoltak,és börtönbe is zártak./Szivásy György,Tátrai ,Császy/Miért pont most kéne elhinnem,a fentiek után,hogy most igazat mondanak-és nem pártutasitást/orbán utasitást követnek.
kereső
@Csizmás Kond: nem témázunk cica-mica.Otthon ugass.
Csizmás Kond
@Sziszifusz: ...szerintem helyesen cselekedtek, ugyanis nem szabad megengedni soha senkinek hogy csalókény kerüljön vezető posztba...
...amúgy a pártfogásodat mostanig minden baloldali csalónak az érdekében kifejezted...na ez már magában is nagyon de nagyon sokatmondó.
Béla333
Borítsa azt a bilit! Jöjjön a tisztítótűz!
Csizmás Kond
@Madácsi Pali: ...te is csak vagdalózól...másokkal takarózol...nagyszerű galeri...
Csizmás Kond
@kereső: itthon ugatok, te ugatsz mindig a más portáján...a csalók védelmében.
desiro
@Madácsi Pali: Nem merik, mert letétben vannak a dokuk és nem ismerik a teljes tartalmát csak sejtik mit tud, Pl. a szombathelyi stadion, a csónakázótó körüli beruházás stb.
Az nap szeretet volna borítani amikor letartóztatták valószínűleg. A titkos számlák a fideSSnél is bevett szokás, sőt.
nemkati
@Csizmás Kond: Azt vajon miért hagyod figyelmen kívül, vagy nem olvasod el, amit Czeglédy mond?
"- Én képviselőjelöltként nem akarom a büntetőügyet megúszni. Állok az eljárás elébe. Ugyanakkor azt gondolom, eddig is jogtalan volt a fogva tartásom...

Az ügyészség olyan mértékű csalással gyanúsított meg, ami az életvitelemből nem következik. Nincs luxusházam, nem találtak nálam kötegekben álló pénzt vagy luxusautókat.

(riporter) - A kormánysajtóban a neve már egyet jelent a diákok megkárosítójával.

- Ez egy szörnyen aljas dolog, mert nem miattunk, hanem a júniusi hatósági fellépés miatt ragadtak be a fizetések a munkaadó partnereknél. Húsz éven át úgy éltem hónapról hónapra, hogy mindenkit ki tudjunk időben fizetni. "
Csizmás Kond
@nemkati: Mert cég lédy nem azt magyarázza, hogy nem lopott hanem azt hogy más mit lopott.
A jogtalanságát pedig még az utolsó gazember is hangoztatja..na ná hogy igen...
Béla333
Mondjuk azt nem tudom, hogy ha Czeglédynek bizonyítékai vannak, akkor azok miért nem jelennek, jelentek meg valamelyik internetes felületen?!
Az igencsak manipulatív, hogy belengetjük, hogy vannak ám mindenféle súlyos bizonyítékok, de ezzel esetleg csak a zsarolási potenciálját szeretné a másik oldalnak megüzenni!
Magyarán, ha nem ússza meg az egész ügyet, akkor ő is tud a Fideszeseknek kellemetlen dolgokat mutatni!
A szemünk láttára üzengetnek, manipulálnak minket!
Akkor lehet hinni Czeglédynek, ha nem csak beszél a bizonyítékokról (mint tette azt Gyurcsány az Orbán banki papírjairól), hanem azt be is mutatja!
Hajrá!
rohács1926
Ha tényleg előkerülnek egyértelmű írásos bizonyítékok a hatalom jogellenes működéséről és korrupt voltáról, könnyen lehet, hogy elszabadul a pokol.
A fidesz azt hagyta, hogy veszítsen Vásárhelyen, de abba egyáltalán nem vagyok biztos, hogy hagyna elveszíteni egy országos választást. Ugyanis túl nagy a tét.
nemkati
@Csizmás Kond: Akkor mégsem olvastad el amit írtam. Sajnálom, így nincs értelme a szájunkat tépni.
nemkati
@Béla333: Azért nem tudod, mert te se olvasol eleget, hogy megtudd. Hónapokat töltött azzal, hogy a bizonyítékokat leellenőrizze, aztán egyszercsak hopp, becsukták. Ami meg most van nála dokumentum, azt akkor kapta, amikor csütörtökön kiengedték. Nem tudom, mennyire egyszerű a börtönből ellenőrizni ilyesmit.
Csizmás Kond
@nemkati: dehogy nem...csak te nem akarsz mást a saját belátásodnál. Ha minden bűnöző előadna egy szívszorító mesét akkor szerinted futni kénye hagyni ?
...amúgy nem azért köttöték meg mert luxiséletet élt hanem azért mert adót csalt...és hogy szegényen élt ??? azt panaszolja azoknak akiknek csalt, akiknek a pénzt adta..pl a dékának
Béla333
@nemkati: 11.23
1./ Te honnan veszed azt, amit írsz? Honnan tudsz ilyen konkrét dolgokat?
2./ Czeglédy mint az MSZP, DK ügyvédje nem egy magányos bozótharcos! Ha ő nem tud valamit megnézni, leellenőrizni, akkor gondolom a párttársai meg tudják tenni. Ha akarják!

Mégegyszer: ha komoly a dolog, akkor elő a farbával, különben csak egy nyíltszíni manipulálás az egész!
nemkati
@Béla333: Olvasok, olvasgatok... Ezeket elmondta amikor egy pillanatra kiengedték.
kereső
@Csizmás Kond: ne szól bele a belügyeinkbe.Sérted a szuverenitásunkat!
nemkati
@Csizmás Kond: Tudod, mit? Mondjuk azt, hogy nekünk kettőnknek nincs közös témánk. Ez sem az.
Csizmás Kond
@nemkati: ...visszagörgettem...kétszer is...és .még ha nincs is közöz izénk az az igazság hogy te kezdted.
Béla333
@nemkati: 11.39
Tehát, ha nem csak manipulálni akar Czeglédy, hanem valóban a megtisztulás az, amit szeretne, akkor ne tudna a pártja vezetőin keresztül bármit is elintézni, leellenőrizni, stb.??
Szerinted?
kereső
@Csizmás Kond: A belügyeinkbe való beavatkozás sérti szuverenitásunkat, akkor is,ha az egy magyarul beszélő részéről történik.
Csizmás Kond
@kereső: ...sajnállak...de te fogod megbánni ha nem kezeled magad...
nemkati
@Csizmás Kond: Oké. Akkor úgy illik, hogy én fejezzem be. Befejeztem.
Béla333
@nemkati: 11.51
És miért ne tudná a pártja a bizonyító erejű dokumentumokat egy külföldön levő serverre feltenni?
Persze ha akarnák és ha nem csak üzenni akarnak a másik oldalnak, hogy alkut szeretnének kötni?!
kereső
@Csizmás Kond: tudod,nekem ez itt a Hazám,az Otthonom. De te tudode,hogy hol van a te hazád és otthonod?
És nem hagyom,hogy teljesen élhetetlenné tegyék a Hazámat,az Otthonomat azok,akik orbán szekerét tolják-akár belföldiek,akár külföldiek.
Azt,hogy én mit fogok megbánni,csak és kizárólag rám tartoziik.

vége!
Béla333
@nemkati: 11.51
Emlékszem évekkel ezelőtt a Fidesz megtámadta valamilyen korrupciós ügy miatt Veres János volt MSZP-s pénzügyminisztert. K.O. műsorában fenyegetőzött, hogy ha őt tovább piszkálják, akkor neki is vannak letétben a másik oldalra terhelő bizonyítékai. El is ült a történet, majd néhány év múlva a Veres László élettársa a Fidesztől ugye kapott valamilyen diplomáciai állást...
Így működik ez a szemünk láttára!
tudode
Ebben az a TRAGIKOMIKA, hogy
.
- az állampolgárt "bármi ügyében" nem mentesíti a törvény NEM ISMERETE, de
.
- a TÖRVÉNYALKOTÓ fityfa..z JOG-ÁSZ társadalom úgy járkál ki-, be AZ ALKOTMÁNYOS PUCCSAL összetákolt jogszabályain, mint a kutya a kutyaóljából ki, be, amelyet az is bizonyít, hogy
.
Hiába menekülsz, hiába futsz, a SORSOD ELŐL FUTNI ÚGY SEM TUDSZ, mert a VILÁGHÁLÓ mesél EZEKRŐL IS. Arról is, hogy milyen módon KAPARINTOTTA meg 1998-ban Torgyánon dr-on, Dávid Ibolyán "is" átgyalogolva ez a JOGOT CSŰRŐ, CSAVARÓ Bt.
.
Lásd:
.
----- Torgyán: Kinyírt a Fidesz, ezért maradtam életben
mno.hu/nagyinterju_magazinban/torgyan-kinyirt-a-fidesz-ezert-maradtam-eletben-1338816
.
A "falusi gyerek" SAJÁTSÁGOS MÓDON köszöni meg Sorostól, Simicskától kezdve AZT, AMIT NEM VOLT képeSS M E G B E C S Ü L N I ! Most már M I N D E N T , v M I N D E N T játszik "bármi áron"!!!
.
Halálos a C S O K - ja!
F_Viktor
@Csizmás Kond: Írod:
" te ugatsz mindig a más portáján...a csalók védelmében."

Fogd már be azt a retkes pofád, megint a saját szarodat próbálod másra dobálni!
F_Viktor
@Sziszifusz: Írod:
"Ceglédy ellen kétes bizonyítékok ellenére, drákói szigor..."

A gond, hogy sem az ügyészség, sem a nyomozóhatóság még nem mutatott be semmilyen bizonyítékot, még sem "kéteset", sem kreáltat. Eddig csak az orbán média vádolta meg.

Annyit tudunk, hogy előzetesbe helyezéskor 3 milliárd forintos költségvetési csalással vádolták, pár hét után ez módosult 6,3 milliárdra.
A nyomozás ideje elérte a 9 hónapot (!!!), vád még nincs. Pedig ha már nyáron tudták a csalás összegét, akkor miért várnak a vádra? Mit nyomoznak még? A gyanúsítottat miért nem kérdezik az állítólagos bűncselekményről?
Nagyon valószínű, hogy ebben az esetben sincs bűncselekmény, egy újabb koncepciós perrel próbálkozik a fityesz!
bakegya
A pityunak és a mé-szarosnak is-kilóghat a segge-ha valakinek kedve lenne taszajtani egyet-kettőt rajtuk az megtehesse.
advocat
Csaba fiam! Ideje kipakolni. Marha közel van április 8!
Csizmás Kond
@F_Viktor: te meg ki a faszomviktor vagy ?...na húzz a picsába.
F_Viktor
@advocat: Azért vitték ilyen gyorsan vissza Szegedre, mert onnan nem lesz lehetősége kipakolni.
F_Viktor
@Csizmás Kond: Elég ha én tudom, hogy ki vagy, a Gál családból mindenki tudja mi vagy te?
Csizmás Kond
@F_Viktor: ...egyre többeteknek megy el az esze...mi a szart esztek ?
bencemacska
Csak tudnám mi köze van Veres János volt pénzügyminiszter második feleségének, Veres László élettársához ???
A többiből ugyanennyi igaz???
Tényleg más a politika, ha nem a józan ész vezérli!
Csizmás Kond
@durbincs: ...szerintem egy félnótás, aki ingyen is van akkora hülye mint más megfizetve.
Csizmás Kond
@durbincs: ..neki nincs olyan ...ő egy adómentes pofázó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.