A Fidesz alelnöke szerint azok támadják és próbálják hitelteleníteni a téli rezsicsökkentést, akik kormányon nemhogy nem csökkentették, hanem folyamatosan emelték a rezsit.

Németh Szilárd szerint akik a téli rezsicsökkentés ellen ágálnak, azok korábban emelték a gáz árát. A téli rezsicsökkentést egyébként tavasszal írják jóvá majd.

Németh Szilárd vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: a szocialisták 2002-es hatalomra kerülésük előtt azt ígérték, nem lesz gázáremelés, majd kormányon 15-ször emelték – háromszorosára növelve ezzel – a gáz árát. Ebben az időszakban az embereknek a keresetük jelentős részét kellett rezsiköltségekre fordítaniuk, emiatt pedig több mint 58 milliárd forint tartozást halmozott fel a lakosság – mondta a kormánypárti országgyűlési képviselő.

Németh Szilárd: akik a téli rezsicsökkentés ellen vannak, azok anno többször emelték a gáz árát

FotóMTI/Kovács Tamás

Hozzátette azt is, 2008 és 2010 között, annak ellenére, hogy a gáz világpiaci ára csökkent, a Gyurcsány-Bajnai-kormányok folyamatosan engedélyt adtak az akkor még külföldi energiaszolgáltatóknak a lakossági gázár emelésére.

Megengedték (...), hogy teljesen kizsebeljék a magyar lakosságot, és ha kormányra kerülnének, ugyanezt tennék

- fogalmazott.

Németh Szilárd azt is mondta, hogy az ellenzék a rezsicsökkentés 2012-es elhatározása óta "fúrja-faragja" az intézkedést. Pedig 2010 óta sikerült elérni a gáz és a távhő árának 25 százalékos csökkenését, így Európa legdrágább gáz ára helyett a kontinens második legolcsóbb gázárát fizetik a magyarok – hangsúlyozta.

A most bejelentett téli rezsicsökkentéssel pedig a gáz- és a távhőszámlákon minden családnak jóváírnak 12 ezer forintot – emlékeztetett.

A Fidesz népszerűség-csökkenését jelző közvélemény-kutatásra Németh Szilárd kérdésre úgy reagált: nem foglalkozik népszerűségi mutatókkal. A választás tétjének azt nevezte, hogy Magyarország bevándorlóországgá válik-e vagy megmarad "magyar Magyarországnak".

Azzal kapcsolatban, hogy Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje vasárnap mutatja be árnyékkormányát, a politikus úgy fogalmazott: "várjuk meg április 8-át, hogy mit mondanak az emberek, aztán utána kell szerintem kormányt alakítani".

(MTI)

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ez a bugyuta egymással huzakodó ellenzék, csak ezekre a Rezsi Sziszikre számíthat. Mikor már az emberek kezdenek elkedvetlenedni megszólal az egyik, másik és ontja magából a tömény baromságot, amiért már a legutolsó kocsmában is kiröhögnék! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ez a bugyuta egymással huzakodó ellenzék, csak ezekre a Rezsi Sziszikre számíthat. Mikor már az emberek kezdenek elkedvetlenedni megszólal az egyik, másik és ontja magából a tömény baromságot, amiért már a legutolsó kocsmában is kiröhögnék! =))
Nessy
Sziszi! Google a barátunk! hasonlítsd össze az akkori világpiaci árakat a maiakkal. Érdekes eredményt fogsz látni!
És ne feledd, hogy a gázt a Gazpromtól vettük, méghozzá egy elég szerencsétlen szerződés alapján!!!
kokopelli
..és azoknak állampolgároknak is,akik önhibájukon kívül egy kissé szellemileg
visszamaradottak,visszatérhet a reményük,ha a "Rezsó Szilárdot" hallhatják!
Amennyiben egy ilyenből politikus lehet,akkor M.o. a korlátlan lehetőségek,
ill.egyben a korlátolt lehetetlenségek országa is egyben!
staro2
Te szilárd!
Én fával fűtök, de nem venném el a rászorulóktól a szociális tüzifát.
Az ilyen magamfajtáknak ki adja a 12000 forintot???
Te utalsz vagy a viktor, vagy lőrinc vagy a lámpás gyerek?
iluminati
@Nessy: Igen nem kell elfelejteni válság volt akkor, elég rossz volt a helyzet...És mikor az ország sorsáról kellett dönteni... állandoan kivonultak...pont a válságot használták fel arra , hogy hatalomra kerüljenek úgy mint most...az ellenzéknek ezt is hangoztatni kellene...
kissé felnőttem
sziszi befoghatnád ám már eléggé unalmas vagy, hazudni éjjel is nappal is. Nektek semmi sem szent csak a hazudozás bohocnak se lennél jó az én kormányomban samesznek pláne nem
nevemnick
Aki hazudik és hülyeségeket beszél, nagy a tokája, kopasz, kacsaseggű a szája, és nem tud főzni, az nem épeszű.
desiro
Má hizlalom a tamagocsi sziszit ,sok nem kell.
Eladott Ország
Köztudott, adatokkal bizonyítható tény, hogy a földgáz, valamint a villamosenergia világpiaci ára hatalmas mértékben csökkent és csökken azóta is. Ehhez a magyar kormánynak, sőt, magának Orbán Viktornak sincs köze. Az árak nem az ő matolcsysta gazdaságpolitikájuknak hála hullottak alá, még ha ezt ők így is kommunikálják le. Mindent képesek eladni a saját sikerükként, plakátok, cikkek, híradórészletek sulykolják: amit a kormány állít, az úgy van. Fideszes elemzők, korrigált statisztikák hitetik el az egyszerű emberrel, hogy minden szép és jó. kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/09/800px-Change_in_natural_gas_prices_for_household_consumers_compared_with_12_months_earlier_second_half_2016__YB17.png
Gázár változás 2016 második felében
Látjuk Magyarországot rögtön a sor elején? Látjuk azt a pozitív kilengést? Na, az gázár emelkedés, kedves barátaim. Az Unió területén szinte mindenhol csökkenés volt – mivel a világpiaci ár is csökkent. Kivéve Magyarországon, Hollandiában és Svédországban. De még e három ország közül is mi jöttünk ki győztesen! Legyünk hát büszkék, Magyarországon emelkedett a gáz ára. 2016 második felében ez a legnagyobb mértékű emelkedés volt az Európai Unióban. Hát mi a siker, ha nem ez?
papa.49
Te szarágyú ugye legalább ketten vagytok mert egyedül nem lehetsz ennyire hülye, hogy miért éppen ketten itt a levezetése csak NEKED !!!
Hatökör vagy ez tény, de félkegyelmű is, tehát az három, de egy meg nem beszámítható, a maradék na azok vagytok ti ketten )))))))))))))))))))))))))))))))))))))
cs.n.
Ez egy rohadt nagy pénzszórás. Miért nem a rászorulókat részesítik előnyben? Én nem szorulok rá, bár jóval átlagbér alatti a fizetésem, de azért a számlák befizetésével még boldogulok fideszes segítség nélkül is. Ha lehetne nyilatkozni, lemondanék róla olyan javára, akinek tényleg szüksége van rá.
szaboria1
Ennek már egy szavát sem szabad elhinni. Rezsike 15 évre visszamenőleg megvannak a gáz számlák és a ti kormányzásátok óta többet kell fizetnem. A rászorulók azok kaptak támogatást tehát fölöslegesen szajkózol.
Borsodi
@szaboria1: Nekem is megvannak egyre többet fizetek,és néha semmi a hőértéke,az óra pörög fűtő értéke nulla.Hazug csalók,hülyének nézik az embert.Régen nem volt ennyi segítség a kormány részéről,mégis házakat építettek,kölcsön volt,nem halálig szóló hitel.Nem éheztünk,fáztunk,munka volt és nem alamizsna mint most.Miről szajkóznak ezek,hazudoznak a Tv ben rádióban megvezetnek mindenkit. Ettől rosszabb miniszterünk még nem volt és nem hiszem,hogy lesz! Ha csak nem marad. Mint ózdi mondom,nem Felcsúti.
Hellcat
És ha jönne egy jobbikos és leszólni annak mit mondanátok??? Mert ők kormányon még nem voltak ahhoz hogy babráljanak a gázárral.
vadsanca
Ide fiigyelj te I...a! Nézd meg az Orbán előtti számlakákát
quadrocopter
Miről hazudik ez az überbarom?

- Drasztikusan csökkent az orosz gáz ára - Napi.hu
www.napi.hu/.../drasztikusan_csokkent_az_orosz_gaz_ara.608948.html
2016. jan. 20. - (Magyarán az orosz gáz ára 37 százalékkal esett egy év alatt

-Feltűnően nagyot esett az orosz gáz ára - Napi.hu
www.napi.hu/...gazdasag/feltunoen_nagyot_esett_az_orosz_gaz_ara.612318.ht...
2016. márc. 29. - ... dollárt fizettek az orosz földgázért, ami éves összehasonlításban 47,4 százalékos visszaesés.

- Csökkenhetnének a lakossági gázárak, de nem fognak - Origo
www.origo.hu/gazdasag/20160406-gazar-egyetemes-szolgaltatas-foldgaz.html
2016. ápr. 8. - Barta Judit szerint ez alapján 2015-ben körülbelül 25 százalékkal csökkent az importált gáz ára

- Negyedével csökkent az orosz földgáz ára - Magyar Nemzet
mno.hu/gazdasag/negyedevel-csokkent-az-orosz-foldgaz-ara-1277218
2015. márc. 14. - Az orosz vámhatóság adatai szerint tavaly januárban az átlagár még 335,5 dollár volt. A legnagyobb orosz gáztermelő Gazprom exportja és az ebből származó bevétele is jócskán csökkent januárban éves összevetésben. Az exportbevétele az idei első hónapban 4,021 milliárd dollár volt, 41,5 százalékkal ...

-hvg.hu - gázár
hvg.hu/cimke/gázár
Több tízezer forint rezsikiadástól tudta volna a kormány megvédeni a családokat, de a gázár világpiaci csökkenését csak a haveri cégek élvezhették. ... A kisfogyasztóknak továbbra is az állami közműcégek kínálják a legjobb gázárat, amivel a többi energiacég nem tud versenyezni

- Mélyben a világpiaci árak, na de, hol marad a rezsicsökkentés ...
tenytar.blog.hu/.../melyben_a_vilagpiaci_arak_na_de_hol_marad_a_rezsicsokkentes
2017. márc. 28. - 2016 augusztusában az importált orosz földgáz világpiaci ára 12 éves mélypontra zuhant, összhangban a világpiaci árak mérséklődősével. A földgáz árának csökkenését több okra lehet visszavezetni, de elsősorban az európai kereslet jelentős visszaesése vezetett oda, hogy az orosz gáz ára jelentősen ...

Van ám...
Desischado
Hazug féreg, a birkák talán beveszik az ócska dumádat. Régen jóval kevesebbet fizettem, és volt támogatás is! Ti meg a csökkenést a saját hasznotokra fordítjátok!
szaboria1
@Borsodi: A legszebb a dégáz is a főgáz alá került és mily érdekes máris 1.-ft-al drágább lett 1 köbméter.
szaboria1
Rezsike arról is elfelejtkezik, hogy a forintot is bedöntötték.
herczeg0210
De kicsi Szilárdka, a tavalyi tél keményebb volt, de most meg "olvadozik" a fidesz támogatottsága!
Eladott Ország
Akkor most ti miért nem csökkentitek a gáz árát, te bunkó tahó, szaraházi, tajparaszt, amikor csökkent a világpiaci ár!
papa.49
@Eladott Ország: Mert akkor csökkenne a met. bevétele, és vele együtt a tagok részesedése is, na vajon ki a főrészvényes nem más mint a csutigeci !!!
Eladott Ország
@papa.49: Kell a pénz az oligarcháknak, vazallusoknak.
evacica
Szilárd! Te még mindig szabadlábon vagy? Zárt osztályon lenne a helyed, ennyi zagyvaságot épp elmével nem lehet összehordani!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.