Az MSZP-Párbeszéd frakciószövetségben politizál az Országgyűlésben – jelentette be Karácsony Gergely szerdán Budapesten újságíróknak. A Párbeszéd társelnöke közölte azt is: Tóth Bertalant választották a frakciószövetség vezetőjének.

Karácsony: "az emberek többsége nem arra szavazott, hogy a kormány folytassa a munkáját"

Tóth Bertalan, az MSZP-Párbeszéd frakciószövetség vezetője és Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke az MSZP-Párbeszéd megválasztott országgyűlési képviselőiének tanácskozása után a Képviselői Irodaházban 2018. április 18-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Az MSZP-Párbeszéd megválasztott országgyűlési képviselőinek tanácskozása után Karácsony Gergely közölte, a frakciószövetség a jogi és technikai részletein dolgoznak még, de a politikai szándék egyértelmű: azt, amit a kampányban közösen képviselt a változás szövetsége, azt az Országgyűlésben is közösen kívánja képviselni.

Karácsony Gergely hangsúlyozta, a szövetséget tovább akarják vinni a választóik érdekében, illetve azoknak az embereknek az érdekében, akik változást akartak az országban, valamint azoknak az érdekében is, akiket a hatalom a választás másnapján megfenyegetett. Azért dolgoznak – folytatta – , hogy őket megvédjék.

Elismerve, hogy a választási eredmény nem úgy alakult, ahogy remélték, arról beszélt:

bármit is gondol magáról a kétharmad, a társadalom többsége továbbra is a változást akaró emberek szövetségét jelenti, hiszen az emberek többsége nem arra szavazott, hogy a kormány folytassa a munkáját

A Párbeszéd társelnöke szerint világos politikai döntést hoztak most azzal, hogy az MSZP, a Párbeszéd és a Magyar Liberális Párt közösen kíván politizálni. Közösen politizálnak az Országgyűlésben és közösen készülnek a következő választásokra is – részletezte.

Hozzátette: céljuk, hogy a szövetséget tágra nyissák, nyissanak a civil szervezetek és más demokratikus ellenzéki pártok felé.

Karácsony Gergely elmondta azt is, az Országgyűlés alakuló ülését előkészítő tárgyalásokon az MSZP-Párbeszédet mellette Hiller István, az MSZP választmányi elnöke és Tóth Bertalan képviseli.

Tóth Bertalan közölte, a parlamenti munkában képviselni fogják azokat a választókat, akik az MSZP-Párbeszédre szavaztak, illetve azt a 2,5 millió embert is, akik változást akarnak. Hozzátette: nyilvánosságra fognak hozni minden, a "maffiaállammal" kapcsolatos információt, és élnek majd képviselői jogaikkal, ha bárki védelemre szorul.

Ő is hangsúlyozta a szövetség nyitottságát, továbbá jelezte, a parlamenten kívüli hangokat és véleményeket is szeretnék megjeleníteni az Országgyűlésben.

Karácsony: "az emberek többsége nem arra szavazott, hogy a kormány folytassa a munkáját"

Tóth Bertalan, az MSZP-Párbeszéd frakciószövetség vezetője, Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke és Bősz Anett, Magyar Liberális Párt ügyvivője az MSZP-Párbeszéd megválasztott országgyűlési képviselőiének tanácskozása után tartott sajtótájékoztatón a Képviselői Irodaházban 2018. április 18-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt ügyvivője úgy értékelt, a három párt által létrehozott szövetség átível a politikai törésvonalakon, ennek pedig önmagában üzenete van. De annak is – folytatta – , hogy akármilyen formában is, de fenn tud maradni "a legkompromisszumkészebb és a legfelelősségteljesebb trió", a változás szövetsége.

Arra a kérdésre, önálló frakciója lesz-e az MSZP-nek és a Párbeszédnek, Tóth Bertalan azt mondta, a jogi részletekről hétfő reggelig döntenek.

Karácsony Gergelytől – aki Zugló polgármestere – kérdezték azt, lemondása után ki kapja meg a mandátumát. A politikus elmondta, erről a Párbeszéd elnöksége napokon belül dönt.

Tóth Bertalan kérdésre beszélt a Ház alakuló ülését előkészítő tárgyalásokról. Elmondta, jövő héten kezdődnek a tárgyalások, ha megismerik a tisztségviselők és a bizottsági helyek elosztásáról szóló ajánlatot, akkor döntenek arról, hogy elfogadják-e, foglalkoznak-e azzal egyáltalán. Akkor derül ki az is, hogy az ellenzéki pártok között lesz-e majd egyeztetés erről az ajánlatról – tette hozzá.

A frakcióvezető szerint ha marad "a pökhendi stílus", a hatalommal való visszaélés a kormánypártok részéről, akkor az ellenzéki pártoknak beszélniük kell arról, hogy részt akarnak-e venni a parlament munkájában. Tóth Bertalan csak az összes ellenzéki párt egyetértésével tartotta elképzelhetőnek a parlamenti munka bojkottját.

A frakcióülésen elbúcsúztak az MSZP azon képviselőitől, akik nem szereztek mandátumot.

Facebook-oldala szerint nem jutott be a képviselői irodaházba, így nem vehetett részt az ülésen a Párbeszéd politikusa, Tordai Bence, aki az MSZP-Párbeszéd közös listájának 11. helyéről került be az Országgyűlésbe. Tordai Bencének tavaly áprilisban vonták meg a belépési jogát az Országgyűlés Hivatalának épületeibe, mert a politikus a miniszterelnök főemeleti dolgozószobájának ajtajára plakátokat helyezett el.

Az MSZP-Párbeszéd húsz mandátumot szerzett az április 8-i országgyűlési választáson. A húsz politikusból 16 szocialista, három a Párbeszéd tagja, egy pedig a Magyar Liberális Párté.

Forrás: MTI

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

koszpeko
@JAJMÁR: A D.K. az összes helyen megtámadja az eredményt ahol a képviselő jelöltjük indult.
Ha az NVB visszadobja még mindig ott a Kúria.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Commenter
Részben igaza van mert: az ellenzéki szavazók nem arra szavaztak, hogy legyen egy negyedik Orbán kormány, de a kormánypárt és szavazói mégis arra szavaztak hogy legyen folytatás. Mind az ellenzék, mind az ellenzéki szavazók túl kevesek voltak, ráadásul nem sikerült az ellenzéki pártoknak összefogni úgy mint Hódmezővásárhelyen. Meg is lett a fideszes 2/3-ad. Ebben hibás az ellenzék, az összefogás hiányában.Karácsony Gergely megpróbálta összefogni az ellenzéki pártokat brüsszeli útja után de nem sikerült. Volt pártja az LMP nem tudta "elnézni" az ő miniszterelnök-jelöltségét és hirtelen jött népszerűségét.Piti kis bosszú volt ami egy országnak fog fájni. Mert Zugló a példa rá, hogy Karácsony jól csinálja amit csinál, tehetséges és emberséges politikus. Eljön még az ő ideje országos viszonylatban is, nagyon remélem.
Pálinkás Pál
Nem bizony...de rátok sem töketlen banda!!!Tökéletesen megérdemli ez a brancs a vereséget...
csipetke
@Commenter:16:24 Nem csak ezek miatt lett meg a kétharmad.A fidesz érdekes matekja nagyot dobott a szavazatszámon,és rengeteg ilyen olyan csalás,amit bevetettek.A külföldön dolgozó magyarok közül sokan azért nem tudtak szavazni,mert nem kapták meg időben a levelet,az nyilvánvaló,hogy ők nem a fideszre szavaztak volna.A több,mint 240 ezer ukrán,és román szavazó,és maga a tákolt választási törvény,amit a fidesz csinált.Semmit nem bíztak a véletlenre
Commenter
@csipetke: erre írtam másutt, hogy egyebek miatt, de szépen fel is soroltad.Ahol én lakom egy pici faluban Karácsony Gergelyből a plakátokon hidzsábot viselő nőt csináltak. Ez nem vicc, sajnos.Csak a szeme az övé, de az is villogóan smaragdzöld a hidzsáb-fátyol mögött. Valaki túl sok török szappanoperát nézett.De bejött a muszlimozás itt is, ahogy Vona imaszőnyeges esetében is. Pedig maga a húzás ritka primitív egy ízig vérig sváb falucskában!
JAJMÁR
...és miután ezt megállapították, beülnek a Parlamentbe, elfogadva az eredményt. Grat!
Persze, mindegy, hiszen 2/3-mad van, de ilyen könnyen meghajolni azért nem kéne!
kereső
Az elmúlt napokban több igencsak érdekes információ futott körbe a hazai fórumokon, a média mégsem igazán foglalkozott velük. Két napja a Civilhetes elkezdte összehasonlítani a Szekszárd és környéki választókerületek jegyzőkönyv-másolatait, valamint az NVI által, a választások utáni napokban feltöltött jegyzőkönyveket. Ugyan a vizsgálatokat még csak pár helyen tudták lefuttatni, máris több olyan jegyzőkönyvre bukkantak, amelyek tartalma nem egyezett. Magyarul több jegyzőkönyv módosult – azokat meghamisították –, így az azokban leírtak nem tekinthetőek hiteles adatoknak. A portál több szempontot is vizsgált, amelyek összehasonlítása alapján jutottak ezekre a következtetésekre. Több esetben a jegyzőkönyvben szereplő számok nem egyeztek meg az NVI által feltöltött adatokkal. Volt ahol a jegyzőkönyvek QR kódja – kvázi egyedi sorszáma – nem egyezett meg.

A másik feltárt eset tanúsága szerint az NVI honlapjára feltöltött TIF fájlok nem tartalmaztak EXIF adatokat. Ez magyarul annyit jelent, hogy a feltöltött fotók nem rendelkeztek digitális aláírással. A képek létrehozásának dátuma hiányos, semmilyen adatot nem tartalmaz, így annak eredete megkérdőjelezhető.
koszpeko
@JAJMÁR: A D.K. az összes helyen megtámadja az eredményt ahol a képviselő jelöltjük indult.
Ha az NVB visszadobja még mindig ott a Kúria.
png
A magyar politikusnál nincs rosszabb.
A magyar politikusok miatt, már ötszáz éve mindig mindent elvesztettünk.
És most is veszteni fogunk.
A buta magyar getszi, egyszerűen nem alkalmas politikusnak.
A neveltetése, a génjei, a gondolkodásmódja szerint.
csipetke
@kereső: 20:00 Mégse tesz senki semmit.Gyurcsány azt mondta,hogy nincsen kis csalás vagy nagy csalás,csalás van.
kereső
@csipetke: Dehogynem.Ott van fenn az irás-készülnek,frakciót alakitanak-igaz,hogy egyiküket Kövér házelnök örök időkre kitiltotta! parlamentből, de nem számit.Akkor is játszunk demokráciát.Még akkor is ,ha nincs.Meg gerinc sincs.
Hellcat
Szanaszét csalt választási eredményt nem veszek hiteles eredménynek...
gulyasgyula
@koszpeko: ...Aztán mi lesz ??? Semmi, kár erőlködni ...
karma1
@Commenter: NEM voltak kevesebben... Me'g a csalassal megnyert szavazatok alapjan is az ellenzek 200 ezer szavazattal tobbet kapott! Ha nincsenek az orbitalis csalasok, akkor most nincs meg me'g a sima fideszes tobbseg sem.
De a csalasok megtortentek, igy van 2/3-os tobbseg... (Megint csak 50 %-nal kevesebb szavazattal. Ez matematikai bravur, mar harmadszor a fidesz torteneteben)
karma1
@JAJMÁR: 19.46-ra: Nem egeszen! Van egy mondatuk, amiben vegre gondolkodnak a bojkottban is: "Tóth Bertalan csak az összes ellenzéki párt egyetértésével tartotta elképzelhetőnek a parlamenti munka bojkottját."

Vagyis legalabb megfordult az agyukban, de errol mielobb el kellene kezdeni egy osszparti egyeztetest, mert csak ugy van ertelme! (Persze ebben az akcioban nyugodtan ki lehet hagyni az lmp-t meg a momentumot)
karma1
Amit nagyon erdekesnek tartok az az, hogy a fide$$ IS le van benulva,... Egyaltalan nem ugy viselkedik, mint egy VALODI gyoztes, inkabb sokkolva van o is a sajat maga altal krealt eredmenytol,. (Legalabbis ez jon le nekem, ha a sajtot nezem.)
RonaGyuri
egy adalék:

Kimutathatatlan vs. a mérhetőség határán

A derék M1-es nevet viselő néphülyítő felettébb belehúzott

Érteni, persze értem hisz eddig csak a szavazatokra volt szükség, de most az elviselhetőséget kell sulykolni. Ahogy az lenni szokott a „szakértő” vendég a műsorvezetővel, egymás félszavait kicsicsázva osztja a tömény propagandát. naná, hogy szegény új kormány, meg mocskos ellenzék. Ami meglepő levesebb Soros és sokkal több jön vissza a patás ördög Gyurcsány. Ja és persze képzeld el Wazze semmi elképzelésük sincs.
Sióval hablaty a javából. Azonban a derék „szakértő” egy olyan eszmefuttatást eresztett el, hogy még az én felkészült lelkemet is megrezegtette. A szegény baloldalt és benne elsősorban a Kunhalmival liberalizálódó (?!?) és ezért hamarosan Gyurcsány martalékává váló MSZP. A párt mely olyan gyenge, hogy külső segítségre volt szüksége, hogy bekerüljön a parlamentben, s így is alig volt meg a 10%-uk. Azt most hagyjuk,hogy ha egyedül indulnak akkor csak 5% kell a bejutáshoz. A következő gondolatrész azonban lenyűgözött. Tudta közölni, hogy ráadásul egy olyan pártocskával álltak össze, amely a „mérhetőség határán billeg”!
Nos ebben nem az a legnagyobb baromság, hogy egy csekély támogatottságú partnerrel elért dupla küszöb nagyon nem épp hogy, hanem maga az alkalmazott jelző, az hogy: „a mérhetőség határán billeg”! Nos ehhez pofa kell, de van nekik. Csak annyit: na és a KDNP???
Ja csak szólok a híreket hallva fel sem merült, hogy Karácsonyéknak saját frakciót rittyentsenek! =))
Commenter
@karma1: Ezt úgy értettem kedves Karma, hogy a csalókkal szemben kevesen voltak, hiszen tudjuk hogy mindent megbuheráltak MZP hódmezővásárhelyi győzelme után. Aki látta a szombati tüntetést az tudja: az ellenzék a többség és ezek nem fizetett tüntetők voltak, bár a fidesz szerint őket is sorosbérencek. Ismerek olyat aki 30 valahány év után ment tüntetni, ez azért sokat elmond a jelenlegi állapotokról.
És Karácsony Gergelyen szembetűnő ám a változás: én nem láttam a tüntetésből, de mintha enerváltabb lenne, mintha nem lenne már benne elég lendület meg akarás.Azt még csak értem hogy a fidesz nem igazán viselkedik győztesként, nem is viselkedhet, csendben maradva tudja hogy csalt, de az ellenzék más. Pont nekik, pont most nem kellene csendben maradni...
kereső
@karma1: 00:56, nincs az lebénulva.Most szedik össze a municiót a további kampányukhoz.
Illetve már meg is kezdték: kovácsdesikerülte zoltán kormányszóvivó már demokrácia ellenesnek!!!minősitette a múlt szombati tüntetést.
És kezdődik a választási adatok meghamisitása szijjártó péter által.Az 1./ pontra figyeljetek:
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Budapesten újságíróknak azt mondta: a történelmi jelentőségű, és történelmi győzelmet hozó magyar választás után “elég érdekesen” alakulnak az európai fejlemények.

A külügyminiszter négy pontot sorolt fel:

egyesek kétségbe vonják a magyar választás végeredményét, annak ellenére, hogy az első és a második helyezett között 1,7 millió szavazat volt;!!!
az Európai Parlament szabadságjogokkal foglalkozó bizottságának Magyarországgal szembeni eljárása négy nappal a választás után;
egy héttel a választás után Soros György Brüsszelbe utazott az Európai Bizottság alelnökéhez;
végül egy nappal Soros György brüsszeli látogatása után az Európai Parlament a Globális Migrációs Kompakt támogatásáról tartott plenáris ülést.
karma1
@Commenter: Neked is melegen ajanlom ezt a hvg.hu cikket,

propeller.hu/itthon/3347867-ner-megbuktatasanak-forgatokonyve-elso-fejezet#v2150227

mert ebben benne van a forgatokonyv, amit az ellenzeknek MEG KELL LEPNIE, hogyha meg egy kis gerinc is van benne.

Hogyha most az ellenzek nem fog ossze egysegesen, akkor vegleg el fog veszni legalabb 4 evre, de szerintem orban egesz eletere az orszag. Es minden nappal, honappal nehezebb lesz felallitani egy jol mukodo, EGYETLEN PARTTA tomoruklt ellenzeket.

Vagy ahogy a hvg cikkben az utolso mondat volt: tessenek forradalmat csinalni (ahogy a szarkasztikus antall mondta).
Az viszont egeszen biztos, hogy ve'res lesz, mert a NER fegyverekkel es kulonbozo katonai szervezetekkel vedi magat.
karma1
@Commenter: Karacsony Gergo faradtsagat nagyon megertem, mert ha azt nezzuk, akkor o EGYALTALAN nem akart ME jelolt lenni, neki megfelelt a XIV ., vezetese is. (Az sem egyszeru).
Minden mas part enervaltsaga, faradtsaga is ertheto, nem bantanam oket, ez eppen eleg most, hogy fel kell dolgozniuk ezt az al-vereseget.

Szamomra most eleg vilagosan kiderult, hogy az a 42 %, aki eddig nem ment el szavazni, az nem lusta es felelotlen "fotelforradalmar " volt, hanem egyszeruen a partok nem tudtak olyan programot es olyan megszolitast intezni felejuk, amitol megmozdultak volna.

Most viszont a szukseg sokkal nagyobb volt, es ezek az eddig kozombosnek tuno emberek is vegre elojottek.
Innen szep nyerni, nagyon ugy nez ki, hogy a partoknak le kell adniuk a szemelyes erdekeikbol, es vegre az emberekert kell dolgozniuk, akik oket eddig odakuldtek.
JAJMÁR
@karma1: 00:52 Nem mondani, csinálni kellene!
Mondani nagyokat, azt tudnak, meg elvárni, hogy a másik tegye meg az ő lépéseiket!

Én azt vártam volna el tőlük, hogy kijelentsék, ennek a parlamentnek a munkájában nem vesznek reszt, mert teljesen fölösleges beülni. Ki lehet menni az emberek közé, most van idő monitorozni...
Csak hát a pénz, ugye, valamiből élni, meg gyarapodni is kell :)
De akkor mondja azt!!!
JAJMÁR
@koszpeko: Ezt is fölöslegesnek tartom. Valamennyire ugyanis az eredmények elfogadása..., hiszen ugyanezen választási törvény mentén szavaznának újra! Ne legyenek kétségeid, hogy az eredmény mi lenne!
Ki kellene mondani - és nem a másikra várni, hanem önállóan felvállalva -, hogy ebbe a parlamentbe nem ülünk be!

Csak ehhez kellene a "vér a pucájába" , nem a nagyot mondásokhoz! Sajnos attól tartok, erre egyik ellenzéki párt sem lesz képes :(
Commenter
@karma1: nem bántom én sem KG-t, csak feltűnt a változás! Nagyon nyilvánvaló, hogy mindent beleadott és elfáradt, nem is kicsit, de ez nem szabad hogy egyenlő legyen azzal hogy feladja és csak Zuglóban csinál egy mini Skandináviát. Fiatal, tehetséges, kedves, intelligens. Minden ami OV nem, tehát a jövő az övé és nem ezé a lepukkant elmeháborodott nagy zsák gonoszságé...
karma1
@Commenter: Azutan a feszultseg utan, amin az utobbi idoben nemcsak a partok, de leginkabb az eloterbe nyomott ME jeloltek tuleltek, ez teljesen normalis allapot. Kell a feltoltodes, mert eloszor fel kell dolgozni magat a csalast, ami teljesen nyilvanvalo.
En beszeltem tobb otthon elo baratommal, akik elmondtak, hogy mar 2014-ben egyszeruen agynak estek, olyan betegek lettek. (Speciel ez a raktulelo baratnom volt, aki kulonosen nagyot vesztett a fide$$ gyozelmevel, mert o"ra' egy csomo, fide$$ altal bevezetett idiota jogszabaly vonatkozik, mint rokkantra, aki egy normalis tarsadalomban kaphatna az allamtol tisztes betegellatmanyt, ehelyett olyan megszoritasokat kapott, hogyha a minimalisra lecsokkentett jarulekat se kapja meg, ha oraadast vallal el, mert akkor mar olyan "jovedelemkategoriaba" esik, ami miatt elvesztheti ezt a rokkantnyugdij-fe'lese'get is. Embertelen, lealacsonyito, embereket egymasnak fordito, gyalazatos rendeletek, torvenyek garmadaert felelos orban es a csicskai, az ajtatos korosztenyi szentsegbe burkolodzo fo hazudozok, emberminiszternek titulalt marionettbabuk...:o(((
Commenter
@kereső: de ennek meg igen, és nem találok szavakat: szóval most már nem Soros (ex)miniszterelnök-jelöltje, hanem Soros György maga, azaz a fiatal kiadása? Áll az ész. Megáll. Karácsony G-nél már elszakadt a cérna, és folyamatban a rágalmazási per, nem is értem hogy Soros György miért is tűr a végtelenségig?!

www.facebook.com/FideszHU/videos/10157069500534307/
Commenter
@karma1: megértem amit írsz. A fidesz pont a legelesettebbeket, a legkiszolgáltatottabbakat hagyta az út szélén, majd rúgta bele az árokba, az egészségügyben is, valamint a szociális ellátásban is. Nincs már szinte olyan rétege a társadalomnak, amelyiket ne haragította volna magára alaposan és teljes joggal. Az emberségesség, ha valaha volt is bennük egy mákszemnyi, mára már teljesen kiveszett ebből az aljas hordából!
karma1
@kereső: Szegyen, hogy ilyen modon kerultunk bele a hirekbe, bar ez a faszi mindenkit kigunyol, kezdve trumpon, putyinon keresztul mindenhol...
kereső
@karma1: már miért lenne szégyen?-legalábbis orbánéknál. világhir ,vagy nem?
Commenter
@karma1: ehhez annyit szeretnék hozzáfűzni még, hogy először nem akart miniszterelnök-jelölt lenni, aztán a kampányban belelendült a dologba és már nagyon is akart. Abszolút drukkoltam neki, és nagyon reméltem hogy sikerül is! Az én szavazatomon nem múlott, azt megkapta, bár lehet azt is meghamisították. Persze, hogy nem kis feladat Zugló vezetése sem, ott is számtalan új dolgot vezetett be és ott is ellenzékben dolgozik, így nincs könnyű dolga sehogy sem. Az általa pártfogolt Ahmed H (ún. "terroristát") tegnap első fokon 7 év börtönre ítélték, ezt sem lehet könnyű feldolgozni nekik, hiszen ebben az ügyben is sorozatosan és minősíthetetlen hangnemben támadta a fidesz.(ld. az Ahmed H topicot). Irigylem Zuglót, hogy ilyen polgármestere van, mert a legtöbb polgármester fideszes. Itt, nálunk is, ebben a kicsi faluban. A javára kell írni, és én politikailag igyekszem korrekt lenni: sem polgármesterként, sem emberként nem antipatikus, de a pártállásával soha nem fogok tudni kibékülni.
tudode
Bizonyára . b e é r e t t . a 18. évről 16 évre leszállított .I S K O L A K Ö T E L E Z E T T S É G!
Pár ruppót spóroltak a CSALÁDI PÓTLÉKON! Vajon hány analfabéta helyett IKSZELTEK?
.
Ki tudja hány faluja van az országnak hasonló .. s z i n t e n!!!
.
----- A nyomorgó falu, ahol mindenki a Fideszre szavazott
24.hu/kozelet/2018/04/19/a-nyomorgo-falu-ahol-mindenki-a-fideszre-szavazott/
.
Ide jutott a MI, MÁ-SOKK nagy szerelme .. E N N Y I... S O K K .. É V ... U T Á N ezzel az elszabadult FELCSÚTI POFAÁGYÚVAL!!!
Commenter
@tudode: pár csirkefarhátért, és pár zacskó saját márkás lisztért, tésztáért...olcsón vették a nyomor szavazatait...
koszpeko
@Pegero: Te hozzád ki szólt?
Birkának csak bégetni.
Beeeeeeeeeeeee
koszpeko
@gulyasgyula: Mondod te.
Én meg azt mondom NINCS lefutva.
Csalás az csalás.
gulyasgyula
@koszpeko: ...Az EBESZ negfigyelők se találtak csalást .. Nincs ügy ..A tüntetők meg had visítozzanak , tüntessenek amíg nincs nagyobb balhé ..
koszpeko
@Pegero: De nagyon is bégetsz.
Nincs egy értelmes hsz.-od.
Nincs érved.
Behánysz valamit aztán ha választ kapsz rá elsunnyogsz.
Ennyit tud a gazdád és bandátok is.
Méltó szavazója vagy vezírednek a többi ide behányó narancsködössel együtt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.