Tárca nélküli miniszterként a Modern városok programért felelt, most viszont új kihívások el nézhet.

Eldőlt Kósa Lajos sorsa: nem marad miniszter
Fotó: Balogh Zoltán/MTI

Nem marad miniszter, hanem a 2019-es önkormányzati választási kampányban a Fidesz országos kampányfőnöke lesz Kósa Lajos. Ezt maga a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter mondta az Origónak adott, szerda este megjelent interjúban.

Kósa Lajos elmondta: tárca nélküli miniszterként a Modern városok programért felelt,

elvégezte azt a munkát, amire a kormányfő felkérte.

Orbán Viktor előterjesztésére a Fidesz elnöksége szerdán

megválasztotta a 2019-es önkormányzati választási kampány országos kampányfőnökének, így mostantól az önkormányzati választásra való felkészülésért és az eredményességért felel. "Ez a feladat a kormánytagsággal politikailag összeférhetetlen, így értelemszerűen nem maradhatok miniszter"

- jelentette ki.

Hozzátette: a szintén jövőre tartandó európai parlamenti (EP-) választáson Gyürk András EP-képviselő irányítja a Fidesz-kampányt.

A fideszes politikus az interjúban hangsúlyozta: az a céljuk, hogy Magyarországon a kormányzat és a települések között összhang legyen, "hogy együtt tudjunk dolgozni a településeinkért, az emberekért".

Kósa Lajos kérdésre válaszolva elmondta, hogy a közigazgatási átszervezés nem az önkormányzati kampány része.

"Önkormányzati kampányban nem szervezünk át önkormányzati rendszert. A kampányban megtapasztaltakat és a felgyűlt tudást lehet majd használni az önkormányzati rendszer továbbfejlesztése területén"

- közölte.

A 2010-ben, az Orbán-kormány által elindított önkormányzati átalakítások jó irányba tett lépések, nincs szükség alapvető változtatásokra – hangsúlyozta, hozzátéve: sikerült megszabadítani a jelentős adósságtól a rendszert és megteremtődtek az átlátható gazdálkodás feltételei.

Azt is elmondta: először Tarlós István főpolgármesterrel fog egyeztetetni. Hozzátette: neki előkészítő szerepe van, a személyi döntéseket a Fidesz testületei hozzák meg.

"Tarlós István kétségtelenül a legtapasztaltabb fővárosi politikus, nagyon komoly kerületi és fővárosi eredményekkel a háta mögött. Főpolgármesterként jelentős sikereket tudott elérni, és nem pusztán a Demszky-korszakhoz képest"

- mondta.

Kósa Lajos kiemelte: a listás és egyéni szavazatokat tekintve a Fidesz kapta a legtöbb szavazatot Budapesten is.

"Nagy hiba lenne az ellenzék részéről, ha azt hinné, hogy már megnyerte a fővárost"

- jelentette ki.

Kósa Lajos kérdésre válaszolva azt is elmondta, ha mostani tisztújításon is megkapja a bizalmat, szíves folytatná munkáját a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnökeként. Mint kifejtette: fejleszteni szeretnék többek között az edző- és utánpótlásképzést, a vidéki központokat. A következő téli olimpián az a cél, hogy a "mostani eredményeket megismételjük" – hangsúlyozta Kósa Lajos.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Kósának lesz munkája.A mama sertéstelepén biztos elkel egy dógos kéz,mehet az ólakba ganézni.Ott legalább nem tud hibázni.Habár ahogy laját ismerjük...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Commenter
De hiányzott innen már "hututuszi-kupak- 20%-csengeri-violám-kisangyalom" Lala is!
Na, akkor tudjuk, most már azt is, hogy az önkormányzati választások is el lesznek sikkasztva. Ez a talajvíz-agyú megúszta, a csengeri haverinát meg körözik, hogy elvigye az 1300 milliárdos balhét! Nesze neked jogállam, többszörösen is!
Sámannus
Kell forgatni a zsét, hogy be ne penészedjen.
csipetke
Kósának lesz munkája.A mama sertéstelepén biztos elkel egy dógos kéz,mehet az ólakba ganézni.Ott legalább nem tud hibázni.Habár ahogy laját ismerjük...
namihami
@csipetke: Még hogy nem tud hibázni?
A Lujdzsiból még az is kinéz, hogy a sz@rt befelé fogja hányni, a disznók alá.
vladimir putin
én úgy emlékszem, hogy ez a csóka még Floridába is elment az önkormányzattal krokodilnézőbe.
(amúgy nem is lakik ott krokodil, de ők simán össze tudták téveszteni az alligátorral)
Grafix69
A " Kormány tagság politikailag összeférhetetlen így nem maradok miniszter " Azt szeretném megkérdezni , hogy az életvitel szerűen elkövetett sorozatos lopás az összeférhető a pofáddal?
adrenalink
Így jár az, aki - igaz, hogy egy nagyon zűrös örökösödési bizniszből- kihagyja Orbánt, és inkább az édesanyjának juttatna 800 milliót. Most aztán se pénz, se miniszterség...
justhpeter
@csipetke: Bár Kósa képességeiben nincs okom kételkedni, de még az is megtörténhet, hogy a ganézás után a serés zárja be Kósát az ólba. Akarom mondani a sertés a disznót.
justhpeter
@adrenalink: Pontosan ezért csak polgárpukkasztásra és seggnyalásra alkalmas csak, mert nem volt annyi esze, hogy a gazdaállatát is bevegye a buliba.
papa.49
Ez nem hír, a hír az lenne ha nyakánál fogva szellőztetnék a faszkalapot !!!
Commenter
@csipetke: és nyilván ebbe is be fog segíteni a mama meg egy újabb balek stróman.
Commenter
@papa.49: papa, ne mérgelődj (mondom én akinél már párszor nagyon túlcsordult a pohár és szakadt a cérna, de annyira hogy egyes trollok itt udvariasak voltak hozzám képest). Elismerem, hogy bicskanyitogató amit művelnek, de nem érdemlik meg azt, hogy fel is húzzuk magunkat mert azzal is csak nekünk rossz. Még jó hogy itt szabad véleményt mondani. Az analóg TV-m öt éve bemondta az unalmast. Nem vetten újat és meg sem javíttattam. Nem hiányzik.Sem a magyar, sem a külföldi csatornák! A net elég infót ad, frissen és gyorsan. Abban viszont igazad van, hogy Kupak egy alávaló gazember, akit bármelyik tisztességes országban már rég hűvösre vágtak volna!
kokopelli
"A legjobb emberüket" paterolják ki? A Lala egy jóképességű pártatona volt!
..akár mindenre is képes volt a "csórika"!! ;-))
Hellcat
Ő is politikailag vállalhatatlan lett...elrakják hátra.
nezelodo
Elütötte a csengeri örökösnő, mint a naposlibát a hajnali szellő!
Sámannus
A kormány felének má bujkálni kellett választás előtt.
Laja már csak a csikket söpri a többi enyveskezűhöz képest.
Commenter
@papa.49: sajnos hogy igen, Papa. Bár ne lenne. Máshol demokráciákban kevesebbért is börtön jár, mint mindaz amit kósa tett...és még nem fejezte be! :(
kokopelli
@Hellcat: Előretolták un. megmondóként,de a szerencsétlen mindig belezavarodott a saját magyarázataiba. A következő választás előtt megint kap mikrofont! Nem veszi észre,hogy ő
maga az udvari bolond!A A fityesz-től elég szemétség,hogy vele vitették el a ß@rt eddig is!
Gyáva mocskokmert ,a saját ß@rukat vele mondatták el!! :-(((
Clavigo
Lajcsi,,,,esetleg ganézhatnál a mutterod sertés telepén...ha már nem jött össze a 800 millás "" ajándék "...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.