Furcsa feltételeket szabnának a gyerekeknek a XXII. kerületi lakóközösség egyes tagjai.

A hvg.hu vette észre a Pesti Cetli nevű Facebook csoportban, hogy a XXII. kerületi Rózsakerti lakótelep játszóterére valakik olyan figyelmeztetést tettek ki, amin a "pihenni vágyó" környékbeliek kérik arra a játszani készülő gyerekeket, hogy ezt csak visítozás, ordibálás, hangos bömbölés nélkül tegyék meg.

Az életszerűtlen elvárások (kiabálás, visítozás, hangos (!) bömbölés) mellett természetesen akadnak jogosak is (csemetefák bántalmazása, wc-zés a házak tövében), de érdekes kérdés, hogy egyáltalán létezik-e olyan gyerek, aki teljesen mentes a "lakók" által felsorolt bosszantó szokásoktól.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus1
hány vécé is van a játszótéren? Akit zavar a gyerekzsivaly, költözzön be egy zárdába, vagy nyúljon a zsebébe és építsen zajfogó falat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Equus1
hány vécé is van a játszótéren? Akit zavar a gyerekzsivaly, költözzön be egy zárdába, vagy nyúljon a zsebébe és építsen zajfogó falat.
RonaGyuri
ugyan már csak Szájjártató Petyusát utánozzák! =))
justhpeter
Gyerekbarát kormány mellé gyerekbarát játszótér. Nem így dukál ? Vagy csak a nagyvárosban divat ez a megoldás ?
human
Költözzön temető mellé! Legalább nem kell majd messzire mennie.
Nálunk a közgyűlésen meg képesek olyat felhozni, hogy mikor valaki pisil az nagyon lehallatszik az alsó szomszédhoz. A kérés az volt, hogy pisiljen halkabban. Egyszerűen nem hittem el, hogy ez így elhangozhatott. Tele van az ország bezárkózott, mentálisan beteg emberrel.
simmering73
Falrahányt borsó. Az ilyen helyre betévedő hisztiző, bömbölő gyerekek ritka kivétellel még nem tudnak olvasni.
lampa laz
még azt oda véshette volna az idióta, h ha ... akkor rendőt hívunk, mert bizony megteszi a marha még ezt is.

A szövegszerkesztőknek már biztos nincs itthon gyereke, unokája, mert ők már valamelyik nyugati országban migráncskodnak.
Jozefina
Normális esetben nem a lakóparkban van a játszótér, hanem teljesen külön, azon kívül!!! És ez jogos elvárás lenne minden újonnan épülő lakóparkban. A baj, hogy a szülők felügyelet nélkül hagyják sok helyen rohangálni a gyerekeket és még csk véletlenül sem szólnak rájuk. Kedves anyuka, apuka, ha a "játszótér" neten a lakóparkban van, akkor ne tessenek a wc hiányra hivatkozni. Fel kell vinni a lakásba a picikét!!!
Nem régen kaptam egy érdekes infót a tengerentúli ismerősömtöl, ahol nem ritka az olyan lakópark, ahol csak 50 éven felülieknek adnak el lakást, illetve bérelhetnek!!! Ez is egy megoldás a nyugodt, csendes környezetre,
Istvántóth
Újra kell nyitni a bolondokházát ! Volna rá " igény" .
Dr plágium
@Equus1: Nagyon kevés játszótéren van nyilvános wc. Ettől függetlenül helytelen hogy a gyerekek a házak falát tisztelik meg. Nyilván valóan ez egy jogos kérés a többit meg viseljék el ...A gyerekek nem némák főleg amikor sokan vannak és játszanak.
Eriksson
Ki lehetne tenni a táblát a Kossuth térre is.
görbetükör
@Equus1: Nem a gyerekzsivaj a zavaró. Egy gyereknek sem szabad mindent. Csemetefát ne pusztítsanak, azt bízzák a fővárosra, a kormányra.
Bár, ha meggondolom, már gyerekkorban érdemes megtanulni, hogy senki másra nem kell tekintettel lenni, hogy felnőtt korban ez már természetes legyen.
magyarbakancs
elnézve a környezetemet elég sok idióta gyerek van.
Természetesen a szülő sem kivétel.
Eriksson
@görbetükör: Sajnos igazad van, ez a 'nevelési módszer' ma a trendi.
Eriksson
@magyarbakancs: A gyerekek mindig a felnőtt módit követik. Azt, amit maguk körül látnak.
namihami
Erről a tábláról a nagy Sztálin jutott eszembe:: ""Milyen rendesek, pedig le is lövethetnék a gyerekeket."".
A játszótér az bizony játszótér. A gyerekre pedig ez még sokkal fokozottabban igaz:: ő ott kiabálni, játszani fog. Azért vitték oda. Ha csendben kéne lennie, akkor elég lenne az Újköztemetőig vinni.
Élhetetlen
@Mirabilis: Nem ismerem a terepet, így nem tudom, hogy a (méltatlankodó) lakók költöztek a játszótér mellé, vagy a játszóteret csináltak az ablakuk alá. Nagyon nem mindegy.
görbetükör
@Mirabilis: - Akkor az együttélés szlogenje: akinek nem tetszik, költözzön el.
Remek. És ezt tanulják meg a gyerekek is, hogy ilyen világba nőjenek fel.
Eriksson
@Mirabilis: Hát bizony... Aki teheti, költözik. Ha egyáltalán el tudja adni a lakását. S vannak olyanok akiknek nincs módjukban csak azért, mert játszótér épül az ablak alatt.
Változatlanul azt állítom, hogy a szülők felelőssége a gyerekek kulturált viselkedése.
görbetükör
@Eriksson: - Még hozzá tenném azt is, hogy az idétlenül ordítozó, vadul játszó gyerekek rendszerint terror alatt tartják a csöndesebb, jól nevelt gyerekeket.
Szóval valóban kellene valami gát a játszótereken, mert nem lehet mindent!
Eriksson
@görbetükör: A felhívás a kulturált viselkedésre a szülőkhöz szól. Legyenek felelősségre vonhatóak azok, akik hagyják randalírozni a csemetéjüket.
görbetükör
@Eriksson: - Én úgy vélem, naiv dolog a szülőkre bízni. A tények azt mutatják, hogy minden felelősségre fittyet hány sok szülő. És hogy szereznének érvényt?
A gyerek esélye egy jobb nevelésre a környezetben rejlik. Egy jó tanár, gondozó, vagy aktív felnőtt sokszor többet ér, mint egy felelőtlen szülő.
Eriksson
@görbetükör: A gyerek nevelése a családban kezdődik.
görbetükör
@Eriksson: Igazad van, de a tényeket nem szabad figyelmen kívül hagyni. Rengeteg gyerek van, aki nem kap otthonról jó nevelést. Nekik is fel kell valahogy nőni és ha a környezet nem kompenzál, akkor baj van.
Ugyanakkor közeleg a nyári szünidő, a szülő dolgozik, a gyerek felügyelet nélkül a játszótéren. Ezért kellene ott is valamiféle felvigyázó, akár önkéntes alapon is.
görbetükör
@Mirabilis: Nem érzed, milyen visszás, hogy játszótér közelébe csak az költözzön, akit nem zavar a kulturálatlan, idétlen viselkedés, a rongálás?
Szerinted tényleg ez az ideális megoldás?
Eriksson
@görbetükör: Nem lehet minden gyerek mellé felvigyázót állítani, viszont ha otthon megkapta az alapokat, nincs is rá szükség.
Ha neveletlen a kölök, a szülőt kell felelőssé tenni, büntetni, akár pénzbüntetéssel is.
Amire te gondolsz, azok a nyári táborok iskolásoknak, óvoda meg némi szünettel van nyáron is.
Ezt a felvigyázósdit meg lehetne oldani, össznépi konszenzussal. Feltéve, ha van olyan gyerek egyáltalán, aki szót fogad neki.
görbetükör
@Eriksson: Nem, nem minden gyerek mellé. De túl sok a neveletlen gyerek. Ha belenyugszunk abba, hogy ez csak a szülő felelőssége. akkor mindig rosszabb lesz.
Egyébként a szülő sem lehet minden percben a gyerek mellett. Régen ha egy felnőtt rászólt egy gyerekre, volt hatása. Ma nincs. De nem is szólnak, mert ugye ez a szülő dolga.
A struccpolitika meg egyre élhetetlenebbé teszi a világot.
Élhetetlen
@Mirabilis: Lehet, hogy igazad van, nem tudom, azt sem tudom, hogy a lakásokat a tervezőasztalról árulták-e, mint mostanában, akkor ugyanis az is lehet, hogy ott csak egy zöld folt volt, ami akár park is lehetett volna. Most néztem képeket, elég durva. Nagyon közel van a lakásokhoz, és nagyon sok lakás érintett. Csak elképzelem, hogy itt egy park van, sok zölddel, ahova érdemes lemenni egy órára levegőzni, padok, elszórva egy-két libikóka, vagy forgóka, és a „kalandparkot” valahol máshol építik fel. Lehet, hogy a felújítás előtt elviselhető volt a „forgalom”, csak most ugrott meg.
Én eddig csak használt lakást vettem, ahol már fel lehet mérni a viszonyokat. Zugló, Hermina út, nagyon jó környék, gyönyörű lakás, nagy fedett terasszal, ami egy óvoda udvarára nézett. Na, ez nem vettem meg. A mostani ablakaim alatt egy általános iskola van, hallom félálomban, mikor jönnek, és beszélgetnek, kb. olyan, mint a madárcsicsergés, fel sem ébredek rá, csak beszűrődik. Nagyobbak már, nincs üvöltés.
És itt is sikerült öt év poklot összehozni. „belvárosi lakók bulizós hisztije”. Idetelepült a Rio Cafe és a Zöld Pardon. Nem is a kocsmákat hallottam a Rio csak hajnali három felé szokott beerősíteni, fokozván a hangulatot, hanem az ablakom alatt parkoltak a kocsik. Negyedóránként indul haza egy társaság, kocsiajtó becsap, mert kilincs nincs, aztán kiszáll valaki, mert akar még mondani valamit a másik induló kocsiban levőnek, aztán újra becsap, és, mivel a zenétől ideiglenesen megsüketültek, ezért a szöveg is hangos. Akik arrafele mentek ki reggel, azok addig panaszkodtak a szemétre az önkorinál, míg megoldották a problémát. Négy körül elfogytak a kocsik, fél ötkor jöttek a takarítók, üvegdobálás, csissz-csissz a betonon, és kiabálva egyeztetnek. Én meg menjek dolgozni, és legyek képes koncentrálni egész nap. És, ha ezt rosszul viselem, akkor az csak hiszti.
Igen gondolkodtam az elköltözésen, de jó, hogy nem tettem meg, végül őket telepítették ki, visszaállt a rend. Ha elmegyek, megütött...
görbetükör
@Mirabilis: A rongálást ha két éves gyerek végzi, az a szülő sara. Sőt, ha felügyelet nélkül van a játszótéren, még bűncselekmény is. Viszont egy 12-15 éves gyerek már igen csak tud kulturálatlan lenni és rongálni.
És ha nem látod a visszásságot, hogy az költözzön a sunyiba, akinek fontos, hogy másokra tekintettel legyen, az már nem az én bajom.
Pontosabban sokunk baja!
Élhetetlen
@Mirabilis: Na, ez nem jött össze. Egyszer írtam, hogy a zuglóit nem vettem meg. Aztán amit írtam, az tényleg hosszú lett, és nem vettem észre, (pontosabban, mikor bevágtam, még megvolt, utána tűnt el, a megjelenéskor), hogy a keret leharapta a szöveg végét, ami ez lett volna: „Igen gondolkodtam az elköltözésen, de jó, hogy nem tettem meg, végül őket telepítették ki, visszaállt a rend. Ha elmegyek, megütött volna a guta, mert nem tudnám visszaszerezni az egyik oldalon a Gellérthegyre néző, a másik oldalon 36 nm-es terasszal rendelkező lakásomat. Ez hosszú lett, bocs, csak próbálom megértetni, hogy a ne költözzön oda, vagy költözzön el szöveg, ez nem túl jó.”.
Az meg kifejezetten kedves feltételezés, hogy öt évig szívok egy szórakozóhely működésétől, és nem tudom a nevét. Nyilván hülye vagyok.
„Ja, ha megveszel egy ingatlant -családi házat- , nem tudom holnap a szomszédod nem autószerelő lesz-e?”. Én erről beszélek, hogy választhatsz gondosan lakást, utólag akkor is tönkre tehetik a viszonyaidat. Ez történt a buli negyed „hisztis” lakóival is. Te jöttél azzal, hogy aki nem nézett körül, az így járt. Most mi van? Magadat cáfolod?
görbetükör
@Mirabilis: Mindenkinek fontos kell hogy legyen a nyugalma. Balkánon persze másként megy a hozzáállás. A más nyugalma le van ejtve, csak a saját a fontos. :(
görbetükör
@Mirabilis: Drogozni ott is lehet. :( Röhögj csak, sokan vagytok ilyenek sajnos. :(
Élhetetlen
@Mirabilis: Értem, ezzel megválaszoltad bulinegyed problémáját, ha bulinegyedet csinálnak a lakó környezetedből, akkor csak hisztis vagy és kész. Letudtad a három hinta, egy homokózó, és az élmény játszótér zajszintje közötti különbséget. És dehogy is cáfolod magad, mikor azt írod, hogy aki nem elég gondosan választott, az így járt, és utána azt, hogy, ha gondosan választott, akkor is a szomszéba költözhet egy autószerelő. Ja, az is így járt, de te tudod, hogy mi a megoldás. Neked az életed is olyan egyszerű, mint a gondolkodásod? „Ingatlan vásárlás:fiatal: közel óvóda, iskola játszótér„. Nem akarlak ilyen kérdésekkel terhelni, hogy mi lenne, ha ez egy olyan park lenne, amit már leírtam, ahova ki lehetne menni a háromévessel, és tolni a babakocsit az egy évessel. Ez a játszótér erre nem alkalmas, de minden kisgyerekesnek ez jó szerinted, akkor is, ha a gyerek nem tud nap közben aludni a ricsajtól, csak ha hangszigetelve, légmentesen bezárják a lakásban. Tudom, feleslegesen koptatom a billentyűt, eddig sem értetted, miről írtam, ezt sem fogod.
Élhetetlen
@Mirabilis: Miért költöznék? Már leírtam, csak nem értetted. Északon a Gellérthegy, és kilátás a János hegyig, délen a terasz, nyílnak az azaleáim, és kilátás az Infoparkig, senki nem lát be az ablakon. Miért irigyelnélek? Az eszedért? Hát azért nem foglak.
Élhetetlen
@Mirabilis: Na, látod ez az, mikor az eszedről beszélek. Az egyszerű dolgokat sem érted meg. Ha északra a Gellérthegyet látom, délre az Infoparkot, ebből hogyan következik, hogy seggen kell lecsúsznom a Gellérthegyről? Ha egyszer erre jársz, ahol a négyes, hatos villamos elágazik, nézz fel a félkörívben levő házak tetejére. Keveset látsz, csak a szélét, a tujáimat, de van tíz leanderem, futórózsáim, bokorrózsáim, minirózsáim. Lapos terepen van, kényelmes közlekedéssel. De te biztosan irigylésre méltóbb helyen élsz. De nem erről van szó, hanem arról, hogy semmiből nem vagy képes logikus következtetést levonni. Ahogy azt sem érted, hogy a játszótér kapcsán csak annyi történt, hogy jól elköltötték a pénzt, és nem épeszű megoldást hoztak össze.
Élhetetlen
@Mirabilis: Ja, hogy te pesti vagy, és nem tudod, hol jár a négyes, hatos villamos? És hol válnak el egymástól az sínek? Ja, és nem te jöttél azzal, hogy irigyeljünk (ketten is), mert olyan szuper helyen laksz? Én csak megírtam, hogy miért nem irigyellek. És tényleg beszéld meg anyáddal, hogy borogasson, bár nem biztos, hogy segít. Na, ezt befejeztem. A hülyeség nem igazán szórakoztat.
wagabund
az új szomszéd elnézést kért, hogy néha sír, ordít a kisgyereke...mondtam neki, hogy ne kérjen elnézést, mert én is voltam kisgyerek, és én is sírva üvöltöztem(néha, ha szükséges volt...)

hagyja, hadd sírjon..mint minden gyerek...egyszer csak felnő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.