Az utóbbi időben több cég is elvitte egyes termelési egységeit Magyarországról, és a tervezett bővítések egy része is elmaradt a munkaerőhiány miatt – írja csütörtöki számában a Magyar Idők. A cikk szerint elsősorban az alacsony hozzáadott értékű, összeszerelőüzemeket érinti olyan súlyosan a bevonható dolgozók hiánya, hogy a vállalatok közül néhányan inkább Ukrajnába, Szerbiába vagy akár a …

Forrás: olkt.hu
Feltöltő: toma33
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csipetke
Ez várható volt.Csak kisboltból többezer zárt be az országban munkaerőhiány miatt.Nyilván a multi is odamegy,ahol elég,és megfizethető munkaerő van.
RonaGyuri
persze a munkaerő miatt!! Nem inkább ártunk és qurmányunk az oka? =))
csipetke
@RonaGyuri: 17:31 Közvetve igen,miután miattuk vándorolt ki a munkaerő...
RonaGyuri
@csipetke: ebben is van igazság, de tettek/tesznek ők más csínytevéseket is! =))
wagabund
nemááá... én még most is úgy tudom, hogy rengeteg rejtett munkaerő szédeleg a falvakban munka nélkül..
...tessék rádumálni őket...azért fizessük(sic) azt a rengeteg túltanult kommunikációs mestert.
tudode
Ahhoz a kisiskolásoktól az aggokig tudni kellene ÁLLAMHÁZTARTÁSUL, v legalább KÖZGAZDÁSZUL abból a célból, hogy a laikusok képesek legyenek átgondolni azt, hogy a KÖZJOGILAG ÉRVÉNYTELEN ,, szakbarbár ...v e z é r h a n g y á n a k .. évekkel ez előtt FELHÍVTÁK figyelmeztetésül a figyelmét arra, hogy a KOLDUSBOTTAL ellátott alattvalók jó részének .. g ú z s b a k ö t é s e .. miatt is VISSZAVÁG a BUMERÁNG:
.
Például jobboldali szakemberek ELŐREJELZÉSE szerint is:
.
.""""Ami 2016 és 2018 között történik Magyarországon, az nem csupán a következő 10 évre határozza meg Magyarország és a magyarok sorsát, de kihat a következő 100 évre is. Az Orbán-kormány 2016 és 2018 közötti döntéseinek következményeit áldják vagy átkozzák rajtunk kívül az utánunk jövő generációk is.."""
.
Ezen kívül. ami lesújtó:
.
----- Csaba László: Száz éve lett volna korszerű a kormány gondolkodása
A központosítás, az állami elvonás mérséklésére volna szükség – Oktatásra és kutatásra többet kell költeni

mno.hu/gazdasag/csaba-laszlo-szaz-eve-lett-volna-korszeru-a-kormany-gondolkodasa-2431696..
.
valamint
.
---Surányi György
www.atv.hu/videok/video-20180521-suranyi-gyorgy
.
Amelyekből laikusnak az jön le, hogy még EGY DISZNÓÓL/FARM fenntartásához "is" több előrelátással, normálisabb gazdálkodással kell bánni, mint EZEK a munkaeszközükkel, az ORSZÁG VAGYONÁVAL!
Yoda69
@Shikari: Azert mennek el mert mar nincs szakkepzett munkaero, ugyanis mind elhuzott nyugatra. A hivatalos adat 600 ezer munkavallalo, de szerintem van az 1 millio is, ugyanis sokan nem jelentik ki magukat a lakcimbol.
Yoda69
@Shikari: Itt mar nem a mernokokrol van szo, hanem a szakmunkasokrol. A mernokok mar 5 eve elhuztak.
RonaGyuri
@Shikari: akkor te alkalmatlan vagy! =))
Rockxy
Menekülnek a vérszívó multik?
Jó hír.
A mekit mikor küldjük ki innen ki a szemét kajájával együtt?
Ja, ahhoz még sötét van.
RonaGyuri
@Shikari: az jó, hogy nem a megállapításomat, ami a butaságodat okadatolja, próbálod tagadni! =))
RonaGyuri
@Shikari: nagyon helyes, hogy ilyen dolgokat is iderondítasz; legalább ország világ értesül a mai magyar rögvalóságról. Hozzád hasonló retardált majmok, akik alkalmatlanok a legegyszerűbb betanított munkára is, próbálják az értelmes, gondolkodni képes embereket, hogy csomagoljanak! =))
RonaGyuri
@Shikari: persze tudjuk, hogy nem csak buta, de műveletlen bunkó is vagy! Csillogtasd csak elképesztő, de köreidben általános, bugyutaságodat.
Ha nem tartanék tőle, hogy nem tudod ki volt Móricz Zsigmond el is mondanám a kifejezés eredetét! =))
Jozefina
Innét mindenki menekül??!!! Végül mégiscsak a bevándorlók mentik majd meg a gazdaságot??!!
Hellcat
Majd a fidezs lekommunikálja, hogy csökkent a munkaerőhiány...mert ugyebár megszűnt egy csomó munkahely...csak ezt már nem teszik már hozzá.
RonaGyuri
@Shikari: lám ennek a kifejezésnek se, ismered az értelmét, te sötét retardált bunkó! =))
Kár terelni, látszik, hogy díszmagyar vagy, aki arra büszke, hogy milyen retardált barom! =)) Szégyen hogy ilyen buta seggfejek élhetnek ebben az országban! =))
RonaGyuri
@Shikari: neked még az eddiginél is komolyabb olvasás értési nehézségeid vannak! =))
Te szerencsétlen barom tudod te, hogy ki a tanulatlan, talán még te sem (bár nincs kicsukva, hogy a 8 osztály is csak 7szeri bukással jött össze), pedig nem nagyon látszik rajtad! =))
emerencia
@Shikari: Környékünkön dúlt a munkanélküliség de olyan rossz híre volt az egyik multi gyárnak, hogy 1200 kiközvetített munkanélküliből kb. 300 volt hajlandó felvenni a munkát. Sokan direkt elrontották a hatodik osztályos általános iskolás színvonalú felvételi tesztet pedig nagyon kellett volna nekik a pénz. Történt még ez akkoriban, mikor nagyon sok volt a munkanélküli és még zárt volt a magyar munkapiac. Beszélgettem néhány munkanélkülivel anno és ők azt mondták, hogy oda akkor sem mennek, ha éhen halnak. Ukrajnába lépett tovább a cég de tudtommal ott is be kellett fejezniük a tevékenységüket pár év után. Aki hallott már valaha valamit a munkásmozgalom történetéről, egyáltalán nem csodálkozik ezen.
RonaGyuri
@Shikari: nem vagyok hős típus, de az ilyen férgektől, mint te vagy nem félek! =))
emerencia
@Shikari: Csak arra utaltam, hogy ez a fajta engedetlenség nem újdonság a történelemben. Egyébként ebben egyetértünk, van olyan munkahely amit nem szabad elfogadni.
RonaGyuri
@Shikari: igazad van hozzád képest a legtöbb féreg egy barátságos állat, te pedig egy tudattalan, műveletlen kártékony féreg vagy! =))
RonaGyuri
@Shikari: boldogok a lelkiszegények, mert nincs eszük, de nálad még nekik is több van! =))
Sámannus
...dicsexik vele a magyar idők Alaias magyar irtók lapja akik elűzik a magyarokat a földjükről.
RonaGyuri
@Shikari: neked, mert te egy ilyen elképesztően buta bunkó vagy! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.