Az Európai Unió jelenleg inkább támogatja az illegális bevándorlást, mint a rászoruló családokat – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára csütörtökön Kismaroson.

Rétvári: az Európai Unió inkább a migrációt támogatja, mint a rászorulókat

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program (RSZTOP) keretében hátrányos helyzetű gyermekes családoknak összeállított tartós élelmiszercsomagok átadásán a kismarosi polgármesteri hivatalban 2018. július 19-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Rétvári Bence – aki egyben a térség országgyűlési képviselője – a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program (RSZTOP) keretében hátrányos helyzetű gyermekes családoknak juttatott élelmiszercsomagok szétosztásáról elmondta, hogy eddig országosan 250 ezer csomagot adtak át, ami 2500 tonna élelmiszert jelent.

Hozzátette, hogy emellett a rászoruló családok félévente egyszer tisztálkodószerekből összeállított csomagot is kapnak.

A legfontosabb, hogy a legkisebb településre is eljussanak a támogatások – fűzte hozzá az államtitkár.

Rétvári Bence kitért arra is, hogy a támogatás uniós és magyar forrásból valósul meg.

Az Emmi parlamenti államtitkára elmondta, hogy a családok támogatásánál a gyermekek hároméves kora a határ, alatta csomagot kapnak a családok, a korhatár felett pedig szociális gyermekétkeztetésben részesülnek. Hozzátette, a gyermekétkeztetésre szánt összeget a kormány csaknem háromszorosára emelte az idei költségvetésben: az eddigi 29 milliárd forintról 79 milliárd forintra.

Rétvári Bence szólt arról is, hogy a hajléktalanok esetében eddig 1,5 millió tányér meleg ételt osztottak ki, ami 750 tonna élelmiszert jelent.

Forrás: MTI

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Egy szégyen- és fingkeresztény fikázza a zuniót !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Egy szégyen- és fingkeresztény fikázza a zuniót !
Sámannus
Órbányi egy millió keresztény migránsért felelős. Ennyit üldözött el eddig az országból. Ki az aki támogatja a migrációt ? A fidesz lököttek!
namihami
Ellentétben hazánk vezetőivel.
Azok ugyanis SEM a migránciót, SEM a hazai rászorultakat nem támogatják. Kivéve, ha az a migráncs a családi pénztárnál kezdi a sorbanállást.
Ellentétben a barátok és családtagok szűk, de rá NEM szoruló rétegével. Viszont azokat
bőkezűen. Ez valahogy sose tűnik fel ennek a csicskának SE.
nemfideszes
Azon felül, hogy a rászoruló családokat nem az Uniónak hanem a kormányodnak kéne támogatnia, látott már valaki KDNP-st mondjuk meleg ételt osztani?
Grafix69
Rétvári , te kit támogattál magadon kívül mikor a nép pénzéből vett krumplival kampányoltál a választásokon ? Hüm?
magyarbakancs
"Az Európai Unió jelenleg inkább támogatja az illegális bevándorlást, mint a rászoruló családokat – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára csütörtökön Kismaroson."

A Magyar kormány baromi nagy eröker ,és erőfeszítést tesz a magyar családok érdekében.
Azért van a kilakoltatás,a rokkantak szerzett jogaik elvétele,kafetéria felszámolása.
A nagy keresetűek tudják igénybe venni az adó kedvezményt.
2010- tól nem emelték a családi pótlékot a közgyógy igazolvány gyógyszer keretét.
Ja és senkit nem hagyunk az út szélén mert már a gödörben vannak.
csak úgy....
ez a faszi ki bír hozni a sodromból...,ez az a tipikus,jól nevelt,semmit mondó,akit az osztálytársai vertek...,legalább ypszilonnal írná a nevit,de még azt sem...
Nessy
És mindezt mozdulatlan pofával, komolyan képes elmondani!
Hiszi is, amit mond? Vagy csak van az a pénz?
Édes jó fiam, Bence, a saját családodon kívűl adtál valaha valakinek egy pohár vizet érdek nélkül? Az ilyen farizeusokat verte ki Jézus a templomból!
kereső
NNe hazudozz Bence! Illik ez egy magát "kereszténydemokratának" valló embertől.A magyar kormány 2014-2020 közötti időszakban, az Únióhoz benyujtott program alapján 93,8 millió EUR támogatást kap a leginkább rászoruló családok segélyezésére.Amit ti kormánytámogatásként adtok el! fényezve a saját semttevéseteket- ill.kampányoltatok vele.
És ez is hozzátartozik:pestibulvar.hu/2017/06/14/nincs-lejjebb-belenyult-a-fidesz-a-raszoruloknak-szant-eu-s-segelycsomagba/

Bölcsebb lett volna ezt a témát nem feszegetni! Tudod a hazug ember,meg a sánta kutya...
human
Bence az megvan mikor az élelmiszercsomagra pályázók közül valamiért a drágább ajánlatot fogadtátok el? Így kevesebb embernek jutott támogatás.
Aljadék banda vagytok. Sem embert, sem istent nem ismertek. Még az egészségügyben is, amin emberi életek múlnak ott is túláraztok, loptok, ami azt jelenti hogy vannak magyarok akik állapota azért romlik, vagy azért hal meg mert kevesebb a lélegeztetőgép, fertőtlenítő szer, a műtőben a felszerelés és sorolhatnám. Legalább itt ne lopnátok, de nektek semmi sem szent.
kisrigó
Nem csomagokat kellene osztogatni, hanem MUNKÁT! Az év 365 napból áll, a gyerekek -ó mily borzalom- mindennap éhesek ! Egyszer már azt lenne jó hallani, hogy megmaradt az alamizsna! Igaz, csak szerényen megemlíti az EU-t is, mint támogatót, de a kormány legfeljebb a zacskót adta! Álszent majom, az anyád p...ját!
csipetke
Rétvárinak gőze sincs arról,mekkora baromságot mondott.Az,hogy pl nálunk ennyi rászoruló van,az a kormány hibája,nem az EU-é.Zsákszámra öntötték ide a pénzt,amit orbán a fidesz segedelmével,azzal a lendülettel le is nyúlt.Ez a pénz az ország boldogulására,ezen belül nyilván a rászorulók védelmére szolgált volna,nem a fidesz-körök indokolatlan gazdagodására.Másrészt ameddig orbán szintén indokolatlanul sz@rja el a TAO-közpénzt felesleges stadionokra,addig ne rinyáljanak ilyen olyan segélycsomagokról évi 1,vagy 2 alkalommal.És rémlik, mintha valami fideszes szanaszét kereste volna az agyát ezeken a csomagokon.Na de nincs olyan,amiből ez a rablóbanda ne tudna lenyúlni...
kisrigó
@csipetke: Minden szavaddal egyetértek! Az emberek nem így gondolják? Nem is értem. Duplán lopnak, mert még a csomagokkal is ők gazdagodnak! Már elveszett a becsület, alszik a lelkiismeret, vagy én vagyok túl "maradi?!"
csipetke
@kisrigó: 7:43 Dehogy vagy maradi! Nagyon sokan így gondolják.Érdekes,ma már senki nem meri bevallani azt sem,hogy a fideszre szavazott.Mikor nekem rinyál valaki,hogy 4 hónapra kapott időpontot valami vizsgálatra,meg szoktam kérdezni,hogy kire szavaztál?A fideszre?Mert akkor megérdemled.Az a baj,hogy az is szopóágon van,aki nem rájuk szavazott.
simmering73
Ti is támogattok mindenkit, te retek, csak a magyar embereket nem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.