Nem nevesítik, de a Népszava szerint Orbán Viktort és a Fideszt akarja színvallásra késztetni az Európai Néppárt elnöksége. A pártcsalád szerdán kezdődő kongresszusán az EU értékeinek és a demokrácia védelméről fogadnának el egy dokumentumot.

A Népszava forrásai szerint “Az EU értékeinek védelme és a demokrácia biztosítása” címet viselő dokumentumot az EPP vezetői azért terjesztik elő, hogy színvallásra késztesse a magyar kormányfőt: vagy jóváhagyja az állásfoglalást, vagy veszélybe sodorja a Fidesz tagságát az Európai Néppártban.

Trükkös határozattal tesztelné Orbánékat a Néppárt

A kongresszus, amelyen egy 29 fős Fidesz-delegáció élén részt vesz Orbán Viktor is, előreláthatólag szerdán szavaz a dokumentumról. A 758 szavazati joggal bíró küldött emellett jóváhagyja a szervezet Európa jövőjére vonatkozó politikai nyilatkozatait, és csütörtökön megválasztja a néppárt vezető jelöltjét az Európai Bizottság 2019-ben megüresedő elnöki posztjára.

A jogállam tiszteletben tartására felszólító határozattervezet szerzői hitet tesznek a liberális demokrácia értékei mellett, hosszan méltatják a civil szervezetek demokráciában betöltött szerepét, elfogadhatatlannak ítélik a többség diktatúrájára épülő igazságszolgáltatást és bírálják az európai uniós intézményeket támadó tagállami kormányokat.

A dokumentumban az EPP felszólítja rendes és társult tagjait, hogy tartsák tiszteletben az EU Szerződéseibe foglalt elveket és értékeket, amelyeket minden tagállam elfogadott, amikor csatlakozott a közösséghez. “A populizmus és nacionalizmus összeegyeztethetetlenek a haladással, a demokráciával és a jogállammal” – áll a szövegben.

Néppárti várakozások szerint a fideszes küldöttek meg fogják szavazni a határozattervezetet. Az EPP azt reméli, hogy a dokumentum elfogadtatásával a jövő májusi európai parlamenti választásokig lekerül a napirendről a kereszténydemokrata pártcsalád és a párt közötti konfliktus. 

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
A néppárt kicsit el van maradva!!! Mi az, hogy "Trükkös határozattal tesztelné Orbánékat a Néppárt"???!!
Most tesztelik, amikor már évek óta nyilvánvaló, hogy orbán folyamatosan átvágja őket!! Most sem lesz másképp!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
A néppárt kicsit el van maradva!!! Mi az, hogy "Trükkös határozattal tesztelné Orbánékat a Néppárt"???!!
Most tesztelik, amikor már évek óta nyilvánvaló, hogy orbán folyamatosan átvágja őket!! Most sem lesz másképp!!!
RonaGyuri
@Jozefina: így igaz, szemrebbenés nélkül megszavazza, majd tesz rá nagy-ívben! =))
Edmond Dantes
A Néppárt semmiféle nyilatkozattal sem fogja kizárni Orbánt,mert ismerik a stílusát.Truman amerikai elnök arról volt ismert,hogy sokszor fogalmazott kimondottan otromba módon.Egy sajtótájékoztatón az újságírók megkérdezték,hogy az egyik közismerten antiszemita,rasszista,náci dél-dakotai szenátort miért nem zárják ki a szenátusból,akkor Truman azt válaszolta:"Nem zárjuk ki,mert inkább belülről hugyozzon ki a sátorból,mint hogy kívülről hugyozzon be a sátorba." Tehát Orbán marad.
silber13
@Shikari: Azért csínján a "fasiszta" jelzővel. Mióta fasizta az EU vezetése. Ami meg a többsségi akaratot illeti, az szerintem nálunk egyszerűen nem igaz, mindenki tudja, hogy a csúti hájas egyszemélyi akarata a döntő,a mameluk társaág meg lelkesen bólogat. Érhető, félnek egy cezaromán őrülttől.
namihami
@RonaGyuri: Ahogy eddig is tette. És, mivel félő, hogy a Néppártnak kell a létszám, ez továbbra is így marad.
Ezzel él és élhet visszA állandóan.
silber13
@Shikari: De mégis, honnan szeded, hogy fasiszta az EU vezetés??? Szerintem belemagyarázás, bizonyosfokú elvakultság,ami azz orbán hívőkre jellemző.
emerencia
@Edmond Dantes: A mi dakotánk kívülről is belülről is hugyozik pillanatnyi kedve, érdekei szerint. A tesztelős határozat aláírása orbánnak nem jelent semmit. Megszokta, hogy azt tesz amit akar, a saját szavai és aláírása sem kötelezik semmire. Ezzel nem tud mit kezdeni a néppárt pedig éppen ideje, hogy kitaláljanak valamit eme áldatlan helyzet megoldására.
RonaGyuri
@silber13: ennek az idétlen majomnak nem érdemes kérdéseket feltenni, mert nem is érti, de egyébként is csak megkapja mit kell mondani, de nem magyarázzák el neki! =))
kokopelli
@silber13: ne erölködjünk!Az egybites Durbincs/Shikári még nem hallott a
"képviseleti demokráciá"-ról,ami azt jelenti,hogy nincs közös nevezője egy nor-
mális kommentelőnek az ilyen idiótával!A világ nagyon nagy részén működik ez
a képviseleti demokrácia!...még M.o-n is az van,de honnan tudhatná?
menekült
@Shikari: Nagy többséggel és csalással választották meg, ez mindig tedd hozzá. A nagy többség pont nem a g..i-t választotta.
silber13
@Shikari: Az a nagy többség más orzágok állampolgáraiból áll, akiket mindenféle mézesmadzagokkal és a saját nép kárára önhatalmúlag ,önkényesen bevezetett kedvezmények sokaságával megnyertek mguknak.Adtak nekik mindenféle kedvezményeket, jogokat a hsaját népség kárára. De egy év műlva ad acta teszik őket, mert csak a szavazat számít, az ember nem!
menekült
@Shikari: Nem én készítettem a választási statisztikát, hanem az OVB. Őket hazugozzad.
Aki Én
@Shikari a szellemi mélyszegény: ,,Hát nem ez a demokrácia, hogy a többség akarata érvényesül?
Épp az a diktatúra, amikor egy kisebbség irányít!"

Azért sejtettem, hogy titkon te is tudod. És nem csak hogy irányít a kisebbség, de kétharmaddal. Pedig még a szavazatok felét sem kapták meg, vagyis totál illegitim.
Örülök, hogy végre te is kimondtad.
Na, nem mintha a te véleményed bármit is számítana, hiszen köztudottan egy aljas propagandista vagy.
Rockxy
Eu érték, meg demokrácia és nem szakad rájuk a plafon?
Rockxy
Ja, és a néppárt az nem is populista, igaz?
Edmond Dantes
@Shikari: Hát maga tényleg ritka nagy marha.Mutogatja a parlamenti mandátumok felosztását is,pont azt,ami miatt Európa ledöbbent,a Sargentíni jelentés is többek között ezt a disznóságot észrevételezi.A Fidesz a szavazatok 49%-ával több,mint 66%-os mandátumot szerzett,ilyen a világon nincs!!!Olyan választási formulát találtak ki és iktatták erővel törvénybe,ami ezt az elképesztő aránytalanságot eredményezi.Arról nem beszélve,hogy az a 49% is milyen módon alakulhatott ki,például azzal,hogy ahol nyer,ott még a töredék szavazatokat is megkapta!!!A határon túliakkal való szélhámoskodásról nem is szólva,meg a cigányok menekültekkel való riogatásáról...stb.Magának fogalma sincs továbbá arról,hogy mi a különbség a szavazati arány és a parlamenti mandátumok aránya közötti különbségről.Tehát a Fidesz még a sokféle csalással megszerzett szavazatokkal sem szerzett többséget,,vagyis a többség ellene szavazott,maga pedig ismét tovább égeti magát!!! Azért még adjon be néhány ilyen-a Fidesz szélhámoskodását igazoló- linket,nem baj,hogy maga nem érti,megszoktuk.
Aki Én
@Shikari a lealázott kretén: Látom kapod az ívet kugliagyú.
Te vagy a propeller hülyéje, csak így tovább. Már mondtam többször. Te még a fidesznek is ciki vagy, nekik is csak ártasz túláradó szervilizmusoddal.
Hiába na, a buta lúzer propagandistának is kevés.
Edmond Dantes
@Shikari: Jellemző,hogy kizárólag az európai kontinentális gyakorlattól teljesen eltérő angol választási rendszert említi,ahol csak egyéni képviselők vannak a parlamentben és ez valóban teljesen eltorzítja a választási akaratot.Csakhogy ez a konzervatív Angliában pont olyan évszázados hagyomány,mint a baloldali közlekedés.De az is hagyomány ,hogy a többség nem él vissza a többségével,nincs belépési küszöb,az ellenzék mindenkor élhet a jogaival,a fékek és korlátok intézményei működnek.Ugyanis Angliában az abszolút többség elvileg eltörölhetné még a királyság intézményét is!!! Érdekes módon ettől senki nem fél,mert ott a demokratikus tisztesség is hagyomány Tudja,hogy az angliai parlamentben mi a mindenkori többség évszázados jelszava? "Azért nem tesszük meg azt,amit megtehetnénk,mert megtehetjük".Ezt a mondatot nálunk egy fideszes birka nem érti,maga főleg nem,mert elől béget.Az Angliában elképzelhetetlen még egy nyolcvan százalékos többség esetén sem az,amit nálunk a Fidesz művel a demokrácia intézményeivel,az alkotmánnyal,a választási törvénnyel ...stb.És tudja,hogy miért?Azért,mert a Fidesz nem ismeri azt a szót,hogy tisztesség.Arra kaptak megbízást nagy támogatással,hogy vezessék az ország buszát és nem arra,hogy darabokra szedjék,átalakítsák felcsúti kisvasúttá ,sőt,hogy a buszt alkatrészenként ellopják.
Eladott Ország
Manfred Weber az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakciójának vezetője a spanyol ABC című konzervatív napilapban megjelent interjúban mondta , hogy a felcsúti üstökös nem mutatott semmiféle kompromisszumkészséget a Sargentini-jelentésről szóló európai parlamenti vitában. Lehet, hogy éppen ezért le kéne számolni azokkal az illúziókkal, miszerint értelmes vitában, érdemi párbeszéddel, szép szavakkal bármilyen eredményre lehet jutni ezzel az emberrel. Nem lehet.
babp1982
@silber13: ajaj hülyével ne vitatkoz ez s debil faxkslap azt sem tudja mi a különbség fasizmus meg nàcizmus között-:)) A marha àllatja azt hiszi , hogy a liberálisok s fasiszták- nácik ez ennyire hülye tanulatlan fasz-:)))
advocat
Hölgyek és urak! Alá fogja írni! Majd itthon pávatáncol. (Ekkora hassal és zsbrevágott kézzel, mert uriember b...d meg!)
babp1982
@advocat: A bunkó parasztja de mindenki látja, hogy egy született taho, csak az itt trollkodó budös bunko csikari meg a bolond hal stb nyalja fényesre a büdös seggét-:))
juttka
@advocat: Igazad van, alá fogja írni, de betartani már nem fogja. Ha meg számonkérik rajta, akkor azzal védekezik, hogy M.o-ot támadják a migránspolitikája miatt.
Desischado
@RonaGyuri: Pontosan ezt fogja tenni. Nem értem az EPP-ét, mire vár még? ?Mi kell nekik, hogy végre felfogják, hogy orbán hazug pávatáncos?!
Eladott Ország
Ameddig nem vágják ki a fideszt a Néppártból, addig nekem csak nyálverés, amit művelnek a vezetőik.
kereső
@Eladott Ország:" Az Európai Néppárt kongresszusán egyszerre szeretnének hitet tenni a liberális demokrácia mellett, és a politikai családban tartani a Fideszt."- el tudod ezt képzelni,igy együtt?
Aki Én
@Shikari a buta lúzer: Mi van kretén, nagyon eltűntél. Nem fér ki a fejed? Szorulása van a gazdádnak?
Aki Én
@Edmond Dantes: B R A V Ó ! ! !
Parádés példája fid-eszes és eszes párbeszédének, illetve annak hitelességének.
Eladott Ország
@kereső: Az Orbán nevű cigány, bűnöző és politikai prostituált bandája csak az erőszakból ért. Ki kell őket vágni az Európai Néppártból, mint egy macskát szarni.
kokopelli
A magyar kis purdé nem ellenfele a "belga-holland-...flamand" észjárásuaknak!
Azok már régen füszerekért vitorláztak keletre,amikor a pajtavajda népét az arabok
még Európa felé terelték eladásra! Tipp: jól válaszd meg az ellenfeled,különben jön
a pofonzápor! (ingyenbe attam!) (;-))
menekült
@kereső: ma 08:59
Igazából a néppárt azt szeretné, hogyha 0rbán maradna a néppártban, de betartaná az úniós normákat. Mivel 0rbánnak esze ágában nincs az úniós szabályokat betartani, a néppártnak muszáj lesz kiebrudalni a Fideszt, már ha nem akar a néppárt se@@et csinálni a szájából. Ha tisztességesek lennének, akkor elfogadnák, hogy a Fidesz nélkül kevesebb a súlyuk a parlamentben, viszont nem égetik magukat egy ilyen taggal, amelyikkel csak problémájuk volt eddig is. A Fidesz minden, csak nem néppárti. Egy soviniszta populista hazug párt, amit egy hatalommániás kivagyi elmebeteg vezet. Nem is értem, hogy eddig hogy tűrhették meg maguk között.
kereső
@menekült: én ezt mind értem- de Te meg olvasd el ezt- simán segget fognak csinálni a szájukból.Bár nem is, hiszen csak egy két EPP-s mondta eddig,hogy orbán=fideszt ki kell zárni.
Nekem e nélkül az interjú nélkül sem voltak illúzióim ezzel akpcsolatban- amig Merkel asszony nem mond Á-t,addig a fidesz marad a néppártban.És akkor az interjú:
sztarklikk.hu/kozelet/nincs-napirenden-a-fidesz-kizarasa-az-europai-neppartbol/344092
kereső
@menekült: Bocsánat, de kinomban jót nevettem. Ez olyan "fából vaskarika"-a mára szélsőjobboldali fidesz, akinek prominensei nyiltan fasiszta eszméket hirdetnek- meg a liberális demokrácia megvédése egy kalapban. T.Hölgyeim ,Uraim! El kéne dönteni végre,hogy mit is akarnak.Mert ez igy nem megy.Európát akarnak-e, vagy orbánt-és vele együtt a viszályt, a háborúskodást,a fasizmus felélesztését,és tekintélyuralmi államokat-diktatúrákat-irtam volt a másik ezzel foglakozó cikknél.
menekült
@kereső: Weber (akit ugye 0rbán támogat az EPP elnökjelölti választásban) azt mondja, hogy nyomást fognak gyakorolni 0rbánra. Na erre a nyomásra (inkább alapos összenyomásra) én nagyon kíváncsi vagyok.

Azt is mondta ez a Weber, hogy az Európai Unió problémáit és az EU-n belüli nézetkülönbségeket párbeszéddel kellene megoldani, le kell ülni és megbeszélni. Szerintem is, nem csak az EPP problémáit, hanem azt is, hogy kell-e változtatni az úniós elvárásokon, mit és hogyan. Ezt a most benyújtott dokumentumot nem értem, hogy csak az EPP elé teszik le, vagy az egész parlament elé. De az látszik, hogy sok tagállamnak problémái vannak az eddigi szabályozással, normákkal, lehet, hogy van amin változtatni kellene.
menekült
@kereső: Én is azt mondom, hogy a kettő együtt nem nagyon megy: elfogadtatni minden tagállammal, tehát a Fidesszel is az EU értékeiről és a demokrácia védelméről szóló dokumentumot, vagy ha nem megy, akkor kizárni a Fideszt.
kereső
@menekült: ez szerintem az EPP kongresszusa lesz,ahol megbeszélik orbánnal,hogy ejnye-bejnye.Aztán megy tovább minden.mint eddig.
menekült
@kereső: A lepényhal meg utoljára. :DD
kereső
@menekült: nem fogják kizárni- mert orbán ,mint eddig mindig mindent megigér, aláir- és aztán ott folytatja,ahol abbahagyta.AZ EPP-nek meg eddig is elég volt orbán igérete.Miért lenne most másképp. Ez a "megbeszéljük",meg béke, meg csók a család nagyon emlékeztet engem a Népszövetség-és Hitler kapcsolatára.pesszimista vagyok !ebben a kérdésben.Annyira már Te is tudhatod orbánról,hogy ha ellent mondanak neki, akkor a válasz- meghosszabitjuk...
menekült
@kereső: Ez sajnos igaz. De amit a birka magyar lenyel, meg benyel, azt a néppárt nem biztos. Egyszer náluk is betelik az a pohár. A liberálisoknál már betelt. Láttad Verhofstadt plakátját? Kíváncsi leszek, 0rbánék milyen indokkal gátolják meg, hogy a teherautó Magyarországra jöjjön. Mert hogy megkísérlik, az tuti.
tudode
A Néppárt végső soron kiállította a magyar választók bizonyítványát, ha beérik azzal, hogy egy KÖZJOGI MÉLTÓSÁG címet egy vásott kölyök, Mr FASZA GYEREK viselheti
.
------ Megbékélt a Néppárt a „vásott kölyök” Orbánnal
www.blikk.hu/aktualis/politika/megbekelt-a-neppart-a-vasott-kolyok-orbannal/qzzzyml
.
Ügyi bügyike 30 éve JÓ IDŐBEN mindig JÓ HELYEN lehet Kádár óta napjainkig, akit a jó édes apukája sem volt képeSS megnevelni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.