A bankközi rendszer hibátlanul működött – állítják.

Az összes nyugdíjat átutalták a bankoknak
Fotó: Mohai Balázs/MTI

A Magyar Államkincstár (MÁK) által indított valamennyi nyugdíj tranzakciót a GIRO Zrt. rendszereiben pénteken elszámolták, és elküldték a bankoknak – közölte a nyugdíjak elszámolását is végző bankközi klíring rendszer üzemeltetője az MTI-vel.

A GIRO Zrt. által üzemeltetett, a nyugdíjak elszámolását is végző bankközi klíring rendszer egész nap hibamentesen működött – áll a közleményben.

A postai kifizetések 2019. január 14-én indulnak – közölte a MÁK korábban.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Megtörtént az átutalás, a MÁK szerint aznap, amikor kellett. Igaz, reggel 8 helyett este 8-ra érkezett a pénz. Kíváncsi vagyok, hány kifizetés teljesül még hétfőn. A legnagyobb gond ezzel a januári nyugdíjfizetéssel a csúsztatás, az őszintétlenség, a kivagyiság, a túl magabiztosság. Remélem, ezek mind kamatoznak majd a kormány megítéslésében, akár az áprilisi EP választás eredményében is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
A feleségem is volt vásárolni, ő kp-vel fizetett , de az előtte levő nyugdíjjas párnak vissza kellett rakni a vásárolt árut, mert nem volt rajta a nyugdíj.Én csak azt remélem, hogy ők is a fideszre fognak ezután mindig szavazni, és nem törlik ki az alfelüket a plehes levelivel.
nezelodo
Jaj kedves hazudozók, ezt a nyuggerek is eszrevettek, vagy megszoktatok, hogy a boldog tv-itekben mindent elhisznek és bátran hazudozhattok?! Na ezt nem veszik be, mert azonnal hazugságon kapnak benneteket mert ők tudnak írni és fogadni SMS-t is.
nezelodo
@Pegero: Szólj a TokasTallai NAV-janak is, hogy ők is ilyen lazán kezeljék a saját határidejuket is. Egyebkent Orban jopofizik a nyuggereknek a decemberi korábbi kifizetésekkel, nála reklamalj, és ne a nyugdíjasokat kárhoztasd, akik mindent elhisznek ezeknek. Képzeld, ha a választási ígéreteket sem hinnék el! Biztos oda lenne a fülkeforradalom, mint a beígért győztes, aztán csúfosan elbukott pálinkaforradalom.
csak úgy....
Kedves nézöink, Önök @Pegero: -t hallották a hamisíthatatlan és oktondit a fidelitasból!
Kb. ez a véleménye az össz fidesznek rólatok ,nyögdíjasokról ! vállasztások elött bözsi utalvány és ingyen krumpli szarásig és most jön a tanuljátok meg beosztani szöveg!
Remélem,az ilyen csótányok vénségükre beosztóbbak lesznek,mint a mai ,felelötlenül költekezö nyögdíjas!

@Pegero: mondták már neked,hogy bunkó és pökhendi pöcs vagy?
Nessy
Halleluja! Akinek nincs kártyája, hanem a bankban szokta felvenni a nyugdíjat, az most várhat hétfőig, és a MÁK helyett már a bankokat szidhatja! Tényleg, fog ezért a káoszért valaki elnézést kérni a banki ügyintézöktől és a nyugdíjasoktól? Vagy ez van, ezt kell szeretni?
cziboor
[-_Itt találsz meztelen lányok a városodban: My.Su/Meztelen
Dr plágium
@Pegero: Nem akarjuk elvenni az ebédedet. Rohadjál meg.
Yoda69
@Pegero: Hat ez nagyon primitív és taho hsz volt. Igazi fideSSes.
szaboria1
Csak egy kérdésem van a MÁK átutalóját nem kell egy másik embernek is le ellenőrizni? Az én időmben csak akkor lehetett a béreket átutalni ha egy másik kolléga is megnézte a teljesítés időpontját.
Eladott Ország
Több bank úgy nyilatkozott, hogy ebből ma már nem lesz pénz, majd hétfőn. Most félretéve minden összeesküvés-elméletet, csak abba gondoljunk bele, micsoda ország az, ahol egy idős ember sírva panaszkodik, mert a hétvégére nem tud élelmet vásárolni. Mert ez történik, sokan bajba kerülhetnek ha a mai napon nem fut be a nyugdíj. A falvakban élők már akkor is bajban vannak, ha valamikor délután jelenik meg a számlájukon a pénz, ugyanis a falusi boltok nem este tízig tartanak nyitva. A helyzetet súlyosbítja, hogy decemberben – hála a nagylelkű kormánynak – előbb érkeztek a járandóságok. Ha valaki úgy gondolta, hogy most dőzsöl egy jót és két kiló krumplival többet vásárolt a szokásosnál, vagy megengedett magának egy ünnepi csirkefarhát levest, most nagyon nagy bajban van. Hány ember éli úgy az életét, hogy semennyi, két napra való tartaléka sincs? Félek, hogy sok. Aki a minimum-nyugdíjból próbál megélni, vagy akinek a nyugdíja az 50 ezer forintot sem éri el – és sok, nagyjából 60 ezer ilyen nyugdíjas van -, az hogyan is oszthatná be úgy, hogy baj esetére maradjon egy kis tartalék? Mi a fene történne, ha napokra, vagy akár hetekre leállna a kifizetés valamilyen okból? Hányan halnának éhen?
Dr plágium
@Shikari: Takarodj te és nyaljál tovább.
RonaGyuri
Csak a rend kedvéért

A MÁK még mindig nem ismerte le, és nem kért elnézést, viszont pofátlan hazudozással (idétlen jogászkodással) folytatja

Tegnap este 19:05-kor közreadott közleményében – ekkor még nagyon sokak számláján sem volt ott a pénze -: „A GIRO Zrt. a Magyar Államkincstárral együttműködve intézkedett a 2019. január hónapban esedékes nyugdíjkifizetések jogszabály szerinti – mai napon történő – kifizetéséről”, majd „a beküldött tranzakciók feldolgozásában nem volt és jelenleg sincs fennakadás. Az érintettek számára az utalások a jogszabály szerinti határidőre a mai napon megtörténnek”!
Nos ez egy különös jogi narratíva, lévén a jogszabályok az utalás küldőjének a felelőségévé teszik a pénzek időben történő megérkezést.
Ami alatt persze nem elvi, hanem effektív rendelkezésre bocsájtás kell teljesíteni.
Nem, nem csak arról van szó, hogy sokaknak nehézséget okot az automatákhoz való hozzáférés, de az internet-en keresztül sem tudták/tudják pénteken használni a pénzüket. Miről van szó? Igen nekünk is van értéknapunk és bizony a banki rendszerek zárását (ami péntek lévén sok helyen korábban is van) követően az utalásaink a következő értéknapra kerülnek teljesítésre. Ami szombat lévén sok banknál hétfői teljesítést jelent!
kereső
Szóval! Ez az üzenet igazolja,hogy a MÁK hazudott! Nem volt itt semmiféle dátum elirás. Nem tudott a MÁK utalni( nem volt pénze)-amig ki nem tört a botrány.Akkor el kezdett csöpögni a rendszerbe a pénz: Miért irom azt,hogy csöpögni- mert a nyugdijak szakaszosan érkeztek- volt aki délben kapta meg, volt aki csak este, vagy még akkor sem. Mint már irtam a bankközi átutalások ( GIRO) átfutási ideje max .4 óra. Hol volt a lé elvtársak? Hol van a büdzsé 597 milliárdos többlete, amiről tegnapelőtt regélt varga? Ja ,lehet,hogy csak papiron annyi- trükkök százai?,nem! Trükkök ezrei. Mert csengő magyar forint sehol .
szaboria1
@Eladott Ország: Ráadásul itt vidéken nagyon sokan a bankban veszik fel a pénzüket mert ezek az idősek nem tudják kezelni az ATM.-t Így sokan már csak hétfőn jutnak a pénzükhöz mert pénteken korábban zár az OTP.
vacsi
@RonaGyuri: Szintén csak a rend kedvéért:
Tesztelik a nyugdíjasokat! Majd rendszeresen egyre később jön a nyugdíj, míg egyszer kimarad egy havi, mert közben eléri a következő havi utalás dátumát!

Ugyanezt teszi a MÁV a zónázó vonatokkal: rendszeresen bemondja, hogy: technikai okok miatt 5-10-15, stb. percet késik. kb.2 hete a ceglédi zónázónál bemondták, hogy 60 percet késik. Akkor jött is, igaz, nem a késett vonat, hanem a következő, mivel óránként indulnak. Így a MÁV simán kihagyott egy járatot. Hogy miért? Magyarázat azóta sincs rá.
colibri
Megtörtént az átutalás, a MÁK szerint aznap, amikor kellett. Igaz, reggel 8 helyett este 8-ra érkezett a pénz. Kíváncsi vagyok, hány kifizetés teljesül még hétfőn. A legnagyobb gond ezzel a januári nyugdíjfizetéssel a csúsztatás, az őszintétlenség, a kivagyiság, a túl magabiztosság. Remélem, ezek mind kamatoznak majd a kormány megítéslésében, akár az áprilisi EP választás eredményében is.
Eladott Ország
@kereső: ma 07:29; Akkor lesz csak nagy káosz, ha Brüsszel elzárja a pénzcsapokat és az ellopott Uniós pénzek miatt, kiszabják a pénzbírságot.
Rockxy
A postai kifizetések hétfőn kezdődnek, szóval az összes nyugdíjat csak jövő héten pénteken kapják meg a vének.
Lehet várni az éhenhalásról szóló fakenyúzokat.
Eladott Ország
@Pegero: Ez a pökhendiség, ez az arrogancia valami vírus? Lehetetlen ép ésszel felfogni ! Ennyire mély lenne a mélység ? Ennyire sötét a sötétség ? Ez már a kognitív disszonancia jele.Te humanoid, trágyarakás, minden verbális megnyilvánulásoddal romba döntöd az evolúció elméletét, ugyanis ha te vagy végeredmény, akkor valami nagyon el lett baszva már a kezdet kezdetén. Lábszag van... uploads.disquscdn.com/images/d86a9a4dca3ba6dd72ac548b382d0149aead08514c5c88f57a9cfe7132729920.jpg?w=600&h=509

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.