Az áfacsalással erősen fertőzött szójakereskedelemmel foglalkozó három bűnszervezetet fogott el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai országos akcióban a közelmúltban – közölte az NAV csütörtökön az MTI-vel.

Egymilliárd forintos csalást leplezett le a NAV
Fotó: Wikipédia

A tájékoztatás szerint mindhárom bűnszervezet cégláncolatokon keresztül tüntette el az EU-ból beszerzett szója belföldi eladása után fizetendő áfát, egyikük tevékenységi körét kiterjesztette a bűnszövetkezetek másik gyakori célszektorára, a használtgépjármű-kereskedelemre is.

A három bűnözői csoport az ország szójapiacának számottevő részét lefedte az illegális eredetű "áfamentes" termékekkel, a 27 százalékos árelőnnyel pedig a szektor tisztességes cégei képtelenek felvenni a versenyt

- írja közleményében a NAV.

A költségvetést ért kár – a három bűnszövetkezet működésével – meghaladta az egymilliárd forintot, a takarmány- és malomipart sújtó negatív árverseny további károkat okozhat a gazdaságnak

- írják.

A helyszíni eljárásokban több mint 300 millió forint értékben készpénzt, gépjárműveket, ingatlanokat, luxuscikkeket, valamint 300 tonna szója- és repcedara vételárának követelését vették zár alá. Ezzel nemcsak az okozott kár nagy része térül meg, hanem az elkövetők által felhalmozott vagyon sem forgatható vissza újabb bűncselekmények finanszírozására – közölte a NAV.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozva, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt az elkövetők akár 20 évig terjedő szabadságvesztést is kaphatnak – tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Maxipocak
Má' kezdtem megijedni hogy a habony-rogán-orbán triumvirátust kapták el...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Maxipocak
Má' kezdtem megijedni hogy a habony-rogán-orbán triumvirátust kapták el...
papa.49
@Maxipocak: Á azok különleges védelem alatt vannak !!!
Maxipocak
@papa.49: Szerintem a NAV szerint nem is léteznek...
namihami
@Eladott Ország: Jó a folyamatábra, csak egy nagyon vastag leágazás lemaradt az aljáról. És éppen a legfontosabb, amiért és amitől az egész működik és működHET.
A végső, Mészárost és Orbánt összekötőn a nagyon vastag megy lefelé és egy vékony vissza.. Így lesz teljes és befejezett.
Eladott Ország
@namihami: Valóban, mert a Mészárol Lölö pénze, az a csúti cigányé.
https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/20...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.