A migrációs válsághelyzet és a keresztényüldözés volt a fő téma Orbán Viktor miniszterelnök és Matthew Hassan Kukah, a nigériai Sokoto megyéspüspöke, valamint Dacholom Datiri, egy nigériai református egyház, a Church of Christ in Nations lelkészi elnökének megbeszélésén kedden délután a Karmelita kolostorban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor nigériai keresztény vezetőkkel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Dacholom Datirit, egy nigériai református egyház, a Church of Christ in Nations lelkészi elnökét a Karmelita kolostorban 2019. május 14-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Az egyházi vezetők tragikusnak nevezték, hogy a nemzeti összetartás hiánya, a felekezeti erőszak és a szegénység miatt Nigériából milliók emigrálnak, majd a világ különböző részein megalázást szenvedve élnek, ráadásul sokan közülük bűncselekményeket követnek el.

A megbeszélésen, melyen részt vett Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár is, Orbán Viktor hangsúlyozta:

az afrikai országok érdeke is, hogy polgáraik a világméretű népvándorlás örvényébe kerülve ne vesszenek el szülőhazájuk számára, és ez kötelességeket ró Európára és a világ más fejlett térségeire.

Magyarország például a Hungary Helps programmal már eddig is számos iskola, kórház, szociális intézmény újjáépítését és működtetését segítette elő a konfliktusok által sújtott térségekben, a Közel-Keleten és Afrikában.

Az egyházi vezetők egyetértettek Orbán Viktorral abban, hogy a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, és nem a bajt vinni a világ más térségeibe.

Matthew Hassan Kukah és Dacholom Datiri megköszönték a magyar segítséget, amire – mint mondták – nagy szükség van, hiszen a szegénység mellett a vallási alapú erőszak is egyre inkább elterjed Nigériában, és az üldözésnek leginkább kitett közösségek éppen az ottani keresztények.

Forrás: MTI

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@CsipkeRózsa: Odaigéri nekik a nyugdíjasoktól elvett svájci indexálást és a 13. havi nyugdíjat. A hatalomért semmi sem drága.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
No akkor vizsgáljuk meg a SZEKTA Hungary Help programját!
.
Mit ád a jehova, az Isten, vagy hogy becézzem
.
2018. évi CXX. törvény
a Hungary Helps Programról *
.
net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=A1800120.TV
.
Magyarország a magyar emberek munkájának köszönhetően erősödik, amely megmutatkozik többek között gazdasági teljesítőképességének növekedésében, a munkából élő emberek növekvő számában, önvédelmi és érdekérvényesítési hatékonyságának erősödésében.
.
Magyarország képessé vált arra, hogy az eddigieknél nagyobb mértékben vegye ki a részét a válságterületek, a migrációs kibocsájtó országok és fejlődő országok stabilizálását szolgáló humanitárius segítségnyújtásból és nemzetközi fejlesztéspolitikából. A Magyarország által foganatosított nemzetközi humanitárius politikának összhangban kell lennie a magyar Kormány általános prioritásaival és elveivel, ezért a magyar Kormány nemzetközi tevékenységének az emberi méltóság és emberi jogok egyetemes védelme mellett szolgálnia kell a keresztény kultúra, azaz a magyarság értékalapjainak védelmét, valamint a keresztény kultúrkörhöz tartozó veszélyeztetett közösségek megsegítését.
.
Magyarországnak a magyar emberek biztonságának védelmében hozzá kell járulnia az Európára nehezedő migrációs nyomás csökkentéséhez, a helyben történő segítségnyújtással való megelőzéshez. Ezen a humanitárius segítségnyújtás terén tanúsított jószolgálati elvek összességét foglalja magába a magyar emberek szolidaritásának kifejezéseképpen Magyarország legjelentősebb humanitárius segítségnyújtási programja, a Hungary Helps Program.
.
A Hungary Helps Program kiszélesített alapelveinek gyakorlati megvalósítását jelen törvény hivatott biztosítani a következők szerint: a humanitárius válságok létének, kiváltó okainak és természetének feltárása és megnevezése, a közvetlen és helyben történő segítségnyújtás modellje, valamint a humanitárius válsággal fenyegetett közösségek helyben való maradása támogatásának az elve a prevenció révén. A...
tudode
Elfogyott a karakter!
.
Folyt.
.
A törvény biztosítja, hogy gyorsan és hatékonyan jusson el a segítség az üldözöttekhez és a humanitárius katasztrófák áldozataihoz, valamint Magyarország a nemzetközi szintéren meghatározóan hozzájáruljon a migrációt is előidéző folyamatok megszüntetésében a helyben történő azonnali segítségnyújtással.
.
Az Országgyűlés annak érdekében, hogy Magyarországnak mint a nemzetközi közösség szolidáris tagjának a nemzetközi humanitárius segítségnyújtási erőfeszítései hatékonyan érvényesülhessenek a következő a nemzetközi fejlesztési együttműködésről és a nemzetközi humanitárius segítségnyújtásról szóló 2014. évi XC. törvény célkitűzéseit kiegészítő törvényt alkotja:
.
Akkor már nem csak az ÖKONOMIKUS Szeretet szolgálat, ahol az asszony is MIGRÁNCS SIMOGATÓ, a kurmánynak is van ..J Ó T É K O N Y S Á G I .. valamije, amivel a Zöld foktól Nigerig viszik azt a lóvét, amelynek a BENNSZÜLÖTTEKNÉL is lenne SOS helye ahelyett, hogy a TENGER, a sivatag mossa twisztára!
.
Lehet, hogy gusztusa lett Trump teremőrére
.
PonyMÁJ! RafcsiKÁK!
CsipkeRózsa
Ők még nem kaptak, Orbán mennyit igért nekik?
namihami
Azért a nigériai helyében, a pacsi után megszámolnám az ujjaimat és átnéznrém, hogy megvan-e mindenem.
Csak a biztonság kedvéért... Biztos mondták neki, hogy kihez jött.
Eladott Ország
@CsipkeRózsa: Odaigéri nekik a nyugdíjasoktól elvett svájci indexálást és a 13. havi nyugdíjat. A hatalomért semmi sem drága.
Eladott Ország
A nemzetközi helyzet egyébként egyre fokozódik, Pelikán: Csau az utolsó éveiben már gyakorlatilag csak afrikai országokba látogatott, azokkal haverkodott papíron azért, mert szerette Afrikát, valójában azért, mert már csak ott voltak hajlandóak fogadni.
uploads.disquscdn.com/images/3ed16ab4bb93dfef12fec6e57f896d622d1577e36d32b34d7753d97ba5478792.jpg?w=600&h=805
Egy harcos keresztényt én is befogadnék.
uploads.disquscdn.com/images/cb918245882733503762a2d7e34716ad10d36de8470de946b8689e21f0d637ca.jpg?w=600&h=459
lampa laz
"Az egyházi vezetők tragikusnak nevezték, hogy a nemzeti összetartás hiánya, a felekezeti erőszak és a szegénység miatt Nigériából milliók emigrálnak, majd a világ különböző részein megalázást szenvedve élnek, ráadásul sokan közülük bűncselekményeket követnek el."

Mondják ezt annak az elmebajos baromnak, aki talán a világon a legjobban gyűlöli a migránsokat. Aki és akinek a szócsövei nap-nap után a bevándorlók ellen uszítanak félelmet keltve az emberekben nemcsak itthon, de egész Európában. Ilyen szar trógerral nem, hogy kezetfogni, még szóba állni sem lenne szabad.
Gauntlet
nem akar ott ragadni? jó a foci, stb !
menekült
@lampa laz: Emlékszel, mit mondott 0rbán pl az iszlám országokból Magyarországra érkezettekről? " Itt mindenkit tisztelettel fogadnak, az iszlám világból érkezetteket is. Mi egy nagy szellemi-civilizációs építménynek tekintjük az iszlámot, és nem szégyellünk tanulni sem tőlük." De a muszlim menekültek takarodjanak innen, mert mind terrorista, vagy el akarja venni a magyarok munkáját, meg akarja erőszakolni asszonyainkat-lányainkat, el akarja venni a kultúránkat.

Az "0rbáni hazugság" jelző a hazugságok csúcsát jelenti. Ez a szerencsétlen néger is meg fogja tapasztalni, milyen az 0rbáni tolerancia, tisztelet és vendégszeretet. A pénzes nigériaiak jöhetnek, a menekülteknek takarodj van.
lampa laz
@menekült: Igen azok akik pénzt hoznak neki, jó sokat, annál még az sem számít, h bűnöző, terrorista vagy éppen kém. A szerencsétlen hazájukból elüldözött emberek a kis motyójukkal együtt már nem kell, de nem is akar egy sem itt maradni, mert ami itt van nálunk az is szar, legfeljebb annyi a különbség, h nem lőnek még... egyenlőre.
menekült
@lampa laz: Tudok olyat, aki nagyon szeretne lőni is rájuk. Sajnos, nem egyet, hanem nagyon sokat. :(
lampa laz
@menekült: Félő, h ez a féktelen gyűlöletkeltés odáig vezet majd, h valamelyik barom agya elszáll és megtörténik a baj.
menekült
@lampa laz: Picit reménykeltő hogy vannak másféle emberek is. Mint pl. te.
Hogy nem mindenki olyan gyűlölködő, mint páran itt a propin is.
Borsodi
Akkor most mit is akar a miniszterünk?Vagy nem ez volt Trumpnál? Gondolom itt is igen ki lett dicsérve, esetleg hozhatna be egy pár Afrikait még,mert a Muszlinok,Ukránok unatkoznak.
lampa laz
@menekült: Köszönöm. Nekem mindig azok a honfitársaim jutnak eszembe, akik külföldre kényszerültek -számomra teljesen mindegy milyen okból- , h milyen érzés nekik ott ahol élnek szembesülni ezzel az egész menekült kérdéssel, az esetleges megvetéssel, az ezzel együttjáró beilleszkedéssel. Biztos nagyon nehéz nekik is távol lenni a családjuktól, rokonaiktól, az itthon maradottak fájdalmától. Rengeteg családot érint már ez és még sem érzik át a sok szerencsétlen menekült helyzetét. Jó, én is azt mondom, h nem ész nélkül kell őket befogadni. A megoldást keressék rá a politikusok és ne a gyűlöletet szítsák főleg úgy ahogyan orbán, kizárólag a hatalma megtartása érdekében. Rettenetese unom már ezt a migránsozást úgy, h az ország közben süllyed a mocsárba.
menekült
@lampa laz: Én ezt a saját bőrömön tapasztalom. Hiába az elfogadás, a kedvesség, az egyenlő bánásmód, a segítőkészség, hiába minden. Távol lenni otthonról, az valami pokoli. Nekem is, a családomnak, az ismerősöknek, a barátoknak, mindenkinek. És akkor belegondolok, milyen lehet ugyanez azoknak, akik valami borzalom elől menekülnek, és ahova megérkeznek, ott elutasítást, megvetést, végtelen ellenszenvet, embertelen bánásmódot, megalázást kapnak. Ezek a gyűlölködő migránsozók csak egyszer próbáljanak ebbe belegondolni!
justhpeter
Ahogy a "migráncsozás", úgy a kereszténység is csak egy, a cél érdekében felvett dolog jó Viktorunk számára. A cél pedig a kifosztásunk. Mi mással lehet megmagyarázni, hogy a kilenc éves "uralkodása" alatt folyamatosan megyünk lefelé ?
dr. prédikátor
Már alig várom hogy az O1G mikor találja meg a közös gyökereket a Nigériakkal!!! Sőt közöttük is lesznek magyar felmenőkkel rendelkezők ,csak a sok napsütés hatására kissé lebarnultak!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.