Jánosi Katalin harminc évvel ezelőtt nem gondolta volna, hogy lesz egy új önkényuralom Magyarországon. A Nagy Imre Alapítvány kurátora a hvg.hu kérésére visszaemlékezik, mi történt az újratemetéskor, amit ő nem is hív újratemetésnek. A Hősök terén összegyűlt tömeg emelkedett némasága, a nemzet lelkiismeretének hangjai, a gyász és a tisztelet nagy emberi kárpótlást nyújtottak neki 1989. június 16-án. De – veti fel – talán mégsem Orbán Viktorra kellett volna bízni a feladatot, hogy szóljon az összegyűltekhez. Elmondja azt is, mi bántotta igazán abban a beszédben.

(Forrás: hvg.hu)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
görbetükör
@justhpeter: Meg a párttitkárok csemetéi. :(
Csizmás Kond
Nagy Imre nem az országot szolgálta, hanem a kommunista elveket, feláldozva akár az országot is. Ezt lehet vitatni vagy tagadni de a mi megtörtént az nem változik. Attól, hogy valaki egy ország vezetésében részt vett nem föltétlen kell hősként tekinteni, Sok olyan királyunk volt akik szintén az ország élén álltak, amit a sajátjuknak tekintettek, de ma a nevüket sem ismerjük. Az olyan dolgokat pedig amelyek egy személy helyét jelölik meg a történelemben főleg nem egy rokon kell megállapítsa.
Sámannus
@RonaGyuri: tegyük még hozzá a külföldi szarjankókat akik tele szemetelik a magyar sajtót, és diktálják az elmebajosnak a tempót.
black mirror
"Mit törődnek a Fideszesek azzal, hogy mi lesz az országgal holnap, vagy a jövő évben, vagy tíz év múlva? Ők csak saját magukkal törődnek, és mert tisztában vannak azzal, hogy uralkodásuk bármely pillanatban véget érhet, egyetlen gondjuk az, hogy miképpen használhatják ki a jelen perceit a legjobban és leggazdaságosabban a maguk egyéni céljaira."

"Ami azelőtt jó volt, az most rossz. Ami azelőtt okosság volt, az most lopás, s ami azelőtt lopás volt, az most törvény. S mindezt együtt úgy nevezik, hogy Fidesz."

"Egy új, gyökértelen társadalmi osztály veszi rendre kezébe az ország irányítását mindenütt, egy osztály, melynek nincsenek tradíciói, s ezért ellene van minden tradíciónak. Egy osztály, melynek nincs múltja és nincs hite, melynek nincsenek erkölcsi értékei sem, s ezért üldözi a múltat, kineveti a hitet, s gúnyt űz minden erkölcsi értékből.”

/V.A., picit átírva... tényleg csak nagyon picit... a szükséges pici plusz/
Jozefina
Úgy érzem az unoka hűen viseli nagyapja keresztjét!!! És ez így helyes!!! Nagyon jó a hvg. cikk!!! Sok minden benne van. Megjegyzem teljesen egyetértek abban, hogy orbánnak semmi helye nem volt a temetésen felszólalők között. Barátoknek, ismerősöknek már akkor mondta én is, hogy ettől az embertől semmi jó nem várható!!!
tudode
Ma már az ország megbocsáthatatlan bűne, hogy egy velejéig romlott szakbarbár karaktergyílkos kaphat 16 évig bizalmat!!!
.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.