Jánosi Katalin harminc évvel ezelőtt nem gondolta volna, hogy lesz egy új önkényuralom Magyarországon. A Nagy Imre Alapítvány kurátora a hvg.hu kérésére visszaemlékezik, mi történt az újratemetéskor, amit ő nem is hív újratemetésnek. A Hősök terén összegyűlt tömeg emelkedett némasága, a nemzet lelkiismeretének hangjai, a gyász és a tisztelet nagy emberi kárpótlást nyújtottak neki 1989. június 16-án. De – veti fel – talán mégsem Orbán Viktorra kellett volna bízni a feladatot, hogy szóljon az összegyűltekhez. Elmondja azt is, mi bántotta igazán abban a beszédben.

(Forrás: hvg.hu)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
@görbetükör: A volt KISZ-titkárok, akik ma primitív despoták.
görbetükör
@justhpeter: Meg a párttitkárok csemetéi. :(
Csizmás Kond
Nagy Imre nem az országot szolgálta, hanem a kommunista elveket, feláldozva akár az országot is. Ezt lehet vitatni vagy tagadni de a mi megtörtént az nem változik. Attól, hogy valaki egy ország vezetésében részt vett nem föltétlen kell hősként tekinteni, Sok olyan királyunk volt akik szintén az ország élén álltak, amit a sajátjuknak tekintettek, de ma a nevüket sem ismerjük. Az olyan dolgokat pedig amelyek egy személy helyét jelölik meg a történelemben főleg nem egy rokon kell megállapítsa.
Sámannus
@RonaGyuri: tegyük még hozzá a külföldi szarjankókat akik tele szemetelik a magyar sajtót, és diktálják az elmebajosnak a tempót.
Jozefina
Úgy érzem az unoka hűen viseli nagyapja keresztjét!!! És ez így helyes!!! Nagyon jó a hvg. cikk!!! Sok minden benne van. Megjegyzem teljesen egyetértek abban, hogy orbánnak semmi helye nem volt a temetésen felszólalők között. Barátoknek, ismerősöknek már akkor mondta én is, hogy ettől az embertől semmi jó nem várható!!!
tudode
Ma már az ország megbocsáthatatlan bűne, hogy egy velejéig romlott szakbarbár karaktergyílkos kaphat 16 évig bizalmat!!!
.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Nagyvilág - 2020. January 26., 10:55
Felpörögtek az orosz szeszgyárak
Szórakozás - 2020. January 26., 10:52
Anyósa miatt hagyta ott anyját Harry herceg?