A DK-s európai parlamenti (EP-) képviselők az első pillanatban megkezdték Brüsszelben az áskálódást saját hazájuk ellen – írta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Molnár Csabának, a DK EP-képviselőjének címzett csütörtöki levelében.

Kocsi Máté szerint a DK áskálódik

A fideszes politikus a Facebook-oldalán közzétett levélben emlékeztetett, hogy Molnár Csaba szerdán szintén levélben arról tájékoztatta Orbán Viktor miniszterelnököt, a Fidesz elnökét, hogy a DK képviselőinek kezdeményezésére az EP szociáldemokrata frakciója úgy döntött, nem szavazza meg a Fidesz jelöltjeit az EP szakbizottsági tisztségeire.

Kocsis Máté erre adott válaszában úgy fogalmazott: "nem őriz a politikai emlékezet az elmúlt évtizedekből példát" arra – sem a magyar, sem az európai parlament történetében –, hogy a megszerzett mandátumok arányában betölthető parlamenti tisztségek elosztásánál a képviselőcsoportok egymás ellen szavaztak volna.

Nem a politikusok egymás iránti udvariassága miatt van ez így – folytatta –, hanem azért, mert a mandátumok és a hozzájuk kötődő parlamenti tisztségek aránya a választók döntésén nyugszik.

"Önök tehát semmi mást nem tettek, csak szembefordultak a választók akaratával, arcul csapták a magyarok demokratikus döntését, melyet az európai parlamenti választáson meghoztak. Ez elfogadhatatlan és vérlázító" – reagált a frakcióvezető, aki szerint ismét bebizonyosodott, a DK-nak "a bevándorláspártiság jóval előbbre való, mint a magyar érdek".

A magyar érdek ugyanis az lenne, hogy minél több szakbizottsági tisztséget magyarok tölthessenek be – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a Fidesz ezért is támogatja a magyar jelölteket bármely európai tisztségre, míg Gyurcsány Ferenc neje és Molnár Csaba minden követ megmozgat, hogy Magyarországot megfosszák ezektől a lehetőségektől.

Kocsis Máté azt is megjegyezte, a DK "veszélyes vizekre evezett", mert ha elfogadottá válik, hogy politikai nézetkülönbségek miatt a frakciók nem támogatják egymás jelöltjeit a mandátumok arányában megszerzett tisztségekre, "a magyar Országgyűlésben is döntési helyzetbe kerülhetünk". A Fidesz-frakció vezetőjeként ugyanis nehezen tud majd érvelni azokkal a képviselői javaslatokkal szemben, amelyek szerint bevándorláspárti politikus ne tölthessen be parlamenti pozíciót – írta, jelezve, hogy ez esetben viszont Varju László nem lenne a költségvetési bizottság elnöke, Vadai Ágnes nem alelnökölhetné a honvédelmi és rendészeti bizottságot, Oláh Lajos pedig az európai ügyek bizottságában nem töltené be ezt a posztot.

Levelét azzal zárta, hogy a Fidesz-KDNP európai képviselőcsoportja mindent meg fog tenni a bevándorlás megállításáért, a nemzetek Európájáért, a keresztény kultúra és a határok védelméért. "Akkor is így lesz ez, ha Önök tovább folytatják áskálódó, Magyarország érdekeit sértő politikájukat" – írta Kocsis Máté Molnár Csabának.

Forrás: MTI

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Magyar vagyok és örülök, hogy az ámokfutó Fidesz ellen a DK áskálódik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Kukabúvár málékislány TE MIT CSINÁLSZ, TE NEM ÁSKÁLÓDSZ ???
kokopelli
"Tisztelt Brüsszel bácsi!A dolog úgy kezdődött,hogy a Molnár Csabi megint visszaütött!"
solidedge
Magyar vagyok és örülök, hogy az ámokfutó Fidesz ellen a DK áskálódik.
solidedge
A DK áskálódása megegyezik a választók felének akaratával. A Fidesz a másik felének egy részét is hatalmi visszaélésekkel követte el. Kocsis helyében nem verném a nyálamat.
Qqberci
Mátégyerek! Nem Magyarország ellen áskálodnak,, hanem a választók felhatalmazása alapján megkezdték a csutkánytalanítást!...
kulabombaafityiszre
A dk áskálódik,te meg buzi vagy máté,zajlik az élet.
Szeparepa2
Hazug hazaáruló náci szarbáncsicsi-kocsimatyi a kurva anyád...
simmering73
Hülye vagy fiam, Kocsis "Nemvagyokbuzipapíromvanróla" Máté, leülhetsz.
Nessy
Már kezd unalmassá válni, hogy a fidesz az egész országgal azonosítja magát! Max. a fele, de az is határon túli, unión kivüli voksokkal, meg némi csalással! Az unióban nem egy pártcsaládhoz tartoznak, az pedig hogy az egyes pártcsaládok hogy döntenek, ne akarja a 4 DK képviselőre lőcsölni! Nem mindenki jár pávatáncot, mint O.V. és hívei!
Apropó, hogy is volt Weber támogatása, nem támogatása a fidesz részéről???
Klubtag
@Nessy: ...meg hogy is volt az, mikor 2004-2010. között ott nyáladzottak az EU valamelyik szervénél, hogy vonják meg a Gyurcsány kormányától a támogatást. Akkor is a magyar emberek, a magyar haza érdeke volt a fő szempont?...Hiába, nagy gazemberek ezek a fidesz-kdnp komisszárok (a vezérükkel az élen), no meg még Alzheimeresek is...
Madácsi Pali
Matyi! Úgy csinálsz mint aki nem beszél magyarul! Tudod te mi a kümbség Magyarország, és a fideSS nevü párt között? Nálatok ez a két szó szinonímája egymásnak, pedig nem azok. Ti csak egy álnok, hazug, csaló, korrupt pártnak álcázott rablóbanda tagjai vagytok. Bortönben a helyetek, nem parlamentekben.
Commenter
Nem áskálódik a DK. Aki leginkább áskálódik az a Fidesz és Kocsis Máté. Nemcsak áskálódnak, zsarolnak is. Csak azért mert egyazon ország képviselői, nem köteles a DK szavazni egyik jelöltre sem, pláne úgy hogy nem tartják őket alkalmasnak a poziciók betöltésére. Arról nem is beszélve, hogy fel vannak függesztve, kihagyják magukról azt az apró de fontos infót hogy fideszesek, ld. Járóka. Az EU bírósága előtt lenne már a fidesznek a helye nem az EP-ben és a Néppártban.
relatív
Ez a némber még a most említett levelében IS hazudik, hiszen az általa kifogásolt jelenséget korábban pártja IS gyakorolta más pártok képviselőivel szemben.

Az a fenyegetés azonban , melyet levelében említ - mint pártja reakcióját -, az alkotmány-, és jogellenes !!!
kereső
Itt a válasz, természetesen nem a mameluknak, hanem a fidess elnökének cimezve:https://hirklikk.hu/kozelet/molnar-csaba-keme...
kokopelli
@Commenter: ..de igenis áskálódik,mert elvette a kis Máté-nak a homokozó vödörkéjét!
Mivel szór a kis Máté homokot a többiek szemébe?...vagy az ásót is elvette? a'má tény-
leg sok (sokk)!...Csabika, mond 12-szer hogy nem szabad! (;-()
Aki Én
Eva Kovacs a fészbuk esze!

Úgy látszik nem elég az eü közelében sertepertélni, kezelésekre kellene járni.
Jobbulást!
Commenter
@kokopelli: mátékának az egész homokozó kell. viktorka kinőtte a disznóólat, a homokozót, sőt Magyarországot is, neki Európa kell(ene)
Nessy
Néha eszükbe juthatna, hogy az ország másik fele, ukrán levelezőtagozatos segítség nélkül, nem rájuk szavazott!
CsipkeRózsa
A magyar parlamenti szavazások és az EP szavazások nem egyformák, a kettő nem függ össze. Kocsis ne dönthesse el, hogy nem szavazzák meg az ellenzéknek járó bizottsági helyeket.
kokopelli
@Aki Én: (14:54) borzalmasan hülye a csaj! Valószínű,hogy ott született,mert a magyar nyelvet
évtizedekig nem lehet elfelejteni még külföldön sem! A rövid agymenéseit átnézethetné egy igazi
magyarral! Nem csak a "hejjesirasa" ß@r,hanem a "foggalmazássa" is !!
Amikor a gyerekkori haver hazalátogatott szintén Canadából,akkor lebaltázott,hogy ne dumáljak
neki,mert ő benne van a "fészbuk"-ban!...közös betegség odaátról!?
Aki Én
@kokopelli: Az írásai alapján egy rettentően tanulatlan, ostoba, egyszerű ember, aki saját magával van legkevésbé tisztában. Tipikus fideszes. Teljesen egyértelmű, hogy aki nem látja mit művelnek ezek, az végtelenül ostoba.
kokopelli
@Aki Én: ...mintha a havert hallanám,amikor a csajt olvasom,aki Montreal-ban lakik,és az
állítása szerint "vesetechnikus"! A neje német és elmagyarázta nekem,hogy műtős ill. vesemo-
sásoknál (Dialyse) felügyel egy kórházban)! Rendes de kicsit egyszerű,és sajnos mindentudó!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2019. October 16., 08:09
Macskát mentettek ki egy kútból
Itthon - 2019. October 16., 07:21
Bűnbandát számolt fel a rendőrség