Novemberben érkezik a minden eddiginél magasabb összegű nyugdíjprémium és az egyszeri nyugdíjkiegészítés, egy átlag nyugdíjas novemberben összesen 30 ezer forinttal kaphat többet, mint az előző hónapokban – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint Magyarország történetében ez a harmadik év, hogy a gazdaság jó teljesítményének köszönhetően nyugdíjprémiumot fizet a kormány, és már az erről szóló kormányrendelet is megjelent.

A kormány úgy gondolja, hogy az időseknek is részesülniük kell a gazdasági növekedés eredményeiből, hiszen egy életet ledolgoztak ezért az országért

- tették hozzá.

A tájékoztatás szerint idén novemberben minden eddiginél magasabb összegű lesz a nyugdíjprémium, amelyet minden nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülő – mintegy 2,5 millió – embernek fizetnek ki. A nyugdíjprémium maximális összege 22 ezer forint, átlagos összege pedig 20 ezer forint lesz. Nyugdíjprémiumra azok az öregségi nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülők jogosultak, akik a kormányrendeletben felsorolt más ellátások valamelyikében 2019. novemberében részesülnek, ideértve azokat is, akiknek az ellátását 2018. december 31-ét követően állapították meg – közölte a tárca.

Közölték azt is, hogy a nyugdíjasok a nyugdíjprémiummal együtt megkapják az egyszeri nyugdíjkiegészítést is, amelynek célja a nyugdíjak inflációkövető emelése és ezzel vásárlóértékük megőrzése. Ennek összege idén átlagosan 10 ezer forint lesz.

Egy átlag nyugdíjas novemberben 30 ezer forinttal kaphat többet, mint az előző hónapokban. A kifizetés a novemberi nyugdíj kézbesítésével egyidejűleg történik majd, a banki átutalás pedig november 12-én lesz. Mostanra már a 9 ezer forintos rezsiutalványt is megkapták a nyugdíjasok, amelyet jövő év március végéig lehet felhasználni – írta az Emmi.

Forrás: MTI

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
a kormány inkább azt kellene gondolja, hogy tisztességesen megadja az emeléseket és nem nyúlja le!!! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
Nekem az jött le Orbán beszédéből, miközben az egyik kezében erősen szorongatja a kassza kulcsát, a másik kezéből alamizsnát szór... a szájacskájából kijövő jól artikulált hangokkal figyelmezteti a nyájas nézőt, hogy ne feledjük, valamennyi nyugdíjas a mi szülőnk, nagyszülőnk...erre ő nagyon figyel, sosem felejti el.

Hívei közt szem nem maradt szárazon.
advocat
Ez jár! Sőt! Ennél több járna. Hol a 13. havi nyugdíj? 9 éve hallgatnak róla, csak néha nyitják ki a szájukat, hogy elvették. Kétharmaddal az lett volna az első, hogy visszadják. Hát ezért is vesztettek, mert a nyuggerek hócipője is tele kezd lenni. És miért akadályozzák 11. alkalommal az újabb - világpiaci árhoz igazodó - rezsicsökkentést? Válasz? Az nincs. Csak arról dumálnak, hogy 9 éve mennyi volt az egészségügyre költött pénz. DE! MAGYARORSZÁG jobban teljesít! Csak Lölőnek és barátainak!
jesz
@sokanvagyunk: ő már csak tudta...hiszen pék volt...(most azt kellene írnom, hogy az volt a becsületes szakmája, de nem írom)
nezelodo
Vajon ezt a kifizetésig hányszor zengitek el, hogy a hülyék is megértsék, hogy egy hangyányit visszacsorgattok abból amit elloptatok!
Remélem az egykor térdre imára felszólított csuhások addig minden misén kiprédikálják a világraszóló könyöradományt!.
Hiába a Kádár is a tanítómesteretek volt, ő is élt azzal, hogy a szocializmust már a szószékről is méltatták a békepapok, akik mostanra a fidesz szolgálatába álltak.
vacsi
@RonaGyuri: Nem csak az emeléseket kellene tisztességesen megadni, hanem tisztességesen, a törvény szerint kellene megállapítani a nyugdíjakat is!
nevemnick
Igaz, hogy egyikünk számára sem vigasz, de azt kívánom ezeknek, hogy a fizetős egészségügyi intézményekbe az elsíbolt pénzt szépen visszacsurgatják. Amennyi átkot szórtak és szórni fognak még ezeknek a patkányoknak a fejére, biztos vagyok benne, hogy a kínok kínját fogják életük utolsó szakaszában elszenvedni.

Mert megérdemlik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.