A Financial Timesba írt cikket Matolcsy arról, hogy szerinte meg kell szüntetni az eurózónát.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
@Gáon Mordehaj: Sékelt szeretnél?...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kokopelli
Ne irígykedj kuszaszemű! El kell érni a küszöböt,oszt annyi! (;-))
Sámannus
Tudja mivel járatja le legjobban az országot. Hogy lehetett ez a szarházi MNB elnök? Van még az országban ember aki hisz ezeknek a vadbarmoknak? A félrabaszáson kjívül tud még valamit ez a kupcihér paraszt?
Qqberci
Már Eltolcsinak is készítik a VIP-szobát Grazban...
Csizmás Kond
Annyi biztos hogy egy elfogadott biztos fizetőeszközt könnyű elvetni de megalkotni százszor nehezebb.
Nessy
Azt elhiszem, hogy neki és a kormánynak káros! Ezzel az alacsony forint árfolyammal remekül lehet lenyúlható forintot konvertálni! Mint ahogy a forintosításból is három alapítvány jött össze Matolcsinak!
kereső
Valaki borogassa má be ezt a "lázálmost"- egy kis hideg vizes lepedőbe . Attól hátha észhez tér.
Gáon Mordehaj
Az EURÓ az intellektuális német gazdasági expanzió trójai falova !
Gáon Mordehaj
A kozmopolita balliberálnyikovok csak akkor moralizálnak, csak akkor semmi nem felel meg számukra, ha éppen nem ők vannak kormányzati és politikai hatalmon. Mihelyt hatalomra kerülnek gátlástalanul hazudoznak! Lásd! i.imgur.com/qfawQ.jpg
Qqberci
@Gáon Mordehaj: Sékelt szeretnél?...
kereső
@Gáon Mordehaj: a fidessnek=orbánnak meg hatalomra sem kerülni ahhoz, hogy hazudozzon. Egyszerűen hazugság az egész élete :fidess=orbán.
simmering73
Az országra káros, hogy már kilenc éve szívjátok a vérünket.
Dr plágium
Pedig ti is euróban tartjátok a lét (amit loptatok)
Sámannus
@Gáon Mordehaj: Akkor a Forint az micsoda, ha ezek a lábukat törlik bele. Egy hét alatt több baromságot hordtak össze, mint máskor egy év alatt. Országcsődre játszanak, mert a pénzt már kilopták mind az országból.
Gáon Mordehaj
@Sámannus: Nézzed át a gazdasági mutatókat, az államháztartási adatokat. Vessed össze Gyurcsótány idején, az akkori MNB adminisztráció mellett kialakult helyzettel. Természetesen megértelek, ha a politikai hatalomváltás egzisztenciális elszenvedője vagy, mert az ilyeneknek semmi sem jó! Ez a portál meg az ilyenek szellemi gettója.
Clavigo
@Gáon Mordehaj: 17.39. Aha.. .Csillapodjál Mordehaj...:) :) :) :)
kokopelli
@Sámannus: ...egy biztos,hogy a csődöt hamarabb elérik,mint az €-s küszöb teljesítését! Savanyú
a szőlő,mert túl magasan lóg nekik!Sok évvel a háború után mi kölkök nagycimletű "pengős" bankjegyekkel
zsugáztunk!A mi unokáink is elérik majd "millió bilforintos" játékpénzt? A Marhatolcsy majd elintézi?
Józsipapa
Ez az embernek nem nevezhető egyén, napról - napra hülyébb lesz !!!
Állítsátok meg Arturo Uit !!!
Clavigo
" tündérország,,,,you know ""...: :) :) :) ez a hülye ( nemzethy ) sem fért már be a zárt osztályra..
Sámannus
@Gáon Mordehaj: Természetesen maradok a "gettóban", de én nem nevezném azt az időszakot káosznak. Inkább nevezem egy küzdelemnek a leszakadók ért.
Sajnálhatod, hogy engemet egyik időszak sem érintett katasztrofálisan és megtudom ítélni ki követett el súlyosabb hibát. Gondolom téged jobban érdekelnek a kirakat eredmények amiből több van mint térkőből. A sziporkázóan szép eredmények pedig a szőrös lelkű társaid műve akik lesajnálják a nyomorgókat a hajléktalanokat, és a nélkülözőket, aki sorra fagynak meg otthonukban. Mondjuk ha ez nem lenne akkor elismerném ezt a teljesítmény így viszont azt látom, hogy ez a rendszer csődközelben van, különben nem lenne ez a csapongás a gazdaság irányítói részéről
kokopelli
Természetesen ß@rul néz ki,hogy az "€" egyre többe kerül a forintosoknál,de ez a pénzpiac!A Marhatolcsy
és a bandája kezében van az €-hoz való közelítés! A piac törvényeit nem lehet meghágni,mert csak szaporod-
nak! Kérdezze meg a pirospöttyös-scheggű mandulaszemű haverjait,hogy mi a teendő,ha ß@r van a palacsin-
tában!
Gáon Mordehaj
@Sámannus: Hangulatkeltésnek elsőrendű!
IGAZ ezt mindennél fényesebben cáfolják az extrém kiskereskedelmi áruforgalmi mutatók.
Minden társadalomnak, még a legmódosabbnak is meg vannak a maguk nyomorultjai. Ez valahol egy történelmi kategória, de egyben a társadalmi szekciós hatások velejárója. A populizmus ott kezdődik, amikor hataloméhes politikai törekvések, hangulatkeltő módon a "nyomorultak felszabadításáért" hívnak barikádra. Ez, a mostani balliberális (kérész életű ) siker is megmutatta a ballibsik igazi arcát. Azonnal megemelték polgármesteri és képviselői javadalmazásukat! Azonnal, méghozzá mielött bármit is jobban csináltak volna, mint Fideszes elődjeik. A magyarországi balliberális tábor egy társadalmi és erkölcsi kategória! Amely nélkülözi a nemzeti érzést , a magyar történelmi sorsközösséghez való tartozás feltételek nélküli szükségét. Ezen népességhányad számára a haza csupán tartózkodási hely, egzisztenciális mozgástér.
i.imgur.com/59ThAID.jpg (vizualizált kritika)
Lepényleső
A többség a hatalom bitorlóival van így.
Sámannus
@Gáon Mordehaj: A képviselői fizetés említés populizmust sejtet. az a jövedelem mára a piaci átlag fizetés körül van.
A többi dumád is sima demagógia ócska agitprop lehetsz csak.
"Minden társadalomnak, még a legmódosabbnak is meg vannak a maguk nyomorultjai." Valóban csak ebben is lassan csúszunk lefelé, és a kritikus 60% sem ad okot dicsekvésre.
Neked a nemzeti érzés a tömegnyomor fokozása a cselekvőképes lakosság üldözése, és idegenek tömeges betelepítése., valamiféle munkavégzés címén, az elüldözöttek helyére. A nemzeti érzés a te szemedben szembe álltja a társadalom rétegeit. Eleve nemzetellenes gondolkodásra vall Pontosan ezért marasztalható el a fidesz, mert kénye kedve szerint jelöl ki társadalmi csoportokat ellenségnek. Tanárok orvosok, közalkalmazottak, diákok hol ez hol az a csoport. Van akinek az üzlete, trafik, kis garázsboltok, rendészek tűzoltók, mindig más a soros nálatok,hiába nincs közük a pénzes zsákhoz.
Csak röhögök amikor egyes fideszesek is kikerülnek a kegykosárból amikor rájönnek, hogy át vannak baszva.
A fideszt egyenlőre nem zavarja, de látható maguk alatt vágják a fát. Úgy látszik hogy ők vannak pontosan külföldi despoták nyomása alatt. Valószínű, hogy a hataloméhség miatt elárultak mindenkit, még saját családjukat is, hogy uralkodjanak. Előbb a te oldaladon legyen rend, utána söpörjél más portáján.
fahrenheit451
@durbincs: Ilyen szinten listazni... Oh, te szegeny, magyarul picit tudo ukran paraszt legeny :(
lusta
@Gáon Mordehaj: Drága sztrovacsek, 248 forintért vettem az eurót. Tényleg sz@r volt. A svájci frank mennyibe is kóstált?
Yoda69
eltolcsi szerint nem csak az Euro zonat kellene megszuntetni hanem az Uniot is. Meg szerencse hogy ezen a bolondon csak rohognek a kollegai. Bar sajnos igy nagy kart okoz az orszagnak.
RonaGyuri
Matxit, messze túl a baba popsik bornírt pöttyözésén

Matolcsy: „We need to admit the euro was a mistake”

„Itt az ideje, hogy megkeressük a kijáratot az euró-csapdából. Veszélyes dogma azt állítani, hogy az euró volt a következő normális lépés Nyugat-Európa egyesítése felé. A közös európai valuta ugyanis egyáltalán nem normális, mivel a bevezetéshez szükséges alapfeltételek szinte egyike sem volt meg” – írta Matolcsy György nemzeti banki elnök az FT.com oldalon (a hvg.hu fordításában) közzétett véleményében.
Nos nyugodtan hozzátehetjük, hogy ez is egy vélemény és kellően unortodox. Arról nem is beszélve, hogy közismert tény, hogy Matolcsyra időnként – na jó azért meglehetősen gyakran – rátör és akkor mondja és mondja.
A hvg.hu-s cikk legnagyobb erénye a mellékelt kép

(img2.hvg.hu/image.aspx?id=910f29bb-5963-483b-b0dd-d396f5299595&view=da658e97-86c0-40f3-acd3-b0a850f32c30)
Ugyanis az elmúlt hét – igaz egy kicsit árnyékban – egyik legbornírtabb kijelentése is a derék Matolcsy mesterhez kötődik (szintén a hvg.hu-t idézem):
„Elkezdődött Eurázsia korszaka, az eurázsiai kontinens országai egyre nagyobb szerepet kapnak, együttműködésük egyre fontosabbá válik – ez már nem Orbán és Putyin találkozóján hangzott el szerencsére, Matolcsy György mondta az idén első alkalommal megrendezett Eurázsia Fórum konferencián. A jegybankelnök odáig jutott: Eurázsia államai közös pénzt használnak majd a jövőben, amely digitális lesz, az aranyon és az elektromosságon alapul majd.”
Hogyan? Az EUR-nak nincsenek meg a feltételei és ki kell dobni: Közben pedig egy eurázsiai közös pénzre meg szükség van? Ezt én nem értem! Pontosabban nagyon nem szeretném érteni!!! =))
reagens
Igaza van. Ez a műpénz a gazdaságunkat csak gyöngítené. A szuverenitás alapja a nemzeti valuta.
Yoda69
@reagens: Tagja vagyunk egy szervezetnek amit ugy hivnak Europai Unio. Az unio valutaja az Euro, amit jo dolog es az egyetlen eszkoz hogy versenykepesek legyunk az USA-val, es az Azsiai orszagokkal szemben. Szuveren orszagoknak NINCS jovoje.
Capice?
sokanvagyunk
@durbincs: Gondolom, dollárt akartál írni... - ezzel is anyagilag gyengítik a "tatát", mint ahogy régen az örökifjú "fiatal demokraták" belülről fúrták az MSZMP-t. :D
reagens
@Yoda69: Csak a szuverén országoknak van jövője. Nem kérünk az Európai Egyesült Államokból és ezt minden szinten előadtuk. Ha ezt nem veszik tudomásul, felbomlik az Eu! Nem is nagyon bánnám, ha a sok idegen érdek eltakarodna innen!
Yoda69
@reagens: Ez a te magan velemenyed, es a romanokok es ciganyokon kivul nem hiszem hogy sokan osztanak. A magyarok tobbsege Unio parti, nem veletlene hogy ezt a kerdest meg O1G se meri feszegetni. Tudja hogy bebukna egy nepszavazast. Az Unio pedig egy esetben tud fennmaradni, ha az USA mintajara letrejon az USE. Persze ezt te nem erted, es nem is ezert kapod a fizetesed hogy ezt megertsd.
reagens
@Yoda69: A magyarok magyar pártiak, nem idegen zsoldosok!
csak úgy....
@reagens: tibi,te pötsch! már miért nem volna szuverén magyarország? azt csinál a fidesz amit akar, majd a gazdasági rábaxarintás után,neked is kinyílik a csipád...(persze kétlem)
keletre nyitni,mert ott a jövö? ki köll lépni az EU ból és akkor kedvetekre türkülhettek.
te a születésed óta ennyire plöm-plöm,vagy ez már az öregkori leépülés jele?
nevemnick
@reagens: (10:13) ,,A magyarok magyar pártiak, nem idegen zsoldosok!"
Igazad van!
DE... mindez nem vonatkozik a kormányra és a rats bandájára, azaz rátok.
Yoda69
@reagens: Ez aztan komoly megallapitas, csikari.
Ezt mind magadtol izzadtad ki, vagy besesitett idiota haverod, a szopofantom dubrincs?
reagens
@Yoda69: Attól nem vagy bölcs, hogy a liberális maszlagokat böfögöd vissza mindenféle gondolkodás nélkül.
reagens
@nevemnick: Rats? Nem tanultál meg rendesen magyarul idegen ügynök? Mi patkánynak modjuk, csak úgy jelzem!
Yoda69
@reagens: Latom kifogytal az eszervbol, ez nalad eleg hamar megy :)
csak úgy....
@reagens: tudod,hogy érezni lehet a nyelvedböl áradó lábszagot?
komcsinak is kiváló voltál,te vagy a nyalás nagymestere...
mindíg a mások magyarságával foglalkozol,közben a tiéd meg nem bizonított!
te még kipcsaknak is gyöngécske...
kokopelli
@csak úgy...: ő is csak olyan mit a cigánypurdé!
-Te purdé ettél már csokit?
-Még nem,de többet nem is eszek ! (;-))
(az €-ért meg egy gazdaságnak meg kell felelnie! Azért savanyú a szőlő!!)
kokopelli
@Nessy: 19 ország már €-val rendelkezik!Ők azok akik rosszul menetelnek! (;-))
Szegény pöttyös Marhatolcsy..!(:-()
reagens
@Yoda69: Mit vitatkozzak egy liberális magyargyűlölővel! Maradj otthon, mert ide nem kellesz! :-) na tipli!
kokopelli
@Nessy: Írjon a Marhatolcsy et. a magyar Ludas Matyiba! A Német Márka ugyanolyan kellemetlen
lenne neki,mert a keményvaluták a Forinthoz képes mindíg emlékeztetik őt a gazdasági különbségre! (:-()
nevemnick
@reagens: (12:41) írhattam volna neked oroszul is, de azt elvből nem tanultam.
reagens
@nevemnick: :-) Humorodnál vagy. Ezt értékelem. :-)
csak úgy....
@reagens: " Mit vitatkozzak egy liberális magyargyűlölővel!" egy elvakult fidesz és orbán nyalóval,szerinted lehet vitatkozni, buksi !? az ingyen krumpli után ,kaptok egy vibrátort ,az elemet nektek köll venni,hogy ne élvezz el rögvest...
csak úgy....
@grincss: fölszóllítás nélkül hozod rám a marist...ez nem emberbarát!
grincss
@csak úgy...: Muszáj volt, mert ő is kancsi, meg ő is van olyan ostoba! :-)
grincss
@csak úgy...: Ja! És képzelj el egy közös gyereket! :-)
csak úgy....
@grincss: azért egy történész is tévedhet dózsából, a szömeiröl meg egy szót se!...,viktornak tetszenek mert szerinte értelmesek és a türk tanács is arra szavazott,hogy a marisnak igen csak kipcsak a nézése
csak úgy....
@grincss: kivel közöset? a frászt hozod rám,örökös számolásban vagyok,hogy nem e...,de szerintem kizárt.
Pálinkafőző Rézüst
valaki megnézte már, hogy pl. 1 Tv újságmennyibe kerül Ft.-ban, meg Euróban??? megatöbbi. stb, stb, stb... Nos??? Előbb gondolkozni...utána válaszolni!
grincss
@csak úgy...: A Matolcsinak, + a Marcsinak a gyermeke! :-)
csak úgy....
@grincss: el sem merem képzelni,szegény gyerek...
lehet,hogy a küklopsz is magyar gyerök vót?
verőce21
Akinek euró kell, vegyen az arab pénzváltóknál, a Keletinél. Magyarországon talán soha nem lesz euró
hivatalos fizetőeszköz. Az euró csak a németeknek jó, szinte minden állam veszített rajta akik bevezették. Főleg a déli államok.
A korona bevetetését is vészhelyzet esetére tartogatjuk, ha a spekulánsok be akarják dönteni a forintot, pl. az EUR ellenében.
kokopelli
@grincss: Ő aztán murvára tudja!Látja ő mindkét felét a képernyőnek? Nézeteltérésben van a németekkel?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.