Felmenti a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. vezérigazgatóját, Nagy László Albertet Karácsony Gergely főpolgármester – közölte a Főpolgármesteri Hivatal szerda este az MTI-vel. A közlemény szerint a csütörtöki hatályú döntést a szerződéskötési moratórium megszegése indokolja.

Karácsony Gergely kirúgja az FKF vezérigazgatóját, mert leszerződtek Mészárossal
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Azt írták: Budapest új vezetése és az FKF nemrég megalakult felügyelőbizottsága a cég megkezdett átvilágítása során értesült arról, hogy az FKF Zrt.

az önkormányzati választások után – a főpolgármester által meghirdetett szerződéskötési moratórium ellenére – két évre szóló, a korábbi évek hasonló szerződéseinél nagyobb összegű, másfél milliárd forint értékű – szerződést kötött egy, "a Mészáros család érdekeltségébe tartozó céggel".

A döntés után az FKF vezetését a céget érintő átalakulási folyamat lezárultáig az új felügyelőbizottsági elnök, Mártha Imre szoros felügyelete mellett, a cég eddigi vezető jogtanácsosa veszi át – áll a közleményben.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Az összes fityeszes pártkatonát el kell zavarni az önkormányzati cégekből, mert csak szabotálják az új polgármesterek munkáját!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
F_Viktor
Az összes fityeszes pártkatonát el kell zavarni az önkormányzati cégekből, mert csak szabotálják az új polgármesterek munkáját!
CsipkeRózsa
A szerződés érvényes marad, vagy fel lehet mondani?
verőce21
Helyes! Így annyi kötbért fizetnek Mészárosnak, hogy már valóban nem is érné meg neki megcsinálni. :)
tudode
Azért jól teszi, ha mindig hátra néz, mert ezek még nem számoltak el a felcsúti juhásszal, a Welt-2000 jogtulajával, és ki tudja még kikkel, akik voltak így, úgy!
teuton
@verőce21: Idiota! A költbert nem a fövaros fizeti, hanem aki a kart okozta, a rendelet megszegesevel! Es az nem a fövaros volt es nem a ceg, hanem a vezetöje, aki azt hitte, mehetnek a sumak szerzödesek a visszacsorgatassal ugy tovabb, mint elötte! Persze ezt te nem erted, mint azt sem, hogy TE (is) fizeted azt a 700 milliard forintot, amit az EU büntetskent kiszabottt MO-ra, mert a fidesz ellopta a tamogatasok 25%-at!
F_Viktor
@verőce21: Talán ha elolvastad volna Karácsony mondatait:
"az önkormányzati választások után – a főpolgármester által meghirdetett szerződéskötési moratórium ellenére..."

Tehát a FKF vezetője nem jogszerűen kötötte meg a pénztárossal a szerződést, a fővárost kötelezettség nem terheli.
Az már lehetséges, hogy az orbán-család majd nagy lászló alberten magánvádas eljárásban behajtja a járandóságát.
verőce21
@F_Viktor: @teuton: Nem az a fontos, hogy mi van leírva a szerződésben - , hanem az, hogy az ügyvédek majd mit olvasnak ki belőle! :)
human
@verőce21: Mivel egy másik céggel valódi piaci áron tudnak leszerződni túlárazás nélkül simán megéri elzavarni Mészáros cégét.
teuton
@verőce21: Ezt a 2,2 millardos büntetest ki fizeti?
www.portfolio.hu/unios-forrasok/20191204/az-europai-bizottsag-65-millio-eurora-buntette-magyarorszagot-409253
Olvass! "rendszerszintű hiányosságokat találtak a magyar vidékfejlesztési program közbeszerzési eljárásaiban! Vagyis lopnak, sikkasztanak, tularaznak...
F_Viktor
@verőce21: Gondolod, hogy a fővárosnak nincsenek ügyvédei? Majd Czeglédy Csaba megoldja, nem aggódok. :-))
Te pedig szokj hozzá, hogy részetekről elkezdődött a mélyrepülés, ehhez hozzá fog járulni a fityesz.hu szerverén tárolt adatok is ;-)
verőce21
@F_Viktor: Aki ideiglenesen szabadlábon van arról beszélsz?
teuton
@verőce21: Nagggyon okos vagy... tehat a szerzödes nem szamit... Illib diktaturakban valszeg semmi sem szamit, csak amit a ciganybaro mond...
A szerzödesben pedig teljesen mkindegy, hogy mi all, ha moratoriumot rendeltek el, akkor SEMMIFELE szerzödest nem leht kötni! Meg kene tanulnod olvasni is, nem csak baromsagokat firkalni meg orbansegget nyalni...
teuton
@Pegero: Es neked mi közöd hozza, kit neveznek ki vezerigazgatonak? Te semmi nem leszel, mert segghülye vagy, csak bertrollnak vagy jo!
jesz
A Mészáros céggel kötött szabályos szerződés nagy szopásnak néz ki, ha szeretnék felbontani. Gondolom nincs záradék, vagy bármilyen apróbetűs rész a bánatpénz nélküli szerződésbontásra.

Kérdés, ki lesz az ügyvédje az "ügynek"..
Jozefina
Végre egy határozott lépés Karácsonytól!!! Valamennyi fővárosi cég vezérkarát át kell világítani és sürgősen lecserélni, ha nem szakmai alapn vannak ott!!??
Aki Én
@verőce IQ 21: ...megint sziporkázol, lúzer :)
Aki Én
Eva Kovacs a fészbuk esze!
@Shikari a buta bolsi: Ha már egy család vagytok, megbeszélhetnétek privátban is.
Két ilyen elmerozzan vadparasztot hogy küldött ránk az ég?
kereső
@Shikari: 06:13 A moratóriumról nem a sajtónak kell tudni, hanem az érintett cégek vezetőinek. Sajna igy ez a szerződés semmis.
kereső
@Shikari: Miért lehetetleniti el a működést- a kirúgással egyidejűleg már megvan az ideiglenes megbizott, aki gyakorolhatja a jogokat. A cég működhet- működik.
kereső
@Shikari: Nem tudom miért újitott. A magyarázat sem rám tartozik, hanem Karácsony Gergelyre- mint főnökre. Az fkf bizonyitott feladatellátásban- leesett két hópehely, és máris megbénult a város. Az meg csak hab a tortán, hogy a szerződés sokkal drágább szolgáltatási dijról szól, mint az azt megelőző szerződések. Pedig nincs is infláció!!!
Amúgy meg kár ezen agyalni- Karácsony Gergelyt elkönyvelte a fidess és médiája, egy "málé szájú", gyenge kisfiúnak. Lehet, hogy tévedtek?Nem lenne rossz.
kokopelli
@Aki Én: (11:40) Képzeld el,hogy az a tengerentúli Kovács Éva mennyit kereshet mint műtős takarítónő,ha még az
anyanyelvét (össze) törve is pénzért szívózik!A tartalmát hagyjuk,mert az elhanyagolható!
kereső
@Shikari: Nem. Vagy a "faroknak kéne csóválni" a kutyát?Felétek igy van? Nem hinném- próbálná ezt meg valaki orbánnal szemben.
Aki Én
@Shikari: Te olyan idegesítően buta és elmebeteg vagy, hogy a kedvedért bevezetik a Black Freud day-t, hogy kedvezménnyel te is eljuss valami szakemberhez.
Aki Én
@Shikari: Mit csináljak, ha anyád már belefáradt a folyamatos noszogatásodba, de mind hiába. Csak jól jön valaki, aki néha szól ha megint hülye vagy.
balos
A sirkari már megérett egy jó zsiros állásra a szarmentesítőben,szarnyelőnek!Támogatásomról biztosíthatom!Tiszta szívből!Boldog Karácsonyt!
bencemacska
@kereső: ma, 14:40
Kb másfél órája mondta Karácsony, hogy az FKF vezér "bűne" nem a szerződéskötés volt, hanem az, hogy a szerződéskötési tilalomról tudott, megkötötte a szerződést, és nem is szólt róla.
Más vezetők is voltak kényszerhelyzetben, szóltak, megbeszélték a megoldást és ezzel lezárt az ügy. Ez itt is megoldható lett volna!
bencemacska
Folytatás:
„Nem azért rúgtuk ki, mert aláírta szerződést, hanem azért mert nem szólt. Nem akarom, hogy bármelyik fővárosi cég úgy értelmezze, hogy szabadon lehet értelmezni a főpolgármesteri utasítást.”- mondta Karácsony, hozzátéve, ha Mészáros Lőrinchez kötődő cégen kívül bármilyen más céggel írt volna alá szerződést, akkor is ezt teszi.
„A havazás ügyében volt egy találkozónk, megkérdeztem fel vannak-e készülve, és az mondta minden szuper, hát nem volt az."
"Engem megválasztottak a választópolgárok, őt megbízta a politika.”- magyarázza a műsorban a főpolgármester.
A jövőre tekintettel terveznek még „ilyen típusú elbocsátó szép üzenteket”, de eredetileg nem úgy áll hozzá, hogy mindenkit el kell bocsájtani, aki a régi rendszer embere, pont fordítva, ezért is adott egy bizalmi időszakot a teljes átadás-átvétel idejére."
www.atv.hu/belfold/20191205-karacsony-a-szinhazakrol-nem-tudom-elkepzelni-hogy-ez-ne-rontana-el-a-fovaros-es-a-kormany-viszonyat
Csizmás Kond
...szerintem ez a multkori tocsogónak az eredménye...
Eriksson
Már megijedtem, hogy a hóhelyzet béna kezelése miatt...
bencemacska
@Szeparepa2: tegnap, 21:34
A "minden szuper" hóhelyzet kezelés csak hab volt a tortán!
F_Viktor
@Eriksson: Írod:
"Már megijedtem, hogy a hóhelyzet béna kezelése miatt..."

Remélem az miatt is fityeszes fejek fognak poba hullani, sőt, az összes fityeszes állami cégek vezetői, önkormányzati tisztségviselők hasonló sorsra jut!
A poén, hogy egy rossz szavatok nem lehet, pohos kikövezte 2010-11-ben ezt az utat az ellenzéknek :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.