Bár Soproni Tamás momentumos polgármester nem adott rá engedélyt, a Mi Hazánk Mozgalom mégis felállított egy kettős keresztet a Nyugati téren.

Soproni Facebook-oldalán azt írta, az elutasításnak semmi köze a keresztekhez vagy a kereszténységhez – ahogy a Mi Hazánknak sem.

Amíg én vagyok a polgármester, a VI. kerületben nem fogja magát egy náci szellemiségű párt vallási jelképek mögé bújva reklámozni

- szögezte le, hozzátéve, a Toroczkai László által vezetett párt szinte kizárólag cigányozással, zsidózással és egyéb kisebbségek elleni uszításokból él, ezzel keresi a népszerűséget. Terézvárosban ennek nincs helye – fogalmazott Soproni.

A tiltás ellenére a párt mégis felállította a kettős keresztet a Nyugati téren, amit megszenteltek, megáldottak – tudatta az Index.

Novák Előd azt ígérte, ahányszor Soproni elbontatja ezt a kereszte, annyiszor állítják vissza.

Soproni a felállított kereszt ügyét továbbította a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságnak.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Árulja már el valaki, mi köze a kettős keresztnek Krisztus születéséhez???
Régebben az akkori Jobbiknak volt mániája a kereszt állítás karácsony előtt a Flórián téren. Nagyon örültünk neki, mert pont az út közepére állították, ahogy mentünk a busz, meg a villamos megállóhoz, meg az áruházba. Mindegy milyen kereszt, de azt hagyjuk meg nagy péntekre!
Toroczkai meg a hívei csinálja a balhét a fatornyos lakhelyén!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Árulja már el valaki, mi köze a kettős keresztnek Krisztus születéséhez???
Régebben az akkori Jobbiknak volt mániája a kereszt állítás karácsony előtt a Flórián téren. Nagyon örültünk neki, mert pont az út közepére állították, ahogy mentünk a busz, meg a villamos megállóhoz, meg az áruházba. Mindegy milyen kereszt, de azt hagyjuk meg nagy péntekre!
Toroczkai meg a hívei csinálja a balhét a fatornyos lakhelyén!
creativehun
Toroczkait Novákkal együtt jól picsán kellene rugni,hogy repüljenek az első börtönig...aztán egyből tudnák hány óra! Folyamatosan keverik a szart...persze nem csodálkozom rajta mert Novák is Torockai is a Fidesz bábja volt és most is az!
picike1
erre semmi szügség és nem is indokolt a véleményem ,ez a legundoritóbb cselekedet borzalom !
fahrenheit451
@Nessy: Én elárulom. Kb annyi, mint ennek a keresztnek:
ih1.redbubble.net/image.456921410.9479/mp,840x830,matte,f8f8f8,t-pad,750x1000,f8f8f8.u1.jpg

"A kettős-kereszt időszámításunk előtt (kb. 1800 körül) vált először szimbólummá; alsó- és felső- Egyiptom egyesülését jelképezve. Mások szerint a test, szellem, ész hármasát jelképezi. Ezt később elfeledték, és keresztény jelképként kezdték használni." /WP/

Vagyis ez is egy pogányshit a sok közül, amit a kereszténység átvett, és a sajátjaként használ:

"A kettős kereszt olyan latin kereszt, melynek két vízszintes szára van. A bizánci birodalomban a 6. században jelent meg, ahol nemcsak vallási, hanem elsősorban politikai jelvényként használták. Rendkívüli módon elterjedt a vallási tárgyakon, fegyvereken, az érméken, a ruhákon, a személyi pecséteken, a katonáktól a művelt rétegekig, a diplomatákig és egyházi személyekig."

Ésss... ennyi!
lampa laz
Balhéra kihegyezett 2006-os vitézek. Valaki feldughatná már nekik azt a kettős keresztet az összes szimbólumaikkal együtt.
justhpeter
Az orbánjugend mellett már a törpe nácik is kidugják a fejüket. Rá kell csapni és elzavarni őket oda, ahova való, Orbán seggébe.
balos
Az S.A. legények támogatják az "árja" fideSSes maffiát!A patkányokat támogatják a dögkeselyük!A szemétben találkozik a rothadt nézet!
namihami
A keresztet is és a Ti Hazátok balhézóit is csak egyszer kell eltávolítani. A keresztet a szemétbe, a balhézókat a kóterbe. A pintyérek persze nem fogják le őket, hiszen orbáni utasításra cselekszenek.
Ez nem saját ötlet. Úgy az idea, mint a pénz a Gazdától jön, aki a tenyeréből eteti ezeket (is). Amit MÉG nem mer kimondani vagy megtenni, azt kiadja ezeknek a csicskáknak.
Aki Én
@Shikari: Nyugi van csicska. Ez a kereszt is a nagykeresztből született, amire az van írva, hogy Názáreti Jézus, a zsidók királya. Akkor végképp érthetetlen az erőltetése, különösen Karácsonykor.
Azzal együtt akár el is férne ott.
Nessy
@Aki Én: Ezeknél valami becsípődött már évekkel ezelőtt. Nem emlékszem a feliratra, ami az oldalán volt, de biztos, hogy nem a karácsonyról, nem vallási témáról volt szó! Egyébként borzalmas randa volt, stafli fából összeszegelve, egy dobozon állt, az oldalán a szöveg.
36
Ne csodálkozzon a Mi Hazánk(se). Mert ezek a bolsik most, ugyanazok a bolsik, mint rég. Látom az emberek odamennek és gyertyát gyújtanak, megállnak a keresztnél és mindezt a technokrata istentelenek nagyon nem szeretik. Nem szeretik, mert ők magányosan kódorgó, elzüllött biorobotokat akarnak látni, akik semmihez és senkihez sem kötődnek.

Reggelente hat órakor, elmegyek az adventi rorate misére és utána indulok dolgozni. Örömmel látom, hogy falu ellenére, 35-40 ember is eljön. Igen. Az emberek igen is várják a Karácsonyt. Fontos nekik.
Eriksson
"Politikai szimbólumként a kettős kereszt azt jelképezi, hogy a középkori magyar királyság nem egyszerű, közönséges királyság volt, hanem főkirályság, a többi fölé emelt, megszentelt ország. A magyar királyságot már Károly Róbert idejében „az országok királynőjének" tisztelték Európában. Teljes fényében Nagy Lajos, Zsigmond, majd Hunyadi Mátyás korában bontakozott ki, míg tragikus hanyatlásnak indulva el nem bukott a mohácsi vérmezőn. Ma már csak a kettős kereszt maradt belőle címerünkben, de emléke ma is él, és lelkiismeret vizsgálatra késztet."

Forrás:Varga Géza: A magyarság jelképei
fahrenheit451
@36: Igazad van, ezek a bolsik ugyanazok a bolsik - a Fideszben !!!
Csak nem Fidesz-MSZP-t kellett volna írni (véletlenül), hanem Fidesz-MSZMP-t (direkt).

4cdn.hu/kraken/image/upload/s--LwF4uNVE--/w_1160/7OPRJ2yu7gZG12smXs.jpeg
picike1
@36: mert a szinház drága oda is járnának ha jutna rá
ómió
"Haladóilag" az nem dukál és kész! Mert még, ha veres csellag lenne...!
Aki Én
@Shikari: ...igen, igen, de amíg Soproni nácikat náciz, addig a te libsizésed pont a tieidre igaz. Tudod, bolsi hazaáruló!
Nem győzöm elmondani, hogy orbán a Liberális Internacionálé alelnöke és Soros-kitartott volt a bűntársaival együtt, Kövérrel az élen, mint a libaralizmus éltetője. Tanulni, értelmezni képtelen véglény vagy, ha nem akarlak nagyon megbántani. De itt vannak az ünnepek, úgyhogy kímélem beteg lelked világát.
Aki Én
@Shikari: ...szar érzés lehet, mikor rádöbbensz, hogy az emberek még egy kecskét is többre tartanak, egy kecskével is barátságosabbak mint veled.
Tán gondolkozz el ezen.
Aki Én
@Shikari: Kettős kereszt, kettős mérce, kettős személyiség...
Ez valami becsípődés nálad? Gondolom a kettős nemi identitás sem áll messze tőled, lúzer :)
Pálinkás Pál
"2012 januárjában a Kúria jogerős ítéletet hozott, miszerint Toroczkai László felelős a 2006 őszi MTV-ostrom során a rendőrségi eszközökben okozott károkért, amelyek a BRFK szerint 10 millió forintra rúgtak.

2012. március 15-én Toroczkai több száz híve élén benyomult az IMF irodájának is helyet adó Bank Center épületébe, ahol petíciót kívánt átadni az IMF vezetőinek. Eközben a mögötte állók hanggránátokat robbantottak, majd távoztak. Toroczkait a rendőrség kényszerítés bűntettének kísérletével gyanúsította meg, házkutatást tartottak a lakásán, ahonnan bilincsben vitték el, rabosították, majd 2014-ben vádat emeltek ellene."
Mozgalmat vezetőjéről...és mielőtt ugatnátok fideszcsicskák...ezek az ítéletek,letartóztatások orbán alatt történtek!!!
36
Már tudom is, hogy mit kérek karácsonyra.:) Kettős kereszt kitűzőt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.