Más országok érdekeit szolgálják, akik az elektromos akkumulátorgyárak magyarországi telepítése ellen hergelnek, ezen üzemekre ugyanis szükség van a munkahelyek megóvása és a környezetvédelmi célok teljesítése érdekében is – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter szerint akinek nem tetszik az akkumulátorgyár az "hazaáruló"
Budapest, 2023. február 6. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Nippon Paper Industries Co., Ltd. beruházásbejelentő sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2023. február 6-án. MTI/Soós Lajos

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető arról számolt be a Nippon Paper Industries mintegy 15 milliárd forintos beruházásának bejelentésén, hogy a japán vállalat vegyipari üzletága akkumulátoralkatrész-üzemet épít Vácrátóton az állam 2,3 milliárd forintos támogatásával, aminek nyomán hatvan új munkahely jön majd létre.

Mielőtt a hivatásos hergelők itt is akcióba lépnek, szeretném elmondani, hogy a cellulózgyártás az egyik legkörnyezetkímélőbb technológia, amit e területen használni lehet

– vélekedett Szijjártó, hozzátéve, hogy „ha valaki hergelni akar, akkor a fogmosással vagy annak abbahagyásával kell kezdenie, tekintettel arra, hogy a fogkrémben is felhasználják ezt az anyagot, az élelmiszeripar többi területéről már nem is beszélve.

A külügyminiszter szerint az elektromos autóipar egyrészt a gazdasági növekedés hosszú távú garanciáját jelenti, évtizedekre biztosítja az ország gazdaságának növekedését és a munkahelyek megvédését, másrészt hozzájárul ahhoz a célkitűzéshez, hogy a közlekedési ágazatot környezetvédelmi szempontból is átalakítsák.

Ezért világosan és egyenesen kell beszélnünk arról, hogy akik ma az elektromos akkumulátorgyárak és beszállító vállalataik magyarországi telepítése ellen hergelnek, azok munkahelyek tízezreit veszélyeztetik, és azt akarják elérni, hogy ezek a munkahelyek valahol egy másik országban vagy más országokban jöjjenek létre

– jelentette ki, hozzátéve, hogy „akik ma az elektromos akkumulátorgyárak ellen hergelnek, azok súlyosan veszélyeztetik a környezetet, hiszen elektromos akkumulátorok nélkül nincsenek elektromos autók, akkor marad a hagyományos hajtáslánc, és akkor a közlekedés átalakítása elmarad, így a környezetvédelmi célokat sem tudjuk elérni.

Forrás: MTI

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Mondja a világjárvány idején lélegeztetőgépekkel és vakcinával seftelő hazaáruló?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@Maccska: Akkor hazudsz, mert a kulfodrol erkezo tamogatas csak a partok reszere tiltott. Civil szervezetek reszere pedig NEM. MZP szervezete pedig nem partkent volt bejegyezve hanem civil mozgalemkent. Ezert sem talalt rajta fogast sem a NAV sem a titkosszolgalat, pedig nagyon akartak. Ergo nem kovetett el buncselekmenyt, szemben a kormannyal, amely 100 milliardos tetelben hasznalt kozpenzt part finanszirozasra. Csak mivel polpot peter O1G jobb keze, ebbol nem lett rendorsegi ugy.
Edebácsi
Szijjártó Péter szerint akinek nem tetszik az akkumulátorgyár az "hazaáruló"
Mint tudjuk, a Fidesz mindig másra mondja azt, amit maga tesz.
Lepényleső
...nem inkább az hazaáruló aki a ner letelepedési kötvényeket árulta,- sokak szerint saját kasszába?
(Nem mellékesen azok akik a Nagymarosi Vízlépcső megépítését meggátolták,- környezetvédelemre
hivatkozva,- mostanában pedig atomerőművet,és akku gyárakat erőszakkal építtetnek a nyakunkba,
- na akkor ők vajon milyen kategória,- főleg,hogy az általuk bitorolt ország vélhetően ki van fosztva?)
evacica
Petike! Ha valaki hazaáruló azok pont ti vagytok! Kínai gyarmattá akarjátok az országot tenni, benyaltok Putyinnak szembe mentek az Európai értékekkel és a magyar nép érdekeivel! Tönkre teszitek az országot, és csak a saját érdekeiteket és zsebeiteket nézitek!!! Mi a fenét ettetek a repülőn 5,5 millióért cc 2órás úton?! Persze közpénzen! Nem sül le a képetekről a bőr?! Egy csepp szégyenérzet sem szorult belétek?! aljas egy vérszívó banda vagytok!
dirrdurr
Hol találom a felvételt? Ez az egyetlen cikk, ahol azt írták, hogy Szijjártó hazaárulózik.
leszholnapis
menj el D. koreába több az atomerömü mint akksi gyár...szerinted???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.