Az ellenzékiek mellett a bizonytalanok túlnyomó többsége is borúsan látja az ország sorsának alakulását, politikai ötlet azonban nincs az elégedetlenség kiaknázására – derült ki a Publicus Intézet kutatásából.

Hatalmas az elégedetlenség Magyarországon, az emberek közel háromnegyede látja negatívan a jövőt
Kép: Pixabay

A népszava cikke szerint az elmúlt hét évben sohasem volt olyan magas azok aránya, akik szerint rossz irányba mennek a dolgok az országban, mint az elmúlt negyed évben. Jelenleg a megkérdezettek 72 százaléka vélekedik így, 48 százaléknyi válaszadó szerint teljesen rossz az irány, 24 százalék pedig inkább nem elégedett a helyzet alakulásával.

Pártszimpátia alapján természetesen óriási a különbség, a kormánypártiak több mint háromnegyede elégedett az ország sorsának alakulásával, az ellenzékieknek viszont 97 százaléka véli úgy

rossz irányba mennek a dolgok.

Ami viszont ennél a két adatnál beszédesebb:

a bizonytalanok 73 százaléka is úgy gondolkodik, mint az ellenzékiek. Életkor alapján a 45 év alattiak több, mint 80 százaléka látja negatívan a jövőt, a 60 évnél fiatalabbaknak háromnegyede hasonlóan látja a helyzetet, a 60 felettieknél viszont csak 56 percentnyi a pesszimista.

A felmérés többi részlete a Népszava írásában olvasható.

Forrás: Népszava

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Istenakinincsen
Hol van a kétharmad? Valahogy nem stimmel a matek...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Majd az idő mindent +old!!!
Ez a rendszer sem tart örökké az 1000%!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
gina
Amig ez a szemét tolvaj kormány van hatalmon addig itt csak sötétség és szegénység lesz...a tolvajokat el kell zavarni akkor talán jobb jövö elé nézhet ez az ország ,,, soha többé cigány vezetés !!! mindig is akzeptáltam ezt a kissebbséget de ez a mocskos román OV megtanitott az ellenkezöjére,, ö egy mocskos hazug és hataloméhes tolvaj a legutolsókból----
Istenakinincsen
Hol van a kétharmad? Valahogy nem stimmel a matek...
csipetke
@Istenakinincsen: 22:48 A 3 milló birka közel se a kétharmad, ezért van a furmányos fideszes matek. Ha azt nem teszik a választási törvénybe, akkor egyetlen egyszer lett volna kétharmaduk. Szerintem ez a módszer is csalás,és nem mutatja,hogy valójában hányan szavaztak a falkára..De már az unióban is látják, ---sőt a Holdról is látszik---, amit ki is mondtak,hogy M.o.egy hibrid választási autokrácia.
És hogy elégetlenek az emberek? Minek örülnének?A zöm keveset keres, az egész ország/kormány egy nagy katyvasz. Az oktatást,egészségügyet teljesen szétverték, nincs létbiztonság. Azaz, ez már-már egy élhetetlen ország lesz. Bár nem világos.--ha orbán képtelen felnőni a feladathoz, hogy egy normális,demokratikus ország legyen M.o, akkor mondjon le.
Yoda69
Semmi gond, hiszen jobban élünk mint jövőre fogunk.

Ezek a hazaáruló moszkovita tetvek felelik a jövőnket. hogy ma dőzsölni es urizálni tudjanak a magyar emberek vérén.
dr. prédikátor
JAH KÉREM ,HA NEM EGY IMPOTENS ELLENZÉK VOLNA AZ ORSZÁGBAN, ES A HATALOMÉHES PÁRTOCSKÁK IS ÉSZHEZ KAPNÁNAK ÉS NEM A SZÉTHÚZÁSON MUNKÁLKODNÁNAK MÁR RÉGEN EL LEHETETT VOLNA ZAVARNI EZT A HAZAÁRULÓ NÉPNYÚZÓ ILLEGITIM KORMÁNYT A LÓKUPEC CIGÁNNYAL EGYÜTT!!!
Alfa
ha igazi ellenzék lenne, a korrupt kamukeresztény orbánt és a narkós pedofil fidesz-ner szektát kaszával-kapával kergetnék el
a kecskebaszókat...de hamarosan meg is lesz...
jáger laszló
Örömhír
2024 februárjában már 1számjegyú lesz az infláció Ígérik a kormány oldalon!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Alfa
kecskebaszók hamarosan menekűlni fogtok a kormányotokkal egyetemben putyinhoz, de az is lefogja szarni a pofátokat,mert náci fasiszták vagytok
Terminátor
@jáger laszló: Igen!
Igazad van!
Az infláció egy számjegyű lessz.
Fekvő nyolcas!
justhpeter
Már nem kell sokáig várni, a gazdasági ellehetetlenülés megold mindent.
FLETÓ
@Istenakinincsen: Az ellenzék majd azt is megoldja! :-)
fergeteg
Rohadt bolsik ti meg még kavarjátok a szart. Lázító faszfejek. Hazaáruló ellenzék.
fergeteg
Dolgozzatok. Tanuljatok. azért mert libsik vagytok duplán.
Pálinkás Pál
@Maccska: csak várj...közeleg a bukásotok...
jáger laszló
A kirúgott katonatisztek/századosok ,őrnagyok ezredese,tábornokok/már az orbán kormány utáni időszakra készülődnek...
Igazi hatalomváltást szeretnének!!
Eljön még a mi időnk jelszóval...
csak ennyi
barátilag
J.L.
csak úgy....
@Őrnagy: kohn bácsi-kohn bácsi, te sem hülyülsz már meg,azon te már túlvagy!
ómió
Az utolsó "általános megelégedettség" itt, bizony, még az efftársi fizu- és nyugdíjlenyulás időszakában volt! Így píszí hazudni, efftársak!?
human
Láttam egy falusi riportot. Az árak emelkedéséről és annak okairól kérdezték az embereket.
Az egyik szegény helybéli adta a legfurcsább választ. Ő egyértelműen a kormány hibás az árak emelkedésében, de továbbra is Orbánra szavaz, mert bejön neki a stílusa.
Egyszer Orbán mondta, hogy a magyar az olyan, hogy akár fát is lehet vágni a hátábn. Na, hát ő ezt meg is teszi.
justhpeter
@Őrnagy: Nekem tulajdonképpen mindegy mi van a fejemben, mert a gazdasági ellehetetlenülés során a NER vezető köre el fog menekülni az országból - a kimentett és ellopott vagyon kiviteli szándékával - az ittmaradott NER-szavazók meg úgyis éhendöglenek.
amortizáltok
divatos lesz az orosz koktél 56-ban is gyorsan gyártották lesz térkőből barikád meg villamosokból az orbán meg gyorsan elreppen majd pár hónap után hazatér ám nem önszántából hanem ,.mint a bróker marcsika. Járt itt is vizágyú, 1989- ben 2004 ben is tán legalább ez a fiatalabb generáció is láthatja, hogy kell. Láttam Bpestet 56 ban is még az Erzsébet híd is belógótt a Dunában a Budai oldalról .
amortizáltok
@ómió: az nem jutott eszedbe ki hazudott erről hát ideirom de csak NEKED Selmeciék gabriellája és ki is tiltották érte Amerikából. Meg orbán Basátok a királyi főnemesek utolsó szemete.3000 milliárdról szólt csak jegyezd fel ne merüljön feledésbe.onnan inultunk ide érkeztünk
ómió
@amortizáltok: Így megviselt téged az efftársi fizu- és nyugdíjlenyulásotok "idvezítő volta", pláne, hogy még a Selmeci is "hazudott" neked róla valamit!? És mit "hazudott" róla? Csak nem, hogy a "Zorbán" nyulta le!? Amúgy, mit hordasz itt össze mindenféle bolsi baromságot? Csak nem az állami nyugdíjkasszából az efftársaid által kilopott 3000 milliárdos "manyup" pénzt próbálnád a "Zorbán lopásaként" megint köztudatba hazudni!? Ne görcsölj rajta! A "Zorbán" azt csak visszatette oda, ahonnét kiloptátok!
Németh István
NOS hülye gecikéim, valójában a politikához, de az még csak hagyján, de a gazdaságpolitikára még csak rálátással sem bíró analfabéta bugris, hülye faszok vagytok! >>@amortizáltok: @Fe-nyöfa58: @justhpeter: @human: stb. a szokásos @aki én;..@gina, ha netán számot vetnétek önmagatokkal menten meg is hasonúlnátok, pontosabban hasravágnátok magatokat a szaros gödörnél, hogy bűnbánatokba kiürítsétek! >> HA CSAK A 2010- től számított időszakot vesszük a nép - sajnos köztük ti is szemét állatok - mennyi szociális, emberi életeviteli könnyítést és támogatást kaptatok, akkor amikor pontosan ti a mocskos ganajok ahol lehetett akadályoztátok a kormányt, aztán hazaárulókként produkáltátok magatokat > megvalósítva a BELSŐ ELLENSÉ-GISÉGET >> TEHÁT a jelen kormányunk minden cselekedetéért szapora nyelvcsapásokkal kellene rákérődznetek a szaros tehán valagára! Az, hogy vannak gondok, vannak, meg fogja oldani a kormány - hanagsúlyozom a kormány >> nem ti és a hatalomra éhes mocskos zsidó náci, kommunista, geneder, buzi, rasszista, bandátok! Úgy, hogy szíveskedjetek szanaszéjjel rohadni, mielőtt felkoncolnak a síma tények benneteket! MERT A VALÓSÁG ÖLNI TUD!!!
A lényeg > az usa-nató geci szemét rohadt csőcselék takarodjon Európából, az Eu aljas nemzeket írtó szemét mocsok bandája a börtönbe!! - akasztásilag!
Hajrá ORBÁN VIKTOR, HAJRÁ KORMÁNY !! Verjétek a betonba a moslék BELSŐ ellenséget!
amortizáltok
@Németh István: hülye gecikéd az orbán basa s eggévből fejlőfdtél ki nyalakodj by by
amortizáltok
@ómió: 6 mázsa lázcsillapitó sem segit rajt,d edd akkor nem kell ezt köztudatban hozni élnek az érintettek csak ne terelj ide baromságot kinek volt a csicskása selmeci orbáné tudd és ezt nem lehet elkendőzni letagadi KI IS LETTEK tiltva öten is Amerikából
Csizmás Kond
...a megkérdezettek fel vélekedik úgy, hogy rossz fele megyünk...na de ezekből hánynak van megmentő ötlete ?...vagy hányan tudnának legalább megközelítő véleményt mondani a gazdaságjavításra ?
Istenakinincsen
@Csizmás Kond: Több mint a fele vélekedik úgy, hogy rossz felé megyünk...Rengeteg mentő ötlet van! Az aktuális hatalomnak nem célja a helyes (ami a többségnek jó) irány! Te nem látod hogy mindent és mindenkit tönkretesznek a saját rövidtávú céljaikért? Tömik a saját zsebüket és leszarják magasról az embereket(akikből élősködnek).
Mentő ötlet? Azonnal megszüntetni az állam által kiépített bürokráciát, amivel létrejöhetett a törvényekkel támogatott állami szintű korrupció!!! A fideSS maffiát és a sleppet el kell számoltatni és a tolvajokat börtönbe zárni! Ez vonatkozik más pártokra és fehérgalléros bűnözőkre is! Vadkapitalista szabadrablás nélkül még egy gyengébb hatásfokú gazdaság is működőképes és hasznos lenne egy normális civilizált társadalomban!
Istenakinincsen
@Németh István: Pista ne idegeskedj! Árt az egészségednek ez a stresszes életmód:))). Semmi okod nincs pánikolni! Ez a pitiáner egyharmad labdába sem rúghat a fideSS maffia 4x2/3-dal szemben. Az már részletkérdés hogy tisztán látszik a magyarországi támogatók kb: 1,4 millióan vannak, a külhoniak még kb ennek a 35%-a. A többi hogy jött össze? Jaaa még ott vannak a halottak és a nem ellenőrizhető szavazók...
Magyarország legfőbb belső ellensége a fideSS-maffia! Egymást írtják már nem látod??? Te is sorra kerülsz tudod-e?
Idézlek: "A VALÓSÁG ÖLNI TUD!!!"
ómió
@amortizáltok: Ez a "bolsi újság"!? A normálisakat az elmebeteg tetvesbolsi fajtátok, ha tehetné, mindenhonnan kitiltaná!
Istenakinincsen
@Shikari: Kedves tanár Úr! Ön tud számolni?...Alapvető egzakt tudomány már az általános iskolában is:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.