Ma Magyarországon az emberek nagy többsége még mindig egyetért abban, hogy Európához akar tartozni – jelentette ki Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) árnyék-miniszterelnöke a párt nyíregyházi nagyrendezvényén pénteken.

Felcsillant a remény Orbán leváltására? Nézze, mennyi ember gyűlt össze Dobrev Klára pénteki rendezvényén!Fotó: DK

Az ellenzéki politikus a Bujtosi városligetben felállított sátorban arról beszélt, Szent István uralkodása óta az a magyarok vágya, "éntudata" és önképe, hogy európainak tekinthessék magukat, Európa legyen az otthonuk. Ezt a vágyukat erősítették meg a végül nagy többséggel az európai uniós és a NATO-csatlakozásról szóló népszavazásokon – tette hozzá.

Beszédében kifejtette, a magyarok három dologban egyetértenek, egyrészt a boldogulásukat "ne a pártközponthoz való dörgölőzés" határozza meg, azaz ne "pártkatonák" döntsenek az emberek helyett, szeretnék maguk megszervezni az életüket, vagyis hallgassák meg véleményüket az egészségügyről, az utak fejlesztéséről, vagy az oktatásról, valamint Európát tekintik otthonuknak. "Ezért az európai Magyarország többségét akarjuk megteremteni, ez lesz a mi feladatunk a következő időszakban" – hangsúlyozta Dobrev Klára.

A DK szerint 650 fős telt ház előtt zajlott a rendezvény, itt tud belenézni:

Az ellenzéki párt politikusa azt mondta, Magyarország az elmúlt tizenkét évben elvesztette azt a gazdasági fölényét és reputációját Kelet-Közép-Európában, amely korábban jellemezte az országot.

"Nem, Magyarország nem egyenlő Orbánnal, mert mi mások vagyunk" – mondta a DK-a politikus.

Véleménye szerint nem a magyar nép változott meg, csak egy olyan kormánya van, amely miatt szégyenkezniük kell, mert elvette azt a büszkeséget, ami korábban megvolt a magyar emberekben. Szavai szerint elveszett a "hétköznapok büszkesége" is, mert az országban Európa legnagyobb inflációját mérik, folyamatosan nőnek az élelmiszerárak és a hitelek kamatai, romlik az egészségügy állapota, és egyre kevesebb a tanár az iskolákban.

A DK-s politikus hangsúlyozta, Orbán Viktor kormányzásának kezdetén annyi európai uniós forrás érkezett az országba, mint soha azelőtt, "mindenki léphetett volna egyet előre", de ezt a pénzt például kastélyokra és stadionokra fordították, holott ebből a pénzből juthatott volna egészségügyi ellátásra, a tanárok fizetésemelésére, energiahatékonysági fejlesztésekre, vagy akár a gázfüggés csökkentésére is.

Úgy fogalmazott: "Nem szankció, nem háború, hanem az Orbán-rendszer árát fizetjük meg minden egyes alkalommal, amikor bemegyünk a boltba vásárolni, amikor kifizetjük a számláinkat, vagy amikor kamatot kell fizetnünk a hiteleinkre, {...) a forint gyengítésének árát és a ostoba gazdaságpolitikájuk árát fizetjük meg."

Az embereknek meg kell érteniük – folytatta –, hogy a kormány gondolkodása, filozófiája és hatalma egy teljesen idejét múlt, és nemzet érdekeivel teljesen ellentétes szellemiségen nyugszik, mert "az van a fejükben, hogy olcsó és kiszolgáltatott munkaerőre építik a magyar gazdaságot".

Az ország sikeressége az emberek sikerességében rejlik – hangoztatta az ellenzéki politikus, hozzátéve, ez az egyetlen módja az ország megváltoztatásának. Pártja, illetve az úgynevezett árnyékkormány programjáról szólva kifejtette, arra készülnek, hogy az Orbán-rendszer lebontása után "gyakorlatilag a nulláról" építsenek fel egy új államot, a "hagymázas mondatok" helyett valóban az emberek szolgálata legyen a kormányzás.

Dobrev Klára azt mondta, az Orbán-rendszer addig marad fenn, amíg tömegek hiszik el, hogy megváltoztathatatlan, az ő feladatuk pedig az, hogy elvigyék a legkisebb faluba is azt a reményt, ami az elégedetlen szavazókat "az ellenállás tömegévé" változtatja át.

Az eseményen beszédet mondott Vadai Ágnes, az árnyékkormány honvédelmi minisztere, a DK országgyűlési képviselője is.

Forrás: MTI

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
24
Döntsd le a bálványt!

www.youtube.com/watch?v=RKrCAzIBZYw

Qrvára drukkolok nektek, hogy Dobrev Klára magyar hangja NE Gurcsány legyen!

Gyurcsány, mikor fogja fel, hogy neki a háttérben a helye, mert az ellenzékiek kötzül is oskan utálják?
Az utálják az nem a nem szeretik-et jelenti, hanem azt, hogy utálják a személyisége miatt, vagyis tünjön már el a vérbe!
Taszítja az mebereket, egy energiavámpír - ,iatta sem növekszik az ellenzék.
Ha ezt nem látja be Gyurcsány, akkor egy qrva rossz politikus és nem Magyarországot akarja segíteni, megmenteni, hanem az egóját kielégíteni! - az alulról felkapaszkoródott senki az egóját akarja hítózlalni.

Gyióurcsány, engedd végre a frontvonalba Dobrev Klárát, te meg tünj már el végre a picsába !!!
Istenakinincsen
@Pegero: Ott voltál a Lurdy házban a bunyón? Vagy csak az Egyiptomiak Magyarországi Kulturális Szociális Egyesülete?
"a verekedés arab családok között tört ki, akik egy konferenciaterembe érkeztek, hogy részt vegyenek az Egyiptomiak Magyarországi Kulturális Szociális Egyesülete által szervezett imán, amelyet a muszlimok egyik legnagyobb ünnepe, a ramadán lezárásaként hirdettek meg. A verekedés az ima után tört ki, 15-18 ember esett egymásnak, akiket megpróbáltak szétválasztani."
jesz
ez hihetetlen...Gréczy recska Zsolt vezeti elő Dobrevet? Ez jó ötlet?
Istenakinincsen
@24: ma, 21:42 Ők egy pár, tehát egy párt! Logikus és érthető! Akkor lenyugszol ha háttérbe vonul és nem látod ? Akkor is ott van mert ők egy pár és egy párt!
Istenakinincsen
@Pegero: Nem voltál ott sem rendet rakni? Milyen Arab vagy te?
verőce21
Mindenkit értéke szerint kell fogadni. Klárika annyit is ér, mint a bolgár kommunista ősei...!
24
@verőce21: Orbán kommunista rendszerében tolt faszta rendszerénél minden jobb.
jáger laszló
Mit üzent DK!!??
Orbánt vidéken is le kell váltani nem csak Bp-en
MO-on 8 millió a vidéki lakos és ebből 6 millió a potenciális szavazó, ergo itt is győzni kell!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
dr. prédikátor
@Shikari: sikari tibi te himribgyó K U S S TE ROMÁN KÖPÖCSÉSZE !!!
koszpeko
@verőce21: neked milyenek az őseid honnan másztak elő?
A vezíred ősei és maga a nemzet világitó tornya nagy órsos mi volt?
FLETÓ
@Shikari: Megszólította a nyírségi romákat! Úúúúúúúúúúúúúú! Viheti őket a Szemlőhegyire...
verőce21
@koszpeko: (06:26) nem bolgár kommunista volt, mint a hírhedt nagypapa!
human
"Ma Magyarországon az emberek nagy többsége még mindig egyetért abban, hogy Európához akar tartozni"

Szerintem ez a 4. 2/3 után önámítás.
Néhány dolog ami miatt az utca embere az EU-ban maradna:
- az EU-s támogatások
- termékek VÁM mentessége
- munkaerő szabad áramlása
- gyerkőcök külföldi tanulási lehetősége

Direg nem írtam fel például a közös társadalmi értékeket, mint a jogállam, emberi jogok tisztelete, demokratikus és átlátható kormányzásra való törekvés, szavazati jog közös ügyekben. Ezek az utolsó amire egy átlag ember az EU kapcsán gondol.

Ebből pedig az következik, hogy simán ki lehet léptetni az EU-ból majd Magyarországot amint a fent felsoroltak már nem lesznek elérhető a magyar lakosság számára. Azaz már nem áll érdekében az EU tagság.
Ugyanis, ha az Orbán kormány marad és folytatódnak az EU pénzek elherdálásai, a demokrácia leépítése, akkor az EU saját maga védelmében Magyarországtól el fogja zárni a fent írt lehetőségeket, hisz nem viselkedik európaiként. Ekkor Orbánék szépen beindítanak egy fél évig tartó kampányt az EU-ból való kilépésre. Aljas lesz és hazug és legfőképp nagyon drága, de mint minden ilyen kampánynak eddig meg lesz a hatása. Az emberek megszavazzák a kilépést.

Hiába mondod egy fideszesnek, hogy egy orosz vagy kínai érdekszférában már nem lesz szavazati jogunk, a munkahelyi körülmények sokkal rosszabbak lesznek. Egy fidesz szavazó csak annyit fog látni, hogy az EU már nem ad pénzt és kevesebb kerül a zsebébe. Ezért elhiszi, hogy a hiba nem a kormányban, hanem az EU-ban van, hisz az nem ad pénzt neki. Ezt halja például most is mikor Orbán azt mondja a tanárok bére azért nem emelhető, mert az EU nem ad pénzt rá. Miközben ez a magyar költségvetés feladata volt mindig is.
Mikor majd a kínaiak átveszik a nyugati ipartelepeket a magyar melós rájön, hogy többet kell majd güriznie rosszabb körülmények közt ugyanazért a pénzzért. Csak akkor már késő lesz a felébredéshez.
frank
Nem kell a magyar népnek még egyszer gyurcsányista kormány. Orbán Viktor hibái ellenére is
döntően szerethető politikus.
Az emberek többsége kiáll mellette. A pénzvilág támogatottjai Magyarországon bukásra vannak itélve.
Amerikát már Juliska néni aki 87 éves is utálja,pedig párttitkár volt.
A Kádár rendszerben több hazaszeretet volt, mint ma akik Európáért visítoznak.
24
És nem bír leállni ez az erkölcsilag nulla, és nem bír kussolni, magát meghúzva.
Fellengzősen mondja, a magáét - a vadparaszt, istentelen, embertelen állat.
kereső
@frank: Gyurcsánynak hibái voltak, orbánnak búnei vannak. Ugye nem kell elmagyarázni a különbséget. Meg lehet nyugodni, mert Gyurcsány nem lesz miniszterelnök. Magyarország miniszterelnöke , az örökös- az orbán. Hogy miért? Mert Magyarország nem demokrácia- amelynek egyik fő ismérve, a szabad választások megtartása, amely lehetővé teszi bármely kormány leváltását. Magyarországon utoljára 2010-ben tartottak szabad választást, bár mint kiderült-, orbán azt is hazugságok garmadájával nyerte meg- amelyet 8 éven keresztül folytatott.
Ha, mégis összejönne a dolog- akkor az ország következő miniszterelnökét dr.Dobrev Klárának fogják hivni.
ómió
Újabb efftársi zombitalálkozó volt!?
balos
@frank: Azok emberek,magácska 1 génkezelt selejt,ami a muszka seggén a pattanáson lóg!
Tonyróma
A király leváltása hehehehe,az idő majd ezt is megoldja.
csipetke
Ismerősökkel arról beszélgettünk,hogy se a munkahelyükön,se a szűkebb-tágabb rokoni,vagy ismerősi körükben élő emberrel még nem találkoztak,aki bevallottan a fideszre szavazott volna. Lehet,hogy már annyira rühellik,szégyellik,hogy már gáz beismerni,hogy a fideszre szavaztak...
csipetke
Mellesleg Dobrev egy nagyon talpraesett művelt,több nyelven beszélő,többdiplomás nő,aki ezerszer jobban teljesítene,mint orbán, ő valószínűleg rendbe tudná szedni ezt az óriási katyvaszt,amit a dilettáns fidesz már 13 éve gyarapít. Dobrevnek egy baja van, hogy Gyurcsány a férje. Bár,ha belegondolok, Gyurcsány nem követett el ekkora baklövéseket, nem züllesztette le úgy az országot minden téren,mint orbán. Másrészt Gyurcsány nem narcisztikus elmebeteg,mint orbán.
kereső
@frank: Milyen" kőkomcsi"- felsorolnád az ismérveit a "komcsinak"? Mert komcsiztok, meg libsiztek, de állitom, nem is tudjátok, hogy melyik mit jelent- és melyek a jellemzői. Na, rajta...
kereső
@sgl: Nem volt államfő- kormányfő volt. Az államfő Sólyom László volt- az alkotmánybiróság atyja, és az alkotmány őre. Akit (nem)vakondokok választottak meg- a nagy erkölcsi világitótorony!
Nessy
Jó, hogy vannak, akiknek az elmúlt évek eredményeképp kialakult növekvő elszegényedés, Európa legmagasabb inflációja, +ÁFA kulcsa, gyűlölet cunami, osztogatás, fosztogatás, orosz barátság, oktatás, egészségügy padlóra küldése csodás eredmény! Akiknek minden nagyon szép, minden nagyon, mindennel nagyon meg vannak elégedve! Szívük joga! De ne várják el mindenkitől a hozsannát!
Németh István
Ez dobrev ribanc, hazaáruló gyilkos ivadék egyrészt hülye, mert ugye Európa egészen a Földközi tengertől-a Fekete-tengeren át a Kaszpi tengerig illetve az URAL vonaláig húzódik! Csak olyan nagy vonaluan! A politikai nézetét, de elhelyezkedésileg, a keresztényi mivoltát, kultúrális adottságait tekintve minden hogyan az EURÓPAI sokszínűsége gyik ékköve és ráadásúl Európa központja >> még ha ez a barom másként is látja! A hangzatosnak tűnő bugris paraszt, moslék hiába többnyelven is böfögő büdös tolvaj kurva akkor is egy nemzetáruló bűn-fészek! aljas ribanc!
A lényeg az usa a 80 államterületén állomásozó 700 bázispontból, az EURÓPAI féltekén lévő 423 -at azonnal szüntesse meg és a nato-val együtt takarodjon Európából! EZT a VILÁGBÉKE jegyébe tegye AZONNAL! Az usa nagykövete takarodjon a bárcabitorló rohadt büdös kurva anyjába és a soros-biden-roccefeller pöcsére, az Eu. vezetése a bitófára, rohadni!
koszpeko
@Németh István: Kiszabadultál vagy trafik fejében kiengedtek?
Mi közötök van az ellenzékhez ha ekkora a kondátok előnye?
Ha nem nézitek semmibe Dobrev Klárát.
Mi a kurva anyátokat keresnek behányásaitok a cikk alatt?
Miért nem fogjátok meg egymás kezét és takarodtok innen a büdös picsába a többi narancsos féreggel vissza a pöcegödörbe ahonnan előmásztatok?
kereső
@KisTehen: Nem is tudom, mi lett volna, ha anno 1941-1945-ben az USA nem szállit fegyvereket /és sok-sok más mindent a Szu-ba. Akkor Európa náci lenne, az uralig(ahogy hitler tervezte)- az oroszok, szlávok, magyarok (mint alsóbb rendúek)meg rabszolgák,, és Szibériában tengődnének. Ugyanez, ha leteszik a fegyvert "túzszünet"- mert akkor nincs Sztálingrád, nincs Leningrád, nincs moszkvai, kurszki csata- mennyi vas!!! maradt volna meg, és mennyi élet!!! Ugye te barom?
Németh István
Ha az Orbánt leváltja, vagy azt az ország irányítási szellemiséget, tudást, rutint, politikusi meglátást, gazdaságpolitikai zsenialitást a magyar nép, akkor >> vonulhat a temetőbe, vagy új hazát keresni >> mondjuk valahova Afrikába, hogy megtanítsuk az ottaniakat is dolgozni és munkából megélni! mert ugye már az ősember is rájött hiába szaporodik ha nincs kaja, éhen-döglenek, hát mit csinált >>dolgozott, földet vakart, vadászott, tenyésztett! Bizony! Nem csak basztak hatszáz gyereket a világra éhenkórásznak! > ez vár a németkre, és Európára ha nem térnek észhez!
De a lényeg, hogy a világháború dicső lovagja az usa-nató armada takarodjona kurva anyjába, a magyrországi nagykövetével együtt és az Eu. vezetése a bitófára rohadni! ÁMEN! A pápa jegyében is!
kereső
@Maccska: Nekem nem jön be egyik sem "nácikám". Azért nagyon csipem ezt a következetlenséget- hol libsi vagyok, hol komcsi, hol liberáfasiszta(aminek még értelme sincsen), hol az anyám tyúkja, vagy tudja a fene.
Holott én csak történelmi tényeket irtam- és azokkal próbáltam rávilágitani, mekkora baromságot vagytok képesek összehordani.
Ha, megengedve általad!!!, hogy elismerjem a Szu népeinek hősiességét, áldozatát, amellyel megvivták nagy honvédő háborújukat a nácik ellen- attól még nem lettem sztálinista.Csak arra próbálzam utalni- de gyenge elméjüeknél nem esett le, hogy most az ukrán nép ugyanazt a harcot vivja, a hitler nyomdokaiba lépett putyin agresszió ellen.
kereső
@Maccska: Nem csodálkozom,- egy fenét nem!- , hogy a tutsek 56-os kommunista vérbiró unokájának követői komcsiznak itten, akik átvedlettek újnyilassá/újnácivá. Micsoda metamorfózis- mostan nem komcsi köntösben, hanem náciként nyalják sztálin utódjának fenekét.
almalibre
Addig nincs gond, míg a 650-ből nem lesz 6500000... ;-)
Eladott Ország
@Pegero: tegnap, 20:41 ☺ Üzenjük Brüsszelnek és Strasbourgnak, hogy a fidesz egyik bölcse Pegero profilt váltott, hadd cuppanjon a felcsúti gangeszi dakotára.
i.pinimg.com/originals/c7/7a/55/c77a55e807af24492b4b7b2a5e771e24.jpg
Csak Norisz és senki más
@Eladott Ország: Mennyit kapsz tőlük ezért a kampányért???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.