Véletlenül sem azért, mert Magyarország nem képes teljesíteni a kért vállalásokat.

Dömötör Csaba attól fél, hogy azért nem kapjuk meg az EU-s pénzt, mert a részünket odaadták UkrajnánakMTI/Illyés Tibor

Politikai oka van, hogy visszatartják a hazánknak járó uniós forrásokat, közben eurómilliárdokat költöttek Ukrajnára a háború vonatkozásában, amikkel nem tudnak elszámolni

– mondta el a Magyar Nemzetnek adott interjúban Dömötör Csaba.

A napi.hu szemléje szerint a miniszterhelyettes hangsúlyozta: egyértelműen politikai oka van, hogy visszatartják a Magyarországnak járó forrásokat.

Nagyon érdekes, hogy a napokban kiadott jogállamisági jelentésben úgy fogalmaznak, hogy történt előrelépés, ami elég puha megfogalmazása annak, hogy amiket javasoltak, azokat végrehajtottuk. Ehhez képest nem kapunk egy fillért sem

– vélekedik Dömötör.

Hangsúlyozta, ez még egy bizonyítéka ez annak, hogy egy nyomásgyakorlási eszköznek tekintik a források ügyét. Hozzátette: ugyanakkor új szakasz jön ebben a vitában, mert időközben kiürült az uniós kassza, többek között azért, mert eurómilliárdokat költöttek Ukrajnára, „amikkel nem nagyon tudnak elszámolni.” Dömötör elképzelhetőnek tartja azt is, hogy az EU Magyarország pénzét is odaadta Ukrajnának.

Tudjuk, hogy hetvenmilliárd eurót elköltöttek Ukrajnára, tudjuk, hogy kong az uniós kassza, tudjuk, hogy Magyarország nem kapta meg a neki járó forrásokat. Mindezek alapján ez nem kizárt.

Forrás: Magyar Nemzet, napi.hu

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Nyugi domi, nem kell ettol rettegned a penz elkulonitve megvan, csak teljesitenetek kellene a jogallamisagi normakat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Nyugi domi, nem kell ettol rettegned a penz elkulonitve megvan, csak teljesitenetek kellene a jogallamisagi normakat.
colibri
És ilyen bunkó emberekből áll a magyar kormány .Milyen politikusok ezek? Egyébként csak rá kell nézni a parlamentben készült fotóra...
Eladott Ország
Elmebeteg barom! A jogállamot kellene helyreállítáni és nem kellene szarrá lopni magatokat!
Erről valamiért ez a vicc jutott eszembe:
A rendőr megállítja a cigányt:
-Hová mész, te cigány?
-Miféle tyúkot?
Az igazi gumicsizmás "magyarhuszár". Gusztustalan féreg. A felcsúti pénznyelő varangy.
uploads.disquscdn.com/images/4e1fcaf3a4e31320d3809d18ed8d44fa90fb665779fa5a18b9a32cefce3cb83a.jpg
csipetke
Ezek tényleg ilyen debilek,vagy csak a birkákat hülyítik ezzel. Az Eu-nál elmondták,hogy ez egy elkülönített pénz,ami bármikor lehívható, csak villantani kéne érte jogállamiságot, független médiát,demokráciát,bírói függetlenséget,miegymást.
Ezeket orbán meg a falkája olyan szinten vágta tönkre,hogy nem kis meló lenne visszacsiholni. Másrészt ha ezeket visszaállítanák,akkor orbán akkorát bukna,hogy a világ végéig gurulna kínjában
csipetke
@KisTehen: 11:11 Te miről beszélsz? Ami -aki Ukrajnában korrupt volt,az az előző vezetés,porosenkóval,aki putyin csicskája volt. Teljes volt a korrupció,és a ruszkifüggés. Nem véletlenül választották meg Zelenszkijt 73%-al. Mert az ukránok szabadulni akartak a ruszkiktól,és a korrupciótól is.
Eladott Ország
Hol az az 50 milliárd euró amit az EU-tól támogatásként kaptunk?! Hol az a pénz amit a magyarországi vállalkozások és munkavállalóik szja-ban, ÁFA-ban tb-járulékban és szochóban befizettek?! Először ezzel kellene elszámolnod, a saját portád előtt kell először is söprögetned! A gazdaságpolitikád eredménytelensége jól látszik még a Holdról is, mióta a támogatásokat blokkolta az EU: nincs gazdasági növekedés, amíg jöttek a pénzek az látszott, hogy a növekedés és az EU-s támogatások GDP-hez mért aránya erősen korrelált egymáshoz és akkor még a külföldön dolgozók éves hazautalásait nem is vettem figyelembe: az is évi 1000 milliárd forint körül mozgott. E két tétel számotokra jótékonyan elfedte, hogy nélkülük már 2010-es hatalom átvételetek óta masszívan csökken a GDP.
Mondja szentségesatyám, nem lehetne kivenni a bibliából, hogy ne lopj!?
uploads.disquscdn.com/images/eba50b4f23bcaceec44e2c47cdd7879a14e1d1fd8fcf0de0fcd00fb021f78c00.jpg?w=800&h=2340
Nyírfa
Esetleg világgá is futhatnál félelmedben, el erről a félelmetes kontinensről! De az is jó, ha elnémulsz, amíg meg nem világosodsz. Csak mint Saul. a későbbi Pál, aki, amúgy türk volt a javából, lévén török születésű. Remélem, ez így már oké, Döme.
Nyírfa
Némi korrekciót hajtok végre: Saul ugyan megvakult, de ezt nem kívánom Dömének, mert mi van akkor, ha soha nem világosodik meg? Jó lesz az a némaság.
Eladott Ország
@KisTehen: Orbán nemérti... ( Charles Michel, az Európai Tanács elnöke és Orbán)
-Nincs pénz amíg nem vagytok jogállam.
- Tehát engedjük be az illegális határátlépőket?
- Nem. Nincs pénz amíg nem vagytok jogállam
...
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/357774452_563837035905497_7541425202404783252_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=Rt71OejmB6EAX9A9sks&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfAADyvEOUWXw19akyIPmOVbZHwo9_T3vTBa_P5rkDZayg&oe=64AD3C27
drrotf
Csaba nem figyel!Mondták már hogy senkinek nem adták oda a magyarok pénzét, csak a kormánynak kellene azt csinálni mit vállaltak, és itt lenne a pénz hipp-hopp!Csab most a hivatalos riogató, és a hitetlen.
Ditrich
Istenem! Hogy rinyál a szarrágó a potya pénz miatt! Csorog a nyáluk már hogy lenyúlhassák
de hiába!
Nessy
Vagy ennyire fogalma sincs a napi eseményekről, vagy ennyire ostoba, esetleg ezért fizetik, nem is rosszul! Apropő! Ami mindenkit érint, hogy egy személyben lehet hetenként módosítani a hazai költségvetés sorait, nem zavarja? Vagy arről sem hallott, mint az unió válaszáról! Se hall,se lát Dömötör??
Nyírfa
@Eladott Ország: 11.45

Jó ez a kép. Nem néz Charles szemébe, sőt, elnéz mellette, s a biztonság kedvéért még össze is kulcsolja a karjait a mellkasa előtt: védekezik, és védekezik, és védekezik. Annyira szorong, annyira túlvédi magát, hogy inkább támad, hol pánikszerűen, hol tudatosan.
Mondanám, hogy segíthetne egy szerető anyuka, egy szerető, értelmes feleség, egy tiszta szívű, világos fejű gyermek, de ilyenek nem találhatóak a családjában. Marad a pszichiáter, a szedálás, a kórházi nyugalom.
Nagyon ráférnek már erre az országra az Orbán-nélküli, nyugodt, tervezhető , élhető mindennapok.
telegdilaci
@Yoda69: Te sem leszel már hülyébb ettől szajkózod mint a Papagáj azt a bődületes hazugságot amit a potrohos vezér kitalált,Talán nem kellene külön utakon járni attól a közösségtől aminek tagjai vagyunk,és illene betartani azokat a vállalásokat amiket, elvárnak Tőletek,nem hazugságokkal riogatni manipulálni az Embereket,egyedül ti vagytok a felelősek azért hogy még nincs itt a pénz amire igen nagy szüksége lenne az Országnak,nem adták oda Ukrajnának a nekünk járó pénzt ott van a számlánkon csak úgy kellene viselkedni hogy ki érdemeljük hogy meg is kapjuk,az NEM megy hogy folyamatosan gyalázzátok ócsároljátok az EU-T közben tartjátok a mocskos markotokat,a pénzükért!
justhpeter
Dörmögő Dömötör nem tudja a magyar fordítást értelmezni. Mivel a 8 elemije csak úgy van meg, hogy négyszer az első és négyszer a második ez a fogyatékossága érthető. Csak azt tudnám, hogy ez a hatökör mennyit fizetett az érettségi bizonyítványáért. Mondjuk ez a képessége elég a magyar kormányban egy államtitkári poszthoz, ami persze nem őt minősíti.
szegfue
@telegdilaci: Szerintem ezt "benézted"... másnak akartál válaszolni, nem?
Nyírfa
@telegdilaci: 12.28

Te már megint mit olvastál? Kurvára unom, hogy alaptalanul, oktalanul, a saját hülyeséged miatt megtámadod a fórumtársaidat!
Valami nagyon nincsen rendben veled!
szegfue
@Nyírfa: Szerintem u. arról irt @Yoda69: egy mondatban, amit @telegdilaci: több mondatban. Azt gondoltam, hogy véletlen lehet... bár az is megesik, hogy felületesen olvastam.
simmering73
@KisTehen: 11:11 Aki azt mondja, hogy te normális vagy, az is elmebeteg.
Nyírfa
@szegfue: 12.54

Nem te, Laci az, aki felületesen olvas, ráadásul az sem tűnik fel neki, hogy a " sajátjaiba" rúg bele időről időre. Mintha nem is ismerné fel az itt kommentelőket, mintha nem értené a leírtakat. Ez nem csupán szövegértési probléma, nem is tud tájékozódni.
Nessy
@Maccska: Akkor viszont körházban, rendelőben, piacon patikában boltban stb. szilencium! Erre szavaztak, megkapták! Az a baj, hogy mások s! Nem mindenki Stockholm szindrómás.
Nyírfa
@Horizont: 13.27

Volt, hogy már engem is lecseszett, de a válaszomra nem reagált. :)
Nyírfa
@Horizont: 13.31

Emlékszem! :)
Igen, át kell lépni mint a macsekokat.
csipetke
@KisTehen: 11:17 Gondolod,hogy a korrupciót két nap alatt meg lehet szüntetni?Mert akkor te vagy lúzer. Ha orbán valami csoda folytán végre eltakarodna az életünkből,a korrupció, ami rendszerszintű,---erre épül ennek a retek kormánynak a működése---még hosszú-hosszú évek munkája lesz felszámolni. Máshol se megy másképp
Nyírfa
@Horizont: 13.35

Tudom, de én elszánt vagyok! :) Jó, néha én is észrevételeztem egy-egy beírásukat, de ez ritka mint a fehér holló.
Nyírfa
@Horizont: :) Nem olyan nehéz átugrani őket! Olykor elolvasom, miket írnak, azzal a borzadállyal mérgezzem magam? Nem!
Azért, mert ők rusnyák, az élet nem lesz az, ellenkezőleg, tele van szépséggel, örömmel, értelemmel, inkább ezzel töltődöm, minthogy ők húzzanak le.
Nyírfa
@Horizont: 14.41

Kell egy kis kitin, amivel az ember megvédi magát, és, persze, vannak technikák, amelyek a segítségünkre vannak.
Például, ha tudod, hogy valaki azért durva, bántalmazó, mert megalázták gyerekként, nem törődtek vele, verték stb - és szinte mindig ez az oka a provokatív, agresszív viselkedésnek -, akkor nem reagálsz úgy, ahogyan azt a korai éveiben megtapasztalhatta.Vagyis, nem tőle várod a változást, hanem te változol. Te, Nessy, szegfue általában így próbáljátok felvenni velük a fonalat, hogy aztán elejtsétek, mert továbbra is csak trágárságot kaptok. Ilyenkor már nem lenne szabad benne maradni az elfajult helyzetben, mert ez nemhogy nem segít nekik, hanem titeket is sért, annullál.
Magukra kell hagyni őket, akármivel is próbálkoznak. Ez nem megfutamodás, hanem véleménynyilvánítás.
Egyébként , ha személyesen akadsz össze valakivel, akkor fókuszálj a bal szemére, ugyanis így lehet csökkenteni az ártó energiákat, akár ki is billenteni az illetőt a megfélemlítő szerepéből. Tekintve, hogy a tudatosság mindenhogyan hat, ezt akár a neten keresztül is lehet gyakorolni: van valamiféle személyiségképed azokról, akik itt írnak, gondold el, hogy most belenéztél a bal szemébe, sőt, kérhetsz az Élettől védelmet, iránymutatást, nemcsak magadnak, sokszor éppen azoknak van rá szükségük, akik bántani akarnak minket.
Volt rá példa, hogy elképzeltem, burok vesz körül, amely által sérthetetlen vagyok, ezt a képet igyekeztem rögzíteni, így csökkent az ijedtségem , következésképpen rá tudtam nézni, miért hívtam be azt a helyzetet, azt az embert, aki megijesztett, mit tettem, mit gondoltam én, hogy ez megtörtént.

Mindezt azért is mondom neked, nektek, mert mindannyian teremtünk a gondolatainkkal, az érzelmeinkkel, a kimondott és a leírt szavainkkal, amelyek pozitív vagy negatív energiaként visszatérnek hozzánk, ha erőre kaptak. Megtapasztaltam mindkét verziót.
Nyírfa
@Horizont: 15.18

Nagyon szívesen. És én is köszönöm , hogy erre alkalmat teremtettél. :)
Nessy
@Nyírfa: Köszönöm ezt az okfejtést! :-) Meg szivlelendő, csak néha nehéz betartani.
izéke
Hát én meg remélem,hogy soha nem kapja meg ez a szemét banda azokat a pénzeket. Találjon ki az EU valamit,hogy közvetlenül az érintettek kapják meg ezeket az összegeket,bar orbánék azonnal hoznának egy törvényt,hogy mindenki köteles beszolgáltatni a kapott pénzt.
Nyírfa
@Nessy: 16,25

Ja! Van, hogy felforr a vérem, nyílik a bicska a zsebemben... :)
Ha ilyen dühvel írok, azt többnyire meg is bánom, és szídom magam, hogy nem azt élem, amit szeretnék.
Ami pedig téged illet, a Propeller közönsége csak tanulhat tőled. Sugárzik belőled a műveltség és az intelligencia, éppen ezért nálad különösen bántó, ha méltatlanul szólnak hozzád. És ők ezt nagyon jól tudják.
Nyírfa
@izéke: 16.40

Ha be akarnák hajtani az EU által közvetlenül folyósított pénzeket - ami sanszos is - , az EU úgy rácsapna a kezére, hogy eltörne. Nemhogy soros elnök nem lenne , de megvonnák a szavazati jogát is, aminél megalázóbbat el sem tudok képzelni. Hogy aztán mivel fenyegetőzne az utcai harcos, az már mellékes, mert a pártbeliek tennék rá szájzárat. Fixa ideám, hogy a fidesz maga fogja megbuktatni .
A javaslatom: Putyinnal egy időben.
Nessy
@Nyírfa: Anno egy illuminált, vagy bekattant betegtől vadabbakat is kaptunk, de ez náluk nem volt tudatos. Itt most van aki itt vezeti le minden frusztrációját, van aki csak provokál. Mindkét típus vitaképtelen.
AMORÁLISOK
te fidesz birka ti abból a pénzből max a rácsos ablakokból néztek kifelé. az már a kezetekbe nem jut tudd .!!!
AMORÁLISOK
ja minek vettetek olyanra rom felujitandó Pajtát amikor ott nektek nem terem babér sem elnökség. KÖZPÉNZBŐL?? családi potlékot meg leépítitek ? oktatásból egészségügyből 3-3 %-ot az alapitványaitokból lehetne ám milliárdokat akár !!!
Yoda69
@telegdilaci: Nem kene ennyit innod ilyen ritkan?
Biztos nekem akartad irni amit irtal?
Inkabb sikari, tehen, macska vagy dubrincs kellene a cimzetnek lennie.
Nyírfa
@Nessy: Amikor a pszichiátrián dolgoztam, ki lettem oktatva, kivel, hogyan kell, lehet kommunikálni. És képzeld, a betegekkel soha nem konfrontálódtam, az egyik orvossal azonban nagyon kellemetlen élményem volt. Tőle, azaz általa éltem meg először, milyen az, amikor nem tudatosan, de harcba hívsz valakit, akár egy nézéssel , akár szavakkal, kesztyűt dobsz elé. Neked nem kell mondanom, mi az az éber hipnózis, nos, kicsit megleckéztetett a doktornő.
Amikor elmondtam az esetet annak a pszichiáternek, akinél régebben tanultam, azt mondta, hogy ezért a diplomáját is elvehetnék. Ugyan óriási koncentrációval sikerült kiszabadulnom a doktornő hipnotikus hatása alól, de, mire kiértem a folyosóra, húztam a lábam. Sántítottam, és a mai napig emlékezik a lábam, ha stressz ér.
Visszaélni a tudással...Igazából most mondom ki először, hogy ezt a munkahelyet ezért hagytam ott. Ugyan a főorvosnő, és egy-egy kollega kimondottan rokonszenves volt, de ...ők nem a többséget képviselték. A tudás nagyon veszélyes fegyver annak a kezében, aki hatalomra tör. És én féltem tőlük.
Az utolsó napom után battyogtam le a Moszkva térig, és olyan sírhatnékom volt, hogy nem is tartottam vissza.
Tudtam, hogy valami nagyon fontosat hagytam ott.

Mennyi mindent tudunk adni egymásnak! Ki gondolta volna, hogy egyszer, évtizedek múlva az eset után a Propelleren fogom elmondani életem egyik legfélelmetesebb tapasztalatát.
Hogy most ez megtörtént, olyan, mintha kioldódna az akkori blokk.
Hálás vagyok érte, nem kicsit! :)
Nessy
@Nyírfa: Néha, egy más témában indult beszélgetés, érdekes, sok évtizedes traumát tud előhozni, és néha fel is oldja a tudatalatti stresszt!.
Nyírfa
@Nessy: 18.00

Igen! Azt hiszem, az elkövetkező hetekben, hónapokban több mindenre magyarázatot fogok kapni.
vitriol
dömötör félelme a végtelen ostobaságából táplálkozik, amikor azt vizionálja, hogy a nekünk járó pénzeket odaadták Ukrajnának. Amennyiben ezt ő sem gondolja komolyan, akkor egyszerűen csak nem tud meglenni hazudozás nélkül!
libellle
ez egy örült. szándékosan rosszindulatuan gazember modra hazudik ez a maffiosi. Nagyon jól ismeri az EU- háztartást és azt is tudja, hogy never lehet ilyet tenni. A haztartás 7 évre van tervezve és azon belül nagyon kis mozgástér van.Ahhoz 27 országnak kell a szavazatát letenni hogy a haáztartásban eldöntött költségvetést valami felboritsa.. Maffiosi
gina
Primotiv egy barom olyan mint a papagáj OV szemét szócsöve
surdilloFUJT
Ez a fidess beltenyészeti toprongy ,jobb lenne ,ha visszahúzna Romániába,és nem hazudozna még talán álmában is!!!
bence
Akkor mégis annyira hiányzik ez a pénz ?! Pedig viktor apád megmondta , hogy ugyan jár de megoldjátok az ország gondját enélkül is ! Hány éhes szájat akartok még ezzel a pénzzel is betömni , hiszen az összes amit az országnak küldtek nálatok van !
ómió
Pedig, hát, ami már megtörtént, attól kár félnie!
Eladott Ország
Dömötör már a saját tenyésztésű utánpótlás egyik eleme, az iskolapadból a politikába karriernyomulás terméke. Dömötör legfeljebb annyit mondhat el magáról, hogy Hollik István testvérét vette feleségül, valamint hogy a versenyszférában egy másodpercig sem dolgozott soha, mégis többet keres, mint mondjuk egy agysebész, aki ért is valamihez. Hollik, a Dömötör Csaba sógora! Elképzelem, a szülőknél vasárnapi ebédnél egymásra licitálnak, hogy holnap ki mond nagyobb marhaságot a parlamentben! Bízom benne, hogy egyszer ülni fognak! Dömötör elmondja, kioktat, miheztartásokat lobogtat és kicsúszik a száján a fideszes elme működésének kulcsa. Dömötör Csaba rogánista államtitkár nevű senki zsenge korától kapaszkodásra és könyökölésre tenyésztett udvaronc , ezt soha sem fogja megérteni, úgyhogy jobb ötlet híján önmagukat nyugtatják, miszerint a fideszes egypártrendszernek nincs alternatívája.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok