Fontos, hogy a határon túli nemzettársaink is megélhessék magyarságukat – hangoztatta Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó szombaton Szarvas-Ezüstszőlőn.

Az MSZP-sből fideszessé váló Szili Katalin már totálisan fújja az orbáni mantrát
Kép: YouTube

A politikus a XXVI. Kárpát-medencei nemzetiségi napok és aratónap rendezvényen azt mondta, bár június 4-e a nemzeti összetartozás napja, minden olyan alkalom, ahol a Kárpát-medencei magyarság és a hazai nemzetiségek együtt tudnak lenni, az összetartozás ünnepe.

A Kárpát-medencében "mi nemcsak, hogy együtt kell, hogy gondolkodjunk, kiálljuk a békéért, hanem számunkra fontos az is, hogy a jövőért együtt tegyünk" – jelentette ki.

Hangsúlyozta: az alaptörvény világosan fogalmaz, amikor azt mondja, Magyarország felelősséget visel a határon kívül élő magyarokért, ugyanakkor a Magyarországon élő nemzetiségeket államalkotó tényezőnek ismeri el, ami azt is jelenti, hogy a nemzetiségek megőrizhetik önazonosságukat, gyakorolhatják nyelvüket, hozzájuthatnak anyanyelvi oktatáshoz, kultúrához.

"Számunkra ezért fontos az is, hogy mi, magunk is küzdjünk azért, hogy határon kívüli nemzettársaink" ugyanezt megélhessék – jegyezte meg. Hozzátette: például Szerbia alkotmánya is kimondja, hogy az ott élő nemzetiségek államalkotó tényezők, "de ez nincs mindenhol így a Kárpát-medencében". Szili Katalin hangsúlyozta: fontos, hogy minden polgár egyenlő legyen és megőrizhesse önazonosságát.

Felhívta a figyelmet: vannak olyan kárpátaljai magyarok, akik a fronton harcolnak és az életület kockáztatják "egy olyan háborúban, aminek már véget lehetett volna venni", ha a felelős politikusok és Európa valóban a békét óhajtja és nem táplálja az értelmetlen háborút.

Mi mindannyian a békét és biztonságot óhajtjuk ezen a nemzeten belül és biztosítjuk azoknak is, akik nemzetiségként itt élnek Magyarországon, és óhajtjuk" azoknak is, akik a történelem igazságtalansága alapján az országhatáron kívül rekedtek

- mondta.

A politikus emlékeztetett: a magyar kormány békességet akar, és ehhez szeretné biztosítani mindenkinek a családi biztonságot.

Forrás: MTI

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Maxipocak
Gerinctelen oppurtunista gennyedék. Nálunk Pécsett csak "félkarú rablónak" hívják. Tudom, nem elegáns valakinek a testi hibáját apposztrófálni, de ez a tetű a jellemét is fémjelzi. Na, ő a "szopkvarrokgombotvarrok" tipikus esete. Ha kell kommunista, ha kell náci, ha kell bármi vagyok. Tudok róla hogy leköpték itthon. Az egyik én voltam, onnan a tudás. Lepergett róla. De, ki az aki fel sem veszi?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
Csak meg kell dolgozni azért a havi jópár milii ócskáért. Így lettél ócska.
Maxipocak
Gerinctelen oppurtunista gennyedék. Nálunk Pécsett csak "félkarú rablónak" hívják. Tudom, nem elegáns valakinek a testi hibáját apposztrófálni, de ez a tetű a jellemét is fémjelzi. Na, ő a "szopkvarrokgombotvarrok" tipikus esete. Ha kell kommunista, ha kell náci, ha kell bármi vagyok. Tudok róla hogy leköpték itthon. Az egyik én voltam, onnan a tudás. Lepergett róla. De, ki az aki fel sem veszi?
szegény hazám
A négy patkány közül ő volt a legnagyobb, akik felnyomták az Öszödi beszéd miatt Gyurcsányt. Ez a félkezű szemétláda kurva kitálalt mindent ami egy zárt ülésen elhangzott, ami jobb belátásra akarta kényszeríteni a korrupt MSZP politikusait. Most ennek élvezi minden hasznát. Havonta kapja a karmelita malactól a milliókat, a júdás pénzt, amit Magyarország népének zsebéből emelnek ki. Legyen belőle szép síremléke, amelyet köpködhetnek az arra járók.
jáger laszló
1 kiéget selejtes MSZP-s aki a ftdexben populistaként próbál kiteljesedni!!
Az áruló jutalma???...
csak ennyi
barátilag
J.L.
Péter2
Összefújta a régi elvtársakat a szél , mint a szemetet !
lampa laz
Az agya génhibás nem a keze, azt 12 éves korában legránátozta a hülye.
Eladott Ország
Galló Béla: Mindíg haza Szili Katalin pályaíve, avagy hogyan nyaljunk be a melegszarig
uploads.disquscdn.com/images/8f6a2ada4bf2badf1e0051bc00d3409b5b247b4229ed1feeac4fe90bebc60601.png?w=600&h=866
Szili kaméleon a hosszú nyelvével az ingyen közpénz után kapkod. Kaméleon Kati úgy gondolja: neki muszály mindíg élete végéig közpénzen élnie, de amit megérdemel : csákányt a hátába.
twitter.com/ozvOcsennyasMne/status/1641777516867198980/photo/1
Arcod nyugalma, amikor a fidesz meghálálja az öszödi beszéd kiszivárogtatását.
twitter.com/janos_hary/status/1643141522903257088/photo/1
gina
A pénzért mindent, becstelen vén nyanya...
balos
A kultúrha a nemzethy mágnes,vonzza a génjükkel mit sem bíró embereket!Legalább tudják a helyüket,ha odakerülnek ahol már az őseik is hazaárultak!
jesz
pályafutásnak nem rossz...Parlament elnöke, most meg lázítja a magyarokat magyar ellen..
ómió
Kijózanodásra, bizony, csak a fehérholló gyakoriságú bolsi képes!
Yoda69
@Maxipocak: Jol illik a fideSS-be. A fideSS is legalabb 5x valtott koponyget amiota a polotika porondjan vannak.
Mellesleg O1G sokat koszonhet ennek a luvnyanak. O szivarogtatta ki az oszodi beszedet, ami vegso soron a baloldal bukasahoz es orban 2/3-os gyozelmehez vezetett.
Havanagi
@Maxipocak: A félkarú rabló csúcs!!!
Revans
@durbincs:egy genetikai hulladék ne taposson senkit mint maga,fordítva 1 GECI söpredéket személyében már jó mélyre lehet! :)))))))))
Eladott Ország
@Maccska: ma, 09:13 ☻ Közlöd,: "A többiek internacionalista hazaárulók voltak." Ime a hazai és KGB-s spicili
1956 – 2022 Orbán , a geci!
twitter.com/janos_hary/status/1623717230021156864/photo/1
Nincs is veszélyesebb egy hatalommal rendelkező bolondál.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/316125871_500629002090547_5127821795200314628_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=NFowdir9eUEAX-bDjpN&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfBG7T68QhMQf51Ho9gkI8u8MXlJ5J7Yxffi8liWz7BoxA&oe=64B7F578
Többen említették itt már Moszkvát, mint ahol Orbán okt. 23.-i ünnepségen vesz részt és megkoszorúzza a szovjet katonák emlékművét. Akkor most már értem: Pekingben a Tienanmen téren ennek volt a főpróbája. CBA-s szatyor jobb lett volna, de a TESCO az gazdaságos...
uploads.disquscdn.com/images/0de54ed754889e6ea4a8097509260284fb3fe5720494446527938dcd8a265b35.jpg?w=800&h
Havanagi
@Maxipocak: Gratulálok,én is ezt ettem volna.
namihami
@Eladott Ország: 10.30: És ráadásnak az a Tescos nájlonszatyor! Az ünnepség fénypontja, egy igazi klú!
A Tesco külön köszönetèt tolmácsolja az ingyenes világreklámért! Min 5%-os forgalomcsökkenést köszönhet neki!
Havanagi
@lampa laz: Nyugodtan felrobbanhatott volna,az ilyentől kár az élet.
telegdilaci
@Maxipocak:És az Országban élőkről mikor fogtok gondoskodni félkegyelműek? ez is egy jellemtelen gerinctelen gazember!
Toller Béla
Pécsi, vagy nem - nem számít ! Idióta tehén, aki valamikor mág lehetett volna valaki. Mára elfogyott, senki és semmi. Sajnálatos.
Peller Anikó
@Macskapiszok: "Vajon képes lesz a viktorbán a demokrácia alapját jelentő választást tisztességesen megrendezni? Mert amit legutóbb választás címén csináltak, azon sírt és valahogy nem röhögött az egész világ."

Kizárt.
colibri
Hányinger ez a nő! És az a rengeteg pénz is, amit orbáncék ráakasztanak.
Yoda69
@m73: Ezekre a kérdésekre ne is varj választ ettol a roman trolltol.
Nem ezert kapja a fizeteset roggyant tonyotol.
csak úgy....
szili 1/2 kézzel könnyebben elboldogúl mint te ész nélkül!
ómió
@m73: A kijózanodott bolsikat mind így "illeted"!? Neked a magadfajta aktuál trógerbolsi hazaáruló fajta a "sirály"!?
ómió
@m73: Maradj a bárcáskurva anyádnál! A tetves bolsiságodat meg tartsd meg!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.