Ahelyett, hogy előzetesben ülne, Boldog István az Országgyűlés csapatánk tagjaként focizott a Csíkszntsimonban rendezett Székelyföld-Országgyűlés gálameccsen.

Előzetes helyett vígan focizgatott a fideszesekkel a politikai vesztegetéssel megvádolt Boldog István

Nem véletlenül figyelt fel rá valaki, hanem Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója tett közzé róla fényképet.

Székelyföld-Országgyűlés gálameccs Csíkszentsimonban- a kétpói fideszes vádlott teljes nyugalomban focizgat az” Országgyűlés” csapatában. Ha nem hiszi, nézze meg Orbán Balázs miniszterelnöki politikai igazgató oldalán – írta posztjában Hadházy Ákos.

A kétpói polgármester, Boldog Istvánra az ügyészség hat év letöltendő börtönt, ötmilliós pénzbüntetést és 6,6 millió forint értékű vagyonelkobzást kért, többek között hivatali vesztegetés elfogadása miatt.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
Ha demokracia lenne es a törvenynek ervenyt szerezne egy kormany, egy 3 ev feletti börtönnel fenyegetö ügyben a vadlott azonnal elözetesben ülne... Orbanisztan viszont Abszurdisztan... Hpol van most a papagajkommando???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
gecisztánban ez a módi!Aki sokat mer az sokat nyer!A lényeg,hogy a ner-kommandó legyen benne nyakig!A 89 es szarváltással visszajöttek a vármegyei lopórnyicák!
Giovanni Alba
@drrotf: ma, 12:48
Nagyon szép és jó amit írsz, de attól még, hogy nem volt meg a tárgyalás, egy különös kegyetlenséggel elkövetett családirtással vádolt egyént nem hagyunk, nem hagyhatunk szabadon kóricálni. Akkor is elengedhetetlen az előzetes, ha fennáll a bűnismétlés veszélye. De beszéljen inkább egy szakember.
buntetojog.info/elozetes-letartoztatas/
" Az ügyben hat év letöltendő börtönt, ötmilliós pénzbüntetést és 6,6 millió forint értékű vagyonelkobzást kér az ügyészség Boldogra, akit többek között hivatali vesztegetés elfogadásával vádolnak"
jáger laszló
Csíksomlyón boldogan focizott Pista!!
Nem hátráltatta az ellene folyó per
Jó az idegrendszere az biztos!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
drrotf
@Giovanni Alba: Amit írtam azt az Alaptörvény mondja és az hét szentség kellene hogy legyen! A baj az ,hogy gyakran ezt a média és az emberek nem veszik figyelembe, és előre ítélkeznek minden jogalap nélkül.Amit az ügyészség állít nem mindig bizonyosodik be és ennek azok látják kárát akiket meghurcoltak . Bírói ítélet nélkül vonják le a jogi és erkölcsi következtetéseket emberekről , akikről később kiderül ,hogy nem bűnösök, illetve az, hogy egy-egy bűncselekmény elkövetése nem róható a terhükre.A meghurcolásért az ügy lezárása után senki nem kér legalább bocsánatot, és nem kap az illető anyagi kárpótlást sem az indokolatlanul okozott sérelemért.Jogállamban , és mi állítólag azok vagyunk, nem a nép ítélkezik az emberek felett, hanem egyedül a bíróságnak van joga törvénysértés esetén felelősségre vonni embereket, és így azt állítani egy emberről ,hogy bűncselekményt követett el.Boldogról is csak annyit lehet jogszerűen mondani, hogy ellene büntető eljárás folyik , mert a vádhatóság szerint ezt és ezt a bűncselekményt követte el.Ennyit és nem többet lehet erről az emberről elmondani, de azt nem hogy bűnöző , vagy hogy bűncselekményt követett el.Jó lenne ha mindenki betartaná legalább az Alaptörvényben foglalt szabályokat, bár az államtól elvárható lenne hogy minden jogszabályt tartson be, mutasson példát az állampolgárainak a törvények tiszteletében és betartásában.
ómió
És Ceglédy efftársatoknál van már "jogerős ítélet", efftársak!?
Giovanni Alba
@drrotf: tegnap, 21:18
Azt írtam, illetve linkeltem: "Előzetes letartóztatás csak szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény megalapozott gyanúja esetén rendelhető el. Gyanú megalapozottnak akkor tekinthető, ha azt olyan bizonyítási eszköz támasztja alá, amely a konkrét elkövetési magatartásra vonatkozik, és önmagában is alkalmas a gyanúsított büntetőjogi felelősségének megállapítására."
"... megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a megkísérelt vagy előkészített bűncselekményt véghezvinné, vagy szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el."
Te azt mondod, ne ítélkezzünk, az a bíróság dolga, én is ezt mondom, meg még azt, hogy amennyiben súlyos és megalapozott vádak merültek fel, akkor jobb az óvatosság.
És igen, a kormánytól is elvárható, hogy ne érezze magát törvények felett állónak, pedig manapság pont ez a helyzet. Ha akadályba ütköznek, akkor akár másnapra átírják a törvényeket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.