Rogán Antal a multiknak előírta, miként kell tálalniuk boltjaikban, hogy az árstop eltörlése után az Orbán-kormány a kötelező akciózás mértékét 10-ről 15 százalékra növeli, és ki is bővíti az érintett élelmiszerek körét. Ismét a kormány kék plakátjaira hajazó tájékoztatót kell kitenniük az üzleteknek a kötelező akciókról.

A kormány a magyar családok védelmében új inflációellenes intézkedésekről döntött

- egyebek mellett ez is szerepel a Magyar Közlönyben, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter rendeletében, amely módosítja a háborús élelmiszerár-infláció csökkentése érdekében szükséges intézkedésekről szóló korábbi jogszabályt.

Ismét kötelező lesz a boltoknak kitenniük a bejáratnál, hogy az Orbán-kormánynak köszönhetjük az új akciókat – Itt az új Rogán-tacepao!

A nyakatakert jogi megfogalmazás lényege, hogy Rogán Antal a multiknak előírta, miként kell tálalniuk boltjaikban, hogy az árstop eltörlése után az Orbán-kormány a kötelező akciózás mértékét 10-ről 15 százalékra növeli, ki is bővíti az érintett élelmiszerek körét – írta meg kedd reggel a 24.hu.

Az érintett termékkategóriák mostantól az alábbiak:

Baromfihús

Sertés-, marhahús, egyéb húsféleségek

Hal, halkonzerv

Húskészítmények

Tej, tejföl és helyettesítői

Joghurt és egyéb savanyított készítmények

Egyéb tejtermék

Sajt

Vaj, margarin és készítményei

Egyéb zsiradékok (növényi és állati)

Kenyér

Péksütemények

Száraztészta, rizs, egyéb cereáliák

Liszt, cukor, tartósított lisztesáru

Friss zöldség

Friss gyümölcs

Gyümölcs-, zöldséglé

Készételek, fűszerek, ételízesítők

Kávé, tea

Ásványvizek és üdítőitalok

A rendelet melléklete előírja, hogy a kötelezővé tett akciózásról pontosan milyen kormányzati hirdetményt kell közzétenniük a boltoknak. Fel kell tüntetni, hogy a kormány a magyar családok védelmében döntött az új inflációellenes intézkedésekről, de a legérdekesebb talán az, hogy a vevők figyelmét külön fel kell hívni arra, hogy az érintett boltok, korábban jelentősebb árbevételt értek el, ezért kell a rendszeres, 15 százalékos akciókat meghirdetniük olyan termékekre is, amelyekre az árstop vonatkozott.

Forrás: 24.hu

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
@Sakk Matt: Kifelé menet meg ezt: "Az orbán kormánynak köszönhetjük az inflációt"
kereső
@Sakk Matt: Én nem emlékszem ilyen táblákra. Sőt plakátokra se nagyon- akkor elmondták a pártkongresszuson a hozsannát, és kész. Most meg képesek kirakni a x@rnak az ő dicsőitését, persze előtte körbe tekerik nemzeti szinű pántlikával.
kereső
Ez már tényleg olyan primitiv, mint orbán.
Qqberci
Már megint más farkával verik a csalánt...
kereső
@sgl: Mondjuk ebben az a "legszebb", hogy a saját pénzeden csinálnak hülyét belőled. Kiváncsian várom, mennyivel nő a fideSS támogatottsága, és orbán népszerúsége.
simmering73
Eddig is voltak kint ilyen tacepaok? Ügyesen rakhatták ki a boltok mert én egyet se láttam.
csipetke
@Qqberci: 07:40 Ugyanezt akartam írni én is. Vajon miért nem látja/tudja ez a debil kormány,hogy ugyanúgy mi fizetjük ezeknek az árát,mert rá fogják tenni más árucikkre. Nálunk az ÁFA Európa rekorder, miért nem azt csökkentik mondjuk 20%-ra,és mindenki jól jár. Sok kisbolt bezárt orbán miatt vidéken,mert ezt a sok veszteséget nem tudták benyelni.Egészen félelmetesen Mekk Elek a kormány minden tekintetben.Nyugodtan elmondhatjuk,hogy a világon mindent IS dilettáns módon kezelnek
csipetke
@Sakk Matt: 07:31 Nekem nem rémlik,hogy Kádár csinált volna ekkora baromságot..
frank
De CSAK A FIDESZESEKNEK ! Bolsinak nem akciós semmi. Rezsi csökkentés sem jár.
jáger laszló
Sajnálom
Én nem teszem ki a bolt bejáratánál,hiába kér erre a rogán!!
csak ennyi
barátilag
J.Ll
Aki Én
@frank: Akkor az orbáni-infláció is csak a fideszesekenk, oké?
Aki Én
De hát a brutális inflációt köszönhetjük a kormánynak, illetve orbánnak.
Sehol nincs ekkora infláció.
Ez is egy átbaszás agyhalottjaiknak.
Nessy
Ezeken a felesleges, értelmetlen táblákon valakik jól keresnek! Rogánék miből gondolják, hogy az emberek ezt fogják olvasgatni? Drága játék hülye gyerekeknek.
Peller Anikó
@csipetke: 7:57, Jaj dehogy, a mi viktorunk nem debil csak lopós. Ő aljas, gazember a legrosszabb fajtából akinek semmi más célja nincs már, kizárólag az összeharácsolt vagyonka védelme. Minden és mindenki ennek van alárendelve. Pontosan tudja mit művel és mindezt röhögve, szándékosan teszi.

De a babok nem nőnek az égig. A rabok meg...
Eladott Ország
"Orbán azt hitte, van olyan diktatúra is, ami más, mint a többi. Azt gondolta, hogy van olyan, amin ez nem látszik. De nincs. Messziről üvölt a bunkóság, bűzlik a rothadás, hogy Magyarország már hetente ér 10 százalékkal kevesebbet, természetesen akciósan. Ő pedig pont olyan, a felcsúti futballstadionjával, a fa nélküli lombkorona sétánnyal, a gázszerelő strómanjával, a közpénzbányász apjával, a fatolvaj vejével, a saját lábán álló lányával, mint Bástya elvtárs. Őszinték legyünk? Még rosszabb."
nepszava.us/rakosi-elvtars-is-megirigyelne-a-boltokban-elrendelt-kotelezo-akcios-arakat/
Eladott Ország
Ez azért is egy orbitális faxság, Rogán-tacepao, mert az üzletek így is akcióztak, még sokkal többféle terméket is, mint a most kierőszakolt 20 kategória. Ezek után lesz 20 akciós termék minden üzletben...Ezt akartátok okostojások? Éljen a szocialista tervgazdálkodás - és még ti kommunistázzátok le az ellenzéket! Ráadásul a megelőző 30 nap sokat vásárolt termékeit kell akciózni. Pl. augusztusban sok naptej fogy, így szeptemberben bárki veheti az akciós naptejet, lefeljebb a kenyérra vagy a hajára keni. Ez már annyira gáz. És a sok hülye simán beveszi. Európa legnagyobb inflációját produkáljuk, azon belül az élemiszerinfláció ha lehet toronymagasan ver mindenkit, gyakorlatilag bárhol máshol olcsóbb minden Európában, ideértve a nyaralást is mint itthon, cserében van egy szétbarmolt egészségbiztosítási rendszerünk egy szétbarmolt közoktatásunk, szétbarmolt felsőoktatásunk és egy csomó félhülye idiótánk hatalmi pozíciókban. Erre a fidesz támogatottsága nő. Ennek az országnak meszeltek hosszú időre.
Aki Én
,,Orbán megpróbálja elrejteni az emberek elől, hogy fizetésképtelenné vált a magyar állam, mert nem tudja kifizetni a tulajdonába tartozó Magyar Nemzeti Bank veszteségeit. Az MNB vesztesége a magyar állam vesztesége. Ennek a veszteségnek az összege, amit nem tudnak kifizetni, a magyar állam hiánya. Aki nem tudja a kötelezettségeit teljesíteni, mert nincs annyi pénze, az csődben van. Márpedig ez a helyzet, Magyarország csődbe jutott. Orbán úgy próbálja ezt eltakarni az emberek elől, hogy elválasztja az MNB-nél felhalmozott veszteséget a magyar államtól, ami abszurd."

nepszava.us/orban-rejtegeti-hogy-csodben-van-az-orszag-a-ner-kozeli-cegek-miatt/?amp=1
Dr. Proktor
Magyarul a mi kurmányunk a mi farkunkkal veri a csalánt...
Nessy
Azt nem írják ki nagy betűkkel, hogy a dilettáns gazdaságpolitika miatt, amiből csak politika maradt, hányszorosa kis hazánkban az infláció az uniós, a régiós átlagnál. Hány százalékkal csökkent a bérek és nyugdíjak vásárló értéke! Aztán jöhet a felsorolás, akiket ez a reálérték csökkenés természetesen nem érint! Kormány, oligarchák, "család" és így tovább!
Eladott Ország
Soha nem gondoltam volna fiatalabb koromban, hogy egszer egy ilyen barom világban fogok élni, amivé ezt az országot tette egy pszichopata, és az ő bűnszervezete, mögöttük 3 millió bálványimádó agysejt nélküli marhával. Ismét áruhiány várható az akciózott termékekből, pluszban a helyettesítő termékek ára felmegy. Szia infláció. Magyarország utolsó reménye: Koleszterin. Egyben fel kell hívni a figyelmet plakátokkal a bejáratoknál a túlzott koleszterin veszélyeire! Végigment az egész kolesz Terin. Mészáros már vámpírrá fogyott. Ándi leszívta a bankkártyáját. Már a marhapásztor Gerinek is kezd hörcsögpofája lenni. Geciékre csúnyán ráégett ez a kommunista tempó. Kérdés, hogy a birkák mikor ébrednek fel. A bárányok hallgatnak. Ezt szokták, ezt szeretik.
uploads.disquscdn.com/images/bb03496b36c1df38854208099c752388372acc6c9d9d2c54affd931e3dc4d671.jpg?w=800&h=640
Sakk Matt
@kereső: Attól még Kádáréhoz hasonlít az, ahogyan beleszól a piac dolgába.
Sakk Matt
@csipetke: A hosszú évekig 3,60-as kenyérre sem emlékszel? Akkor rossz hírem van: Bilobil ;)
colibri
Biztos, hogy nem olvasom el! Rosszul vagyok a kék tábláktól, plakátoktól! Mennyi sok pénzt emésztenek, amit csak nemesebb célra lehetne fordítani! Még rosszabbul vagyok orbánctól, rogántól, lézertől, pintértől... és nem sorolom tovább, mert mindtől!
Péter2
@frank: Bolsevik orosz szó többséget jelent 2/3
Eladott Ország
A gond az egésszel az, hogy semmiféle kormányt nem látok. Van egy kretén diktátor akinek szolgái vannak. A kretén diktátor pedig a hatalmat akarja megtartani bármi áron és ezért az embereknek akar valamit felmutatni (győzelmet, engedményt, stb), valamint mindenféle problémát megoldani nagyon gyorsan. A hagyományos demokrácia útja lassú ezért mindent rövid, a célt kezelő utasításokkal akar végrehajtatni, ez az oka a rendeleti kormányzásának, de sajnos ez azzal társul hogy semmihez sem ért és ezért nem csak hogy káoszt csinál, de egyenesen mindent lerombol, miközben minden szakmaisággal szembemegy. Lassan az összes nagy bolt ajtaja tacepaokkal lesz tele, a sok sok oda kötelezően kifüggesztendő közlés alapján! Egyszerűbb lenne odaírni: Mi előtt belépsz az üzletbe illedelmesen emeld meg a kalapod Orbán Viktor miniszterelnök előtt kinek ezt a sok sok akciós leárazást köszönheted! Ennyi elég! Oszt a delikvens vagy megemeli a kalpagját, vagy sercint egyet, kinek kinek vérmérséklete szerint bemutatva, hogy erről miképp vélekedik!
kereső
@Sakk Matt: Ok. Némi különbség- az "átkos" kádár-rendszerben nem volt kapitalista piacgazdaság- tervgazdálkodás volt, árhivatallal-és mindennel ami ezzel jár. még az új "gazdasági mechanizmus" (élt 1968-1972) sem hozott lényegi változást.

Most meg "elvileg" itt is piacgazdaság van- Azért elvileg, mert amióta orbán egy személyben dönt a piacgazdaságtól idegen eszközökkel történő beavatkozásokról- azok is mekk elek mester módjára készülnek- azóta már csak "látszat".Egy nagy katyvasz valami az egész- a forint meg immár, ismét 390+ árfolyamnál tart. Hogy lesz ebből egy számjegyű infláció??

Összehasonlitásban még csak azt se lehet mondani, hogy gyümölcs-gyümölcs., mert teljesen két különböző gazdasági rendszerről beszélünk.
kereső
@csipetke: És akkor azt meg már meg se emlitsük, hogy ezt a tacepaót jó áron megmérte a zsebünknek balásy gyula cége. Ez az ország tényleg elhülyült...
Sakk Matt
@kereső: Hogy az intézkedés mit vált ki, az más kérdés. A gazdasági környezet természetesen más, így a hatás is más.
De ettől még az "utasításra olcsóbb" erősen hasonlít.
drrotf
Kerestem is ma a kék plakátot, mert ugye ez a legfontosabb amit ha egy multi boltba bemész akkor ezt keresed legelőször.Talán az utasítást ki kellett volna Rogány Tonyinak egészíteni, hogy vásárlás előtt minden vásárlónak a bejáratnál aláírásával kell igazolni ,hogy elolvasta a kék tacepaót, és helyesli a kormány intézkedését.Az aláírási íveket a multiknak minden nap a záráskor összesíteni és jelenteni kell az R.Tónyi irodájának, aki az esti , vagy a késő esti hírekben minden nap köteles közli a hírekben az eredményt .Ez így csak fél munka a kommunikációban!
AMORÁLISOK
Befőzési szezon 2 kg cukrot vehetsz lisztet is olajat is korlátozva ?? DE orbán vehet ugye mert neki J Á R ??? az uszitó hazugságrokra ???. Utálja már minden EURÓPAI politikus
balos
A KÁDÁR ezekhez képest 1 Ember volt!A turulbasznádiak csak lopni és rombolni tudnak ami nem a kezükben van!
balos
@drrotf: Ami késik az nem múlik!Ahogy lebutitják az országot a maguk szintjére(kultúrhára)onnantól kezdve minden szart a nyakunkba öntenek!
Cappuccino
Az hiszi ez a népnyúzó fidesz banda, hogy a 610 Ft - ós benzin árat nem fogja beépíteni a múlti az árakba. A benzin kutaknál az ellenzéknek kellene ki plakátozni, hogy a népnyúzó fidesz kormánynak köszönhetjük Európa legdrágább üzemanyag árát.
CsipkeRózsa
Orbán naponta bizonyítja be, hogy nem normális!

Én biztos, hogy nem tenném ki az őt dicsérő szavakat, inkább beszüntetném a kereskedelmi tevékenységemet.
namihami
Szerencse, hogy az öntömjén szaga annyira áthatja a kék plakátot, hogy a jobbérzésű ember már undorodva fordítja el a fejét az ilyen Orbáni plakátoktól!
Dr. Proktor
@Eladott Ország: Ándi nem csak a bankkártyát szívta le - csaxólok...
jáger laszló
Tanács!!!???
Minden akciós terméket vegyél +,mert így lehet maximalizálni a nyereséget!!!
Persze tessék azért gondolkodni is,mert arra szükség van!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
telegdilaci
@Sakk Matt: Rá kényszerítik a kiskereskedelmi láncokra a kötelező leárazást,viszont a kormánynak ez nem fáj mert a kereskedők fizetik meg a rájuk kényszerített kötelező akciókat,és közben úgy adják elő mintha ők adták volna,példátlan hogy a kormány bele avatkozik a kereskedelmi szférába, még ezután jön a fekete leves ha bevezetik a jövedéki adót az üzemanyagokra,annak is árfelhajtó hatása lesz!
ómió
Nehogy a végén még azt tegyék ki, hogy az efftársaknak!?
Sakk Matt
@telegdilaci: A dagi szerintem már van olyan hülye, mint a kiskakas, aki elhitte, ő ébreszti a Napot :)
gina
Ez az elmebeteg cigány megint magát propagálja, remélem egy nap kilövik mint a nyulat, zsiros patkány
gina
Retkes putris akkor leszel családbarát ha leteszed az Áfát 10 % ra te mocskos zsiros disznó
simmering73
Ma három boltban is voltam, de nem láttam ezt a szart. Ha kitették, ügyesek voltak. Nem zavar senkit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.