Letöltendő börtönbüntetés kiszabását indítványozta Bige László vesztegetési ügyében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség – tudta meg a Magyar Nemzet.

Letöltendő börtönbüntetést kért az ügyészség Bige Lászlóra
Fotó: MTI/Balázs Attila

Bár a milliárdos műtrágyakirályt pár hónapja nem jogerősen felmentette a bíróság, a döntéssel az ügyészség nem ért egyet. Bige és társai emellett egy kétmilliárdos hűtlen kezeléses ügyben is bíróság előtt állnak.

A minősített vesztegetés bűntette miatt a Bige László ellen folyamatban lévő bűnügyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség fellebbezést jelentett be a felmentő ítélet vonatkozásában – tájékoztatta a portált a vádhatóság.

A műtrágyakirályt 135 millió forintos korrupcióval vádolja a főügyészség: a vádirat szerint a milliárdos oligarcha 2009-ben üzleti kapcsolatba került az egyik cége termékének értékesítésével foglalkozó társaság vezetőjével. Ekkor felajánlotta a cégvezetőnek, hogy nagy mennyiségű, valótlanul leértékelt műtrágyát ad át részére.

Az ajánlat arról is szólt, hogy a számla nélküli értékesítésből befolyt összegeket a férfi mindezért cserébe átadja Bigének. Az ügyészség szerint a készpénzért, számla nélkül eladott termékekért 2010 januártól októberig több alkalommal befolyt, összesen 135 millió forintot a műtrágyakirály meg is kapta. A bíróság ugyanakkor áprilisban nem jogerősen, bizonyítottság hiányában felmentette Bige Lászlót – emlékeztetett a kormány szócsöveként funkcionáló Magyar Nemzet.

Forrás: mno.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Mi ez? NER kívánságműsor? "Kit csukjunk be ma"?...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
Azért Bigét sem kell a fejére ejteni!
Ügyvédei máris dolgoznak a szabolcsi ügyészség vádjainak szétcincálásán!!
Gondolom én!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Eladott Ország
@TASzSz: m, 09:34 ☻ Valóban a NER gecik szopása fog eljönni! A börtönben hiába fekszel seggel a falnak, ha nyitott szájjal alszol, szopni fogtok! És a TASzSz nevű fideszes rohadt gecik is! Ja és b@sszátok meg a redvás qrva anyátokat!
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/235923953_2151747378300555_1606864582609336005_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=lykal9DnPDgAX97xa1Q&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfCz_L7CRVmzLDMVktPPadqpYov3pL_t-qdmXtP4kF3dWA&oe=64E8C42D
TASzSz
@justhpeter: Légy szíves magyarázd el @Eladott Ország: -nak, miért írtam azt! Köszönöm szépen!
justhpeter
@TASzSz: Nem értem mit kell magyarázni. A NER-nagyurak általában uniós pályázatokban utaznak, valamint élvezik a rájuk szabott hazai pályázatokat. Nos Orbán megállította az Uniót, megállt viszont az uniós pénz is. Vagyis egy lába elbotlott a "százlábúnak", tehát oda máris kell egy közpénzmankó. A rossz kormányzás miatt kevesebb a belföldi pályázatokr adható pénz, tehát megsérült "százlábú"másik lába is, oda is kell egy közpénzmankó.
Egyébként a "százlábú" Tiborcz NER-nagyúr felesége, ő mondta, hogy már saját lábra álltak. Nos a közpénzt tekintve még több lábon is áll mint száz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.