Meg kell védenünk Brüsszellel szemben a magyar rezsicsökkentést – jelentette ki jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

Orbán Viktor emlékeztetett: az év első hét hónapjában a kormány odaadott a családoknak 1078 milliárd forintot rezsicsökkentés formájában. Minden magyar család 181 ezer forint támogatást kap minden hónapban a fizetésén felül, hiszen ennyivel magasabb lenne az energiaszámlája, ha nem lenne rezsicsökkentés.

Orbán Viktor nagyon csavaros gondolatmenettel magyarázta meg, hogy a brüsszelieknek miért "szúrja a szemét" a magyar rendszer"

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2) az Európai Unió tagországai állam- és kormányfői kétnapos tanácskozásának második napján Brüsszelben 2023. június 30-án. Balról Robert Golob szlovén miniszterelnök, középen Mette Frederiksen dán miniszterelnök, jobbról Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnök. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A kormányfő azt mondta:

Brüsszel sokallja a magyar rezsicsökkentést, szerintük a magyar családoknak többet kellene fizetniük és "ránk akarja ezt kényszeríteni".

Meglátása szerint a "brüsszelieknek" azért "szúrja a szemét" a magyar rendszer, mert európai összevetésben Magyarországon fizetik az emberek a legalacsonyabb áram- és gázárat, miközben szemben számos másik uniós országgal, amelyek politikusi többet fizettetnek az energiáért a polgáraikkal, Magyarországnak nincsenek saját olaj- és gázmezői. Az emberek pedig számon kérik a politikusaiktól, hogy ha Magyarországon meg tudják oldani a rezsicsökkentést, akkor náluk miért nem. Erre pedig Brüsszel "megtámad bennünket", hogy a magyarok nem jól csinálják.

Értem, hogy mi az ő problémájuk, de erre nem lehetünk tekintettel, meg kell védenünk Brüsszellel szemben a magyar rezsicsökkentést

- fogalmazott Orbán Viktor.

Forrás: MTI

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Csak nekünk csavaros neki nem! Ő mindig így száll le a bicikliről...
namihami
@ómió: 09.13: Érdekes, de a Fidesz ""svájci gázárképzése"" idején nem találtam azt a pénzt a zsebemben, amit akkor keresett nekem néhány fideszes gazdasági mágus! Jó neked, ha te gazdagodtál!
teuton
@ómió: Amalfabeta kutyaagyu naci efftars, a hozzad hasonlo barmokkal mindent el lehet hitetni, azt is, hogy a Föld lapos! "Nyugaton" senki nem fizet 180ezres rezsit, nemhogy ennyivel többet! Egy 4szobas 2szintes 105m2-es csaladihaz komplett rezsije (gaz+villany) 1,5 napi atlagberbe kerül!!! Az ellemiszer olcsobb, mint neked, a minimalber pedig havi több, mint 600ezer ft! Egy 14-15 eves eladotanulo az elsö evben mar havi 1000 eurot kap a Lildnel, a tanarok kezdöfizetese min. 2000 euro! Ja, olvasni nem tudsz, ezert nem tudhatod...
ómió
@namihami: "Kilógsz" az átlagfogyasztásból, vagy csak úgy kell hazudnod!?
@teuton: Tudom, donor kutyaagyú analfabéta, fajkretén bolsevista-nyilas efftárs! Ti ott a "művelt nyugaton" mindent ingyen kaptok, nulla órára fizetett "átlagbérért"! A négyszeres áron kapott amcsi palagázt meg biztos, "direkt élvezitek"! Talán, ha 45 évig idehaza se "regnál" a tetvesbolsi népkifosztó efftársi csapatod, 50 év gazdasági, életszínvonalbeli lemaradást "kivívva" nekünk a "rothadó kapitalizmus" mögött, itt is más lenne a "leányzó fekvése"!
namihami
@ómió: 09.13: Mi köze van az én fogyasztásomnak a ""svájci trükkhöz"" ? Az egyik egy privát fogyasztás, a másik egy állam vezetői által szervezett csalás! A kettő nincs pariban!
Egy államrezon megteheti (ahogy az Orbáni meg is teszi), hogy úgy képezze egy termék árát, ahogy azt a haveri kör érdeke megkívánja! A legfrissebb példa erre éppen a Lölő (Kmalac) által megszerzett és uralt elektromos hálózat! Nézd meg a számlát: Mennyi abból az energia ára és mennyi a Lölő/Orbán által uralt ""szállítási"" haszon! Röhej, hogy a Kmalac része nagyobb, mint a felhasznált energia ára!
Ez tény, ezt leírták a számlán!
ómió
@namihami: Ne erőlködj "svájci trükkel" keverni a rezsivédett árhoz kapcsolódó átlagfogyasztást! Inkább azt hazudd meg, hogy mennyiben kapja "ingyen" a gázt a magyar állam - @teuton: efftársad szerint "méregdrágán"(!) - hogy abba még "egy állam vezetői által szervezett csalást" is bele vagy képes hazudni!? Te is megteheted, hogy azt hazudsz itt, amit akarsz, de attól annak még a fele se igaz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.