2015-ös bevezetése óta 233 ezer család vette igénybe a csok-ot, mintegy 254 milliárd forint értékben – jelentette ki Csák János kulturális és innovációs miniszter, hozzátéve, hogy az elmúlt időszakban az ingatlanárak jelentősen fölmentek, ezért megcsappant az igény a városi Csok-ra, az átalakítás ezért elengedhetetlenné vált.

Friss bejelentések a Kormányinfón: már 50 milliós hitelt is felvehetnek a csokosok

Új, kamattámogatott hitelkonstrukciókat vezeetnek be az 5 ezer fős települések esetében. 15, 30 illetve 50 millió forint lesz kedvezményes, 3 százalékos kamatozású hitelek kerete.

A kedvezményes kamatozású hitelt telek vásárlásra nem lehet fölvenni, ugyanis a kormány célja, fedél legyen a családok feje fölött – tette hozzá a tárcavezető.

A miniszter hangsúlyozta, a tőkéből tízmillió forint helyett: az első gyermek után egymillió, a második után 4 millió, a harmadik gyermek után 15 millió forint visszafizetését engedi el a kormány.

Elítéli a kormány az Izrael elleni támadást

A kormány egyetért az Országgyűlés ma elfogadott határozatával, vagyis a lehető leghatározottabban elítéli azt a brutális támadást, amely Izraelt érte – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A kormánynak az a véleménye, hogy a nemzetközi közösségnek mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy a közel-keleti konfliktus eszkalációja elkerülhető legyen,

Európának pedig különösen kiemelt érdeke, hogy a térségbeli országok is megőrizzék stabilitásukat.

Elfogadta a terrorizmust elítélő nyilatkozatot az Országgyűlés, több ellenzéki képviselő tartózkodott vagy nemmel szavazott

Nagy többséggel megszavazta az Országgyűlés a terrorizmus elítéléséről és az áldozatok melletti kiállásról szóló nyilatkozatot.

Hozzátette, mindannyiunk érdeke, hogy Egyiptomot segítsük, hiszen ha Európa nem segíti Egyiptomot, akkor Törökországon keresztül Európába jöhetnek azok a milliók, akik a jelenlegi helyzetben menekülni kényszerülnek.

Gulyás Gergely kiemelte, mindenkinek tekintettel kell lennie az áldozatokra, Magyarország pedig világos határvonalat von a gyülekezési jog alkotmányos keretek közötti gyakorlása és a terrorizmus melletti tüntetések közé. Ez utóbbi nem fér bele, ezért terroristák melletti szimpátia tüntetések Magyarországon nem engedélyezettek – fogalmazott.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Nyugat-Európában látszik, hogy milyen következményekkel jár a tömeges migráció, milyen kezelhetetlen helyzeteket eredményez. Megjegyezte, Magyarország sokat tett azért, hogy a közel-keleti térségben veszélyben lévő magyar állampolgárok hazakerülhessenek, a honvédség gépei a konfliktus kirobbanása óta többször berepültek a konfliktus zónába és 445 magyar állampolgárt hoztak haza Izraelből.

Gázában jelenleg 15 magyar állampolgár van, velük folyamatos kapcsolat tart fenn a külügy

– mondta Gulyás Gergely, megjegyezve, hogy a legfrissebb tudásunk szerint mindannyian épségben vannak.

Forrás: MTI

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nejlontacskó
Ez lesz majd a, devizahitel 2.0?
Ahogy inflálódik a forint, ember legyen a talpán, de minimum Fidesz közeli, ha meg akarja tartani az ebből vásárolt ingatlant...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nejlontacskó
Ez lesz majd a, devizahitel 2.0?
Ahogy inflálódik a forint, ember legyen a talpán, de minimum Fidesz közeli, ha meg akarja tartani az ebből vásárolt ingatlant...
rakitics41
Eladósítják újra a lakást vásárlókat?Ez a cél? Ugyanis 50 milliós hitel felvétel az nem semmi!
jáger laszló
100 millió szebben hangzik!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Clavigo
Akinek 6 anyja van.,,az.. . Azért a Végrehajtó Kamara like- olja a jövőbeni lehetőségeket...( legalább ők...(!) )
Qqberci
"már 50 milliós hitelt is felvehetnek a csokosok"

Nem azt akarták mondani, hoyy "a csókosok"?...
kulabombaafityiszre
Szarban vannak a neres építóipari cégek,sok az aladatlan lakás.
Eladott Ország
@Horizont: ma, 19:21 ♦ Majd a gyerekek vagy az unokák visszafizetik, ha ez a rezsim marad. Hogy a szülők mikor élnek az már egy másik kérdés, az már egy modernkori rabszolgatársadalom törrténete lesz.
Eladott Ország
@Qqberci: ma, 19:55 ♦ Az 50 milliós hitellel nem sokra lehet menni Budapesten és környékén. 1,5 millió forintos négyzetméterár, de az idei első negyedévben lezajlott adásvételeknél az el nem készült otthonokért már átlagosan 1,6 millió forintos négyzetméterárat kellett fizetni. A most futó projekteknél 1,7-1,9 millió forint a jellemző ár. Alsó hangon egy 55 négyzetméteres kétszobás lakás ára 85,8 millió forint volt. A kocsibeálló vagy garázs már a vágyálom kategóriája.
lusta
˝A kedvezményes kamatozású hitelt telek vásárlásra nem lehet fölvenni, ugyanis a kormány célja, fedél legyen a családok feje fölött – tette hozzá a tárcavezető.˝
Kisebb települések esetében telek nélkül házat venni egy nagy művészi mutatvány.
jáger laszló
És vizsgálják azt is hogy a hitelesek miből fizetik vissza a felvett 50 milliót!!??
Nekem itt kétségek merülnek fel!!
Ezt most +osztom!!
Csak ennyi
barátilag
J.L.
pultosjocó
remek, még jobban röghöz kötni a falusiakat..., mondjuk megérdemlik,többségük fidesz suttyó...
lampa laz
A hitelt felvevők figyelmébe ajánlom mielőtt aláírják a szerződést, h a bankoknál könyörtelenebb állat nem létezik.
Mobil123
@lampa laz: aki eddig nem tanult mások kárából -devizahitelesek - akkor meg is érdemlik...
Giovanni Alba
@lampa laz: ma, 05:55
Azért ez egy érdekes téma, érdemes a továbbgondolásra. A bank valahogyan, valahonnan összeszedi az induláshoz szükséges alaptőkét, amit aztán megforgat, azaz valamekkora részét kikölcsönzi olyanoknak, akiknek szükségük van pénzre. A bank működési költségeket állapít meg, ezt leosztja az adósoknak, és kamat formájában beszedi, illetve elszámolja az adósok terhére. Ebből persze lesz némi haszna is, de hát a székházat nem csak felépíteni, hanem fenntartani is kell, az igazgatóságot is fizetni kell, az ügyintézők(bonyolítók) sem csak pacsiért dolgoznak.
Ez persze egy végtelenül leegyszerűsített kép, de szerintem a lényeg benne van. Arthur Hailey Bankemberek c. könyvét ajánlanám az érdeklődők figyelmébe. Ebben említette meg azt a kettősséget, amikor a bank ügyfelei egyben kisrészvényesei is, tehát egyfelől az alacsony hitelkamatokban érdekeltek (mint adósok), másrészt a magasabb kamatoknak örülnének (mint résztulajdonosok).
Tehát jogos a következetesség. Fialtatni akarják a pénzt, nem pedig elherdálni, bár van kivétel is. Jól látható kivétel.
namihami
Faluhelyt komoly munkahelybővítések és fizetéselések jönnek! 50 millió törlesztéséhez fog is kelleni!
rakitics41
Eddig is a sok stressz miatt nem tudtak gyereket nemzeni a hitelt felvevők és kellett vissza fizetni a kisebb összegű támogatást.Az is nehezen ment!Most hogy már 50 milliós támogatás is kaphatnak a fiatalok még nagyobb lesz a nyomás , a stressz a fiatal házasokon így bizonyára növekedni fog a szerződést szegők száma, és a támogatást visszafizetni nem tudóké is ami miatt majd kilakoltatják őket a most könnye megszerzett nagyobb lakásból.Csak az a kérdés hogy hova?
jáger laszló
Én nem koncentrálok a 50 millás csokra!!
+felel nekem már 1 cvikipuszi is!!
Azután nem kell hitelt törlesztenem!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
lampa laz
@puszt: A képzeletbeli dobogó legelső helyét ezektől a mocskos gazembereketől senki sem tudja elvenni. Nincs még 1 ilyen alávaló, becstelenül aljas, tolvaj kormánya senkinek mint nekünk.
Az előző hsz-ban a bankokat azért írtam, mert eszembejutott a devizahitelesek kálváriája, h milyen borzasztó sokan veszítették el az ingatlanjaikat, amiket vittek a bankok a tartozások fejében. Most sem lesz ez másként.
lampa laz
@Giovanni Alba: Félő, h az olcsó kamatok miatti veszteségüket megint valami új vagy régi költségekkel a lakosságon szedik majd be. Aztán még nem tudni, h melyik bankok folyósíthatják majd kizárólagos joggal. Ne feledjük, h ennek a szemét bandának mindig mindenben vannak aljas húzásaik saját haszonszerzéseik céljából. Ki fog derülni. Van nekünk egy szuper villám 'cukenberg' zseni csúcsbankosunk, lölő, meg a vejkó, mondja még... ezek a köz pénzére mindig számíthatnak amíg zorbán hatalmon van. Az is lehet, h a csókosokat így juttatja ingatlan befektetésekhez, mert egy 50millás hitelhez milliós fizetés kell havonta, h törlesszen meg éljen is meg valaki gyerekkel. Nem a kiskeresetűeknek találták ezt ki.
Giovanni Alba
Amikor állam bácsi kegyes jó kedvében meghirdette, hogy fizesd vissza a tartozásod egy összegben, mert a másik felét elengedik és mindenki boldog lesz, nos, az sem a kispénzűekért volt.
József Attila mondta (írta) aki szegény, az a legszegényebb.
Csak Norisz és senki más
Szóval, jövőre CSOK PLUSZ???
Akkor több lesz a Kolompár Ármándó Ákhileusz?
Bástya Béla Elvtárs
@Csak Norisz és senki más: Olyanok kapják - tudtommal - akiknek bejelentett munkahelyük van. Kolompáréknál ez nem megy egykönnyen. Mármint - úgy egyáltalán - dolgozni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.