A Miniszterelnöki Kabinetiroda június végén írt ki közbeszerzést 2026 végéig tartó kormányzati szakpolitikai tanácsadásra. A közel 24 milliárd forintos megbízást október végén a Századvég-csoport alapítványa nyerte, de egy Nézőpont-közeli cégnek is jut: ők korábban vittek el egy 22 milliárdos megbízást, ami szintén 2026 végéig tart – írja a közbeszerzési értesítők alapján az Átlátszó.

A 24 milliárdos megbízást elnyerő Századvég nemrég ünnepelte 30. születésnapját, amit a miniszterelnök személyesen is megünnepelt egy zárt körű konferencián. A Miniszterelnöki Kabinetiroda június végén írt ki egy tendert „Kormányzati szakpolitikai tanácsadás (2023–2026)” tárggyal. A 23,8 milliárdos ajánlattal végül a Századvég Közéleti Tudásközpont nyert. A tenderre egyébként mindössze két kormányközeli szereplő jelentkezett: a Századvég-csoport alapítványa és két Nézőpont-közeli cég.

A Századvég alapítvány évi nettó 7,47 milliárdért többek közt:

sok gyorstanulmányt (legalább 10 ezer karakter szóközökkel),

valamivel kevesebb normál tanulmányt (40 ezer karakter)

és kevesebb részletes tanulmányt (80 ezer karakter)

készít majd, de évente legalább tizennégy alkalommal „stratégia tanulmányt” (200 ezer karakter) is le kell majd gyártaniuk. De lesz majd lakossági reprezentatív kutatás, EU-s kutatás és szakértői tanácsadás is.

A megbízás 40 hónapra, de maximum 2026. december 31-ig szól, azonban egy alkalommal további hat hónappal meghosszabbítható. A Századvég alapítvány évi nettó 7,47 milliárd forintért vállalta a Rogán minisztériuma által kért feladatokat, amelyek több részből tevődnek össze.

24 milliárdért ad tanácsokat az Orbán-kormánynak a Századvég egyik alapítványa

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány Szuverenitás című konferenciáján a Várkert Bazárban 2023. november 13-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A Századvég függetlenségről és önállóságról alkotott véleményét jól mutatja, hogy az ünnepségen minden fontos fideszes politikus részt vett, és azt est sztárvendége maga Orbán Viktor miniszterelnök volt. 

A baráti viszony persze nem meglepő annak fényében, hogy az agytröszt-csoport tulajdonosa Fűrész Gábor, akit Habony Árpád embereként tartanak számon: korábban közös cége is volt Habony barátjával, a ma már honvédelmi miniszterként ismert Szalay-Bobrovniczky Kristóffal

- teszi hozzá az Átlátszó.

Forrás: Átlátszó, Telex

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
ekkora seggfejek, hogy 24 milliárdért kell nekik tanácsadó ? :) - ennek a biznisznek is nagyon lopós szaga van...
Clavigo
..,..és a birka nép meg csak zsibbadtan bámul ki a z agyából... ( taps- ovésön ...!)
namihami
Mééé, tán fillérekééé kőne annyia? Biztos olyanok a tanácsaik, hogy ennyibe kerülnek!
""Olcsó húsnak híg a leve!""---és még az is kérdés, hogy ennek mennyi az ""alaptörvènyese""?!?!?! Mennyi ""téved"" vissza a kifizetőhöz? Egy 60 milliárdos hétvégi nyaralónak a rezsije se kevés!?!?!?!
kulabombaafityiszre
Minek adnak tanácsot hiszen a csicska dagadt úgyis a saját buta feje után megy.
csak úgy....
érdekes,hogy ez alatt a cikk alatt nem verik a nyálukat a mindenttudó fidesz csókák! :)
csak úgy....
hol van innen a fidesz állatkert,a tehenke,macsska és a kond? :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.