Guy Verhofstadt belga EP-képviselő szerdán az X-en közölte, hogy Ukrajna támogatását a szokásos európai uniós finanszírozáson kívül kell segíteni, és hogy egy háborús kötvényt kell létrehozni, melyet Orbán Viktor nem vétózhat meg – írja az Index.

Orbán zsarolása működik, ám kirúgnák alóla a széket az EU politikusai

Guy Verhofstadt belga EP-képviselő szerdán az X-en tett közzé egy bejegyzést Ukrajna támogatásával kapcsolatban.

Ukrajna támogatását a szokásos EU-s finanszírozáson kívül kell segítenünk

– olvasható a posztban. Szerinte egy háborús kötvényt kell létrehozni, melyet Orbán nem vétózhat meg. Mint írja,

így nem tud minket zsarolni, hogy csökkentse az EU-s finanszírozás jogállamisági feltételeit.

Egy nappal később pedig azt írta a platformon, hogy egyre több jel utal arra, hogy az Európai Bizottság feloldja a 10 milliárdot Magyarország számára.

Tehát Orbán zsarolása működik. Botrányos! Legfőbb ideje véget vetni a vétónak!

– fogalmazta meg Verhofstadt.

Forrás: Index

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@KisTehen: Állj már le, te szellemi totálkár.
Olyan fárasztó és olyan buta vagy, hogy az már fáj.
Még egy ilyen unalmas, unatkozó, semmittevő balfasz nincs itt, mint te.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Ezt a kötvény dolgot Gyuribá' súgta a hollandusnak...?
Lehetőleg sorosbanknál...? :)
Qqberci
Az jó, ha kirúgják alóla a széket, csak ne felejtsék el előtte a nyakára tenni a kötelet!...
human
Ha megkapjuk a 10 milliárd Eurot, akkor az Orbán rendszere kapja meg. Lesz belőle propaganda, felesleges megalomán beruházás, kastély, magánrepcsi, jacht, méregdrága penthouse lakások a világ minden pontján. Ami morzsát kap ebből a magyar nép az az újabb 2/3-hoz éppen elég lesz.
Az eddigiek alapján nem hiszem, hogy ezt az EU ne látná.
simmering73
"Legfőbb ideje véget vetni a vétónak". Nem pofázni róla, hanem cselekedni.
Eladott Ország
A gecitől meg kell vonni a szavazati jogot és egy eurócentet sem szabad adni a mocskos, cinikus szarházinak! Oszt' majd vigyoroghat a sitten a skizofrén barom, genetikai hulladék!
human
@Eladott Ország: A szavazati jog megvonása példátlan lenne az EU töténelmében. Igyekeznek elkerülni.
Pálinkás Pál
bár látnám valóságban, mikor nyakán a kötél...
Aki Én
@verőce21: Soros, Soros, Soros...
Eszelős idióták vagytok, orbán buta csicskái, a propagandisták és a magyarok legalja.
Nyírfa
" Tehát Orbán zsarolása működik. Botrányos! Legfőbb ideje véget vetni a vétónak! "

Igen, botrányos. Ideje lefejezni azt a hálózatot, amely Orbánt irányítja.
Aki Én
@KisTehen: Állj már le, te szellemi totálkár.
Olyan fárasztó és olyan buta vagy, hogy az már fáj.
Még egy ilyen unalmas, unatkozó, semmittevő balfasz nincs itt, mint te.
justhpeter
Orbánnak a legelső alkalommal kellett volna felajánlani egy kétoldali szívlapátot. Mivel ez nem történt meg Orbán elpofátlanodott. Állítólag az elpfátlanodást a szavazat- és pénzmegvonás gyógyítja Orbán számára jó hír az, hogy ezen a területen nincs várólista, így a "gyógykezelése" azonnal megkezdhető.
Viszont ha ez sem válik be akkor érdemes megfontolni @Qqberci: javaslatát.
jáger laszló
Nem ütöm.mert a viktort még az ág is húzza!!
Van elég baja amúgy is a szerencsétlennek!
csak ennyi
barátilag
J.L.
NKF
Mi van? Ez belga buzi osztja az észt?
Peller Anikó
@Macskaszar: Csak adják a pénzt és hagyjanak téged lopni.
Aki Én
@KisTehen: Így van balfasz, nem tetszik az igazság. Te viszont nem érted mi az igazság.
Eladott Ország
@human: ma, 08:11 ♦ Sajnos jelen esetben elkerülhetetlen a szavazati jog megvonása. Orbán napról napra azon munkálkodik, hogy az országot kivezesse, az EU-ból és a NATO-ból, "mivel már nem az eszmét védi, hanem a zsákmányt." 13 év alatt "bebizonyította." Közpénzmilliárdokból működő lakájmédiája permanensen a nyugati világ ellen hergel. Orbán és sleppje anno meg sem szavazta egyik csatlakozást sem!
Peller Anikó
@Macska: Az ugye nem tűnt fel, hogy a ruszkiknak és a kínaiaknak áruljátok a hazánkat, igaz butaromán hülyegyerek. De még egész európát is ha tehetnétek.
Eladott Ország
@Maccska: ma, 10:14 ☻ Magyarország nem jogállam! A Kárpátok Géniusza, is azt hitte, hogy nem lehet leváltani, de a nép másképp döntött! Észak- Koreában Kim-Dzsongun közel 100%-kal nyerik a választást, de attól nem jogállam!
Eladott Ország
„Orbán már Európa diktátoraként viselkedik. Ha nem akarják, hogy Orbán felerősítse az európai szélsőjobbot, diktátorokat állítson az európai országok élére is, itt az idő, hogy az Európai Unió tagországai és az európai politikusok észbe kapjanak. Nem tudják Orbánt másképp leszerelni, csak akkor, ha elveszik tőle a vétójogot vagy kirúgják. Ha engednek neki, ha pénzt adnak neki, csak őt erősítik magukkal szemben. Ébresztő, kígyót melengetnek a keblükön, megérkezett a megtestesült Gonosz, hogy elpusztítson mindent. Itt van az új európai Hitler, akinek hadserege az orosz hadsereg.”
nepszava.us/orban-mar-europa-diktatorakent-viselkedik/
bence
Ha az EU hagyja magát térdre kényszeríteni egy ilyen gazembertől , akkor szarra sem valók !
esperanza
@human: " ...Az eddigiek alapján nem hiszem, hogy ezt az EU ne látná." Tudja, latja, lesz@rja...
Nessy
@Shikari: Éljen a szarolás, gratuláció a zsarolónak! Ha téged kezdenének zsarolni, akkor is fenemód lelkesednél?? Még vasárnap meghívnád a Gundelbe ebédelni? Hát, lelked rajta! Én nem ennék ilyen lelkes!
kereső
Lehtne tudni, hogy mely "mérföldköveket" teljesitette a kormány? , vagy ez titok? Csak nem a szuverenitási törvényre gvondol a T. Európai Tanács?, és már annak szellemében megbüntetett ellenezéki pártok ellehetetlenetisére? Vagy arra a kormány rendeletre, amely törvényt ir felül. amennyiben az állam lemond elővásárlásái jogáról a világöörökségnek számitó vagyonelemek esetében?- aki kapja, az marja ? - magyar, arab, kinai- teljesen mindegy.
Az ET-nek elég a papir- az már nem érdekli, hogy abból talán egy névelőnyi sem fog megvalósulni. hiszen orbanisztán hires arról, hogy a kormányra nem vonatkoznak a törvények- orbán azok felett áll. A 26 tagállam kormányait nem érdekli az uniós állampolgárok érdeke? /érdekei?

"Mi Európaiak"- mondja orbán, aki mostanság kipcsak, meg azeri testvér, - mi van? Feltámadt európa utolsó keresztény dns-e? Most jön a templomból, ahol református létére katolikus liturgián vesz részt- akárcsak sándor palota nagyasszonya?

Mégis mi indokolja, hogy az unió tovább is finaszirozza az unió első fasiszta diktatúráját? Ennyire puhányak, ennyire érdekli őket azok az "értékek", amelyeket naponta hangoztatnak? Asszisztálnak, és szépitik orbán rendszerét- akárcsak a magyar "ellenzéki" pártok. Na, kinn vagyunk a vizből- csak éppen a fekália boritja már fejünket is.

Ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Nessy
@Shikari: Bizony! Előírta a jövő évi üzemanyag adó számításnál is, hogy a két napig 420 ft/ euró árfolyammal számoljon a mostani 380 ft/euró helyett! Uniós előírás a 27% ÁFA is. Csak az oroszoktól drágábban vehetünk olajat, gáz, amit aztán itthon többszörös áron számláznak. Stb. Hogy kinél, kiknél landolnak a többszörösen túlárazott "közbeszerzések" többlet pénzei, azt fedje jótékony homály!
izéke
@Shikari: átvetted a délutánis műszakot bivalybasznádon? Hogy vannak a postás gyerekei akikről azt mondta az asszony,hogy a tied?
Peller Anikó
@Sikari: Bárki elad olajat alacsonyan bébi, legfeljebb sokért adja. Úgy mint a puttyan.

De ha nem is olyan sokért adja puttyin, mint amennyiért nekünk kerül, akkor mega bán tuningolja fel az árat, mert szereti felcsökkenteni a rezsit. És imád vele kérkedni. Beledöglene ha nem hazudhatna.
balos
@m73: Pedig az igazságot ,mint a napot nem lehet eltakarni!Előbb vagy utóbb de fel kel a sötétség után!
balos
@m73: A nyilasok utódai (a nemzethyek) megerősödtek a csúti törpe támogatásával!
balos
@KisTehen: Meg a muszka baszott anyáddal!
balos
Sámli legyen és kötél a nyakában!Az első sorból fogom nézni,csak hogy örüljön a lógós!
human
@esperanza: Nem mondanám, hogy az EU-t nem érdekli. Különben nem indulnának eljárások, nem tartanák vissza a pénzeket. De, ok. Tegyük fel, hogy nem érdekli. De akkor felteszem a kérdést, hogy minket mennyire érdekel? Kimentünk az utcára és elzavartuk ezt a kormányt? Nem. Ha radikális lépéseket vársz az egyik oldaltól, akkor követeljük már meg azt magunktól is, főleg mert jobban a mi érdekünk, mint az EU-é. Az EU legfeljebb megszabadul Magyarországtól, de én vagy te akkor is itt fogunk élni. Mi hogy tesszük ki Orbánt az életünkből?
kereső
@human: 08:42
"És amíg ez a társadalom elfogadja, hogy jól van az úgy, hogy az emberi jogok tisztelete handabanda van, és jól van az úgy, hogy az Orbán-uradalom áll a törvények felett, addig ez lesz. Mert a saját magát és az elidegeníthetetlen emberi jogait nem tisztelő népet a kormánya sem fogja tisztelni. Kiröhögi, vagy elhajtja a francba, amikor 25 százalékos béremelést kér, amikor sztrájkolni akarna, de még azt is megakadályozza, hogy mások segítsenek rajta (lásd Sára Botond fideszes főispán, aki megakadályozta, hogy a nem fideszes önkormányzat segítsen az egyszülős családoknak). Az a társadalom, amelynek elsöprő többsége pontosan tudja, hogy a kormánya rohadtul nem kíváncsi a véleményére; amelyik eltűri, hogy az ő tájékoztatása érdekében dolgozó újságírót provokátornak nevezze a közpénzmédia beszélő alászolgája (akit aztán „a köz szolgálatáért végzett tevékenység és a példaértékű szakmai munka elismeréseként” ki is tüntetnek); amelyik együtt vicsorog Bayerrel és a karaktergyilkos propaganda hadtesttel, mert milyen hazafias menő kormány az, amelyik a közösség egy-egy csoportját rendre kipécézi, megbélyegzi, keresztre feszíti, az szükségszerűen megvetésre van ítélve. Ahol az emberi jogok, a szolidaritás, a gyengébb melletti kiállás a szitok kategóriájába esik, ott a többséget is ugyanúgy átbasszák a palánkon, mint a kisebbségeket."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok