Hat százalékkal emelt nyugdíj érkezik pénteken a nyugdíjasokhoz, ami átlagosan havi 13 ezer forintos emelést jelent – közölte a kormányszóvivő a közösségi oldalán.

Több mint kétmillió nyugdíjast érint Szentkirályi Alexandra bejelentése

Szentkirályi Alexandra a Facebookra pénteken feltöltött videóban emlékeztetett: január 12-e az idei első nyugdíjutalás napja.

Kiemelte: nyugdíjemelés nemcsak az öregségi nyugdíjasokat érinti, hanem minden nyugdíjszerű ellátásban részesülőt, összesen két és fél millió embert.

Jelezte: emelt összegű ellátás érkezik februárban is, méghozzá duplán, hiszen akkor a 13 havi nyugdíjat is kifizetik majd.

A kormány tehát a mostani háborús időkben is megőrzi a nyugdíjak vásárlóértékét, idén is garantált az inflációkövető nyugdíjemelés

- jelentette ki.

A kormányszóvivő hangsúlyozta: az inflációt a kormány csökkenő pályára állította, de ha az év végére esetleg kiderül, hogy az idei éves infláció mégis magasabb lenne a most becsült hat százaléknál, akkor az év végén az inflációkövető nyugdíjkiegészítés is garantált.

Szentkirályi Alexandra hozzátette: a kormány azzal is tisztában van, hogy a nyugdíjasoknak nagyon fontos a rezsicsökkentés, aminek köszönhetően Európában a magyar nyugdíjasok fizetik a legalacsonyabb gáz- és áramárat.

Jelezte: a kormány Brüsszellel emiatt is vitában áll, mert Brüsszel a rezsitámogatás eltörlésére akarja kényszeríteni.

Kijelentette: a kormány nem fogja hagyni, hogy "Brüsszel a magyar nyugdíjasokkal és családokkal fizettesse ki az elhibázott szankciók árát".

Forrás: MTI

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Hányszor mondják még be a szart, a lopást az átbaszást? Pont ez a hülye picsa a milliárdos zsúrfiús férje mellől?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Megérkezett! Abba lehet hagyni napi felhívást! Vagy február 12,-ig most jön a 13. havi naponta háromszori bejelentése!
Nyírfa
Mit őrzött meg a micsoda, Lexi? :))))
Ne legyen több neked sem, mint a 6 %-kal megemelt átlagnyugdíj. Még túl is lennél vele becsülve.
Dr. Proktor
Az átlagos infláció 18%, míg az élelmiszer infláció pedig 50 százalékos...
Mennyi is akkor az annyi?
Horizont
Hányszor mondják még be a szart, a lopást az átbaszást? Pont ez a hülye picsa a milliárdos zsúrfiús férje mellől?
Pusztai
Bazz++ ha 10x bejelentik akkor az 60%%
naná azért jelentik be holnap jön ma jön 100x lelplezni kell mennyivel keevsebbet ér és örüljön a nyugdíjas még jön egyáltalán nyugdíj, mert a ballib lenne hatalmon már nyugdíj sem lenne.
Hülye kretén balfasz médiások meg 100x megismétlik hogy reggel kel a Nap du nyuxik.
CsipkeRózsa
A kormány részéről sok az évenkénti azonos szöveg.
balos
Ezt büdös lotyót s sikerült piedesztálra kifürdetni!Kár,hogy nem mindjárt a kajmán szigeteken számolja az adóforintjainkat!Akkor legalább nem beszélni hülyeségeket,hanem hallgatna az omerta miatt!
CsipkeRózsa
"Döntött a kormány: így változik a 13. havi nyugdíj
Az előző évi átlagnyugdíj összegéből fogják kiszámítani a 13. havi nyugdíj összegét."

ma7.sk/aktualis/dontott-a-kormany-igy-valtozik-a-13-havi-nyugdij
WACHTLER ERVIN
Egy utálattá vált hogy minden hónapban mikor jön a nyugdíj, de rájöttem, hogy ez csak a fideszes birka nyugdíjasoknak szól. Annak meg kimondottan örülök hogy Alexandrának felbukkan a neve mivel más dolga nincs
Nyírfa
Kedves demens állampolgáraink, kérjük Önöket, ne hagyják az államkincstárban a nyugdíjaikat, mert már minden házat, kastélyt , mini- és maxi dubajt megvásároltunk belőlük, kacsát és pacalt eszünk reggel, délben és este, értsék végre meg, elegünk van! Vegyék fel azt a k.rva pénzt, ne kelljen annyiszot mondani!
Szóval, kedves nyugdíjas honfitársaink, figyelem: nyugdíj érkezik. Jövő hónapban duplán, de ezt még legalább 30-szor fogjuk ismételni.
Kellemes pihenést, boldog éveket kíván nagy szeretettel az egyedülállóan nagyszerű, az utolérhetetlenül hihetetlen kormány nevében, Lexi, az Önök hűséges falvédője. Jókívánságaimmal és még jobb híreimmel együtt , melyek szerint a nyugdíj 6 , úristen, igen! hat! %-os emelését foganatosította Orbán Viktor, a haza , a mi hazánk védőszentje, küldöm a konzultációs íveket és a szavazólapokat, melyek kitöltésében munkatársaink már holnap reggel állnak rendelkezésükre. Kétszer fognak csengetni, de ők még nem a nyugdíjat hozzák, csak az ikszeiket viszik. Ne feledjék, pénz érkezik a számlájukra már ma és a jövő hónapban a duplája.
Ez egy ilyen ország. Maga a csoda.
Nyírfa
@CsipkeRózsa: 11.57

Kérdés, hogy ez a magasabb összegű nyugdíjban részesülők számára elfogadható lesz-e. Ha nem, legfeljebb megbuktatják Ficot. :)
Alfa
csak úgy keresztényileg-barátilag, bassza szájba a kibaszott kurva anyját a gerinctelen putyint szopó orbán és a fidesz nevü szektája...meg érkezett a nagy emelés, pontosa 4562 forint...
ugyan ezt ennek a bárcás ribancnak... kurvának is üzenem
Dr. Proktor
@Pusztai: Hát azért mondják százszor mertr vannak akik százszor is beszopják!
Olyan ez mint a kolomp a vezérürü nyakán, követik is a birkák...
laja70
Ez meg egy baromság!!! A 2010-es évi nyugdíjamhoz viszonyítva vásárlóértékben a 2023-as évi nyugdíjam az akkori 10 havi átlagának felel meg!!! Lehet itt dicsekedni, nagyképűsködni, de nincs mire!!! Ezt az örömmámorra való felszólítást csak a fidesz hasznos hülyéi kajálják be!!!
Pusztai
"Jön, jön, jön az emelt összegű nyugdíj!" – írta Orbán Viktor a Facebook-oldalán, arra utalva, hogy pénteken kezdték meg a januári nyugdíj kézbesítését, amely már tartalmazza a 2024-re becsült inflációval megegyező emelést is.

A miniszterelnök a közösségimédia-oldalán közzétett bejegyzésében leírta, a mai naptól érkezik a hat százalékkal megemelt nyugdíj. "Megvédjük a nyugdíjasokat!" – tette hozzá a kormányfő."

hogy az elefánt fasza üsse ki a szemed te rohadék gazember!
l
Sámannus
@Pusztai: Jó lesz még elspajzolni a kifli csücskét is ám
kereső
2023-ban az előző évhez képest:

A fogyasztói árak átlagosan 17,6%-kal nőttek, ezen belül a legnagyobb mértékben az élelmiszerek drágultak: 25,9%-kal. A háztartási energia ára 22,1, az egyéb cikkek, üzemanyagoké 18,6, a szeszes italok, dohányáruké 15,4, a szolgáltatásoké 13,2, a ruházkodási cikkeké 8,3, a tartós fogyasztási cikkeké 5,6%-kal emelkedett. A fogyasztói árak a nyugdíjas háztartások körében átlagosan 18,3%-kal nőttek.
kismadár
Sikítok, ha még egyszer leírják, hogy ekkor meg akkor jön ez a rohadt kevés nyugdíj. Ez egy agymosás lehet az öregek felé??? Arról miért nem írnak, hogy a "tisztelt" politikusoknak mikor mennek a milliós fizetések.:( 40 év után alig adnak 140 ezren felül.: Nem tehet az ember arról, hogy rosszkor ment el nyugdíjba és azt is megsarcolták anno jól.:(( ( Minek adja a több 100 ezres nyugdíjra a 13.havit? Inkább gondolkodnának néha és egységesen adjon mindenkinek valamennyit, akkor még tapsolnák is nekik, de így csak nagy ívben [email protected] amiket összehazudoznak.
Na de a lényeg, hogy nekik legyen, a többi meg dögöljön éhen vagy fagyjon meg.
remélem megérjük, hogy ...nem merem leírni a gondolatomat...
bence
Azt a pár száz vagy ezer Ft amivel kiszúrják az emberek szemét , naponta ezerszer ismételgetik . Bezzeg a havi milliókról amit maguknak adnak , arról hatalmas kuss van ! Ez a hülye nép meg csak tátogva hallgat !
Sámannus
Elvettétek a lejobb földeket, beszennyezitek a legtisztább vizeket, ide hozzátok nyomorogni lázadni az idegeneket, erről papoljál baxszógép!
Lepényleső
...miközben az infláció több számjegyű,és nem ritka esetben kezdődik 4 számmal?
(Ennek megindítója a csok,- amikor minden teljesítmény nélkül 10 000 000, vagy
akár 50 000 000 Ft - ok is kerültek forgalomba,azaz fedezet nélküli pénzek?
Ez egyezik a pénz hamisításával,ami ahhoz köthető aki előállt ilyen farbával,
és véletlenül ez épp megegyezik a valamilyen nemzetinek nevezett kormánnyal?)
CsipkeRózsa
@Eladott Ország: 9:23

Ez azt jelenti, hogy a valóságos infláció harmadát adta a nyugdíjasoknak. Nagylelkű volt, akár a negyedét is adhatta volna!
Sakk Matt
Bazmeg, holnap dobszóval hirdetik ki, hogy tekintetes kormányzó urunk jóvoltából felkel a Nap?!
CsipkeRózsa
@Maccska: Nem olvastad kinek, mire válaszoltam, ott van az igazság. A 9:23 hozzászólás tartalmazza.
Eladott Ország
@CsipkeRózsa: ma, 11:32 ♦ Nő a különbség az idősek és az aktív korúak átlagos jövedelmi szintje között. Korábban (2008) a nyugdíj az aktív dolgozó keresetének 70 %-a körül volt, jelenleg 50% alá esett. Megvédjük a nyugdíjasokat a pénzüktől! Csak a süketek párbeszéde folyik.
Dr. Proktor
@laja70: Mindig meglesz a virtuális kétharmad amíg az emberek enyhe többsége inkább hisz a fülének mint a szemének!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.