"Bejelentés a kegyelmi jogról szóló vitával kapcsolatban. Hamarosan!" – írta ki Facebook-oldalára Orbán Viktor.

Orbán Viktor bejelentést tett a Novák Katalin-féle pedofilbotránnyal kapcsolatban
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Nem sokkal később meg is történt a bejelentés

"Pedofil elkövetők számára nincs kegyelem, ez a személyes meggyőződésem" – mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

"Benyújtottam egy Alkotmánymódosítást, ami lehetetlenné teszi, hogy kiskorú gyerekek sérelmére elkövetett bűncselkemény esetén az elkövető kegyelmet kaphasson."

Majd személyes véleményt fogalmazott meg:

"Nekem is van öt gyermekem és hat unokám. Ha valakik hozzányúlnának, az első gondolatom az lenne, hogy félbe kell őket hasítani vagy miszlikbe kell vágni."

Mint ismert, Novák Katalin köztársasági elnök kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesének, aki hamis tanúvallomásokkal is igyekezett fedezni pedofil felettesét.

Novákot több ellenzéki képviselő lemondásra szólította fel, a Sándor-palotánál tüntetés is lesz.

Forrás: Facebook

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@Béla333: Hazudnak, lopnak, csalnak ezek éjjel nappal, persze amikor számon kérik őket, akkor jön a Gyurcsányozás, visszamutogatás. Épp most nevettem fel kínomban nejem pedagógus bére láttán (ma kapta meg), 30+ év után 18% - os emelést kapott lényegében, de ez is a bérpótlékkal együtt értendő, azaz az alapbér még ennyivel sem nőtt, plusz magasabb adófizetési kategóriába került. Lényegében nem is ez a baj, hanem hogy hatalmasat hazudtak megint. Ennek ellenére még mindig vannak itt olyan "állatfajok", akik szerint ez teljesen normális, hiszen a 10% is 32,2%, mert a Fidesz azt mondta. Remélem ők is oda kerülnek ahova egyszer majd az egész kormány, le jó mélyre...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Na vagy 5 nap alatt milyen hazugságot sikerült kitalálniuk?
Miért nem a szuverén Kató jelenti be, hogy miért adott kegyelmet. A tőle (elvileg) független O1G-nek semmi köze a felmentéshez...
Vagy mégis?
Béla333
Ezzel nem magyarázta meg, hogy a Kató miért adott kegyelmet egy pedofil segítő senkiházinak és azt miért nem magyarázta el az embereknek?!
division
@Béla333: Hazudnak, lopnak, csalnak ezek éjjel nappal, persze amikor számon kérik őket, akkor jön a Gyurcsányozás, visszamutogatás. Épp most nevettem fel kínomban nejem pedagógus bére láttán (ma kapta meg), 30+ év után 18% - os emelést kapott lényegében, de ez is a bérpótlékkal együtt értendő, azaz az alapbér még ennyivel sem nőtt, plusz magasabb adófizetési kategóriába került. Lényegében nem is ez a baj, hanem hogy hatalmasat hazudtak megint. Ennek ellenére még mindig vannak itt olyan "állatfajok", akik szerint ez teljesen normális, hiszen a 10% is 32,2%, mert a Fidesz azt mondta. Remélem ők is oda kerülnek ahova egyszer majd az egész kormány, le jó mélyre...
Pusztai
Mijafaszez?
Odarejszol a bölcsibe??
SÍva
@division: Nem tudom miért nem érted a matematikát? Ha az egy negyed lehet kétharmad akkor mit csodálkozol? Az a jól kicsavart választási törvény!
division
@KisTehen: Minek szólsz bele olyanba megint amihez nem értesz? Az béremeléssel az eddigi 36 ezer forintos adóelőleg 54 ezerre növekedett. Amennyiben nem érted kár belefolynod.
kereső
@Béla333: 15:53 Hogyne lenne köze a kormánynak, és azzal együtt orbánnak. A kegyelmi kérvényt az Igazságügyi Miniszériumba kell benyujtani, és bár azt az államelnöknek nem kötelező figyelembe venni- az IM miniszter véleményezi a kegyelmi kérványt. Az államelnöki döntés után az visszakerül az IM-be, és a miniszter ellenjegyzésével lesz hatályos.
Na, akkor miért is nem érintett orbán és a kormány? Az ellenjegyzés a kormány politikai felelősségét jelenti- mivel az álllam elnöke azzal nem tartozik a döntésért. Erkölcsivel igen- de a tényleges felelősség a kormányé.
Pusztai
@kereső: itt MO-n minden a geczin múlik, a politikai és erkölcsi felelőségen kívül, ez egy igaza magyar unikum.
Mindent ő írányit ő van a hajókormánynál, és ő szól le a gépházba a hajóhídról de semmi felelőssége.
UNIKUM!!
SÍva
@division: A hozzászólás a 16:02 kommentre ment. Ezt elfelejtettem.
division
@KisTehen: Ez oké, csak éppen nem mindegy, hogy mekkora a béremelés mértéke. Ezt úgy kellett volna csinálni, hogy az alapbért megemelni mindenkinél 32,2% - kal (ahogy ígérték is), és abból levonni az adóelőleget. Nyilván aki sokat keres többet is fizet a közösbe, nem ezzel van a baj, ez természetes (habár ez nem minden gázszerelőre vonatkozik), én is kifizetem a miniszterek bérének egy részét, meg még sok ingyenélőt is eltartok .
division
"Nekem is van öt gyermekem és hat unokám"
Elég baj lehet ez még az országnak...
Clavigo
@division: az összes purdéja a mi " saját lábunkra " fog állni...
Eladott Ország
A büszke, szuverén, pedofidesz! Orbán: Pénzért büszke pedofil is lennék ..
twitter.com/i/status/1755214782494331218
Hack Péter magyar jogtudós, egyetemi tanár, politikus, szerint Orbán Alkotmánymódosító javaslata a lehető legrosszabb megoldás lenne, mert ezzel az erővel az egész kegyelmi eljárást is meg lehetne szüntetni. Álságos a román bűnöző tolvajcigány geci, mint mindíg! A mindenkori kormányok csataterévé válna a kegyelmi eljárást, attól függően milyen eljárásról van szó, illetve politikailag éppen melyik a kedvező a hatalom számára, és az idők során már minden bűncselekményt meg lehetne tiltani, alig maradna nem tiltott bűncselekmény!
division
@KisTehen: Az a jó Orbánban hogy mindent meg tud magyarázni, mert a hozzád hasonló emberek benyalnak mindent amit mond. Most így védekezik, nyilván nem fogja a pedofilokat védeni, csak akkor megint érdekes, hogy miért nem akarja miszlikbe aprítani pl. akit most szabadon engedtek, vagy éppen aki szabadon engedte. A törvényben vajon benne lesz, hogy rokon, jóbarát, stb. nem számít majd elkövetőnek? Egyébként meg ne libsizzél már folyton, vagy nem tudod hogy az értelmesen gondolkodó emberek azok nem azok? Buta egy ember vagy te nagyon.
division
@Clavigo: Mindig lesznek kivételek, akikre a legszigorúbb törvények sem fognak vonatkozni. Amúgy érdekes módon még mindig egyetlen Fidesz nyalonc sem adott arra választ, hogy egy csóró gázszerelő hogyan lett 2-3 év alatt milliárdos. Ilyenkor a szokásos kitérés jön mindig, jön a libsizés meg hasonlók. Gondolkodni nem tudó szánalmas emberek ezek mind, én legalább amíg nagy Fideszes voltam is képes voltam kritikával illetni őket, de ezek a mostaniak csak bólogatni tudnak. Pénzért úgy látszik bármit...
kulabombaafityiszre
Persze,ha nem derült volna ki akkor minden maradna a régiben.
A fene a kurva anyátokat szar fideszesek.
Eladott Ország
@Clavigo: ma, 16:23 ♦ Remélem a lopott szajréból valamennyit sikerül visszaszerezni és a sajátlábak eltünnek az országból, mert dolgozni az hótbiztos' nem fognak. Igaz Récsöl meg a fatolvej' már Marbellán telepedtek le, de onnan kitoloncolhatják a két dologtalant.
SÍva
Már nem azért de Dúró Dóra nem várta meg, hogy te benyújtsd, már hamarabb megtette! Sőt tovább megyek Katinka egyeztetett veled ebben az ügyben és együtt döntöttetek most meg jópofizol?
Cherry
Hazug retek , a te utasitásodra tette ezt te szemét , ennél mocsksabb emberi véglény nincs a világon, egy cigány szinész pojáca...gondolom magad is egy pedofil alja vagy,,
Pusztai
@division: az az igazi unikum, nem volt olyan a magyar történelemben, szegényen lépett a politikába, 10 év alatt milliárdos, 20 év múlva 50 mrd, 30 év múlva csaladjának 1000 azaz ezer mrd vagyon látható, falusi budija sarkába 10 mrd közpénzért magánstadion, stb
Nessy
@Philip Marlowe: Ha esetleg nem itt élne: Mészáros Lőrinc, felcsúti gáz szerelő!
Clavigo
@Philip Marlowe: Nyugi van Fülöpke... Siralmas vagy. Itt " égsz minden nap",,, mint egy szaros gatya. Közben meg olyan buta vagy ,mint a rosseb.
simmering73
@KisTehen: 16:06 Így van ez mikor egy ökör beleszól az emberek dolgába.
kereső
HA, már pedofilia - itt lenne az ideje az Isztambuli egyezmény ratifikációjának, hiszen a gyermekek elleni erőszakot legtöbbször a családban követik el/ most tekintsünk el a papi pedofiliától/, hetero szexuális házasságban élő férfiak, saját , nevelt vagy éppen rokon gyermek ellen. Vagy éppen szomszéd gyermek ellen. És itt lenne az ideje, a könyvek lefóliázása helyett kiépiteni egy rendszert, amely hatékonyan védené a gyermekeket-és a bántalmazott gyermeket segitené. Mert ezzel még a probléma nincs megoldva-maga a bántalmazás.
Eladott Ország
Ha fej, akkor terroristát engedek ki, ha írás, akkor pedofilt.
twitter.com/janos_hary/status/1754819296398549306/photo/1
Orbán a Kaleta botrány után saját szájával mondta, hogy zéró tolerancia lesz a pedofílokkal szemben ( miután kitört a botrány), most mégis megvezették Katikát, mert biztos nem magától taláta ki (nem mentségéül mondom), hanem a despota pszichopta diktátor javasolta, úgyszintén a bírói ügyiratokat "bontó és fényképező" takarító felmentését is. Jó volna a többi cca 40 db kegyelmi ügyről is tudomást szerezne a közvélemény.
kereső
Ja, az alkotmánymódositás előtt talán kellene tanulmányozni a szövegezőnek a kooidifikációt végzőknek Petrétei József e tárgyban irt tanulmányát- amely egy 1991 -es Alkotmánbirósági határozat alapján foglakozik az Alaptörvényben foglalt kegyelmi eljárással.
division
@Philip Marlowe: Na mi van, jön a mai Fidesz stílus immáron a szádból? Csak hajrá, legalább lehet valakin röhögni egy jót sokaknak itt. Te tényleg nem ismered kiről is beszélek? Na ne már, ennyire nem vagy képben? :-)) Most elkezdted a Shikari stílust, tudod nagyon szánalmas, hogy ti itt négyen jó eséllyel nem is négyen vagytok:-)) Sok gázszerelőt ismerek, de csak egyetlen olyat, aki 2010 - től megindult a lejtőn felfelé rohamléptekkel. Te tényleg nem tudod ki lehet az? Netán a rokona vagy? :_))
Méhes
At jó apa és nagypapa.Büszke lehet a család
kereső
@Eladott Ország: Talán a BTK-ban kellene szabályozni, hogy egyáltalán mely ügyekben kérhető , nyujtható be kegyelmi kérvény- tételesen felsorolva azokat a bűncselekményeket, amelyekben nem, és ezzel egyértelművé téve az állam álláspontját.
Ezodabasz
A köztársasági elnök és a legfőbb ügyész legyen már független! Nem lehet ebben a pozicióban "pártkatona"!!! Az egész kurmány korrupt, tolvaj a fideSS-kondával együtt! Le kell mondania az egész fideSS kormánynak, nem csak a Nováknak!
Sándor palota, tüntetés! Itt az idő!!!
lusta
Ez a pedofilsimogató felcsúti kis pocakos tolvaj zsebcézár milyen Alkotmánymódosításról nyögdécsel? Magyarországnak nincs is Alkotmánya, csak egy béltermék szilárdságú tákolmánya.
Clavigo
@Philip Marlowe: Fülöpke,,te butább vagy,mint a @KisTehen: haverod... Rajtad még röhögni sem lehet,,mert annyira siralmas vagy...
Clavigo
@KisTehen: Rajtad meg csak röhögni lehet " Zsemle "...DDDDXDXDXDX... :):):)
lampa laz
"Benyújtottam egy Alkotmánymódosítást, ami lehetetlenné teszi, hogy kiskorú gyerekek sérelmére elkövetett bűncselkemény esetén az elkövető kegyelmet kaphasson."
Dagi azt kellett volna kiemelned, h az se kaphasson kegyelmet aki az ilyen bűncselekményekhez asszisztál, segít leplezni az elkövető tetteit. Ez a tróger faßi is ezt tette, amiért cserébe katóka kegyelembe részesítette. A konkrét ügyekről mindig tereltek, leginkább te, mert a hülye híveid azt szajkózzák amit hallanak tőled, vagyis inkább azt amit előírsz nekik.
Pági
@kereső: most úgy csinál mintha semmi köze sem lett volna hozzá. Nagy a fölháborodás, ezért eljátsza, hogy "na majd én rendet rakok" variációt.
kereső
@Pági: Pontosan, képmutató senkiházi
Cherry
Ekkora emberi férget,, ugy játszik az emberekkel mint sakk figurákkal ,ez egy retek mocskos aljas patkány,megtanulta a putriban a szemét fidesz hazug stilusát, el kell távolitani ezt a mocskot, ami nem késő
Qqberci
@lampa laz: No és a Sanyi Pláza takarítónőjével mi lesz?...
Cherry
@KisTehen: Nagy tehénsz@r,, ne ugass, buta vagy mint OV zsiros segge
Clavigo
Ez a dagadt Segg is lemondhatna...( enélkül a Sertés nélkül úgysem történik semmi sem ) ..
Aki Én
@Philip Marlowe: nem az a baj, hogy segghülye suttyó vagy, hanem az, hogy büszke vagy rá.
CsipkeRózsa
Orbán előadása után, ő tiszta maradt, minden rosszat Novák Katalin tett. Jól eláztatta az elnök asszony!
nejlontacskó
Hüp hüp barbatrükk!
Ezzel el is van kapálva a dolog, mindenki boldog, a pedofilsegéd pedig szabad!
Barbakata: a narancssárga alakváltó éli tovább tündérmese életét, ahol hála istennek, nincsenek következmények, bármekkora gazságot is követ el a pilitikus!
Mindezt létrehozta és működteti Barbaviktor a geci!
Clavigo
Elképzeltem,,ahogy a Kaleta nevű volt nagykövet,,,meg otthon röhög ezen az egész sztorin...
lampa laz
@Qqberci: a kaposvári bíróság takarítónője is kegyelmet kapott, pedig a mobiljára archiválta folyamatban levő ügyeket. Igaz, h a mellékbüntetése alól nem kapott mentességet.
Portik meg Gyárfás is bepróbálkozhatna katókánál, hátha nekik is sikerül. Ennél a némbernél nem lehet tudni...
terlasz
Úgy tesz ez a gazember, mintha nem az ő utasítására történnének ezek a gaztettek.
kereső
Ennek az lesz az eredménye, hogy Magyarország nem csak azért lesz egy fehér folt Európa közepén , mert elsikkasztották, hanem mert erkölcsileg megsemmisül orbán viktor oltárán. A szamojéd erkölcsök-"Erkölcseink egyre csak romlanak és züllenek. Látta ezt már Cicero is majd kétezer évvel ezelőtt, mikor Catilina elleni beszédében így kiáltott fel: O tempora, o mores!, vagyis Micsoda idők, micsoda erkölcsök! (És ezt a mondását még két másik beszédében is elsütötte.) Cicero a burkolt hatalomvágy, az ármány és összeesküvés, a politikai morál züllése ellen szólalt fel".
lusta
Ha jól értem, akkor egy kegyetlen tömeggyilkos minden további nélkül kaphat kegyelmet. Ha jól értem, akkor egy pedofil már nem, de az őt segítők továbbra is, mint most kegyelmet kaphatnak.
kereső
A kegyelmi döntés 2022.április 27.-én született- budaházy, a hunniások, az igazgatóhelyettes, és a birósági bizalmas iratokat lefényképező ( ki rendelte meg a fényképezést???_ vajh a biróság vizsgálta anno?) takaritónő és másik 40 "ügyben"- a Pápa látogatás alkalmából.
A kegyelmi kérvények a kormányhoz futnak be- az IM minisztere terjeszti az állam elnöke elé,
Ki az a csökött agyú barom, aki elhiszi, hogy orbán és az egész kormány nem tudott novák döntéséről- varga ellenjegyzéséről, amely hatályossá tette a kegyelmet.
És akkor orbán- a magyarság megmentője, a jótevő akik csak a "javunkat"- javainkat akarja- most kiáll, mint az ártatlan bárány- és felkiált, megment ismét alkotmánymódositást nyújt be a "kormány" nevében- mert ők aztán immár úgy-de úgy megvédik a gyermekeket, hogy a fal adja a másikat- miközben úgy tesznek, mintha semmi nem történt volna ebben a mocskos ügyben, mintha nem tudtak volna már róla majd egy éva- de eddig sikerült "elhallgatni", mert nem volt "publikus".
Ha, orbánt és gyalázatos kormányát annyira izgatta volna a pedofilia búntette, akkor nem adnak kegyelmet- és nem várnak az alkotmánymódositással addig, amig az ügy ki nem pattant. Ugyanolyan erkölcs nélküliek, mint bábjuk novák,és ugyanolyan romlottak - semmi politikai felelősségvállalás a történtek miatt- hiszen orbán erről egy szót sem szólt.
A kegyelmi döntések politikai felelőssége a kormányé- mindenkor, és minden esetben, ahogy most is a terrorista nácik kegyelme, a pedofiliát eltussoló ig,helyettes, a valaki megrendelésére lefényképezett bizalmas birósági iratok esetében.
És csak azért nincs felemlitve az orbán család, mert egyenlőre nem találják a "gyurcsány szálat". Mocsok egy társaság az egész- orbánnal az élen
Eladott Ország
Ünnepel a fidesz! Minden napra újabb perverz botránnyal jelentkeznek. Borkai a nők napját ünnepelhette, míg Kaleta már a gyereknapon érezhette jól magát. Szájer talán apák napjára készült, de Bus Szilveszter nagykövetről még nem tudjuk milyen perverziót élt ki Thaiföldön. Mit gondoltok? Gyereknap? Nők napja? Férfinő nap? A Thaiföldi állapotokról halva elmondható, hogy ez a tróger valószínűleg mindhármat megtartotta egyszerre. A nemzetközi 25 centis f*szú thai lanyok napja. Homoszexuális orgiák miatt rughatták ik a thaiföldi magyar nagykövetet A Thaiföldi állapotokról halva elmondható, hogy ez a tróger valószínűleg minden napot egyben meg ünnepel.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/193968437_322824886025789_3160859012394834744_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=7f8c78&_nc_ohc=8y4dNtC48hIAX_IfNVs&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfDzjl59ufG406xp38ngCnTf7_tTr8gRQSXTtbxv64pCDA&oe=65ED3B56
Na ez a fidesz! Harca melegek ellen, de tele van velük a párt, ...
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/193024042_473900257244215_8174566930455907062_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=755d08&_nc_ohc=PEOA-0Us9cUAX_FMGoD&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfDNCRrxTZukfJyG9SFWndP3u-aGGvm3FOLdrJ5JdjBy1Q&oe=65ED544E
nemkati
Már annyit hallottam 0rbánt azt hangoztatni, hogy ő mindig betartja a törvényeket, miközben rengeteg törvénytelen dolgot követ el, hogy most sem csodálkozom. Most azt mondja, hogy "hogy félbe kell őket hasítani vagy miszlikbe kell vágni." Nos, ilyen büntetési tétel nincs, és ha az ő gyereke olyan helyzetbe kerülne, mint a kegyelmet kapott Kónya Endre által megzsarolt gyerekek, akkor se vághatná miszlikbe, mert a törvény tiltja az önbíráskodást. A törvény erejével és szigorával nem lehet a súlyos morális hibákat helyettesíteni.
Béla333
Mi van? Pénteken már nem is szól a szeretett hülyemagyarjaihoz?
Kínos a helyzet, inkább hallgat?!
Pusztai
@nemkati: Tízparancsolatot elég lenne betartania, de azt is leköpi, 100x szegi meg percenként.
Egyhuzamban csak szegi!
nemkati
@Béla333: Nem mer szólni, mert ezen a helyzeten akármit is mondana, már csak rontana.
Pusztai
@Eladott Ország: 8h43.. Ünnepel a fidesz!
kreál valami méretes aljasságot, ha észreveszik és nagy balhé alakul, akkor elkezdik áttolni az ellenzékre, ha nem igazán sikerül, akkor baltát fog, lép egy gránit faragást, majd
hatalmas sikernek bekiabálja a ventillátorhannxóróba: GYŐZTÜNK!
Megoldottuk a problémát, nekünk a család az első!
..
A szart csokinak adják el, a hívek beveszik, csorgó nyállal repetát kérnek.
nemkati
@Pusztai: Nem tudom eldönteni, hogy a híveiknél ez mérhetetlen ostobaság, vagy vak imádat?
lusta
@Eladott Ország: Az az 1 millió sajnos 2 millió.
A pedofilsimogató házi víziszárnyasunk meg hatalmas örömkönnyeket morzsol el, hogy megcsorbítják a jogait. Ámbár lehet, hogy ez már őt úgysem érinti, onnan az öröm.
Eladott Ország
@lusta: ma, 09:46 ♦ Azóta már apadt a létszám.
Pusztai
@nemkati: Egyik sem, hanem a féktelen gyűlölet amit a fidesz 22 év alatt megvalósított:
A HAZA NEM LEHET ELLENZÉKBEN HARSOGTA A GECZI BUKÁSUKKOR.
Rájöttek a kommunikáció fonosságára, kiépítettek ELLENZÉKBEN, média birodalmat, és 2006-ban már ezerrel ment a
másokat lealázó, magukat fényező hazug aljas kommunikáció: MINDENKIT GYŰLÖLNI AKI NEM FIDESZHÍVŐ!
. 2008 kezükre játszott 2010 után már tudva a kommunikáci a legfontosabb mindent ennek rendeltek alá, közmédiát megszállták és ennyi.
Közben az ellenzék szellemileg absz leépült létrejött a fidesz ellen egy álellenzéki ostoba, fidesz ellen hatékonyan , kommunikálni képtele szarhalmaz, ennek a gyümölcsét élvezzük.
2008 óta ugatom ezerrel:
VÁLASZTÁS SIKERE, EREDMÉNYA KOMMUNIKÁCIÓTÓL FÜGG!
Ezek akretének a médiáikra sem vigyáztak, rakatra vesztették még HATALMON IS!!
bALFASZOK EZEK 15 ÉVE!!
Pusztai
@Eladott Ország: EBBEN NEM VAGYOK BIZTOS, UGYANIS MEGSZÓLALT A pápa, és elhintette az igét, belefaargják a gránitba, ezeknek elég ennyi.
lusta
@Pusztai: Vegyük a mostani esetet. Ekkora magas labdát már rég láttam. Mindenegyes megszólalásuknál a pedofilsimogató jelzőt ezerszer el kellene mondaniuk. Teljesen mimndegy milyen témában. Erre mi van? Két napos szenzáció és utána semmi. Úgy hülyék ezek a kommunikációhoz, hogy csak na.
Ezodabasz
O1G. Neki kell lemondania de sürgősen! Horogkeresztlény. Ez az idióta vezet egy országot?...Meg is látszik már!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.